Barış Akarsu

Karadeniz`in iki hırçın dalgası Kazım Koyuncu, Barış Akarsu
GÜLŞEN İŞERİ


Şair ceketliydi Kazım , "Her ne kadar çok istediğim şeyleri yapmakta zorlanıyorsam da pes etmedim. Düşmedim yani... Bir devrimci gibi duruyorum ki zaten devrimci olmakla sanatçı olmak arasında benim için ciddi bir bağlantı var" diyordu verdiği bir söyleşisinde.


HER ŞEYE RAÐMEN ...


Sonra not düşüyordu albüm kapağına, hiç unutulmaması için: "Kötü şeyler gördük. Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar gördük. Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük. Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük . Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya." dedi gitmeden önce... Biz de ona seni hep özleyeceğiz ve unutmayacağız dedik, unutmadık ; bu sayfaların her satırında yer aldı Kazım ... Bugün olduğu gibi.


Söyleyecek ne çok sözü vardı Kazım `ın, neler neler biriktirmişti çıkınına. Sahnede nasıl dik durduysa, hayata karşıda aynı duruşunu gösterdi... Yan yana konuştuğumuz da hastalığıyla bile dalga geçiyordu, doktorları sevmiyordu. O en çok ne istiyordu biliyor musunuz: Sevgi krallığı... Sahnede ve her yerde sevgi kralı olmak istiyordu... Oldu da: "Biliyor musun çocukluk ütopyalarımı gerçekleştirdim, müzisyen oldum, devrimci oldum, hep güzel olmasını istedim hayatın ama onlar bile bana yetmedi. O kadar güzelini istiyorum ki sanatçılar bunu yaratabilirler. Bu beni bazen ürkütür, bazen de içimde tertemiz olduğunu düşündüğüm vicdanımla iyi hissederim. Sevmenin içine ettik, anlamı bozuldu. Ama bizim sahnemizde bu var, hep de oldu. Bütün insanları mutlu etmek istiyorum şarkı söylerken. Belki bu yüzden hastalandım, belki büyük sevgimden ürken güçler var, durdurmak istiyorlar belki:)) sevgi krallığı istiyorum işte... Şarkı söylerken her şey her şeyi, herkes herkesi tutuyor sanıyorum. Bu yüzden sanırım kendimi bırakmıyorum." Onların güzel anılarını yazdık, konserlerini söyleşilerini anlattık... Gidişlerini yazacağımız ise hiç aklımıza gelmedi... Gidişlerini de yazdık... Sonra gördük ki ne çok giden olmuş bizden, ne çok şeye tanıklık etmiş bu sayfalar.


BARIŞ VE KAZIM `IN DEÐERLERİNİ YAŞATACAÐIZ


Ruhi Su ve Pir Sultan Abdal türküleriyle büyüyen Barış`ı da kaybedeli 9 ay oluyor. Onu da bu sayfalarda sıkça gördünüz.... Bu vesileyle aradık Selahattin Akarsu`yu, Barış`ın babasını, bize hem Kazım `ı hem de Barış`ı anlattı. "İkisi de Karadeniz `in hırçın dalgalarıydı" diyor konuşmasına başlarken...


"Yakın zamanda Kazım Koyuncu derneği kuruldu ben de oradaydım, yakında da Barış`ın derneği kurulacak ve kardeş dernekler olacak" diyor baba Selahattin Akarsu... Barış için kurulacak olan dernek Beyoğlu `nda olacak ve Amasra `da da şubesi olacak derneğin. "Kazım ve Barış kardeş diyorum çünkü Karadeniz `in iki hırçın dalgası. Onları yetiştiren babaları da devrimci gelenekten gelenler... Onların barışa, kardeşliğe verdikler değerleri yaşatmak için elimizden geleni yapacağız..." diyor Selahattin Akarsu. Ve söyleyecekleri hiç bitmiyor:


Evet biz Barış`ı trafik kurbanına verdik, bu bizim için çok acı. Onu yaşatmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Zaten sevenleri Amasra `da 1 Temmuz tarihinde Barış`ı Anma ve Yaşatma Festivali düzenleyecekler, heykeli açılacak yine..."


