P
pickmee
thomann dan alırsan %19 vat düşüyor yani ürün+kargo parasına alıyorsun amfi 31 kg geçmeyecek en önemli kısmı bu yoksa seni ticaret yapan bir firma gibi değerlendirir gümrük ve farklı vergiler uygular ve vergi no vs ister özetle kişisel kullanım ve 1 ürün geçecekse 31 kg altı ve 1500 euro altı olmalı.Amfi 31 kg hafif olmalı zaten thomann.de bununla ilgili bir bilgilendirme vardı diye aklımda kalmış alma esnasında.Genellikle kargo fiyatı hep 30 euro oluyor misal 5 kg luk kafa amfiye de 30 euro kargo 25 kg luk kabine de 30 euro kargo gösteriyor doğru mu bilmem.. kesinlikle dhl yani devlet kargosu ups filan çok sorun olur.
Özetle 918+30 euro ya topkapı gümrüğüne takılır oradan gidip alırsın.(vat=%20 gümrük dedim. topkapıda gümrüğü ödeyeceksin tabi ki ama vat, total fiyattan düşek) İstanbul dışı nasıl oluyor nasıl işler bilmiyorum.Ama çoğu ilde artık gümrük müdürlüğü var mal buralara sevk ediliyor herhalde oradan da ptt ye geçiyor.Eskiden 10-15 tane yer vardı 3-4 ilin gümrük müdürlüğüne 1 il bakıyordu misal ankara ve çevre iller için ankaraya gidiliyordu vs. sayısı arttı diye biliyorum ama istanbul dışı ne olur bilmiyorum. onu da bilen söylesin.
cevaplar için teşekkürler.
Samsun da yaşıyorum ve burda gümrük müdürlüğü var. Almak istediğim amfi linkte : http://www.thomann.de/gb/markbass_mini_cmd_121p_lm3.htm
Amfi 13 kg civarında.
- Tahminen ne kadar masraf çıkar ?
- Ürünü gümrükten teslim alırken yine başka bir ücret ödeniyomuş var mı böyle birşey ?