Hair (60-70's Rock'N Roll) - Ankara

ha,aklıma gelmişken şunu da söyleyeyim:sahnede oluşan feedback konusunda tonmasterın yapabileceği pek bir şey yok.yani tonmastera sorgu dolu gözlerle bakmak yerine gitarların üstünden sesi biraz kısmak ya da mikrofonu kapamak feedbacki keser.
bir daha olursa dikkat ediniz arkadaşlar.performans iyi,bir de bu gibi teknik durumlara dikkat ederseniz çok daha iyi olacaksınız.
 
Selam HAIR!!! Aslında üzerinde uzun uzun konuşulması gereken o kadar önemli şeyler var ki dünkü HAIR hakkında...Öncelikle, BİZİZ Rock Bar'daki HAIR dün BarFly da yoktu. Maalesef underground kalmış şarkıları çalarak, adeta günümüz "bar grubu ve bar playlisti" modasına tepki göstererek, beni ve dinleyenleri (sizleri tanımayan) bilinçli bir eğlence ortamına alabilmiş bir gruptu HAIR. Dün gece ise, adeta bir doğum günü partisi konseri verdi. Eski şarkıları olabildiği kadar birebir çalmak yerine, istediğimiz barda dinleyebileceğimiz ve hiçbir özgünlüğü olmayan Punk şarkısına benzetilmiş bir Chuck Berry şarkısı yorumladı(!) HAIR. Bunların üstüne, olabilecek en vahim olaylardan biri daha yaşandı maalesef. Davulcu Eren'in gitar çalıp şarkı söyleme egosu, HAIR'in işini ne kadar ciddiye aldığı sorusuna süpheyle bakmama neden oldu. Hemde, Eren Perfect Strangers'da inanılmaz hatalar yapmışken.

HAIR'in durduğu yer bizler için çok kritik. Bazı insanların hayatımın şarkısı diye sıfatlandırdığı eserleri, hakkını vererek çalmak çok önemli bir nokta olmalı bence HAIR için.

Karar verip seçtiğiniz yol o kadar harika ki, inanılmaz güzellikler yaşamak ve yaşatmak potansiyeline sahip bir grubu, kendi özeleştirinizi sıklıkla yaparak insanların gözünde alçatmamaya çalışın.

Teknik konulara gelirsem, gitarlar konusunda arkadaşlara katılmıyorum, HAIR'in çaldığı şarkıların orjinalleri acaip kötü gitarlarla çalınmış zamanında. Önemli olan HAIR'in şarkıları ve o felsefeyi sahiplenmeleridir. Böyle olduğunda zaten 70 lerin atmosferi dinleyicisi ve müzisyeniyle kendiliğinden oluşacaktır.

HAIR'e başarılar diliyorum. HAIR Fanı olma potansiyeli taşıyan WORMZ gitaristi Alper...

Soru1: O fotoğrafçılar neydi ya?
Soru2: Dün sesler fazla açık değilmiydi? (sağır olduk)
Soru3: Kaç kişi gelmiş?
Not1: Bilkentteki konser için bir türlü haber verirseniz çok sevinirim.
 
sağol alper yorumlar için. önce şunu söyliyim ki akşam konuştuk bunu uzun uzun. şu az bilinen şarkılar... evet gerçekten güzel bi iş çıkar. ki yapmamız lazım. sen de bizim kadar iyi biliyorsun bunu bi wormz üyesi olarak. ama arada koyuyoruz da çünkü şarkılar seçilirken herkesin istediği şarkı konuyor. ve baktık oluyor çalıyoruz onu da. bu her zaman öyle olcağı anlamına da gelmiyor. 50 senelik şarkımız bile varken, nası öyle olabilir ki...

