Thomann'dan Alışveriş

ben Türkiye DHL'ide aradım , ptt'yide aradim biraz evvel paket Türkiyeye giriş yapmamış o yuzden ikiside hic bir sey göremiyor. ben anlamiyorum bu paket haftalardir nasil almanyadan buraya gelemez. adamlarda bana sabırlı olsun diye cevap veriyorlar :mad:
 
Yaklaşık 5 ay önce bir alışverişim oldu thomann'dan ürün 2 gün içinde yurt dışına sevk edildi yalnız 35 gün boyunca türkiye'ye giriş yapmadı hiçkimseden doğru düzgün bir bilgi alamadım sonra gümrüğe girdi ve 15 gün sonra bulunduğum il'de ADANA gümrük ofisine geldi adresime göndermediler gümrükleme yapılamamış beni çağırdılar gerekçeleri adres yokmuş oradan teslim aldım adres bilgilerinde bir eksiklik yoktu ve kutu üzerinde ayrıntılı bilgiler vardı sonuç olarak kazasız birşekilde teslim aldım ama daha tövbe birdaha yüklü bir alışveriş yapmıyacam...
bir arkadaşım combo amfi aldı 2 ay geçti hala türkiyeye giriş yok dhl kayıp oldu diye bir mail attı thomann para iadesi yaptı.
 
Thomann beni bunca iyi yoruma rağmen ilk alışverişimde mağdur etmiştir. Bir gitarın 33 gündür kargoda olması akıl alır gibi değil. Thomann siparişimden 3 gün sonra sipariş ettiğim ali express ürünleri geçen hafta elime ulaştı. Sorunun gümrükten kaynaklandığını düşünmüyorum. Bu arada müşteri hizmetleri gerçekten rezil. Ben her soruma tam 3 gün sonra yanıt alabiliyorum. Bir daha da tercih etmem, edecek arkadaşlara referans olsun yazdıklarım.
 
aynı sekilde bende öyle. özellikle maillere 3 gün sonra cevap veriyor olmalari hic iyi degil. bende burdan alışveriş yaptığıma pişman oldum. bu zamana kadar bi sürü ürün aldim internetten hic biri 1 hafta 10 günden fazla sürmezdi TR ye giriş yapması. aslında sorun thomannda da değil DHL de.
 
Bugün thomandan haber geldi. Dhl postanızı kaybetmiş dedi. isterseniz yenisini gönderelim veya paranızı iade edelim dediler.
inanılır gibi değil. koskoca dhl, imza karşılığı alıp verdiği eşek kadar koliyi nasıl kaybeder. Hep bana mı denk gelir.

sizin kargo gelmeyince thomann'a mail mi attiniz ? size nasıl postanız kaybolmuş haberini verdiler ? siparişi verdikten sonra ne kadar süre gecti ?
 
Zoom G3n Türkiye'de bu modeli yok sanırım fakat g5n burada 1300 TL, thomann'da 800 lira. Bu model de baya uyguna geliyor, yılbaşından sonra almayı düşünüyorum, internette araştırdım fena durmuyor alınabilir.
 
Hello,


i ordered some equipment from you. You split them to 2 pieces. The package with picks has arrived but my main order ( engl screamer head ) did not arrive. So called PTT ( Turkish postal service ) for my

Cargo.


They told me that they did not receive the Cargo (1666............ ) and they said that the Cargo did not raech them. İ also called the customs. They said the same.


They told me to call you. İ think there is something wrong with DHL. Dhl code (1666...........0 and CL6306............DE ) is not working. İ can not track this barcode.


İ am waiting for 22 days for this amp. Plaese inverstigate this situation. And send me a email.


İ need your help.

Best regards.

Tolga
bu şekilde mail attım
 
Dear Tolga,



I am very sorry to hear that you didn’t receive your parcel.
DHL suggested to start an investigation for you parcel.

We have a very high success rate of parcels being delivered, but unfortunately it can occasionally happen that a parcel is lost or delayed. In such cases we always start an investigation with the German post, on your behalf, to investigate the possible whereabouts of your parcel.

Please note your parcel could still arrive in the meantime. Non EU Parcels can occasionally take significantly longer (3-8 weeks) if a parcel is held or there is a current backlog at customs. If the parcel subsequently arrives, we would kindly ask you to contact us so that we could stop the on-going investigation.

If we cannot find the original parcel, as it has been confirmed as ‘lost in transit’, we will send you a replacement or refund your money - this will be decided between the customer and Musikhaus Thomann. Please note: we are required to wait a specific period of time before offering a refund or re-shipment, this allows for any substantially delayed parcels to be delivered.

Once again I apologise for any inconvenience caused by this delay.
Many thanks for your understanding and collaboration.



Kind Regards

Cristina Szlopp
bu şekilde cevap geldi.
 
Dear Tolga,


Please note DHL has closed the ongoing investigation and has declared your parcel lost.
At this status we surely can organize the refund of your payment or a replacement parcel.
Please be so kind to let us know what you prefer?


Kind Regards

Cristina Szlopp
Tracking Team
bu şekilde de kaybolduğunu bildirdiler.
 
Peki tavsiye edeceğiniz başka düzgün alış veriş sitesi var mı?
Thomana alternatif olabilecek?
www.andertons.co.uk kargo fiyatları gayet uygun ve UPS ile baya hızlı bir şekilde elinize ulaşıyor. 2.el bölümü de mevcut, aynı thomann.de gibi alışveriş sepetinde ürün gönderimini Türkiye yapınca VAT düşüyor. Gümrük vergisi için UPS sizinle iletişime geçip bir vekaletname doldurup yollamanızı istiyor daha sonra verdikleri bir hesaba gümrük vergisini ödüyor ve ürünün gelmesini bekliyorsunuz. Hız olarak şöyle söyliyim Salı gecesi sipariş verdiğim ürün aynı haftanın Cumartesi sabahı elime geçmişti.
 
Selam ahali. Az önce gelen mesaj canımı çok sıktı. Thomanndan kargomun kaybolduğuna dair bir mail aldım. @diebytheaxe 'nin mesajının aynısı. 30 günlük beklemenin karşılığı bu olması inanılır gibi değil. Şu durumda ne yapmam lazım, ne yapabilirim ? Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Selam ahali. Az önce gelen mesaj canımı çok sıktı. Thomanndan kargomun kaybolduğuna dair bir mail aldım. @diebytheaxe 'nin mesajının aynısı. 30 günlük beklemenin karşılığı bu olması inanılır gibi değil. Şu durumda ne yapmam lazım, ne yapabilirim ? Yardımlarınızı bekliyorum.
thomann yanıtında demiş ki geri ödeme "refund of your payment" ya da aynı üründen gönderirim "replacement parcel" demiş yani seçiminizi yapın bişey kaybetmediniz.
 
Geri
Üst