Barış Akarsu

forumdan uzak kaldım bi ara. ama yazılanların hepsini okumaya çalıştım okudum da...
gördüğüm kadarıyla arkadaşların bazıları müzik adına değil de dizi adına yorum yapmayı uygun görmüş. oysa burada diziyi tartışanın olacağını pek zannetmiyorum zaten forumun adından da belli. ;)
müziğe gelince: "bu kim olursa olsun Barış ve ya X bir kişi" albümü dinlemeden yorum yapmak bence hiç hoş bir durum değil. ama forumların bir çoğunda gördüğüm kadarıyla birinin albümünü dinlemeden yorumlar çok fazla yapılıyor. bu artık bazı kişilerde gelenek haline gelmiş bir durum. Barış'ı dinledikten sonra onun yorumunu ve emeğini beğenirsin beğenmezsin bunu kısaca bildirirsin. lafı fazla uzatmaya gerek yok.
ne demişler fazla naz aşık usandırır. ;)
 
deniz_gozlu demiş ki:
forumdan uzak kaldım bi ara. ama yazılanların hepsini okumaya çalıştım okudum da...
gördüğüm kadarıyla arkadaşların bazıları müzik adına değil de dizi adına yorum yapmayı uygun görmüş. oysa burada diziyi tartışanın olacağını pek zannetmiyorum zaten forumun adından da belli. ;)
müziğe gelince: "bu kim olursa olsun Barış ve ya X bir kişi" albümü dinlemeden yorum yapmak bence hiç hoş bir durum değil. ama forumların bir çoğunda gördüğüm kadarıyla birinin albümünü dinlemeden yorumlar çok fazla yapılıyor. bu artık bazı kişilerde gelenek haline gelmiş bir durum. Barış'ı dinledikten sonra onun yorumunu ve emeğini beğenirsin beğenmezsin bunu kısaca bildirirsin. lafı fazla uzatmaya gerek yok.
ne demişler fazla naz aşık usandırır. ;)
kesinlikle haklısın arkadaşım ...

Burası neresi: www.turkrock.com
Barış Akarsu kaçıncı albümünü çıkardı: 2
Müzik tarzı ne: ROCK ROCK ROCK ROCK

gerisini konuşmak bencede yersiz ve gereksiz
 
Yazmasaydın anlamicaktık burasının ne sitesi olduğunu çok sağolasın....
Sana göre rockçı bana göre değil... Hiç bir zamanda olamayacak. Müzikle ilgili konuşan sadece sizlersiniz. Fan sitesi sakinleri... Arada mesaj yazanlar da sevmeyenler ;) Daha önce de okuduğunuz forumlarda bu apaçık ortada...

-kandırma kendini- demişş maNgaaa :):)
 
Bak sen demek bunca yazan insan fan sitesinden sen bukadar iyi bildigine göre demek sende fan sitesindensin demek neymiş fan sitesinden olupta kötü yazan eleştiren oluyomuş :twisted: Barışa popçu Manga ya Rock çı diyen birinden de başka yorum beklemek boş olur
neyse
Röportaj
HÜRRİYET-KELEBEK 07.09.2006

Popüler olmak istemem

"Akademi Türkiye" yarışması ile adını duyuran Barış Akarsu, şimdilerde ise Star TV'de yayınlanan "Yalancı Yarim" dizisinde oyunculuğunu kanıtlamaya çalışıyor. Ancak bu çıkışa rağmen popüler olmak istemediğini söyleyen Akarsu, "Popüler olmak güzel bir duygu... Ama ben popüler olmak değil, kalıcı olmak istiyorum" diyor.


"Akademi Türkiye" yarışması ile özellikle genç kızların gönüllerinde taht kuran Barış Akarsu, en çok satan magazin dergisi Hafta Sonu dergisinin sorularını yanıtladı. Star TV’de yayınlanan "Yalancı Yarim" dizisinde oynayan Akarsu, "Popüler olmak güzel bir duygu, ama ben popüler olmak istemiyorum. Kalıcı olmak istiyorum. Popülerlik bana göre değil" diyor.

n Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

- 29 Haziran 1979 Zonguldak doğumluyum. İlk, orta ve liseyi Amasra’da okudum. Çocukluğum ve gençliğim Amasra’da geçti. Lise bittikten sonra Ankara’ya çalışmaya gittim. Çeşitli işlerde çalıştım.

n Neler yaptınız?

