Thomann'dan Alışveriş

Ben zaten hep 50 Liralik gitar aliyorum
A9TSTxzCQAIyEdt.jpg
 
Zaten bazı ürünlere ek %20 ödüyorduk.
Tam da ses kartı alacakken böyle bir şey geldi.Ses kartlarına nasıl yansıyacak bilen var mı?
Dostum Ses kartı için sanırım bir ek vergi söz konusu değil ancak emin değilim hangi kategoriye girdiğinden.
Ses kartı, amfi veya mixer gibi ürünlerin gtip kodlarına baktığımda 85.xx olarak çıkıyor yani listede 84'ten 87'lere atlamış. Haliyle ses kartında ek bir ilave vergi olduğunu düşünmüyorum. Ancak bu tip ürünlerde 20% ötv söz konusuydu zaten. Bilgisayar parçası v.b. ürünler için de ek ilave vergi yok gördüğüm kadarıyla.
 
adres yerine sığmıyor nasıl halledicem? lütfen birisi detaylı anlatabilir mi?

şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum.
İlk alışverişini yaparken eğer ki kredi kartı ile ödeme yapıyorsan [email protected] adresi sana bir doğrulama için mail gönderecek. Kimlik bilgilerini falan isteyecekler. Bu maili yanıtlarken rica edersen tam adresinin güncellenmesi konusunda onlar yardımcı olurlar. Direk adresim aslında bu ama sığmadı diye yazabilirsin :)

Farklı şekilde ödeme yapıyorsan ve bir doğrulama maili göndermezlerse, yine [email protected]'ye sipariş numaranı da mail içerisine yazarak adres düzeltmesi isteyebilirsin.
 
Selamlar iyi akşamlar herkese yaklaşık 1 2 saat önce audio technica ath m50 x ve shure sm 57 siparişi verdim bir kaç sorum olacaktı %18+%20 dışında başka bir vergi ödüyor muyum ve thomannın m.thomann.de almamya sitesinden sipariş verdim umarım bir yanlışlık yoktur birde ülkeyi tr seçince en son TL olarak fiyatı göstermedi bi sıkıntı var mıdır sizce
 
2 paragraf yazı okumaya üşendiğiniz için bu hallerdeyiz...
Abim şaka mısın? Burası tartışma yeri değil ama sen beni ne kadar tanıyorsun, eğitim düzeyimi, okurluk seviyemi nereden biliyorsun da yargılayıp suçluyorsun? İş yerinde iki dakika fırsat bulup foruma girip bir soru sormuşum. Sana burada hesap mı vereceğim, geçmişimi mi anlatayım? Dalga mı geçiyorsun abicim benimle sen?
 
Dostum ürün 6-7 hafta sonra stoklara girecek lakin Euro/Dolar ve Dolar/TRY şu anki kurlara göre değerlendirecek olursak, öncelikle €285 ürünün fiyatı + €30 kargo, €315, Eğer ki Almanya'da yaşayan bir tanıdığın alıp kargolamayacaksa hangi şekilde alırsan al €315 üzerine bir de banka %5 civarı €/$ kur farkı + çıkan tutardan $/TRY kur farkı alacak. €330 olur muhtemelen alışveriş esnasında ödeyeceğin tutar. Bu günün kuruyla bu da 2500 TL yapıyor. Swift yaparsan da 40-50 dolar üceti olur o yüzden kredi kartı daha ucuz.
Yine bugünkü €/TRY kuru üzerinden konuşacak olursak €285, 2160 TL yapıyor, bu ücret değerlendirilerek vergiler hesaplanacak. Aldığın üründe hem kulaklık hem de ses üretebilen ve hoparlörü olan parçalar var. Bundan ötürü %18 kdv * %20 ötv olarak hesaplayabilirler. (Emin değilim çünkü ben kargo ücreti hariç €419 tutan alışverişim için 390 TL vergi ödedim, normalde 750 falan olur diye bekliyordum çünkü mikrofon falan vardı kolide ama olmadı. Şaşırtıcı bir şekilde %18'in bile altında bir vergi çıktı, nedenini ne anladım ne de sorguladım :) )

