2. gitar olarak ne almalıyım

Japon yapımı fenderler de iyi bir seçim olur. Ibanez AZ serisi de biraz daha modern ses olarak ama kalite olarak baya iyi.
Evet özellikle İbanez AZ22S1F modeli dikkatimi çekti araştırmalarda. Onu da listeme eklemiştim en alt fiyat skalasında. Fender Player ii, PRS SE Silver SKY ve İbanez AZ22S1F olarak listemi nihai sonuca daralttım. Yüksek ihtimalle Fender'i alıp geçeceğim. Listemdeki gitarlar arasında en kabul görmüş ve en garanti elektro gitar Player ii. Herkese yorumları için teşekkür ederim. Ay başına kadar alım yapmayacağım zaten. Bu süre zarfında da karşıma daha mantıklı bir şey çıkmazsa direk Fender Player ii'yi alacağım.

İşin önerisinde değilimde eğer ömürlük arıyorsanız tipini iyice beğendiğiniz içinize sinen bir gitar almaya bakın hocam. Uzaktan bakınca odada albenisi olsun tamamdır. Hss te bir seçenek sss de HH da size göre ama ben HSS görünce kusasım geliyo mesela 😀

imkanınız varsa player 2, prs, ve charvel ın strat modellerini de çalarak karşılaştırın. ayrıca gibson modern studioya da bir şans verin. sonuçta sap profilleri , fret yükseklikleri gibi farklılıklar da seçimi etkileyebilen unsurlar.

Gibson studionun gövdesi, ağırlığı ve sap rahatlığı epiphone standsrt veya customa göre nasıl ben hiç denemedim.
Epiphone denemedim ama Gibson 50s, Special, Kirk Hammett, 60s, Modern studio ,Modern Lite hepsini denedim. En rahatı Modern Lite ve Modern Studio bana göre. 50s ve Special hoşuma gitmemişti veya o an öyle geldi. Sound olarak da 60s, Kirk Hammett ve Modern Studio oldukça hoşuma gitmişti. Neticesinde 60s aldım. Fakat Modern Studio bence gayet mantıklı bir seçim olur, illa ki Gibson Les Paul isteyenler için.

Epiphone denemedim ama Gibson 50s, Special, Kirk Hammett, 60s, Modern studio ,Modern Lite hepsini denedim. En rahatı Modern Lite ve Modern Studio bana göre. 50s ve Special hoşuma gitmemişti veya o an öyle geldi. Sound olarak da 60s, Kirk Hammett ve Modern Studio oldukça hoşuma gitmişti. Neticesinde 60s aldım. Fakat Modern Studio bence gayet mantıklı bir seçim olur, illa ki Gibson Les Paul isteyenler için.
hocam rahatı derken kişiye göre değişiyor o rahatlık profili 😀 ben mesela vintera 50's sapında rahat ediyorum millet takoz diyo ya da ben custom sapında rahat ediyorum bu beyzbol sopası diyolar 😀 profil olarak nasıl epiphone ile aynı profillere mi sahip onu merak ettim. özellikle studio modelleri finishedden ağaçtan falan çok çalınmış modeller, kendi başına kucakta bile durmuyor olabilir classic bi les paul gibi.

Sizin yerinizde olsam, madem bütçe sorun değil, azla yetinmeyin. Yaş olmuş 37, iş güç derken kendinize vakit ayıramamışsınız, bir tane gitarınız olacak altı üstü. Bir araba 1.5 milyon, evler 7 8 milyon, gitara 200 300k vermişsiniz çok mu? Sizinle yaşlansın istiyorsunuz madem, sizi de yaşatsın.

Hiç yoksa Gibson les paul standard alın, yada traditional, belki custom. Ha beni kesmedi derseniz suhr serilerine bakın. Custom standard olur, modern pro olur. Daha sert ve modern birşeyler için kiesel bakın, esp horizon bakın, esp eclipse bakın. Uğraşmayın playermış şektermiş şuymuş buymuş.

