Mor ve Ötesi

mor ve ötesi piyasa falan olmamıştır,,,,ne yani bir derdim var gibi mükemmel bir sarkıyı rocktan anlamayan öküzlerinde sevmesi mor ve ötesinin sucumudur,,,dınlemeyın mı desın albumumuzu mor ve ötesi
boşluk içinde yokluksunuz hepiniz(mor ve ötesine piyasa oldu diyenler) ayrıca ben mvö fanatıgı olarak bunları soylemıyorum ıyı bır muzık dınleyıcısı olarak soyluyorum
 
Felsefen iyimiş senin.Anlaşamadığımız nokta var.Grup tabii kendi isteğiyle piyasa olmuyor.Ama artık bu tikky nation grupları öyle bir noktaya getiriyorlar ki insan bıkıyor.O insanları da plak şirketleri dinleyici görüyor.MvÖ'ye kitleleri olarak gösteriyor.Artık prestij için değil ne kadar satsam mantığı olduğu için adamlar isterse müzikten,hiç anlamayan kitle olsun onu da kar sayıyorlar.Asıl belirtmek gereken nokta-bu son dönem Türk gruplarının hepsi için tehlikedir- bu sözüm ona MvÖ kitlesi grubu piyasaya düşürdü ve arın birgün MvÖ çok deneysel bir şey yapınca bu kitle MvÖ'ni bırakacak.O zaman grup zarara uğrayacak.Anlayabiliyorsunuzdur umarım demek istediğimi...Bu ülkede ölye salak insanlar varki sadece Harun'un yüzü çirkin değil diye kendini MvÖ hayranı gösteren...Yanlışsam belirtin oturur tartışırım.
 
söylediklerin dogru olabilir ama,,mvö o bahsettıgın hayranları kaybetmlerının umurlarında dahı olmadıgını soyluyor her ropartajlarında,,, netıcesınde bu grup 5 10 bın satan bı albumde cıkardı(ılk cıkardıklarında) netıcesınde albumlerıne devam ettıler ve bellı bır basarıya ulastılar,,,
dedıgım gıbı mvö deneysel bır sey yaparsa bellı bır kıtlenın onlarıu bırakması pek fazla şeyi gölgelemz
 
AnGeLoFwOrDs demiş ki:
söylediklerin dogru olabilir ama,,mvö o bahsettıgın hayranları kaybetmlerının umurlarında dahı olmadıgını soyluyor her ropartajlarında,,, netıcesınde bu grup 5 10 bın satan bı albumde cıkardı(ılk cıkardıklarında) netıcesınde albumlerıne devam ettıler ve bellı bır basarıya ulastılar,,,
dedıgım gıbı mvö deneysel bır sey yaparsa bellı bır kıtlenın onlarıu bırakması pek fazla şeyi gölgelemz

o bahsettiği hayranlar olmazsa m.v.ö bir hiç olur farkındamısın.bir derdim var muhabbeti çıkmadan önce gerçek rock tabanlı dinleyiciler haricinde kim biliodu m.v.ö ni.MMC de Rockstop die bir program vardı pazar geceleri orada klipleri çıkacakda bizde izleyeceğiz die beklerdik.Şimdi ??? Hem grup beğenmesede o zamanki fanları kemik elemanlardı.yani grubun albümü çıktığını duyan sorgusuz sualsiz albümü alırlardı.Şimdi o kemik kitleyide kaybetti m.v.ö.Çünkü o kemik kitle grubun şarkılarında kafa sallıyorlardı.Şimdi herkes zıplıyo.
M.V.Ö kopkopa doğru gidiyor belkide ama farkında değil.Kimse kızmasın doğruları yazdım ben..
 
uyan klibi cuma günü tv lerde dönmeye başladı.sovyet rusya zamanında stalin döneminde hazırlanmış bir animasyondan oluşuyor.şarkıya çok uymuş son derece başarılı blr çalışma.onlardan da böyle güzel bir şey beklerdim.dikkatle izlemenizi tavsiye ederim.
 
Mor ve Ötesi”nin “Uyan” klibi çekildi...


Grup üyelerinin yer almadığı klip, Rus sanatçı Andrei Khrjanovsky’nin 1968 yapımı Glass Harmonica (Cam Armonika) adlı animasyon filmine uyarlanmış...

Animasyon filmin, video klip için yeniden montajlanmasının yönetimini, aynı zamanda grubun menajeri olan Can Sertoğlu üstlenirken, kurgusunu Cold House, Kurban, ve Direc-T videolarının yönetmeni Emre Can gerçekleştirdi.

alıntı.
 
geçen seneki odtü konserini hatırlıyorum.

elinde vişne suyu olan 13-14 yaşındaki kızlar "haruuuuun" diye bağırıyorlardı. ne işimiz vardı bizim burada? sadece mvö'yü dinlemek istedik. biz gül kendine'yi söyleyelim dedik, gece'yi, bir derdim var da çalsın. ama kızlar "haruuuuuun" "buraaaaak" diye bağırmasın.
yani gökhan özen konserinde değiliz ki..

saklıkent konseri daha iyiceydi. malum +18 durumu.
mvö'yü eski albümleriyle çok seviyorum özellikle gül kendine ile. ama son albümde de sevdiğim parçalar var. zira mustafa hakkında her şey çok sevdiğim bir filmdir ve bir derdim var çok dokunmuştur bu filmde.

her şey iyi güzel de... geçen gün yolda yaşadığım dumur olay bitirdi beni: 10-11 yaşında bir erkek çocuğu "anneeeaaa bana dünya yalan söylüyor'u alsanaaaaa" diye bağırıyordu.
iyi bir şey mi, kötü mü.. ne bu; anlamadım..
 
13-14 yaşındaki kız bağırsın size ne? 10-11 yaşındaki çocuk istemiş albümü bize ne? Ne güzel işte her kesim dinliyor. Belli bir kalıp, yaş ve tip mi gerektiyor. Hadi o 10-11 yaşındaki çocuk "anne bana pink floyd" al dese şaşkınlık olur:D

Sen keyif alıyor musun? Önemli olan bu.
 
yo hayır demek istediğim daha başka bir şeydi. yani mvö'nün ne kadar "piyasa" olup olmadığı çok tartışılan bir konu ve bilmiyorum 12-13 yaşındaki çocuklarla konser izlemek tuhaf doğrusu. mvö nün ne kadar yeraltı rock gruplarından olduğu tartışılıyordu bir zamanlar daha bu gül kendine filan sıralarında.
 
iyi de bu grubun elinde olan bi mevzu değildir ki..grup her kesim tarafından sevilip dinleniyor ve demekki başarılı..konsere gidenlerden de grup sorumlu olamaz dmi ?! o yüzden bize kalan grubu seviyorsan eğer;dinleyip konserine gidip,eğlenceyi tatmaktır..
 
zaten grubu suçlamıyorum emin olun. yani amacım bok atmak ya da yüceltmek de değil. sadece mvö nün "piyasa" olup olmadığı tartışılıyor kiş bu tartışmalar da bir yere kadar bence. sadece işte konserlerde insan ister istemez beyin fırtınası yapıyor.
ne olursa olsun seviyorum mvö'yü ve bir ay arayla dahi olsa konserine gidiyorum.
sevgiler..
 
Geri
Üst