- Garsonluk, barmenlik, komilik yaptım. Yani genelde hep eğlence sektörünün içindeydim. Sonra memleketime döndüm. Ancak sıkılınca tekrar ayrıldım ve Karadeniz Ereğlisi’nde profesyonel anlamda müzik yaşantısına başladım.

n Daha öncesinde müzik çalışması var mıydı?

- Evet, okul yıllarında başladı müzik yaşantım. Amasra’da kumsalda arkadaşlarımızla gitar çalardım, sonra grup kurdum. Ardından Antalya’ya gittim ve animatörlük yaptım. O dönemler çok yorucu, ama en çok zevk aldığım dönemlerdi. Sonra tekrar Karadeniz Ereğlisi’ne döndüm. Orada 5 sene süren bir çalışmanın ardından Akademi Türkiye’ye katıldım. Ondan sonra hayatımda büyük bir değişim oluştu.

n Yarışmadan sonra neler oldu?

- Direkt bir albüm çalışmasına girdim. Şirketim Seyhan Müzik bana bu konuda çok yardımcı oldu. Bana güvendi ve bir albüm yaptı. Albüm çıkmadan önce birçok yerde konserler verdim. Albümü çıkmadan konser veren ilk adam benim herhalde. Konserler albüm çıktıktan sonra da devam etti. İki sene içinde 200’e yakın konser verdim.

n İkinci albümünüz de çıktı...

- Önce tanıtım yaptık, sonra klip dönmeye başladı, en son da albüm piyasaya çıktı.

n Yani tersten başladınız.

- Dünyada bu şekilde yapılıyor. Önceki albümde de böyle yapmıştık.

n Gelelim oyunculuğunuza...

- Akademi Türkiye’den çıktıktan sonra birçok oyunculuk teklifleri aldım. Ama yapmam gereken ilk işin müzik olduğunu biliyordum ve önce müzik yaptım. Çünkü benim kimliğim müzisyenlik. İki sene boyunca konserler verdikten sonra şimdi dizi zamanı olduğuna karar verdim ve gelen teklifi kabul ettim.

n Akademi Türkiye’den sonra yurtdışına gitme olayı vardı sanırım.

- Bazı vaatler vardı. Albüm çıkacaktı, birinci olanlar yurtdışında tekrar yarışacaktı falan. Ancak yurtdışındaki organizasyonda dağılmalar oldu, o Türkiye’ye de yansıdı. Buradakiler de ipin ucunu bıraktılar. Çünkü televizyonda biliyorsunuz yayınlandığı sürece değerli her şey. Bu yarışmacılar için de geçerli. Program bittikten sonra onlara bir getirisi olmadığı için hiç kimse ve hiçbir şey onların umurunda değil.

n Yarışmanın üç starı idiniz. Siz, Pınar Aydın ve Özgür Çevik. Üçünüz de şu anda dizilerinizle ekrana geliyorsunuz. Onların dizilerini seyredebiliyor musunuz?

- ’Yabancı Damat’a bir ara takılmıştım. Çünkü orada çok değerli oyuncular var. Çok hoşuma giden bir dizi idi. Pek dizi kültürüm yok. O yüzden bu aralar seyredemiyorum. Benim dizim başlayınca zamansızlıktan Pınar’ın oynadığı diziyi seyredemedim.

n Bir yerde yine birbirinize rakip oldunuz...

- Ben bunu rakip olarak görmüyorum. Çünkü herkes kendi yolunu çizmiş durumda. Herkes yapmak istediğini yapıyor. Önce müzisyen kimliğimle başladım, şimdi buna bir de oyunculuğu eklemek istiyorum. İkisi de benim için çok değerli şeyler. İkisi de sanat. Yani sanat yapıyorum. Tam donanımlı sanatçı olmak istiyorum. Bunun için de elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

n Oyunculuk eğitimi aldınız mı?

- Almadım, tamamen kendi doğal hareketlerimle bu işi götürüyorum.

n Yeterli oluyor mu?

- Olmuyor tabii ki. Sonuçta eğitim şart. Ama ilk başta en önemli şey duygulardır.

n Eğitim almayı ya da oyuncu koçu ile çalışmayı düşünüyor musunuz?