BARIŞ BİZE BAKIYOR


Evet Barış`ın heykeli dikilecek sevenleri tarafından Amasra `ya... "Biz Karadeniz `in iki çılgın dalgasını anıyoruz ve bu dalgalar devam edecek." diyen babanın ardından Barış`ın annesi Hatice Akarsu ise oğlunu anlatırken göz yaşlarına engel olamıyor. "Hani demişti ya Barış, `sevgi çok güzel her şeyi sevin, sevgi yüreğimizin anahtarıdır.` Sevenlerinin yüreğine o çizgiyle girdi ve asla çıkmayacak.. Oğlumdan ve sevenlerinden kuvvet alarak yaşıyorum.


`Barış`la çok anım var ama onun en çok özlediğim ve aradığım yanı, kapıdan gelip anneciğim deyip sarılması, başını dizlerime koyup okşamalarım... Çok özlüyorum bu bende hiç gitmiyor... Son nefesime kadar bu böyle olacak...


Bizlerde anne olarak baba olarak Barış sevenlerle birlikteyiz . Barış`ımı kaybettim ama binlerce evladım oldu. Biliyorum her yer bomboş, Barış`sız olmuyor diyorum... Ama yanımda da hissediyorum... Anneyim ve hissediyorum, bize bakıyor..."


Barış`ın Bediş annesi ise gözleri dolu dolu anlatıyor:


"Ayrılalı 9 ay geçti ama acısı dün gibi içimizde. Gün geçtikçe daha çok arıyoruz . Yarım bıraktığı projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz.


Lösemili çocuklara çok önem verirdi, zaten Bodrum `da da onlar için konser vermişti... Biz bu projeyi devam ettirerek Barış`ımızı yaşatıyoruz..."


* * *


Barış yok anlatılacaklar var


Neşe Açıker (Barış`ın en yakın arkadaşı)


BARIŞ`LA geçirdiğim 4 yıl bana yüzlerce anı bıraktı ama buradan insanlarla ona ait bir şey paylaşacaksam Barış`ın sadece benim için özel olacak bir hatırası yerine onun yaptığı çok özel bir şeyi anlatmayı tercih ederim. Bir gün bir okulun yetkilisi beni aradı, "Barış bey okulumu ziyaret eder mi okulumuzun ihtiyaçları var, velilerin dikkatini çekmek adına güzel bir şey olur, hem Barış beyi çocuklarımız çok seviyor, mutlu olurlar" dedi. Seve seve kabul ettik. Tesadüf bir okuldan daha aradılar; "ücretsiz konser verir mi çatımız akıyor, gelecek parayı ona aktarabilir miyiz?" diye. Ve de aynı bölgede bir okul daha vardı doğalgaz, elektrik, su vb faturaları birikmiş. Ve Barış 1 günde 3 ilköğretim okulunda ücretsiz konser verdi. Yorgunluktan ayakta duramıyordu, buna rağmen hiç şikayet etmeden çocuklarla bir çocuk gibi eğlenerek yaptı bu işi. Hem onları sevindirdi, hem de okulların küçük de olsa bazı ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı oldu. Ve de bunu hiç kimseye duyurmadan yaptı. Artık Barış yok, ama onun hakkında anlatılacak çok şey var. Ve de örnek alınacak...
2008-04-14 Birgün
 
Daha çok zamanı vardı çok gençti ama allah taksilatını affetsin.

