Thomann'dan Alışveriş

Bir de, hoparlorlerle ilgili bir duzenlemeden bahsedilmis. 2 adet referans monitoru siparisi vermek istedigimden onu da sormak istedim. Ne tip bir sorun cikabilir?
 
Bazi arkadaslar kargo surecinde PTT den bahsetmisler ama Thomann DHL ile anlasmali ve ulkenizde DHL varsa size yine onlar ulastirir diyor. UPS opsiyonlari da var ama daha pahali olur demisler.

Ulke icinde olayi PTTye yonlendirmenin bir yolu var midir bilmedigim, cunku bu ozel firmalar ordino, ardiye bedeli,vs. derken cok bas agritacaklar gibi gorunuyor.
DHL bildiğimiz DHL değil. Alman devlet Postası. Ürününüz PTT ile gelecek ve takip edebileceksiniz. Birşey yapmanıza gerek yok. Siparişiniz Almanya'dan çıkınca bir süre sonra PTT'den takip edilecek sonu DE ile biten 12 haneli kargo takip numaranız size mail olarak gelecek.
 
1500 euro 30kg aşağısı gitar amfi kabin pedal processör ses kartı monitör vs. vs. vs sıkıntısız gelir. Sadece wireless sistemlerde sorun olur. Kutusunun üzerinde 2.4ghz falan yazan ürünleri görürlerse direk takıyorlar. Gümrükten geçişi yasak olan ürünler arasında. Trt bandrolü falan gerekiyor. Onun sıkıntısı büyük. Ben model helikopter için kumanda aldığımda acı bir deneyim yaşadım ordan biliyorum.
 
Sabirsizlikla beklemeye devam ediyorum:D
O zaman hikayemi yavaş yavaş anlatmaya başlayayım, ne gibi durumlar yaşadım sizleri bilgilendireyim, heyecanlandırayım:D
Chapter 1
Bu hazin alışveriş hikayesi bir "axe fx" merakı ile başlamış oldu bir anda. Tabii askerde biriktirdiğim para da "haydi sistemi kur artık" dercesine bana göz kırpıyordu:LOL: Piyasayı araştırırken birçok müzik adamından fikir ve tavsiye aldım ama axe fx adrenalini bir türlü önleyemiyordum, rüyalarımda petrucci amcanın sistemini izinsiz bızıklamaya kadar uzamıştı iş:DDaha sonra çok sevdiğim bir arkadaşım "Sen ne yapıyorsun, o kadar para verilir mi buna! Yıkıl karşımdan mel'un,git adam gibi bir amfi al;akıllı ol" demesiyle isteksizce youtube videolarını karıştırmaya başladım.
Yaklaşık 1ay boyunca lambalı,bombalı amfilerin duygusal haykırışlarını, maple klavye ile evlendirilmiş, nitro cila ile kutsanmış süperstrat gitarlar eşliğinde dinledim. Etkilenmeye başlamıştım ama incelediğim amfilerde hep bir şeylerden yoksundu sanki. Mesa, Engl, Fender, Carvin, Friedman (yok artık abarttım iyice:eek::D)Hemen beklentilerimle ilgili bir beyin fırtınası yaptım. Efekt modülleri üzerinde olacak, tuşeye cevap verecek, sıcak ve göz yaşartan bir clean tonu verecek ve özellikle düşük güçte verimli çalışacak bir cihaz!!!!! Bu düğümü çözmek için yaklaşık 1 ay saç döktükten sonra "Hughes & Kettner" ile tanıştım. Maceram başlamak üzereydi ve ben heyecandan yerimde duramıyordum:ROFLMAO::ROFLMAO:

Chapter 2

Cihazı belirledikten sonra bunu nasıl temin edebileceğim konusunda araştırmalar yaptım. Arada Mesa Boogie bir karabasan edasıyla bana"Ben rectoverb, ruhunu bana sat, bende sana hiç yaşamadığın duyguları hissettireyim" diyordu. Durum vahimdi, bir an önce bu işi çözmeliydim. Psikolojik bir yara almıştım ve toparlanmam gerekiyordu:cry:
Aleti Türkiye'den temin edemeyince çaresizce, viran bir halde yaz yağmurunun ıslattığı loş İzmit sokaklarında yürümeye başladım. Üzülmüştüm, sevdiğime kavuşamıyor, ona sıkı sıkı sarılamıyordum:p Beynimde şu sözler yankılanıyordu:"Artık bitti!!" Bir hışımla evin yolunu tuttum. Kararımı vermiştim, ebaydan bulursam sipariş verecek,risk üzerine risk alacaktım. Sigaram elimde, umutsuz, biçare halde nette gezerken "thomann" sayfasına gözüm ilişti. Aç bir kurt gibi yazılanları okuyor, giderek heyecanlanıyordum. Okuma işim bittikten sonra aklıma takılan soru işaretlerini sevgili forumdaşımlarım ile mesajlaşarak imha ettim. En sonunda içimdeki şeytan harekete geçmişti, şöyle haykırdı: "Thomann!!!Geliyorumm!!:ROFLMAO:

Chapter 3
Günün tarif edilemez, gizemli uyanışı ve güneşin tatlı gülümsemesiyle işe gitmek için yatağımdan kalktım, heyecanlıydım çünkü hormonlarım sabah mesaisine başlamıştı bile. Firmaya gelince güzelce kahvaltımı yaptım; elimde filtre kahvem önümde mini klavyem bana aşk sözleri fısıldıyorlardı sanki. Siteden üyelik almadan önce stok bilgisi ve çeşitli konular ile ilgili bilgi almak için thomanı aradım. Nadide sesine hayran olduğum bir bayan tüm sorularımı tüm tatlılığı ile cevapladı(aşık oluyordum az daha:kiss:) Ürün stoktaydı ve beni bekliyordu, gözlerim parlamıştı:android: 31.07.2015 tarihinde, tüm işlemleri halledip siparişi sonunda verdim. Artık bana sadece bir tutam sabır lazımdı, hepsi o kadar.

Last Chapter
Ürünü almadan önce incelemiş ve hayran olmuştum ve sürekli hayal kuruyordum. Günler geçtikçe, zaman tükendikçe bende tükeniyordum, korkuyordum. "Ah şu Türkiye gümrüğü! Ya sıkıntı çıkarsa, ya artı ücretler ödetmeye kalkarlarsa" Kafamdaki düşünceler beni bir sigara gibi yakıyor, yakıcı alevi ile içimi tüketiyordu. Günler geçmeye devam etti. Sürekli yaptığım kargo takipleri içimdeki heyecanı ve korkuyu her geçen birim sürede birim kare şeklinde arttırmaya devam ediyordu. Artık büyük son yaklaşmıştı:nailbiting:

Tarih 13.08.2015
Saat:11:13
Yer: Gebze/Kocaeli
Bilgisayarımda çalışırken telefon çaldı. Bilmediğim bir alan koduydu bu; heyecanla açtım:
"- Buyrun"
"- Göker Bey'le mi görüşüyorum?"
"- Evet, buyrun"
"- Ben dış ticaret uzmanı A....... B........ Almanya'dan paketiniz var, ürün almışsınız. Az önce Ptt gümrükten bize ulaştılar" Adrenalin peak yapmıştı bende.
"- Evet doğru; ama sizi aramalarını anlayamadım ben. Telefonum faturasında kayıtlı olması lazım."
"- Göker bey, fatura firmamız adına kesilmiş":confused::confused:
"- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Bu imkansızdı. Adres hanesine açık adres ve firma ismi yazmıştım ama bu şekilde işlem yapılması neredeyse imkansızdı çünkü ismim yazıyordu faturada"
"- Bu nasıl olur A......... Bey; faturam var elimde, ismim yazıyor. Bir yanlışlık olmalı"
İşte gümrük ile ilgili bir sorun başıma gelmişti, pirincin taşını ayıklamaya koyulmuştum. Bir ptt gümrük klasiği taş plağında yerini almış ve gaddarca çalmaya başlamıştı.
"- Bize bu şekilde bilgi verdiler. Ürünü gümrükten çekeriz, sizde bize masraf ve vergilerini (ötv, kdv vs...) ödersiniz."
Firma adı yazıyor diye ticari işlem yapıldığını uzun konuşmalar sonucu anladım. Çözmeliydim ama nasıl?
"- A..... Bey, ben bu masrafları karşılayamam malesef. Bana bu konuda destek olun lütfen."
"- Peki Göker bey, bana faturanızın bir örneğini mail ile tarafıma iletebilir misiniz?
Bir süre sonra.....
"- Göker Bey, fatura isminize kesilmiş görünüyor. Gümrükten bu belge ile giderek .............. beyden ürününüzü teslim almaya çalışın."

Ertesi gün sabahtan heyecanla yola koyuldum. Çok şanslıydım çünkü ptt gümrüğü evime sadece yaklaşık 200m mesafedeydi, yol çilesi çekmeyecektim. 08:40'ta içeri girdim ve gümrüklü posta servisini buldum. Bana gelen kutu köşede uslu uslu bekliyordu. Kibarca durumu anlattım ve yardımcı olmalarını istedim. Oturduk ve laflamaya başladık, çay ikram ettiler. Yaşadığım konu ile ilgili prosedürleri anlattı gümrük yetkilileri ve bu seferlik adıma işlem yapacaklarını söylediler. Çok mutluydum, sorun çözülmüştü:happy: Sadece gümrük vergisi ödeyip ürünle oradan ayrıldım.
-------------------------------------------------------------
Siz turkrock kardeşlerime bir "unboxing" videosu yapmak istemiştim ama sağolsun kargo yetkilileri kendilerince bir "unboxing" yapmışlar:ROFLMAO::ROFLMAO: Kutu açıktı, kontrol etmişler içeriği. Ama kutunun kondüsyonu iyiydi, zarar görmemişti. Bu konuda içim rahatladı. Kargom 14 günde ulaştı. 1008.14 euro için toplam 548TL(0.60TL damga pulu+3TL depo ücreti) gümrük vergisi ödedim. Amfiyi büyük bir keyifle kullanıyorum. Yaşadıklarımı anlatmaya çalıştım, umarım okurken heyecanı ve keyfi derinden hissedersiniz:LOL::LOL:

Müzikle yaşamanız dileğiyle...

