Thomann'dan Alışveriş

Benim urunum turkiyeye girmis, 120 euro icin 900 kusur tl civari bir vergi cikti gozukuyor sitesinde. Simdi bu vergiyi ben kapida kart ile odeyebilir miyim yoksa nakit bulundurmam mi gerekir. Arastirdim biraz internette bir sey bulamadim. Bilen cevaplayabilirse sevinirim.
 
Arkadaşlar selam forumda baya araştırdıktan sonra thomanndan elektro gitar almanın daha mantıklı olduğunu söyleyenler var. Ben şu kısmı anlamadım bazı kişiler aldığımız ürünü bütün masrafları göz önüne aldığımızda aldığımız ürünün 2 katı fiyat çıkar diyor. Bazı kişiler sadece %18 yersiniz diyor yardımcı olabilecek var mı kafam çok karıştı.
 
Ben 600 euronun biraz üzerinde alışveriş yaptım (yaklaşık 22000 lira ödedim) 2 enstrüman aldım. Türkiye'ye ulaştığında ürünler 150 euroyu geçtiği için gümrük müşaviri aracılığıyla almam gerekti. Vergiler alışverişin 2 katı değil yarısı kadar çıkıyor. Vekaletname ücreti 2064 TL aldılar benden, gümrük müşaviri tanıdık olduğu için müşavirlik ücreti alınmadı, tanıdık bir müşavir yoksa 2500-3000 lira gibi bir müşavirlik ücreti alıyorlar.
 
Merhaba thonmanndan bas almayı planlıyorum ama yurtdışından getirme mevzusunu hiç bilmiyorum 150€ üstü daha fazla vergi frlan ödeniyomuş galiba biri açıklayabilirse sevinirim
 
Geri
Üst