1500 euro dan fazla bir sipariş veremiyorsun...thomann da ödeme kısmına kadar gelip bir incelemeni tavsiye ederim o %20'yi onlar ekliyordu yanlış hatırlamıyorsam...
Anladım sadece gümrükte kalmasından korkuyorum.
İlginize çok teşekkür ederim.Hatta simdi kontrol ettim. Urunlerin fiyatlari toplami 1472 Euro. Ithalat vergisi odemezsin. Almanlar faturalandirma konusunda da cok disiplinli. Kesinlikle faturada az gosterme veya fazladan bir sey yazma gibi bir davranislari asla yok.
Bu isin size toplam maliyeti kargolar ve vergiler dahil 1550 Euro civari olacak.
Uunleri ayri ayri cekmende fayda var. Kabin eve kadar gelmezse bile kafa gelebilir. Bu arada thomann'da bayragina tikladiginiz sey dil secimi degil. Yunanistan bayragina tiklarsaniz Yunanistan'daki vergi dahil fiyati gorursunuz, Ingiltere bayragina tiklarsaniz Ingiltere'deki vergi dahil fiyatlari gorursunuz.
Kargo ucretleri Türkiye'ye 30 kg'a kadar 30 Euro. Bir manyetik alsaniz da 30 Euro, 29.9kg bir urun de alsaniz 30 Euro. Bundan sonrasi artik size, thomann'a ve bankaniza kalmis. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim.Yurtdışından defalarca mal aldım. Amerika,ingiltere,almanya,uzadoğu gırla.. music123.com dan amfi kafası bile aldım, gidip gümrükten çektim.. bu tecrübeyle yazayım.
1) almanlar her konuda çok güvenilir. thomann dan aldığım bir üründe kozmetik kusur çıkmasına karşın %10 iade bile aldım.
2)almanlar burdaki gibi verginin vergisini almıyorlar, kargoda türkiye yi seçerseniz almanya ve ab ülkelerine uygulanan vergi fiyattan düşer, ama tr de malı teslim alırken vergi ödersiniz.
3) bu soru en kritik soru. thommanın tercih edilmesinin sebebi mal ile birlikte gümrük mevzuatına uygun evrakları da göndermesi. bu evraklarda bir kayıp, eksiklik, dezenformasyon,hata olduğu taktirde gümrüğe gitmeniz gerekir. gümrükte de -merhaba ben geldim, vergimi ödeyip malımı alıcam" diyemezsiniz. ciddi bir evrak bürokrasisi var. gümrük bu evrakları hazırlayan acenteler ile dolu. malın çapına göre mininmum 200 tl den başlayan bir ücrete ehliyetli birisi ile anlaşabiliriniz.
4)gümrükte takılmaz ise vergiyi ptt çalışanı sizden elden alıyor.bu meblağ elinde hazır şekilde yazıyor, siz hesaplamıyorsunuz..
5)almanyadan da almanyaya gödnerseler vergi ödersiniz.. türkiyeye kargo ile gelince de vergi ödersiniz. gümrükteki memur bu malların pahalı olduğunu anlar.. bu defa hem almanya hem türkiye için vergi ödemiş olursunuz. getirebiliyorsa yanında getirsin.
malınız gümrükte de kalsa eninde sonunda alırsınız.. ilaç,canlı hayvan,gıda vb. gibi şeyleri almanız çok zorlaşır. birde bazen gümrük/ardiye masrafı malın ederini geçer. insanlar o zaman maldan vazgeçerler..
Masrafları ödemezsen kalır 🙂
Tabii garip, istisnai, ihtimaller de var. Kargo Takip Numarası ile izlemek de gerek. Olur, amfi gelir, adamlar adresi bulamazlar, "evde yoktun" derler, o zaman amfi geri gidebilir.
Ambar Guitars'ı aradım onlar böyle bilgi verdiler.
Teşekkür ederim.
🙂🙂🙂 olabilir.bende ironball bakıyorum 2. elden.. tokuştururuz =)
🙂🙂🙂 olabilir.
Bir şey daha sormak istiyorum müsadenizle. Kabinin ağırlığı 35 kg. amfi 8 kg, yani kargo toplamı 30 kg ın üstünde. bu bana sorun yaratırmı. bunları ayrı ayrı sipariş etsem bile kabin tek başına 30 kg üstünde.
Yalnız daha yukarıdaki diğer yazışmalarda 30 kg üstünün, ticari işlem olarak ele alındığı ve vergilerinin daha fazla olduğu yazıyor.kargo ücreti artar sadece. adamlara mail atın, ben bir sürü muhabbet ettim. en hesaplı nasıl oluyorsa öyle göndersinler.
herkese yapmazlar belki; footswitch aldım, 3 euromu ne kargo ödedim..
adres yazma yeri çok sınırlı. buna dikkat edin. posta kodu vb. öğrenin.
ben soruyu kargo ücreti nasıl olucak gibi anladım, öyle cevap verdim. türkiyede 30 kg üzeri verginin artmasına dair bir malümatım yok.Yalnız daha yukarıdaki diğer yazışmalarda 30 kg üstünün, ticari işlem olarak ele alındığı ve vergilerinin daha fazla olduğu yazıyor.
Bilgiler için tekrar teşekkür ederim.ben soruyu kargo ücreti nasıl olucak gibi anladım, öyle cevap verdim. türkiyede 30 kg üzeri verginin artmasına dair bir malümatım yok.
ha, bana lazım olsa bir telefon konuşmasıyla öğrenirim, dayım ehliyetli memur.