Bas ve Ekipmanı hakkında herşey

capcrio demiş ki:
merhaba arkadaşlar

fender precision bas almak istiyorum ama meksikaya ancak bütçem yeter fakat pek ikinci el piyasada yok gibi
cort gb74 ve gb75 modelleri dikkatimi çekti
bu modeller hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmıdır yada başka önerebilecekleri.
tarz olarakta çoğu müziğe gitsin istiyorum, death metal gibi şeyler deil tabikide

Cort gb74 vrya 75 ikiside çok kaliteli aletler zaten ikiside ayno model :D Alet genelde bas ve tiz ağırlıklı mislerden biraz yoksun. Çoğu tarzada gelmekte ki ben çok memnun kalmıştım. Kesinlikle öneririm işçilik ve performans açısından kendi segmentinde çok iyi.
 
bunny_a_mean demiş ki:
Öncelikle herkese selamlar;

Benim bir kaç sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim. Aslen gitar çalıyorum ama arada evde kayıt yapmak, eğlenmek hem de elektronun yanı sıra diğer enstrumanlarla haşir neşir olmak adına bass gitar almaya karar verdim ucuz yollu (ya da orta diyelim.). 4 telle ya da 5 telle başlamanın bir farkı var mı ben 5 tel düşünüyorum çünkü elektrodan dolayı ilk başta teller çok uzak olursa daha zor gelir gibi geliyor siz ne düşünüyorsunuz. Bir de gitar olarak rockbass streamer standart 5 telliyi düşündüm( http://www.muzikenstrumani.com/index.php?p=show&pid=4122&k_id=7&kn=Bas+Gitarlar ). Sizce nasıl bir gitar fiyat performans olarak. Bir de bu warwicklerin fantezi fantezi ağaçları oluyor bu gitarda da carolena gövde diyor nasıl bir ağaç bu? Bilen arkadaşlar tavsiye de bulunursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Düzeltme/Ekleme:
Bir de ek olarak çok genel bir konu ama precision bass ın farkı nedir kısaca yazarsanız sevinirim.

Carolena gövde yi hiç duymadım ama bu segmentte eğer 2 el almayı düşünürsen kayıtlarda işine çok yarıyacak cort b veya gb serisi ibanezinde edb serileri mevcut. Bİrazdaha onlara yönelirsen senin için daha iyi olur.

Precision bbasların ne farkı var demişsin onu pek kavrayamadım ama genel oalrak baktıgımızda diğer baslara nazaran birazda karakterist baslardır kendini has tonu vardır diyleim.
 
Sickgeist demiş ki:
Sorum çok bas gitarla alakalı değil ama basım konu mankeni olduğu için buraya yazıyorum.

Jazz Bass'ımı boyatmak veya kaplatmak istiyorum sorularıma cevap verebilirseniz sevinirim. Ankarada oturuyorum

1) Gitarı boyatmak ne kadara patlar?
2) Bir yere boyatmak için verince ne zaman geri döner bana?
3) Ankara'da neresi ne kadar iyi yapar?
4) Boya yerine tahta plak kaplatmak istersem (natural wood gibi) ne kadara yaparlar?
5) Bu çok alakasız ama inlaylere LED koymak istiyorum. Yurtdışında çok yapılan birşey acaba Ankara veya İstanbul'da yapan var mı?


Şimdiden teşekkürler

Şimdi fiyat konusunda pek bir bilgim yok ama bunlar biraz zahmetli işler çok ucuz birşeyler bekeleme yani. Ama les işini mersinde veli usta yapıyor sanırım onlarla irtibata geçer isen sana yardımcı olurlar. Aynı zamanda gövde boyama kaplama vs işlerinide yapıyor tabi yardımcıda olurlar. Serkan Sancak a ulaşırsan benim ismimide verirsin Olgaç Çetintaş diye yardımım dokunur.
 