- Almayı tabii ki düşünüyorum. Bir ara oyuncu koçu almayı düşündüler. Ancak daha sonra buna gerek kalmadığına karar verdiler. Ama ben mutlaka oyunculukla ilgili bir ders alacağım. Ben müzisyenim, ama müzikle ilgili ders de alıyorum. Şan eğitimine devam ediyorum.

n Ünlü olduktan sonra hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu?

- Hayatımda ahım şahım bir değişiklik olmadı. Çünkü buna ben izin vermedim. Tabii ki ekonomik anlamda daha da rahatladım. Ama normal yaşantım hálá eskisi gibi. Aynı dostlarım, aynı arkadaşlarım, aynı bara gidiyorum.

n Popüler olmak nasıl bir şey?

- Güzel bir duygu da, popüler olmanın peşinde değilim. Kalıcı olmak istiyorum. Popülerlik bana göre değil.

n Gelelim diziye. ’Yalancı Yarim’ yıllar önce Belgin Doruk ile Ayhan Işık’ın başrollerini paylaştığı ’Küçük Hanım’ sinema filmlerinden birisi olan ’Küçük Hanım’ın Şoförü’nün yeni versiyonu. O filmi seyrettiniz mi?

- Eski filmleri seyretmekten çok zevk alırım. Ama onu seyredip seyretmediğimi hatırlamıyorum. Belki seyretmişimdir. Kafamda canlandırdığım bir Türk filmi karakteri var. O da bu dizide var. Bu tüm dizilerde var. Biz duygusal bir milletiz. Zengin-fakir hep işleniyor.

n Dizide otomobil yarışçısı Alfonso Tarık’ı oynuyorsunuz.

- Motorlu taşıtlara karşı aşırı bir ilgim var. Motoru çok seviyorum ve motosiklet kullanıyorum. Ayrıca deniz sporlarıyla da uğraşıyorum. Arabaya karşı bir düşkünlüğüm yok, ama kullanmayı da seviyorum.

n Yeni albümünüzün ’Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek’ adının anlamını açıklar mısınız?

- Anlamı şu: Öyle bir sistemin, öyle bir olayın içindesin ki bulutların üzerinde yürüyorsun. Önemli olan o bulutların üzerinde düşmeden tutunabilmek. Onu zemin kabul ederek sağlam bir şekilde yürüyebilmek.

n Yemekle aranız nasıl?

- Yemek yemeyi severim. İyi balık kızartırım.

n Nelerden nefret edersiniz?

- İkiyüzlülük ve riyakarlıktan nefret ederim. Ben dobra bir insanım, herkesin yüzüne karşı konuşurum. Karşımdakilerden de bunu beklerim.

n Bunlarla ilgili başınıza bir şey geldi mi?

- Sürekli eğlence sektörünün içinde olduğum için çok insan tanıdım. Önümden gülüp arkamdan iş çevirenleri gördüm. O sektörün içinde bunlar çok fazla. Çünkü bu insanlar bir an önce öyle bir şey yapalım ki tavana vuralım diyorlar. Bunları gördüm.

Benim şarkılarım söylensin

n Gelecekle ilgili planlarınız nedir?

- Kalıcı, güzel şeyler yapabilmek. İnsanların kumsalda benim şarkılarımı söylemelerini istiyorum. Çok büyük topluluklara konser vermek istiyorum. Konserlerimde insanlar böyle deli gibi bağırsın, zıplasın, eğlensin, deşarj olsun. Çünkü onların vermiş olduğu enerji bana geliyor ve ben o enerji ile kendimi tamamlıyorum. Hani alkışlarla besleniyorum derler ya bir sanatçı için bu çok doğru bir şey. Ben bunu yaşadım. Beğenilmek duygusu çok özel. Seni çok güzel motive ediyor. Doğru şeyler yaptığınız sürece doğru şeyler seni bulur.
 
