Thomann'dan Alışveriş

Ufak güncelleme, Musik Produktiv DHL ile gönderim yapıyormuş TR'ye. Aşağıda bana gelen cevap:

''thank you for your e-mail.

Unless the parcels are too large (which is very rarely the case), we send all parcels to Turkey with DHL. So you should have no problems with the delivery as this works very well. ''
benimde 2 3 ay sonra oradan bir alışverişim olacak hocam. Eğer yaparsanız, burada alışverişi yorumlarsanız sevinirim.
 
Ufak güncelleme, Musik Produktiv DHL ile gönderim yapıyormuş TR'ye. Aşağıda bana gelen cevap:

''thank you for your e-mail.

Unless the parcels are too large (which is very rarely the case), we send all parcels to Turkey with DHL. So you should have no problems with the delivery as this works very well. ''
Hiç duymamıştım bu mağazayı. Fiyatlar uygun mu ?
 

0.89 euro daha uygun.
 
Bende yamaha amfi ve line 6 transmitter almayı düşünüyorum nisan mayısta stokta olacakmış TR ye göndeririz demişlerdi. Thomann iki markadan da ürün göndermiyor :/
 
neymiş bu muzik produktiv sitesi diye açtım ve ilk bakalım var mı dediğim ürün... Search : peavey 6505 mini head ... :) :) :)
Hiç deneyememiş olmama rağmen bu Peavey Mini Head serisindeki amfileri almamak için kendimi zor tutuyorum. Aradığım her özellik var, 20W, full tube, entegre loadbox (cab sim kapatılabilen), iki kanal, fx loop, reverb, tonal olarak esneklik vs.

İster evde ses kartına bağlayıp IR'lar ile takıl, ister stüdyoda takılmak için al yanına götür.

Fiyatı da uygun...Ayrıca lambalı amfilerde kıtlık ufukta iken bu fırsatı yakalayıp almamak hata olur diye düşünüyorum :)
 
Yani bu ülkemizde ki vergi ve teslimat konusunu bende artık anlamış değilim. Yurt dışından alış verişim olmadığı için de çok kafa yormadım ama arkadaşım Thomann dan amfi ve kabin almış. 3 bin euro gibi bir şey ödemiş bahsine göre. 45 kilo kadar da ağırlık var diyor. Evet DHL ile ülkeye gönderilmiş fakat Dün PTT KARGO DEĞİL UPS kapıya getirmiş. Ne vergi soran olmuş ne ÖTV. Ben anlamadım bu işi.
Bana diyor ki; bu vergiyi benden sonra tahsil ederler mi ? hapse atarlar mı ? :)
 
3.000 euro gibi bir tutarın takılmadan kapısına gelmesi teknik olarak mümkün değil. Kanunlarda çok net 1.500 Euro limiti var. Arkadaşınız tek kalemde mi o tutarı ödemiş?
 
evet.

Valla kanunları yönetmelikleri biliyorum. Çünkü bu forumda daha geçen hafta yapılan değişiklikleri v.s. paylaşmıştım zaten.
Anlamadığım da bu.
Kanun yada yönetmelik artık her ne ise bu işlemleri yapan kişinin ruh haline göre uyguladığını düşünüyorum.
Başka birisi basit bir ekipman alıyor vergi kdv ötv anında yansıyor. Başka birisi arkadaşım gibi bir şeyler alıyor. Firmaya ödediği dışında başka para ödemeden kapısına ürün geliyor. PTT ile gelmesi gereken de UPS ile geliyor. Anlamak güç gerçekten.
 
tamamen şans olduğuna inanıyorum... kar kıyamet derken o dönemde karambolde geçti herhalde... o boyutta ve o fiyata bir objenin öyle ruh hali ile filan işlem göreceğini sanmam
 
benimde amfi + gitarlı siparişim olmuştu, amfiden extra vergi kesmediler şansıma. Ama başka zaman ekran kartı aldım mesela, herifler onun için ithalat vergisi kesti benden 300 lira extra, normal verginin üstüne, ups denilen dangalak herifler..
 
Geri
Üst