Selamlar,

2 yıldır bass çalıyorum. 2 yıl boyunca stüdyolar dışında evde amfisiz çalıştım yada bassı hoperlöre bağladım. Ama bu iş beni hiç tatmin etmedi. Uzun bi zamandır da bi amfi almak istiyorum ama amfiler hakkında pek bi fikrim yok (Forumda yazılanlara baktığımda hiç bi fikrim yok :)). Kullandığım amfiler Marshall ve Behringer. Behringer beni pek tatmin etmedi ama kullandığım modelin etkisi de olabilir. Şimdi ise kaliteli, sağlam ve uygun bi fiyata (600-700TL) amfi almak istiyorum. Evde çalacağım ve kaç watta ihtiyacım olur bilmiyorum. 2 yıl beklemek de çok acı verici ama bundan sonra kendimi geliştirmem ve yeni şeyler keşfetmem gerek. Bunun için de isteklerimi karşılayabilecek bir amfiye ihtiyacım var. Önerebileceğiniz bi amfi var mı? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
 
O fiyatlarda bulabilirsen ki bulursan kesinlikle kaçırma behringer bx1200 ultra bass derim uzun süre kullandım ve çok çok memnun kaldım. Marshall ise pek tavsiye etmiyorum.
 
120 Wattlık bir amfiyi çok isterim ama evde yapacağım çalışmalar için ve fiyatı nedeniyle uygun düşmüyor bana. Bu arada fiyat limitini arttırmak zorunda kaldım. 60-90 Watt arası aramaya koyuldum ama 30-40 Watt olan amfiler de ilgimi çekti doğrusu.

Marshall MB30
Marshall MB60
Laney RB-3
Hartke A100
Hartke A70
Hartke B900
Behringer BXL900
Behringer BXL450 ve Behringer BXL450A
Line6 Lowdown Studio 110

Combo alacağım için kafa ve kabin ayrı bakmadım. Ama yeterli bilgiye sahip olsaydım kafa-kabin ayrı alırdım. Bu modeller dışında bildiğiniz ve önerebileceğiniz modeller varsa düşünebilirim.
Türkiye'de bulabileceğimi düşündüğüm markalardan araştırmaya çalıştım. Ampeglere bakma fırsatım olmadı. Bu arada int.deki yorumlara da dikkat etmeye çalıştım. Zevklere göre çok farklı yorumlar olabiliyor. Pek fazla amfi denemediğim için bi zevk sahibi de değilim ama aradığım tonlar temiz olmalı. Slap çalarken temiz ve doğru bir ses gelmesini istiyorum. Canımı sıkmayacak, her müzik türünde çalabileceğim ve her yönde gelişmeme izin verebilcek bir amfi...


Not: Preamfi, lambalı amfi ve transistörlü amfi demek ne anlama geliyor? Çelik kabin ile diğeri arasında ne tür farklılıklar olabilir?
 
nba_ris demiş ki:
arkadaşlar ibanez gsr200 ve cort gb34a yı karşılaştırablir misiniz ?

Tabikide. Tercihin gb43a dan olsun derim. Sebebi ise gsr200 nazaran manyetik ve devre kalitesi daha iyidir. Fakt gsr 200 un sapı gb43a ya göre daha rağattır. İşçilik hemen hemen aynı sayılır. Zaten aynı fabrikada üretliyor diye biliyorum. Gb34a da kullanılan devre ve menyetik gsr 200kine göre daha iyidir.GB43A da bir hum ve bir j bulunması ton yelpazesini genişlettirmiştir. ' si arasında kadın ise gb34 tek geçerim.
 
Merhabalar, bc rich zombie onyx 5 telli hakkında ne düşünürsünüz? Ben yeni bir 5 telli bas gitar almayı düşünüyorum da diğer tüm markalar yurt dışı fiyatlarından daha pahalı iken bc rich ler, yurt dışı fiyatıyla aynı hatta bazıları 10-15 dolar daha ucuz.
 
Bir de yurt içinde en uygun fiyatlı alışveriş için nereyi önerirsiniz? yurt dışından gümrüğe fazla takılmadan getiren bir yer biliyor musunuz? eğer burda reklam yasaksa özel mesaj atabilirsiniz.
 
satyrr demiş ki:
Bir de yurt içinde en uygun fiyatlı alışveriş için nereyi önerirsiniz? yurt dışından gümrüğe fazla takılmadan getiren bir yer biliyor musunuz? eğer burda reklam yasaksa özel mesaj atabilirsiniz.

Vallaha mydukkan en uygun yer şu anda. Ama dükkanlardan alırsan daha uyguna getirtirler amfi vsleri ki bende bu işle uğraşıyorum yardımcı olabilirim.
 
Geri
Üst