Gazoz olmayın, efsane olun derim ben.
bence arkadaş çok doğru söylemiş, siz de tutturmuşsunuz amatörüm hobi amaçlı çalıyorum vs vs. sanki burda herkes prof gitarist anasını satayım bende kadın kuaförüyüm güzellik merkezim var ama evde çeşit çeşit gitarım var, verdiğiniz cevaplar sorunuzla alakası yok , insanlar size ( çoğu) alabilecegin en üst seviye gitar al diyor sen tutturmuşsun player player , al kardeşim player hemde 0 al yarın öbür gün alıştıktan sonra sat zarar et 2.elden dolayı sonra git usa bak, 70k bütçem var diyosun git kardeşim 2.el usa strat al ya

Gibson studionun gövdesi, ağırlığı ve sap rahatlığı epiphone standsrt veya customa göre nasıl ben hiç denemedim.
Rahatlık ve hız söz konusu olduğunda gibsonun envai çeşidinden topuklayarak kaçmak lazım bence. Şu an studio var bende, alışıyorsunuz 1 ayda, harika gitarlar ama shred çalım, akan bir klavye öncelikse ilk tercih değil. Hatta ikinci, hatta üçüncü tercih de değil. Konfor olarak otururken rahat ama ayakta uzun sürede yorar.

Güzel gitarlar studiolar, öyle epi falan filan karşılaştıranlara hiç aldırış bile etmeyin.

Rahatlık ve hız söz konusu olduğunda gibsonun envai çeşidinden topuklayarak kaçmak lazım bence. Şu an studio var bende, alışıyorsunuz 1 ayda, harika gitarlar ama shred çalım, akan bir klavye öncelikse ilk tercih değil. Hatta ikinci, hatta üçüncü tercih de değil. Konfor olarak otururken rahat ama ayakta uzun sürede yorar.

Güzel gitarlar studiolar, öyle epi falan filan karşılaştıranlara hiç aldırış bile etmeyin.
hiç gibson kullanmadım ama çok epi kullandım. hatta maalesef dayanamadım bugün jerry cantrell custom sipariş verdim. hocam ben thin sap 14 ve üzeri radiuslarda rahat edemiyorum. studio modelinde de karfamı karıştıran bu kadar parayı vereyim 0 finished gövde satin sap bir de eğer hafif bi gitarsa hiç tat vermez. ben customun o ağır gövdesinden sonra standartları bile yadırgıyorum ama evet ayakta inanılmaz ağır gitarlar.

bence arkadaş çok doğru söylemiş, siz de tutturmuşsunuz amatörüm hobi amaçlı çalıyorum vs vs. sanki burda herkes prof gitarist anasını satayım bende kadın kuaförüyüm güzellik merkezim var ama evde çeşit çeşit gitarım var, verdiğiniz cevaplar sorunuzla alakası yok , insanlar size ( çoğu) alabilecegin en üst seviye gitar al diyor sen tutturmuşsun player player , al kardeşim player hemde 0 al yarın öbür gün alıştıktan sonra sat zarar et 2.elden dolayı sonra git usa bak, 70k bütçem var diyosun git kardeşim 2.el usa strat al ya
Bütçem 70K değil 100K ama nakit değil işte. O yüzden 2. el alma gibi bir durum yok. Faturalı ve sıfır bir ürün lazım.

Strat kasa, SSS/HSS, sıfır, 50-100 arası ne alabilirim diye soruyor adam. Bu kadar hedefi daraltabilmiş, kafası karışık olmayan bir adamın kafasını daha fazla karıştırmadan sorduğu soruya cevap vermek lazım diye düşünüyorum. Suhr'a falan kadar gitmiş konu 😂

Strat kasa, SSS/HSS, sıfır, 50-100 arası ne alabilirim diye soruyor adam. Bu kadar hedefi daraltabilmiş, kafası karışık olmayan bir adamın kafasını daha fazla karıştırmadan sorduğu soruya cevap vermek lazım diye düşünüyorum. Suhr'a falan kadar gitmiş konu 😂
Bence beni en iyi siz anladınız bu konuda 😄 Bu forumdaki arkadaşlar müzik konusunda biraz aşama kaydetmiş arkadaşlar oldukları için amatör ruhundan anlamıyorlar. 😂 Ben günde 10-15 dakika, haftada maksimum 1 saat eline gitar alan biriyim. 2 sene önce aldığım elektrogitarın üzerinde gelen teller bile aşınmadı yani öyle söyleyeyim 😄 Öyle aşırı müziksever biri de değilim. Hani arabada a noktasından b noktasına giderken açıp dinliyorum sadece. Trafiğe bağlı olarak günde 1 saat 2 saat. Standart seviyede müzikle alakası olan biriyim özetle. Hani 2 yıl önce elektrogitara başladım. Biraz da aşama kaydettiğimi görünce de heveslendim. Daha kaliteli bir elektrogitarım olsun bir kere alayım hep benimle kalsın dedim. Belki 3 ay sonra sıkılıp hiç çalmayacağım bile. Hani ben parasında değilim. 200-300 lük gitar da alırım ama haftada 1 saat elime alacağım bir ürün için gerek yok hani. 😄

