Bas ve Ekipmanı hakkında herşey

zaten ben caseyi sırf basa bişey olmasın aman die alıyom.bana öle geliyoki ben onu kullanmadığım sürece casenin içinden çıkarmam.
bende casenin ağır olduğunu göz önüne aldım tabi.bagler taşıma yönünden harbiden çok iyi kullanışlı ama bi düşme yada çarpmada o kadar korumuyo bence sence?
bakalım bide fiyatlara bağlı yaa. ama bildiğim kadarıyla kaliteli baglarde o kadar ucuz deil.
sence?
 
Selamlar herkese !
Ben aslen elektro gitar çalıyorum.Son zamanlarda bas gitara da başlamayı düşünüyorum. Birincil enstruman olarak olmasa da ek hobi,gerektiğinde eksik olduğunda yer doldurabileceğim, yani iş görecek ucuz ve kaliteli birşey arıyorum. Bana neler önerirsiniz?

Ayrıca, bas gitar tek başına öğrenilir mi yoksa mutlaka ders mi almak gerekir? 2 yıldır elektro gitar çalıyorum,bunun bir yararı olur mu?

Şimdiden teşekkürler.

(Eklemeyi unutmuşum, Heavy/Thrash/Power metal çalıyorum.)
 
NyX_the_GyP demiş ki:
sydoy demiş ki:
Bi de kafamda fender affinity precision ve squier standart jazz basslar var. Fiyat performans olarak gerek var mı sizce.
sırf adı jazz bass ve fender yan kuruluşu diye squier almak mantıksız.corttan daha güzel ton alırsın.en azından bi fender mexico lazım.belli de olmaz aslında gördüğüm bi squier jazz bass ın inanılmaz bi tonu vardı.bana sorarsan git dene.hiç bi alet birbirini tutmuyo.ve net üzerinden sana tonları anlatabilmem çok zor.

squier i küçümseme derim ben, eğer bakarak alırsan ve gitardan anlıyorsan aldığın bi 350$ lık standard jazz bass elinde mexican jazz bass tan daha kalietli bir alete dönüşebilir. denedim. highway jazz bass ve mexican jazz bass denedim ve açıkçası benim squier standard jazz bass ım mexican ı ton olarak solladı ve neredeyse highway in tonuna yaklaştı. ama tabi orjinalin yerini hiçbirşey tutmaz:D
 
ben de küçümsemedim zaten squier i.mesajımı dikkatli okursan görürsün.
bu arada bas çalmak isteyen gitarist arkadaş ne kadar paran var.ona göre bişeyler önerelim.hiç bi kriter yok.sadece ucuz ve kaliteli demişsin.sen fiyat ver.biz de kendimizce o fiyat aralığındaki en iyi bası söyleyelim.
 
Ya daha amfi falan da almak lazım tabi bas için.İşte toplamda 300-400$'ı geçmemesi lazım amfiyle beraber ki 300-400 dolar da yüksek şimdilik benim için.. üst sınır gibi diyeyim. ama bunun altı öneriler daha iyi olur.
 
Ya daha amfi falan da almak lazım tabi bas için.İşte toplamda 300-400$'ı geçmemesi lazım amfiyle beraber ki 300-400 dolar da yüksek şimdilik benim için.. üst sınır gibi diyeyim. ama bunun altı öneriler daha iyi olur.
 
herkese slm..
2 gün önce bass collection marka basım kırıldı bu yüzden çıldırıp Erkan Sızarlardan bi ken smith istedim...
sizce özel yapım bi ken smithle orjinal bi kensmith arasındaki fark uçurum olrmu???
acaba? :?
 
gün önce bass collection marka basım kırıldı bu yüzden çıldırıp Erkan Sızarlardan bi ken smith istedim...
sizce özel yapım bi ken smithle orjinal bi kensmith arasındaki fark uçurum olrmu???
acaba?

Ken Smith dışında herhangi bir firmanın yaptığı bas, aynı ağacı aynı özellikleri vb. de taşısa Ken Smith olmaz. Bu ne iyi ne de kötü anlama gelir. Ibanez yapımı Fender, Zon yapımı F-Bass olmayacağı gibi....

