Thomann'dan Alışveriş

Herkese selamlar.Sormak istediğim bir soru var.Thomann dan alısveriş yapmış arkadaslar var ise sistemin nasıl işlediğini anlatabilir mi acaba? Ve gümrükte sorun olup olmama konusunda aydınlatabilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
 
Thomann dan bugüne kadar defalarca alışveriş yaptım ama ben Almanya da yaşayan aileme kargolatıp hep babama getirttim aldığım ürünleri , Türkiye 'ye kargo parası ve gümrük bedeli konusunda mutlaka benden daha bilgili arkadaşlar vardır
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Thomann dan bugüne kadar defalarca alışveriş yaptım ama ben Almanya da yaşayan aileme kargolatıp hep babama getirttim aldığım ürünleri , Türkiye 'ye kargo parası ve gümrük bedeli konusunda mutlaka benden daha bilgili arkadaşlar vardır

anladım hocam.bu şekilde olunca gümrüğe girmeden mi geliyor.yani almanya dan türkiye ye dönüş yapacak bir kişi yanında getirse sorun olmuyor değil mi ?
 
kesinlikle olmuyor , ben gitar bile getirttim babama , omuzuna asıp getiriyor , zaten pedal processor falan valizde gelebiliyor , eğer buraya yollatmak istersen de , sanırım ürün bedeli + kargo 150 Euro yu geçmemeli yoksa gümrüğe giriyor , ama bu bedel tam bir muamma , gümrük memurunun insafına kalmış bir durum sanırsam , 100 Usd ile de gümrük ödeyen var 100 Euro ile de hatta 200-300 Euro luk durumlarda "Abi öğrenciyiz" diyerek yırtan da var , bu konuda acı tatlı deneyimi olan pek çok insan var bildiğim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Anladım hocam...Malum türkiye fiyatları pahalı olduğundan dolayı benimde yurtdısından gerek thomann gerek musiciansfriend sitelerinden bi gitar getirme planım var.Ve bu benim yurtdısından ilk alısverişim olucak.Açıkcası en sağlam ve güvenilir bir yol arıyorum gözümün arkada kalmaması için.Sizin bir öneriniz var mıdır acaba bu konuyla ilgili? Ne yapmam gerekir ?
 
Benden çok daha deneyimli arkadaşlar vardır bu konuda , umarım onlar bir fikir verebilir ama benim diyebileceğim şudur bir çok marka ve model gitarda Almanya fiyatları ya burayla aynıdır ya da buradan yüksektir , tabi ki sıfır ürünler için söylüyorum bunu , ben de uzun süre bu konuyla ilgili Amerika ' dan Almanya ' ya ürün gönderme konusunda uğraştım ( çünkü gümrük ödemiyorsun ) sadece kargo parası ödüyorsun ve benim gördüğüm kargo paralarıyla da çok çok büyük avantajlar getirmiyor bu durum ( tabi bu anlattıklarım benim ilgilendiğim ve incelediğim gitarlarla ilgiliydi ) , ikinci elde ise insanlar kıtalar arası kargo yapmak istemiyor :) bütün bunlarla beraber sen şimdi kendi araştırmanı yapıp kendi kararını vermelisin , bu anlattıklarım tamamen benim deneyim ve fikirlerimdir
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Arkadaşlar thomann dan gitarı aldım ve elime ulaştı sonunda.Kafasında bu soru ile ilgili merakı olanları aydınlatayım.Öncelikle siteden aldığınız ürünün fiyat+30euro kargo bedeli ödüyorsunuz.daha sonra ürün ülkenize giriş yapıyor ve ilinize geliyor(Türkiye sınırına girdikten sonra kargo işlemlerine PTT bakıyor.)daha sonra ilinizin ptt kargo gümrük merkezine internet aracılığıyla geldiğini öğrendikten sonra gidiyorsunuz ve ürünün fiyatının %18 ini (kargo parası hariç) ödeyip ürünü teslim alıyorsunuz.
 
dostum bu süper bir haber :) 500 euroluk bir gitar 590 euroya kargoyla birlikte 620 euroya geliyor...TR'den kimse gitar almaz eğer bu böyleyse çok şaşırdım doğrusu...hemen para toparlamaya başlıyorum...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
dostum bu süper bir haber :) 500 euroluk bir gitar 590 euroya kargoyla birlikte 620 euroya geliyor...TR'den kimse gitar almaz eğer bu böyleyse çok şaşırdım doğrusu...hemen para toparlamaya başlıyorum...
aynen hocam kesinlikle.geçenlerde do-re müziğe sordum gitarın fiyatını 3.500lira dediler ben toplam 1800lira ya hallettim gitarı vergisi falan herseyi dahil.çok karlı iş gerçekten.özellikle gitar konusunda thomann cidden ucuz bir site.
 