bu arada chuck berry de güven soloyu ben istediğim gibi çalcam dedi ve çalarken de gayet severek, isteyerek, heyecanlanarak çalıyordu. ki stüdyolarda johnny nin gerçek uzunluluğunun 2 katı bi parça çıkıyordu ortaya. neden çünkü güven seviyordu johnny de solo atmayı. :) ha bana sor eğleniyor musun o şarkıda diye. eğlenmiyorum çalarken. bunu grup üyeleri de bilir ki. ama diğer 4 kişi eğleniyorken ve izleyenleri de eğlendirecekken, ben pek önemli değilim işte orda. sen johhny yi dinlediğin gibi seviyorsun. ben de katılıyorum buna. benim de başka yorumunu dinleyemediğim ve çok sevdiğim parçalar var. belki akşam söylemişimdir bunu sana. aynı adamlar kendi parçalarını çalıyorlar. ama ben inatla onu değil sevdiğim diğer versiyonunu dinliyorum hep. ama diğerine de saygım sonsuz. çünkü kalkıp başka tarza çekmemişler. bence biz de punk lık yoktu. o kadaaaar uzak ki punklıktan. ha evet orijinali değil. ki olamaz zaten cover sonuçta. ama etrafta bi sürü şarkıyı garip garip yorumlayan insanlar varken. bizim johnny miz pek de kulağı tırmalamıyor bence.

bu arada perfect strangers için ben kendi adıma özür diliyorum. kulak tırmalayan tek şarkımız oydu bence.

fotoğrafçılara gelince biri erenin annesiymiş. diğerleri noluyo bilmiyorum. sesler harbiden açıktı. bu genel anlamda ben de rahatsız oldum. yani gruplar dışında aradaki parçalarda da öyleydi ki harbiden rahtsız oldum ben de.

sağol bakarım maile. sen de özel mesajlara bakıver bi zahmet
 
Size bu ilk msgım... Arkası da gelecektir.... bi kac ufak elestiri: Kesinlikle sizi elestiren arkadasa katılmıyorum yani erenin gitar calması yada vokal yapması ciddiyetsizligi göstermez... eglendıklerını gosterırır. Ve müzik budur eglen eglendır... Tabi yerıne gore ve gecen gece yerıydı ve harıkayıdınız cocuklar....
Suana kadar sadece bır bızız konserınıze gelemedım onun dısında butun konserlerınızde vardım yanlıs bılmıoyorsam ve evet perfect strangers da bazı aksamalar olmasına ragmen en iyi performansınızdı gecen gece....
Ama unutulmasın kı haır cok yeni bir grup ve insanlar hairin yaptıgı muziğe ac... en basıt ornek benzer tarzdakı uc grup tutup wicked game caldı ( en ii dosage dı) ama hıc bı grupta hair in repertuarından parca yoktu....
Benım tek elestırım sarkı secımınde olacak...
Ulen terbiyesizler ripper ripper die oldum........
Judası es gecmeyın black sabbathlardan vazgecmeyın ve dah fazla deep purple ltffffffffffffffnnnnnnnnn
Hepınızı cok seviyorum ve cok kıskanıyorum
Ama boylesı herkes ıcın daha ıyı oldu...
Hersekılde her durumda beraber olabılmek dıleğıyle......

Ex-Hair davulcusu (olur mu len bole dolanayım mı ortada:p))))
 
ah be serkancım sağol canım. judas hep vardı ama biraz sert kaçmıyo muydu ya? black sabbathlardan ben vazgeçirmem. hele nib. biliyorsun ;) herşekilde her durumda beraberiz zaten ya. dolan bakalım ex-hair davulcusu diye. benden izin var. sen benim kalbimin davulcususun. öhöm yok be fazla oldu bu da. neyse. :)
 
hair eleştirilere kulak tıkamayın,tawsiye olarak görün ama sakın ama sakın moral bozmayın..
hepiniz o gece müziğiniz,sahne performansınız we entrumanlarınızla çok güzeldiniz..
başarılarınızın dewamı dileğiyle....yasak bölge__emre....
 
afisbilkent.JPG
 
hadi bakalim :))

bira varsa kesin gelirim..umarim iyi bir konser olur forumdan takip ettigim bi grupsunuz ilk kez dinleme firsatim olcak basarilar
 
Geri
Üst