Thomann'dan Alışveriş

Ukimle ilgili çok şikayet var zaten internette. Telefonlara cevap vermemekten tutun, oraya giden insanlara gösterdikleri tavırlara kadar. Tavsiyem ; Fazla içli dışlı olmadan işlemlerinizi halledin ve çarçabuk oradan uzaklaşmaya bakın, bende öyle yapacağım gidersem. Googledan az bir araştırmayla daha detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz zaten. Benim siparişinde durumunu yazmıyım artık, yeterince yazdım, foto paylaştım ve canım sıkkın bu konuda.
 
Adsız.jpg
 
Paniklemeyin bekleyin.. Bazen işlem görüyor, hatta yer değiştiriyor fakat teslim alan memur bilgisayara işlemediği için hareket yokmuş gibi görünüyor.
Takılsa telgraf çekiyorlar..
 
Benim daha önce bir siparişimde başıma geldi. Kargo Antalya'ya yeni geldi görünürken, bende bu arada 1-2 güne elimde olur diye düşünürken ptt memuru kapıdan içeri girdi..
Böyle bir durumla da karşılaşmanız büyük bir olasılık, onun için evde yada iş yeriniz de yani teslim adresi olarak nereyi verdiyseniz, birilerinin olması gerekir.. Olmasada ileti kağıdı bırakıp gidiyorlar, sonrasında siz gidip alıyorsunuz ama bununda bir süresi var diye biliyorum.
 
Geçen gün UKİM'e gittim. Afedersiniz yapılan işe ve işin hacmine oranla mâbâd içi kadar bir yer. Düşünün ki yurtdışından gelen kargoların hepsi tüm Türkiye'ye oradan dağılıyor ve işin en kötü tarafı, çalışan sayısı da yetersiz. Bu yüzden kargolarınız eğer çok şanslı biri değilseniz büyük ihtimalle geç gelecektir. Bu yüzden gecikmeler sizi endişelendirmesin. Bunu söylemek istemezdim ama o kadarcık bir mekan ve çalışan sayısı ile bu gecikmeler maalesef normal.
 
Google'da "PTT İşyerinde Bekliyor" diye aratınca bir blog yazısı bir de gitarpedal forum mesajı buldum.
İkisi de gümrüğe gidip bizim almamız gerektiği anlamına geldiğini söylüyor.
İlgili blog yazısı: UKİM – PTT Uluslararası Kargo İşleme Merkezi’ne nasıl gidilir ? | baybil.net
Forum mesajı: https://www.google.com.tr/url?sa=t&...=cJnlxb8odzTFNMC-Y5kjsA&bvm=bv.87269000,d.d2s
Forum mesajında ayrıca kutudan fatura çıkmadığı için eve teslim edilmediği belirtilmiş.

Bir de bu UKİM İkitelli'de diyorlar ama PTT sorgulama sayfasında ilgili işlemin yanında Zeytinburnu yazıyor neden acaba?
 
Eskiden Bayrampaşa taraflarındaydı. Muhtemelen henüz PTT'nin lokasyon bilgilerini değiştiremediler. Anca tabii.

Ben sinirliyim. PTT dediğin kurum telefona çıkmıyor, maillere cevap vermiyor, gelen koliyi bir ay bekletiyor, kendi posta kodunu dahi okuyamıyor. Dağıtıcısı pek meşgul olduğu için kolimi günlerce yanında taşıyabiliyor. Vergiden kaynak alıyor, benim Thomann'a verdiğim 30 EUR'luk taşıma ücretinden de pay alıyor. İş desen yok , ama PTT bank adlı kuruluşuyla kredi satmak için bana sürekli SMS yollamasını biliyor.

Ben açıkçası faturanın koliden çıkmadığı belirtildiğinde de inanamıyorum. PTT kendi işini vatandaşa yaptırmayı tercih ediyor.

PTT'nin gümrüğü kapıdan aldığı bilgisine istinaden altı üstü 83 EUR'luk bir ürün sipariş ettim. Şimdi ben 17kg'luk büyük bir koliyi 10 tane vasıtada bütün gün taşıyayım. Kimin umurunda?
 
Son düzenleme:
Benim paketim Türkiye'ye giriş yaptığı aynı gün içinde gümrüğe girdi ve 2 saat sonra çıktı. Ayrıca gümrükten çıkınca da masrafın ne kadar olduğu PTT kargo takip sayfasında yazıyordu. 145 TL. vergi, 0,6 TL. KDV ve 3 TL. işlem bedeli toplamı 148,6 TL. ödedim.

Bir de fatura üzerindeydi kutunun.
 
Geri
Üst