Neden dünyada tek, özel yapım, üzerinde adınızın yazdığı bir basa sahip olmak varken, başka markaların taklitlerine sahip olmaya çalışalım?
 
öncelikle selam tahajım.sen ken smith in istediğin modelindeki ağacı manyetiği vs kullandırsan da benim tahminimce aynısı olmıyacaktır.ağaçların türü aynı olsa da kalitesi ve yıllanmışlığı kesinlikle tutmaz.bana sorarsan ken smith istiyorum yerine tek tek istediğin her şeyi belirle üzerine de taha vs yazdır.orda da ağaçlar var trigonda da var bi sürü değişik ağaçtan yapılmış bas.manyetiği de deneyerek araştırarak bulursun.belki daha istediğin bi ton çıkar..nese bi ara konuşuruz..
 
Erkan Sızarlar'ın yaptığı bi fodera taklidini geçen pazar denedim.Ton,işçilik,çalım anlamında çok başarılıydı.Ağaç bileşimi ,görüntüsü tıpkı aynısıydı.Fodera olmasa bile üst kalite bi bass'dı bu sebeple Ken Smith olmasa bile baya yaklaşabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim.Baya şaşırdım benim aklımada bi tane yaptırmak girdi ne yalan söyliyim.
 
Koraye ye tamamen katılıyorum aynısının gelme ihtimali yok.
ama sound olarak sorarsan iki bası da çalmış bir insan olarak ben erkan sızarlar bası hiç düşünmeden ken smithe tercih ederim. ama yapılacak konstrüksüyon önemli. eğer ken smith gibi aynı ağaçlar neck thru yaptırırsan nasıl olur bilmiyorum ama, single cut set-neck yaptırırsan çıkacak sonuca inanamayacaksın bence. ken smith de bulamayacağın bir sustain, hacim, net bir bas ve çok güzel tizler olacaktır. tabi ağaç kombinasyonu da önemli, buna karar verdiğini varsayıyorum.
tabi ken smithi de tercih eden insan çok olacaktır bu zevk meselesi, ben sadece kendi görüşümü belirttim.
 
Koraye ye tamamen katılıyorum aynısının gelme ihtimali yok.
ama sound olarak sorarsan iki bası da çalmış bir insan olarak ben erkan sızarlar bası hiç düşünmeden ken smithe tercih ederim.

Zaten benim söylemeye çalıştığım da bu nokta :D
Tamamen size özel yapılan, sonuçta dünyada tek bir basın üzerine olmadığı, hatta belki daha iyi olduğu bir markanın logosun taklit ederek eklemek bana oldukça gereksiz geliyor...
 
ben hiç düşünmeden atlardım.hatta sen almıycaksan alırım da.analoğun tonu gt 6b nin de efektleri çok sağlam.bence tonları en doğal olan ve efektleri en başarılı olan processor.set up illa processorden veya analoglardan oluşacak diye bişey yok.ben şu an analog kullanıyorum ama o fiyatta gt 6b ye asla hayır demem.ikisinin de farklı özellikleri var bence.
 
creepingdeath1991 demiş ki:
Selam rock-metal soundu ağırlıklı 1500$ civarı 5 telli bas alacam yardımlarınızı bekliyorum

Şu sayfanın sonundaki var:

http://www.stagemusic.org/mp.html

Hayatımda gördüğüm, duyduğum en iyi bass gitar. Custom Shop ürünü el yapımı, özellikleri:

Maple gövde, burl poplar top, wenge/maple 5pc. sap, neck-thru(yekpare) body, rosewood fingerboard, seymour duncan pickups, aguilar obp-3 pre-amp, push-pull (active-pasive) coil tap, mid switch (400-800 Hz), gotoh köprü, hip shot tuners
 
arkadaslar 250 dolara sıfır marshall b25 diye bi amfi var. alıyım mı? hic denemedim. deneyip de memnun kalan veya kalmayan var mı?? yorumlarsanız sevinirim. he bi de bar performansı için kullanabliceğim bi amfi arıyorum. bu yeterli olur mu acep?
 
Geri
Üst