Bas ve Ekipmanı hakkında herşey

Re: Bass

SpiN13 demiş ki:
Bu arada önümüzdeki yıl içerisinde yüksek seviye bir gitar almak istiyorum,metal müzik yapıyoruz ve gitar 1000-1200 ytl civarı olacak tavsiyeniz nelerdir? Ben LTD F254 düşünmüştüm

Arkadaşlar ESP kullanan var mı LTD F-254 metal için düşündüm ne dersiniz tavsiyeler?
 
daha iyi birşeyler kesin bulursun bence.ltd yerine o fiyata ne gitarlar alınır boşver ltdyi derim ben iyice model falan söylememi istiyorsan biraz bakiim düşüniim fikirlerimi söyleyeyim ama ilk aklıma gelen kesinlikle o paray ltden daha iyi birşey alınabileceği oldu yani bu benim düşüncem başka arkadaşlar neder bilmiyorum...
 
Tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum.Benim bu gitarda karar kılmama sebep olan; özellikleri ve şu anki en büyük Death Metal Bass'çısı Steve Digiorgio'nun LTD-F serisi kullanması oldu
 
slm arkadaslar ben kılasık gıtar calıyorum ve basa gecmek ıstıyorum ne tavsıye edersınız cevaplarınızı beklıyorum nası bı sey alıyım bana yardımcı olursanız sevınırım.
 
VAHSET32 demiş ki:
slm arkadaslar ben kılasık gıtar calıyorum ve basa gecmek ıstıyorum ne tavsıye edersınız cevaplarınızı beklıyorum nası bı sey alıyım bana yardımcı olursanız sevınırım.

baslangıç olarak, eger elinde cok fazla miktarda para yoksa washburn xb100, cort action veya c4 tercih edebilirsin. sanirim baslangic olarak bunlar sana yardimci olabilir. ama bunların yaninda daha dusuk fiyata stagg, SX gibi dandik sayılabilecek gitarlara da bakabilirsin. belki içlerinde hosuna giden olabilir. ( ha cort ve washburn'un bu modelleri de cok iyi değil o ayrı, ama seni tatmin edebilir.)
 
arkadaşlar BOSS ve DİGİTECH in bass için olan OD pedallarını denedim fakat gitar karakteristik bass özelligini yitirdi ucube gibi tonlar gelmeye başladı bende bunun üzerine biraz araştırma yaptım ve


http://www.mzentertainment.com/studio/mike_zee_studio_electro_harmonix_big_muff_270x471.jpg


electro harmonix big muff pedalını buldum fakat adından da anlaşıldığı gibi bi elektro pedalı bu fakat kullanan bazı basscılar varmış bu pedalı ve compressor pedalı ile kullanıldığında çok güzel ve yumuşak distortionlu bass tonları yakalanabiliyormuş bu konuda herangi bilgisi olan yada bu pedalı bassda deneyenler varmı ?
 
:D imzama bakarsan görürsün big muff kullanıyorum.Ben Cliff Burton tonu alabiliyorum ki kendisi bundan kullanmıştır.Aynı zmanda Jason Newsted,Kornun tüm elemanları Slipknot.. hep bu pedaldan kullanmışlardır.Ben sert ve keskin fuzz tonları alıyorum ve memnunum.Fakat yumuşaklı ve boğukluk ayarı var yumuşak ve low distirtionda çok iyi tonlar elde ediyorum.Tavsiye ediyorum güzel pedal,sert tonları çok iyi.
 
pardon omnia benim arkadaşta o girmişti en son bu bilgisayardan onada kalmış :D yanlış anlaşılma olmasın mesajı ben attım :arrow: :arrow:

:) imzama bakarsan görürsün big muff kullanıyorum.Ben Cliff Burton tonu alabiliyorum ki kendisi bundan kullanmıştır.Aynı zmanda Jason Newsted,Kornun tüm elemanları Slipknot.. hep bu pedaldan kullanmışlardır.Ben sert ve keskin fuzz tonları alıyorum ve memnunum.Fakat yumuşaklı ve boğukluk ayarı var yumuşak ve low distirtionda çok iyi tonlar elde ediyorum.Tavsiye ediyorum güzel pedal,sert tonları çok iyi.
 
selamlar. elimde aria stb-j serisi bir bas var. jazz kasa. 4 yıldır kullanıyorum bir şikayetim yok ama daha iyisine terfi etmek istiyorum:) sizce elimdeki gitarı kaça satabilirim? bir de 800-850 ytl'ye kadar önereceğiniz bas nedir? rock, funk, metal, blues için geniş bir ton seçeneği olan bir gitar arıyorum.
meksika, japon fender? ibanez? cort? yamaha?
teşekkürler.
 
Arkadaşlar yeni başlayan bir ark icin ufak bir bas anfisi bakıyorum.calısmak ıcın yetrli olack bır anfi fazla ozellıge gerek yok cep anfisi bile olar ne önerirsiniz acaba?
 
genelde yeni başlayanlara bilgisayara bağlayın diolar ben diyenlerin yalancısıyım :D küçük anfiler bass soundunu vermiyor en az 100 watt olması lasım ( şimdi herkes saldırcak bana :D ama cidden iyi bi bass soundu için bu şart altı kurtarmıyor :D ) ama 10 wattlık ibanezler varmış fena değil diyolar onun için ona bi bak istersen :) bide cube 15 var benim aklıma gelen
 
bende cort b4 var.eskibi alet tonu bana göre çok iyi.tam oturmuş.yalnız bi sorunum var kasada çatlak oluştu.ilerleye bilir ne yapıla bilir sizce en ideali ne olur.içim gitti kaç gündür canım buna sıkkın....
 
ya ben gitarın sanırım tone tusunu bozdum hani su teldeki seslerın duyulmasını saglayan hani su vıcırık Smile diye sesın duyulmasını saglayan tus adını bılmıyorum ondan boyle sacmalıyorumda neyse ya işte onu bozdum sanırım gitarda artık sadece bir cızırtı duyuluyor tle dokundugum anda susuyor yada telı cektıgım anda yani hr neyse sanırım o tusu bozdum sizce bunu tamir ettirmek bana ne kadara patlar?
 
ya ben gitarın sanırım tone tusunu bozdum hani su teldeki seslerın duyulmasını saglayan hani su vıcırık diye sesın duyulmasını saglayan tus adını bılmıyorum ondan boyle sacmalıyorumda neyse ya işte onu bozdum sanırım gitarda artık sadece bir cızırtı duyuluyor tle dokundugum anda susuyor yada telı cektıgım anda yani hr neyse sanırım o tusu bozdum sizce bunu tamir ettirmek bana ne kadara patlar?
 
Geri
Üst