kısa zamanda gönüllerde taht kuran sürme gözlü mükemmel sesli sanatçımıza tekrardan rahmetler diliyorum
 
rocknsebo demiş ki:
Rockstar kavramına ne diyosunuz.
Mesela bi Bon Jovi.Dünyaca tanınan bi rockstar.Bence Barış'da türkiye'nin rockstarıydı.
Sana katılamıyacağım.O kadar da abartıldığı gibi meşhur biri değildi.Dizisi olmasaydı ve ölmeseydi hala şu ankinin yarısı kadar bile tanınamayacaktı.KIsacası popstar bile olamayacaktı :)
 
fordcan demiş ki:
rocknsebo demiş ki:
Rockstar kavramına ne diyosunuz.
Mesela bi Bon Jovi.Dünyaca tanınan bi rockstar.Bence Barış'da türkiye'nin rockstarıydı.
Sana katılamıyacağım.O kadar da abartıldığı gibi meşhur biri değildi.Dizisi olmasaydı ve ölmeseydi hala şu ankinin yarısı kadar bile tanınamayacaktı.KIsacası popstar bile olamayacaktı :)

bence tanınırdı
zaten tanınmasının sebebi ölmesi değil güzel sesi ve katıldığı programdaki birinciliğinden sonra peşpeşe iki albüm yapmasıdır
 
fordcan demiş ki:
rocknsebo demiş ki:
Rockstar kavramına ne diyosunuz.
Mesela bi Bon Jovi.Dünyaca tanınan bi rockstar.Bence Barış'da türkiye'nin rockstarıydı.
Sana katılamıyacağım.O kadar da abartıldığı gibi meşhur biri değildi.Dizisi olmasaydı ve ölmeseydi hala şu ankinin yarısı kadar bile tanınamayacaktı.KIsacası popstar bile olamayacaktı :)

Bence bu birazda rock müziğin dinleyici kitlesiytle alakalı.Genç yetenekler keşfedilir, rock müziği takip edenler destek verir, işte o zaman starlara kavuşabiliriz bence.Tamam bi yarışmadan çıkmış olabilir belki ama yaptığı 2 albüm ve yorumuyla benim yani bi rock dinleyicisi tarafından takdiri zaten aldı.
Mesela bi ara müziği bırakma noktasına gelen nirvana grubuda dizilerde boy göstermeye başlamıştı elemanlarıyla :) Nese sadece şakaydı.Dizi olayı evet bencede tanınmasında etkili oldu ama bence bu dizi rock dinleyicilerinden çok pop dinleyicilerinin tanımasında etkili oldu.
Bence rockstar kavramına uyan bi sanatçımızdı.
 
Kra demiş ki:
geçmişi deşmenin anlamı yok.
şarkıları kadar kişiliğide miras kaldı bizlere...
onun kişiliğinide yaşatabiliriz.

evet kesinlikle haklısın Barış Akarsu çok özel bir insan dı çünkü mükemmel ve sevgiyle dolu bir yüreğe sahip ti hayatı ve insanları çok seviyordu sevenlerine çok değer verirdi onun fanları bir yerde onun arkadaşları anneleri ağabeyleri ve kardeşleriydi çünkü o onları o derece hayatına sokmuştu bunun iyi yanlarıda vardı kötü yanlarıda vardı ama o hiç kimseye benzemeyen çok özgün bir insandı, onu tanıyıp onunla sohbet edip onu sevmemek gerçekten zor bir şeydi. bu sayfalarda olsun ya da başka ortamlarda onu eleştiren değil( onlar ayrı eleştiri insanı geliştiren bir şeydir) karalayan kişiler yazılar onu hiç tanımamış onunla konuşmamış sadece dışardan gördükleri birine etrafındakilerinin ona duyduykları sevgiyi ve ilgiyi anlayamayan kişilerdir. Barış Akarsu nun daha yapacağı çok şey vardı istediği müziği yapmaya daha yeni yeni başlıyordu daha verceği binlerce konser kucaklaşacağı binlerce insan vardı onun rockstar olup olmaması konusuna gelince evet o bir stardı o gerçek bir stardı o star ışığı ile doğmuştu onu tanıdığım 3,5 yıl inanılmaz bir zamandı dönüp baktığımda sace bukadar bir süremi hayatımızdaydı diyorum çünkü sayesinde pek çok güzellikler pek çok dostluklar kazanmıştık hala baki olan ve olacak olan . Onun yeri bizim için hiçbir zaman hiçbirşeyle doldurulamayacak ben inanıyorumki o yukarıdan bir yerden bizleri görüyor ve bizlerin yanında ve dularımız hep onunla onu çok özlüyoruz.
 