NOT: Sipariş verirken bence firma ismi yazmayın. Sıkıntı olabilir. (Çalışanlar için):D
 
... 1008.14 euro için toplam 548TL(0.60TL damga pulu+3TL depo ücreti) gümrük vergisi ödedim.
Ya simdi sen yazinca dikkatimi cekti.
Su sayfada: Posta ve Hızlı Kargo Muafiyetleri
3'ncu sorunun cevabinda su sekilde bir ibare var en altta:
Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde, eşya kıymetinden önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin olan 75 Avro mahsup edilmeyecektir.​
Belki kur oynamasindan dolayidir ama sende boyle bir uygulama yapildi mi? Yoksa kitabina uygun olmayan islerden biri daha mi?:D Belki de ben yanlis anladim, var mi bilgisi olan?
 
Ya simdi sen yazinca dikkatimi cekti.
Su sayfada: Posta ve Hızlı Kargo Muafiyetleri
3'ncu sorunun cevabinda su sekilde bir ibare var en altta:
Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde, eşya kıymetinden önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin olan 75 Avro mahsup edilmeyecektir.​
Belki kur oynamasindan dolayidir ama sende boyle bir uygulama yapildi mi? Yoksa kitabina uygun olmayan islerden biri daha mi?:D Belki de ben yanlis anladim, var mi bilgisi olan?

Bir de, yine ayni sayfada 6'nci sorunun cevabinda kargo ucretinin vergilendirmede dikkate alinmayacagi soylenmis.

Bunlara dikkat ediyorlar mi cidden? :D
 
Bir de, yine ayni sayfada 6'nci sorunun cevabinda kargo ucretinin vergilendirmede dikkate alinmayacagi soylenmis.

Bunlara dikkat ediyorlar mi cidden? :D
Kargo ücreti işleme alınmıyor. O konuda çok rahat ol. Gümrükten ürünü alacağın günkü kur üzerinden işlem yapılır, vergilendirilir.. Tecrübe ve gümrük yasası ile sabit. Benim fatura tutarımdan hesaplama yap işte; 30€ düş sonra 0.18 ile çarp, o günün kuru 3.09 idi; çıkan sonucu çarp bununla 544 çıkıyor. Buna 3.6TL ekle al sana 548TL(y) Keyiflerine göre ücretlendirme yapamaz asla; ama kızdırırsan ya da heyecanlı birine denk gelirsen şüpheli paket içeriği vs.. şeklinde işlem yapma yetkisi var. İyi geçinmek lazım. Ben çok atarlı gidecektim ama uyarılar sonucu "polyanna" karakterine bürünmeye karar verdim(y):D
 
Son düzenleme:
Göker bey, fatura firmamız adına kesilmiş"...
Bunu anlamadım sizi arayan firma ne firması siz şahıs olarak sipariş vermedinizmi ev adresine yada adımıza firmamı var.
Kendi çalıştığım firma. İş adresime gelmesini istemiştim. Firma adı yazamıyorum ama şunu söyleyeyim; müzikle alakasız bir firma. Thomanda da sipariş adımında "company/organization/band" diye bir kutucuk var. Oraya firma adını yazmıştım. Bu yüzden sorun yaşadım, ancak ismim yazıyor fatura da.
 
Lambaları değişincemi oldu daha önce yokmuydu değişince ses farkı oldumu, lambalardan biri bile bozuk olsa olabilir benim sıfır kapalı kutu amfimin lambası 17 günde bozulmuştu fakat daha farklı cızırtı yapmıştı power. eski lambaları tak gene bakalım olcakmı.telefona razıyım, ben buna benzer switchblade denemiştim lead ve ultra kanallı tubemeister denedim ama daha grandmeister kısmet olmadı yakın olsaydık ironball ile bi kapıştırırdık:rolleyes:
 
Lambaları değişincemi oldu daha önce yokmuydu değişince ses farkı oldumu, lambalardan biri bile bozuk olsa olabilir benim sıfır kapalı kutu amfimin lambası 17 günde bozulmuştu fakat daha farklı cızırtı yapmıştı power. eski lambaları tak gene bakalım olcakmı.
Eski haliyle hiç yapmadı. Lambaları değiştirmeden önce biraz çalmıştım. Kapattıktan 30dk sonra değişim yaptım. Trafolar ılıktı. Bununla ilgili olabilir diye yorumladım ben.
 
Cleande yapıyo demişşisn pre lambasından olabilir diycem ama powerı değişmişsin, gerçi o arada prenin biride bozulmuş olabilir, lamba işi cins biraz amfi yi aldığımda power açıkken standby on yapınca pat yapıyodu sonra power lambası değişti o ses kesildio_Obu lambalar bazen adamı sinir sahibi yapabiliyo.
 
Geri
Üst