vücut geliştirme

ya spor başlığına girdiğimde kesin vücut geliştirmeyle ilgili bi başlık görürüm diyodum ama büyük hayal kırıklığına uğradım.

neyse bu sporla ilgilenen bilgi paylaşmak isteyenlere umarım yararlı olur bu başlık..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
ilk soruda benden gelsin 2.5 senedir bodybuilding yapıyorum önceden spor salonuna gidodum ama şimdi evde dumbell ile çalışıyorum
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
msları okuduktan sonra bana ulan hepsini bi kerede yazsaydınya demeyin tek msj uzun olduğu zaman milleti sıkıyo çoğu okumuyo bile bu yüzden kısa kısa yazmayı tercih ettim. hemde böle ilginç ve güzel oldu bence!
 
Bİr mesaja sığdırırsan da okuruz öyle yap.

Ben 3 yıldır body building yapıyorum.
Dumbell ile kanat yapmak için:
1 Açı yapabileceğin bir düzleme kafan aşağıda kalacak şekilde yatıp alt göğüs çalışır gibi çalışırsan %50 randımanla,

2 yere yatay ve yerden yüksek düzlemde: kafan boşta kalıp tavanı görmeli, hatta daha da ters çevirmeli ki dumbell kafana çarpmasın: dumbell alarak triceps french press gibi ama dirsekleri kırmadan düz olarak kafandan yukarı devam edip yere doğru kolları gerip, tekrar kolları kıvırmadan göğüs hizzasına kadar yükseltmek %80 randıman:

3. Ayakları yerden kesecek kadar yüksek omuz hizası kadar aralıklı barlara elleri koyup dip yapmak (dizden bacakları bük) %100 randımanla kanatları çalıştırır. Dumbbell e gerek yok yani.
 
Gelişti geliştirde nereye kadar .Bazı tipler var patlıcak gibi duruyorlar çok yapay ve iğrenç görünüyor bence ama şahsen ben kafaya taktım madonna gibi bacaklara kas yapıcam onun için çalışıyorum :LOL:
 
Kadınlarda normalde öyle kas olmaz. Vücut yarışmalarında kadınlar ekstra erkek hormonu kullanırlar. Bıyıkları çıkar vs.. Madonna da aslında çok dans edip yağ oranı az olduğu ve TV de kontrast fazla olduğu için çok daha kaslı görünüyor. Normalde "ton" alan kasları var. Bu iyi.
 
acaip kas olayı vardı bende eskiden... şimdi saldım ama kilo almadım... olurya kaslıdır labunya sonra bırakır salar falan sarkar kasları hafifte kilo alır dengesi kaybolur... benim öyle bir sorunum yok...eskiden bol bol koşardım ama bilinmeliki spor olayında günlerin çok önemi var.. bir gün bile bırakmıcaksın...mesala ben devamlı koşardım ormanda...performansım bir ara acaip dereceye geldi ağırlıkta basıyordum çalışıyordum.. mekik felan.. oldum 100 metreciler gibi ama bir ara bi bıraktım toparlayamadım o vucudu bi daha.. ama bu aralar salaşlığımı yenicem yeniden forma sokucam vucudu bakalım...vucudunuzu geliştirin çok lazım oluyo özellikle bel kasları;)
 
ya bırakın bu işleri ya ben kaslı üçgen bi adam görünce iq seviyesini merak ediyorum üçgen genişse bi iğrenme hissi vuku buluyo bedenimde hele kızlara hiç bakamıyorum höf ne boş işler bunlar ya
 
Geri
Üst