Bazı arkadaşlar kızacak ama gerçek şu ki; Barış'tan ne köy olur ne kasaba.. Ancak genç kızların rockçısı!!! olur. Benim fikrimse rockla adının yanyana anılmasından bile rahatsızım tıpkı Manga gibi.
 
aaa bak gene senden beklediğim bir cevap oldu....
ben maNgaya rockçı demedim ki bak açıklıyorum demek istediğimi diğerlerini de açıklicam tabiiki :)
maNganın -kanırma kendini- adlı bir parçası var ve bende sana barış konusunda sadece kendini kandırdığını söylemek istedim. yoksa manyaga rockçı demedim dememde....
2.si barışın fan sitesine girmedende sizlerin onun fanı olduğunuzu anlamakta zor değil... her sevdiğin insanın azda olsa kötü tarafını söylersin ama sende o yok... bir insan bu kadar mükemmel olamaz ki değil zaten gördük bunuda :D
sen benden yorum bekliyorsun he hep yapayım ben yaa... çok iyi oluyormuş bekle gelcem gene :):):)
barışın hayran kitlesinin %90nının bayan olduğu zaten bu forumda da açıkça bellii... boşuna birşeyler anlatmaya çalışmayın herşey ortadaaa
;)
 
ptrunk demiş ki:
aaa bak gene senden beklediğim bir cevap oldu....
ben maNgaya rockçı demedim ki bak açıklıyorum demek istediğimi diğerlerini de açıklicam tabiiki :)
maNganın -kanırma kendini- adlı bir parçası var ve bende sana barış konusunda sadece kendini kandırdığını söylemek istedim. yoksa manyaga rockçı demedim dememde....
2.si barışın fan sitesine girmedende sizlerin onun fanı olduğunuzu anlamakta zor değil... her sevdiğin insanın azda olsa kötü tarafını söylersin ama sende o yok... bir insan bu kadar mükemmel olamaz ki değil zaten gördük bunuda :D
sen benden yorum bekliyorsun he hep yapayım ben yaa... çok iyi oluyormuş bekle gelcem gene :):):)
barışın hayran kitlesinin %90nının bayan olduğu zaten bu forumda da açıkça bellii... boşuna birşeyler anlatmaya çalışmayın herşey ortadaaa
;)

seni yanıltmadığıma sevindim ne diyeyim yani...

Barış ı kimse dörtdörtlük görmüyo bu konuda yanılıyosun sadece senin gibi eleştri değilde karalayan kişiler karşısında savunmaya geçiyoruz insansal bir yaklaşım olarak o kadar Barış ya da onu seven bizler asla bu iş budur bu kadardır oaly bitmiştir triplerinde değiliz olmayızda Barış daha yolun başında yanlışlarıda var doğrularıda var artılarıda var eksileride var ama önemli olan bence kendini geliştirebilmek ki oda bence bu konuda başarılı yani kendini geliştiriyor ileriye gitmeye çalışıyor çabalıyor ama sen ve senin gibiler sürekli karalama politikası içerisindesiniz ya tamam sevmeyebilirsin dinlemeyebilirsin ama o zaman burada yazma sen daha ne yaptığı müziği bile dinlemiyosunki eleştiresin sadece deyim yerindeyse sebepsiz yere kıl oluyosun ve sürekli karalama yapıyosun gel müziğini eleştir gel gördüğün eksikleri belirt onun üstüne tartışalım görüş alışverişi yapalım :roll: yoksa şu bağlamda belliki Barış ağzıyla kuş tutsa sana yaranamaz hoş onun derdide sen ve senin gibilere yaranmak değil ama bu tarz sebepsiz sataşmalar ve tartışmalar kirlilik yaratıyor bence

gelelim hayranlarının büyük çoğunluğunun bayan olmasına valla aslında bu söylediğin akademi yarışmasından ilk çıktığı zamanlar için doğru bir tespit doğrudur ama şu aralar bayanlar kadar erkek hayranlarıda oldukça fazla neyse dediğim gibi lütfen artık gerçek anlamda eleştireceksen yaz yoksa yazma Manga yı mı seviyosun buyur orda sevdiğin grup hakkında döktür.
 
barış akarsu adlı kişinin kendini rakçıyım hocam tarzında laflarla tanıtmasına çok gülüyorum. ayağında kösele kıçında blue jean ve üstünde gömlekle gerçekten bir rocker olduğunu belli ediyor. müziği hakkında yorum bile yapmak istemiyorum. rock müzik herşeyden önce biraz da tavır ve duruştur yahu.