düşmeden önce bulutlarla koşamam gerek albümünde vira vira (potpori) adlı şarkı var ; tek kelimeyle harika olmuş,elektro gitar ve kemençe uyumu süper ve sözler harika zaten,biraz cinsellik içermesi karadenizin aykırışığını anımsatıyo ve tabi barışın sesi,çok iyi ses yaaa,ve o hızlı şarkıyı öyle bi söylemişki ,sese mi ,sözlere mi,müziğe mi kendsini bırakmalısınız şaşırıyo insan ;)
 
rockerrocker demiş ki:
Kra demiş ki:
geçmişi deşmenin anlamı yok.
şarkıları kadar kişiliğide miras kaldı bizlere...
onun kişiliğinide yaşatabiliriz.

evet kesinlikle haklısın Barış Akarsu çok özel bir insan dı çünkü mükemmel ve sevgiyle dolu bir yüreğe sahip ti hayatı ve insanları çok seviyordu sevenlerine çok değer verirdi onun fanları bir yerde onun arkadaşları anneleri ağabeyleri ve kardeşleriydi çünkü o onları o derece hayatına sokmuştu bunun iyi yanlarıda vardı kötü yanlarıda vardı ama o hiç kimseye benzemeyen çok özgün bir insandı, onu tanıyıp onunla sohbet edip onu sevmemek gerçekten zor bir şeydi. bu sayfalarda olsun ya da başka ortamlarda onu eleştiren değil( onlar ayrı eleştiri insanı geliştiren bir şeydir) karalayan kişiler yazılar onu hiç tanımamış onunla konuşmamış sadece dışardan gördükleri birine etrafındakilerinin ona duyduykları sevgiyi ve ilgiyi anlayamayan kişilerdir. Barış Akarsu nun daha yapacağı çok şey vardı istediği müziği yapmaya daha yeni yeni başlıyordu daha verceği binlerce konser kucaklaşacağı binlerce insan vardı onun rockstar olup olmaması konusuna gelince evet o bir stardı o gerçek bir stardı o star ışığı ile doğmuştu onu tanıdığım 3,5 yıl inanılmaz bir zamandı dönüp baktığımda sace bukadar bir süremi hayatımızdaydı diyorum çünkü sayesinde pek çok güzellikler pek çok dostluklar kazanmıştık hala baki olan ve olacak olan . Onun yeri bizim için hiçbir zaman hiçbirşeyle doldurulamayacak ben inanıyorumki o yukarıdan bir yerden bizleri görüyor ve bizlerin yanında ve dularımız hep onunla onu çok özlüyoruz.

sana katılıyorum arkadaşım çok haklısın.barışı tabikide eleştirebilirsiniz eletirmek ve eleştirilmek kötü birşey deği.fakat nasıl eleştirdiğinize bağlı kişiliğine zarar verecek bir şekilde eleştirseniz bu eleştirmeye girmez düpedüz hakarete girer.barış gerçek bir stardı o pop sanatçısı değil ROCK sanatçısıydı.gerçek bir rockerdı.o magazinsel bir insan hiçbir zaman olmadı.her zaman sevenlerine,insanlara güzel,doğru şeyler vermek için çabaladı,çalıştı.onun felsefesi şuydu:SEVGİ bizlere insanca yaşamayı hatırlattı.içimizde yok olmuş kurumaya yüz tutmuş sevgiyi.sevginin yanında da dürüstlüğü,doğruluğu,BARIŞI,dostluğu,kardeşliği verdi.bunlarla bir bütündü barış.işte BARIŞ FARKI buydu.düpedüz talan edilmiş bu hayatta hiçkimsenin bakmadıklarına baktı o,sevdi sadece sevdi herşeyin anahtarı SEVGİDİR dedi.biliyordum ben gözlerindeki sürme değil başlı başına KALBİNİN olduğunu.o asla şöhret adamı olmadı.sahteliklere,çirkinliklere boyun eğmedi aksine inadına inadına SEVGİYİ,BARIŞI,DOSTLUÐU,KARDEŞLİÐİ savundu.bu kısa süren yaşamında bizlere çokşey öğretti ve öğretmeye devam edecek...