Bu yüzden en yüksek 2160*1.2*1.18 - 2160 = 900 TL gümrük vergisi ödeyebilirsin. Kargo ve bankanın aldığı komisyonlarla birlikte bu günkü kur üzerinden en fazla 3400 TL tutar. Fakat gürmük vergisi sadece %18 de gelebilir, son yaptığım alışverişten sebep. Bu durumda gümrük vergisi 390 TL tutar. Toplam ödeyeceğin tutar 2900 civarı bir şeye denk gelir. Ama çıkabilecek en yüksek vergiye göre hesap yapıp ona göre alışveriş yapmak daha faydalı.


Sadece 1 sayfa geride çıkabilecek tüm masraflar hesaplanmış...Gitarda ÖTV alınmıyor diye zaten neredeyse her 2 sayfada 1 söyleniyor.Demek istediğim buydu.
 
Geçtiğimiz hafta Thomann değil fakat muadili bir siteden Fender Am. St. Jazz Bass satın almıştım ve bu bas bana gümrük vergisi hesaplanmadan gelmişti. Hayatımda yaşadığım en büyük şoklardan biriydi meğer kıyamet alametiymiş, gümrükteki arkadaşlar gelecek olan ek vergileri bildiklerinden sanırım kıyak geçtiler bana, nitekim paket üzerinde hediye vs bile yazmıyordu ancak size şunu söyleyebilirim bu gümrükteki sürekli olarak değişen uygulamalar gümrük memurlarının feedback'leri ile güncelleniyor. Eskiden hediye olarak işaretlenen ürün gümrük vergisi hesaplanmadan gelirdi buradaki çakal memurlar durumu yukarıya bildirdiler öylece uygulama değişti akabinde son bir kaç yılda gümrüğe çok fazla müzik aleti gelmeye başladı demek ki bunun da hakkından geldiler sırf iş yükleri biraz daha hafiflesin diye, söyleyecek çok şey var ama bu dünyada da öteki dünyada da ilahi adalet diye bir şey yok. O yüzden yapanın yanına kar kalacak, zaten sınırlı sosyal yaşantımızda tek hobimiz evde gitar çalmaktı, bunun da içine ettiler.

Ayırca forum yetkililerine de sesleniyor bu şekilde reklam alınmaz. Sayfanın üst kısmına aldığınız reklam sayfanın %65'lik kısmını kaplıyor. Forumda yazılanları zar zor görüyoruz.
 
Merhabalar, 2.300-2.600 tl civarında bir param var ve tekrardan gitar dönmek istiyorum. Squier CV 50s baktım sahibinden üzerinden, fiyat 2600 tl çıkıyor. Benim de aklıma Thomann geldi. Burada baktığım da, Squier CV 50s 2.100 tl çıkıyor. Hatta Squier CV 70s diye bir gitar gördüm. baya hoşuma gitti. Vergiyi nasıl hesaplamam gerekiyor ne kadar vergi ödeyeceğimi hesaplayabileceğim bir site var mı? Bir de şu anda ki durum da sizce, Thomann üzerinden alışveriş yapmam mantıklı mı?
Gitarlar şunlar;
 
Merhabalar, 2.300-2.600 tl civarında bir param var ve tekrardan gitar dönmek istiyorum. Squier CV 50s baktım sahibinden üzerinden, fiyat 2600 tl çıkıyor. Benim de aklıma Thomann geldi. Burada baktığım da, Squier CV 50s 2.100 tl çıkıyor. Hatta Squier CV 70s diye bir gitar gördüm. baya hoşuma gitti. Vergiyi nasıl hesaplamam gerekiyor ne kadar vergi ödeyeceğimi hesaplayabileceğim bir site var mı? Bir de şu anda ki durum da sizce, Thomann üzerinden alışveriş yapmam mantıklı mı?
Gitarlar şunlar;
O gitarları thomann üzerinden alamazsınız. Distribütör yasağı var.
 
Geri
Üst