dizi çekelim rakçı olalım. 10 sene sonra ne barış olacak ne akarsu. böyle devam etsin.
 
ilk albümü istegi tirajı elde demediği için dizi çekti ve dizden hmn sonra 2.albümünü çıkarttı.birinci albümüne nazaren 2.albümü daha iyi bence..barışın yarışmadaki arkadaşı özgür çevik için dizide oynadıgı için ben müzisyenim dizide oynamam demişti ve özgür çeviği eleştirmişti.ancak aynı şeyi şimdi o yapıyor.müzisyen barış akarsu :)
 
domuz demiş ki:
barış akarsu adlı kişinin kendini rakçıyım hocam tarzında laflarla tanıtmasına çok gülüyorum. ayağında kösele kıçında blue jean ve üstünde gömlekle gerçekten bir rocker olduğunu belli ediyor. müziği hakkında yorum bile yapmak istemiyorum. rock müzik herşeyden önce biraz da tavır ve duruştur yahu.

dizi çekelim rakçı olalım. 10 sene sonra ne barış olacak ne akarsu. böyle devam etsin.


göreceğiz göreceğiz :) ayrıca rockçular nasıl giyinir senin indinde merak ettim doğrusu :LOL: kirli paslı,yırtık pırtık v.s gibimi?ve ayrıca rock müzik severler düşünceleri ile bir duruşa sahipse, bir giyim tarzı yaratarak rockerliği şekilsel bir boyutamı getiriyorlar.bu sorum bunu iddia eden arkadaşa..bunlar boş laflar arkadaşlar.hep derimki albümü dinleyin öyle konuşun gerisi laf-ı güzaf.yani hikaye :)
 
sibirya-kurdu demiş ki:
ilk albümü istegi tirajı elde demediği için dizi çekti ve dizden hmn sonra 2.albümünü çıkarttı.birinci albümüne nazaren 2.albümü daha iyi bence..barışın yarışmadaki arkadaşı özgür çevik için dizide oynadıgı için ben müzisyenim dizide oynamam demişti ve özgür çeviği eleştirmişti.ancak aynı şeyi şimdi o yapıyor.müzisyen barış akarsu :)

buda gereksiz bir yorum.imzadan belliki aynı yarışmadan bir pınar fanı,nickten belliki pınarın yarışmada partneri özgüre taktığı sıfat,kasıtlı bir yazı.....yani hikaye :)
 
barıs akarsu nun klibini izledim.gercekten güzel.ama oyunculuk yenenegini geliştirmesi gerek.alsam mı acaba albümü nü.alayım ben en yisi.katkım olur barıs ıma.canım benim..gözlerine sürme neden çekiyor yafss...neyse.güzel klip.ses iyi.ama çok hopluyo.olsun.enerji veriyo izleyicilere.saygılarrr....
 
bence artık kendi olması lazım birilerini taklit etmemeli

kendininde söylediği gibi anadolu rock ustalarını örnek almalı ama kendi olması lazım ;) ;)
 
Adamı sevin yada sevmeyin hiç olmazsa uğraşıyor küçük düşürücü tarzda eleştiri yerine gidin kendiniz bişiler yapmaya çalışın kılavye başında ötmek kolaydır.
 
alizez demiş ki:
sibirya-kurdu demiş ki:
ilk albümü istegi tirajı elde demediği için dizi çekti ve dizden hmn sonra 2.albümünü çıkarttı.birinci albümüne nazaren 2.albümü daha iyi bence..barışın yarışmadaki arkadaşı özgür çevik için dizide oynadıgı için ben müzisyenim dizide oynamam demişti ve özgür çeviği eleştirmişti.ancak aynı şeyi şimdi o yapıyor.müzisyen barış akarsu :)

buda gereksiz bir yorum.imzadan belliki aynı yarışmadan bir pınar fanı,nickten belliki pınarın yarışmada partneri özgüre taktığı sıfat,kasıtlı bir yazı.....yani hikaye :)

sen misin gerekliyi gereksizi ayıran karar veren? boş laf buna derim ben. daha rock'ın tavır ve duruşundan haberin yok konuşuyosun boş boş. evet hendrixte sahnede giydiklerine dikkat ederdi. bil de konuş. bilmiyorsan kuru kalabalık yapma.
 
Geri
Üst