Müzisyenliği hiç kuşkusuz süperdi.böyle bir ses görmemiştim ben.gerçek bir ROCKSTARIMIZDI.evet daha birçok hayali vardı yolun başındaydı barışla birçok konserde karşılacaktık o yine bizleri saracak,muzurluklarını yapacaktı.sahnenin bir yerinden öbür yanına durmadan koşacaktı çoşucak çoştukça bizleri çoşturacaktı.ama olmadı tanrım onu bizlerden çok daha fazla sevdi ve yanına aldı şimdi onun hayat felsefesini,hayallerini yaşatacağız.onu hiç unutmayacağız her zaman anacağız kalbimizdesin sürmeli kelebek sen rahat uyu emanetlerini koruyoruz koruyacağız...
 
Sölediklerinize katılmamak elde değil.Tek kelime ile süpersiniz.Onun bi özelliğide mütevazi ve cana yakın olmasıdır.Bi röportajında sanki muhabirle 40 yıllık dostu gibi cevaplıyordu soruları.Dizilerin verdiği star olmanın verdiği o iğrenç şımarıklık onda yoktu.Ancak benim bi eleştiri değilde nedense olumsuz baktığım bi şey var.Barış öldükten sonra toplama bi albüm yapıldı biliyosunuz.Hayranları ve sevdikleri için.Peki hiç düşünüldümi ki barış yaşasaydı böyle birşey istermiydi.Bu albüme okey dermiydi.Benim kafamda bu var.Belkide o son albümüyle kalmak istiyo yukardan baktığında.Belki o toplama albümünden daha iyi bi şekilde çıkıcaktı tekrar karşımıza.
 
rocknsebo demiş ki:
Sölediklerinize katılmamak elde değil.Tek kelime ile süpersiniz.Onun bi özelliğide mütevazi ve cana yakın olmasıdır.Bi röportajında sanki muhabirle 40 yıllık dostu gibi cevaplıyordu soruları.Dizilerin verdiği star olmanın verdiği o iğrenç şımarıklık onda yoktu.Ancak benim bi eleştiri değilde nedense olumsuz baktığım bi şey var.Barış öldükten sonra toplama bi albüm yapıldı biliyosunuz.Hayranları ve sevdikleri için.Peki hiç düşünüldümi ki barış yaşasaydı böyle birşey istermiydi.Bu albüme okey dermiydi.Benim kafamda bu var.Belkide o son albümüyle kalmak istiyo yukardan baktığında.Belki o toplama albümünden daha iyi bi şekilde çıkıcaktı tekrar karşımıza.

benim için bu albüm güzel oldu.ayrılık zamansız gelir albümü ailesinin isteği üzerine yapıldı zaten.dizide seslendirdiği parçaları stüdyoda düzenlediler ve bütün bir şarkı haline getirdiler çok da güzel oldu.şarkıların yanı sıra akademideki videoları vs...var.en önemlisi yaşam hikayesi yer alıyor albümde çocukluğundan kısa süren yaşamına kadar.barışı hiç tanımıyanlar bu albüm sayesinde bir nevi tanımış oldular onu öğrendiler nasıl bir kişiliğe,sese,karaktere sahip olduğunu öğrendiler..bence bu çok önemli...herkesin fikrine saygı duyuyorum tabi kide...