senle nasıl irtibata geçtiler gel gümrük farkını öde kargonu teslim al diye onu merak ettim internet aracılığıyla demişsin kargo takip numarası gibi bir numarayla mı öğrendin nereden gidip teslim alacağını???
 
senle nasıl irtibata geçtiler gel gümrük farkını öde kargonu teslim al diye onu merak ettim internet aracılığıyla demişsin kargo takip numarası gibi bir numarayla mı öğrendin nereden gidip teslim alacağını???
aynen hocam kargo takip numarası ile.Yurtdışından ülkenin sınırını geçene kadar DHL ilgileniyor onun alman sitesinden bakıyorsun. www.dhl.de olması lazım.ondan sonra ptt yi arayıp durumu belirtiyorsun ve o kargo numarasını veriyorsun onlarda sana yeni bir posta numarası veriyor ülkede geçerli olan.Oradan takip ediyorsun 4.aşama olduktan sonra da (Depoda bekletiliyor olması lazım) gidip alıyorsun kargoyu.
 
Kredi karti ile alim satimda ne gibi bir yol izleniyor yardimci olabilir misiniz? Ben alisveris'i yaptim, ok dediler ama sanirim mail'e gelen bir confirm ile aktive etmek gerekiyor. Almanca mail gondermisler hicbir sey anlamadim. İngilizce (veya orada calisip da bilen birisi varsa Türkçe) tekrar gondermelerini rica ettim. Bugun 2. gun hala tamamlanamadi. Bekliyorum bakalim sonu ne olacak?
 
Vay arkadas...
Cep telefonumdan aradilar, banka transferinde bir problem varmis. Odemeyi baska bir yolla yapabilecegimi soylediler. Dandik Is Bankasi yuzunden boyle bir problem yasiyorum iste ve yurtdisindan gelen 3 Kasim'da donuyor. Baska bir kartla alsam kargonun gitmesi yetismez. Ve alamayacagim bu yuzden. Gene elin gavuru bizden iyi cikti.
Sonuc: Is Bankasi (n)
 
Merhabalar.Zamanında bu ilanı ben açmıştım.Sorunsuz bi şekilde elime ürün ulaştı.Aklınıza takılanları sorabilirsiniz.Elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım.
 
%20 vergi ve kargo parası ödiyeceksin, herhangi bir aksilik olmaz ise. Gümrükte beklerse beklediği gün kadar ardiye parası çıkar. İstanbul'da isen iyi takip edip ardiye masrafını düşürebilirsin erken alarak. İstanbul dışındaysan istanbul gümrüğüne takılma ihtimali var , kargo firmasına dilekçe verip vekalet veriyorsun şirket olmadığın için noterden olması gerekmiyor. 100-150 tl arası tutar o da. Vergi hariç 200-250 tl masraf çıkabilir. Şansın yaver giderse sadece vergi ile kurtarabilirsin. Benim başıma yukarda yazdıklarımın hepsi geldi. Gümrük özellikle hafta sonuna denk getirebiliyor işlemleri.
 
thomann dan alırsan %19 vat düşüyor yani ürün+kargo parasına alıyorsun amfi 31 kg geçmeyecek en önemli kısmı bu yoksa seni ticaret yapan bir firma gibi değerlendirir gümrük ve farklı vergiler uygular ve vergi no vs ister özetle kişisel kullanım ve 1 ürün geçecekse 31 kg altı ve 1500 euro altı olmalı.Amfi 31 kg hafif olmalı zaten thomann.de bununla ilgili bir bilgilendirme vardı diye aklımda kalmış alma esnasında.Genellikle kargo fiyatı hep 30 euro oluyor misal 5 kg luk kafa amfiye de 30 euro kargo 25 kg luk kabine de 30 euro kargo gösteriyor doğru mu bilmem.. kesinlikle dhl yani devlet kargosu ups filan çok sorun olur.

Özetle 918+30 euro ya topkapı gümrüğüne takılır oradan gidip alırsın.(vat=%20 gümrük dedim. topkapıda gümrüğü ödeyeceksin tabi ki ama vat, total fiyattan düşek) İstanbul dışı nasıl oluyor nasıl işler bilmiyorum.Ama çoğu ilde artık gümrük müdürlüğü var mal buralara sevk ediliyor herhalde oradan da ptt ye geçiyor.Eskiden 10-15 tane yer vardı 3-4 ilin gümrük müdürlüğüne 1 il bakıyordu misal ankara ve çevre iller için ankaraya gidiliyordu vs. sayısı arttı diye biliyorum ama istanbul dışı ne olur bilmiyorum. onu da bilen söylesin.
 
Geri
Üst