Yine de tüm Turkrock ailesine teşekkür ediyorum. Sonuçta hepiniz kendinizce haklı sebepler sunarak yardımcı olmaya çalıştınız. Güzel fikirler edindim bu konuda. Tekrardan tüm yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

arkadaş da azıcık kattı karıştırdı ama borsacıyım para sorunum yok param işliyor takır takır gitarları alırım kıtır kıtır dedi.

Yav reis dedin ya ben finansçıyım, param işliyor vs. E bütçede çok sorun değil dedin. Rüştünü kanıtlamış dedin. Kalite dedin. Benimle yaşlansın dedin😁 eh öyle deyince suhr yakışır, Gibson yakışır, esp yakışır. Ne ara dip yaptık player 2 ye.

Güzel gitardır player serisi, hayırlı olsun.

Bütçe konusunda sıkıntım yok. Sadece benim gibi işten arta kalan zamanlarında yarım saat bir saat takılacak bir amatör kullanıcının hangi bütçe doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini bilemiyorum. Almışken de artık kaliteli bir şey olsun istiyorum.

Yav reis dedin ya ben finansçıyım, param işliyor vs. E bütçede çok sorun değil dedin. Rüştünü kanıtlamış dedin. Kalite dedin. Benimle yaşlansın dedin😁 eh öyle deyince suhr yakışır, Gibson yakışır, esp yakışır. Ne ara dip yaptık player 2 ye.

vallahi ben de tefeci ay pardon borsacı olsaydım param para kazansaydı yani, direkt esp alırdım en kötü e2 alırdım lacivert bi gloss finished üfff alev gibi.

arkadaş da azıcık kattı karıştırdı ama borsacıyım para sorunum yok param işliyor takır takır gitarları alırım kıtır kıtır dedi.
Borsacıyım demedim lütfen 😂 Finansçıyım ben. SPL lisansım var ancak yaptığım iş, asıl uzmanlığım fon yönetimi, gelir gider yönetimi, mevduat vs. 😂 Borsada da işlem yapıyoruz, ama tabi bir trader gibi fiyatların altından üstünden çizgi çekerek al-sat yapacak kadar uzman değiliz. Bizimkisi daha mütevazi. Bilanço analizi yapıyoruz. 😂

İşte insanlar böyle böyle zengin oluyorlar. 😂 Tutması gerektiği yerde tutacaksın parayı. O yüzden üst limitimi net belirledim. 😂

Borsacıyım demedim lütfen 😂 Finansçıyım ben. SPL lisansım var ancak yaptığım iş, asıl uzmanlığım fon yönetimi, gelir gider yönetimi, mevduat vs. 😂 Borsada da işlem yapıyoruz, ama tabi bir trader gibi fiyatların altından üstünden çizgi çekerek al-sat yapacak kadar uzman değiliz. Bizimkisi daha mütevazi. Bilanço analizi yapıyoruz. 😂

İşte insanlar böyle böyle zengin oluyorlar. 😂 Tutması gerektiği yerde tutacaksın parayı. O yüzden üst limitimi net belirledim. 😂
abi bak adın da madrabaz Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında işledikleri nitelikli dolandırıclık" suçundan TCK 158/1-h'den karşımıza gelme sonra :d

abi bak adın da madrabaz Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında işledikleri nitelikli dolandırıclık" suçundan TCK 158/1-h'den karşımıza gelme sonra :d
Hahaha nicki güzel yakaladınız ama yok yok zaten o yüzden fatura önemli benim için. Herşey faturalı kayıtlı bende. Şaibeye yer yok 😀
Madrabaz şaka yapmıyorum ve @helldorado ya katılıyorum. Az daha çık uğraşma 50 liralarda. 50 lirayla mı zengin olacaksın, gel 150 liraya kadar taksitli birşey olsun derim ben.

Ben fon yönetsem gözümü yukarılara dikerdim.
Kanıma girdiniz ama şimdi. 150 bine kadar okey olabilirim aslında 🙂 Yeter ki taksitli faturalı olsun herşey.

Geri