BARIŞIM SENİ HİÇ UNUTMADIK UNUTMAYACAÐIZ KALBİMİZDESİN...
 
seviyorum seni be BARIŞ çocuk çok seviyorum hemde barışım kalbime bir 28 şubat 2004 gecesinde girdin ve o gün benim için hayatım yeniden başlamıştı renk kattın yaşamıma senden öğrendim hayatı aslında ben hayat yaşamıyormuşum sen bana hayatın ta kendisini anlattın,dinlettin şimdi yoksun ama biliyorum izliyorsun bir yerlerden bizleri sen gerçek bir ROCKSTARSIN VE HEP ÖYLE KALACAKSIN..sesin ruhum benim içimdesin,yüreğimdesin seni hep sevdim seveceğim güzel yüzlü çocuk son nefesimde dahi yanımda olacağını biliyorum çünkü seni o kadar çok o kadar çok seviyorum ki..sen rahat uyu hayat felsefeni anlatıyoruz yaşatacağız çünkü sen sevgisin sen BARIŞSIN..sen hiç yapmacık olmadın sen televizyondaki insancıklar gibi değilsin sen hep halktandın halkın adamı oldun dedin ya SEVGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOÐALIR DİYE evet birtanem sevgin her geçen gün dahada artıyor sadece türkiye değil dünyada milyonlarca sevenin var bekle bizi olur mu meleğim geleceğiz yanına yine sar bizi sımsıcak kollarınla yine söyle bizlere şarkılarını yine yine..

şimdi senin sözlerinden biriyle son vereceğim yazıma nefesimsin,ruhumsun seni seviyorum canım abim....

''Yeryüzündeki iyi güçlerden bir kokteyl yapın onun içine bütün güzel erdemlerinizi koyun.örneğin;benim için bu kokteylin ana maddesi SEVGİDİR.çünkü sevgi herşeyin anahtarıdır ve herşeyin çözümüdür.Bir insan sevebildiği sürece yaşamdan tat alır.hayatı güzelleşir.ama sadece bir kişiyi sevmekten bahsetmiyorum bir çiçeği,bir böceği,bir objeyi görebildiğiniz herşeyi sevebilirsiniz.SEVGİ kokteylinizdeki diğer erdemleri de bir araya getirin.DÜRÜSTLÜK,PAYLAŞIM,BARIŞ,ANLAYIŞ..zaten siz severseniz kendiliğinden gelecektir.''

BARIŞ VE SEVGİYLE KALIN...
 
1.Barış Akarsu Kültür Sanat Festivali 4-5-6 Temmuz 2008 Tarihlerinde Amasra'da yapılacaktır.(Amasra Belediyesi'nin katkılarıyla)
Tüm BARIŞSEVERLERİ 4-5-6 Temmuz'da Amasra'ya bekliyoruz.
 
sevilay_06 demiş ki:
1.Barış Akarsu Kültür Sanat Festivali 4-5-6 Temmuz 2008 Tarihlerinde Amasra'da yapılacaktır.(Amasra Belediyesi'nin katkılarıyla)
Tüm BARIŞSEVERLERİ 4-5-6 Temmuz'da Amasra'ya bekliyoruz.

evet barış akarsu festivali olacak öyle heyecanlıyım ki o gün orda bütün kalpler BARIŞ diye atacak..ve barışıma bir senedir kavuşamamanın hüznü var içimde çok az bir zaman sonra kavuşucam meleğime bekle bizi olur mu güzel çocuk geleceğim(z) yanına..

SENİ ÇOK ÇOK ÇOK SEVİYORUM...
 
CUMHURİYET gazetesinin HABERİ (25.05.2008)

DOSTLARI BARIŞ İÇİN BULUŞACAK..

"Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren şarkısı ve oyuncu Barış Akarsu etkinliklerle anılacak.Zonguldak Karaelmas üniversitesi tarafından düzenlenen anla etkinlikleri iki bölümden oluşacak.Yarın Atatürk Kültür Merkez'nde gerçekleştirilecek etkinliğin ilk bölümünde "Türkiyede ulaşım ve trafik güvenliği" konulu panel yer alacak.Prof Dr. Hamit Hancı,Doç.Dr Yeşim Yasak,Yrd. DOç. Dr.Burcu Eşiyok'un konuşması olarak katılacağı panelin ardından;Grup Hymnos,Grup Frekans,Cihan Yıldız ve Bahadır Sağlam Barış Akarsu'nun şarkılarını seslendirecek."

 
Geri
Üst