Mor ve Ötesi

hmm gazetede gördüm radarlive fotoğraflarını..
birkaç sene önce -yanlış hatırlamıyorsam- zardanadam^^ın barışarock festivalinde giydikleri tulumlar gibi birşey giymişlerdi..

izleyen?
 
Converse All Stars 2007 - 11 Ağustos 2007 Cumartesi - Parkorman

bilet fiyatları
Normal Bilet: 39 YTL
Sahne Önü: 56,50 YTL

- 16 yaşını doldurmamış katılımcılar yanlızca anne veya babalarının refaketinde katılabilirler.
- Belirtilen saat kapı açılış saatidir.
- Etkinlik günü bilet fiyatı ise 45 YTL olacaktır.
- Organizatör firma etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

The Good, The Bad & The Queen
İstanbul Konseri

2004'ten bu yana gençlerin yazı müzikle karşılama adresi olan Converse Unimayfest bu sene bambaşka bir kimlikle gençlerle buluşuyor; Converse All Stars. Utopia Production tarafından düzenlenen Converse All Stars'ın bu seneki en büyük bombası ise kurulduğu günden beri adından söz ettiren, efsanevi müzisyenlerden oluşan THE GOOD, THE BAD & THE QUEEN...

Britpop'un efsanesi Blur grubunun eşsiz vokali Damon Albarn, The Clash'den Paul Simonon, The Verve ve Blur'un gitaristi Simon Tong ve son olarak Fela Kuti'nin davulcusu Tony Allen ile başlı başına bir festival; The Good, The Bad and The Queen...

11 Ağustos Cumartesi günü Parkorman'da gerçekleşecek olan Converse All Stars 2007 kapsamında sahne alacak diğer isimler ise Türkiye'nin önemli rock gruplarından Mor ve Ötesi, ilk albümü ile adından sıkça söz ettiren DandadaDan, Türkçe Rock kulvarının taze ismi Sakin'den oluşuyor.

Başlı başına bir festival;
The Good, The Bad and The Queen

Bu yıl müzik dolu bir yaz ağırlamaya hazırlanan İstanbul'un başlı başına bir festival havasında çok önemli bir konuğu olacak; The Good, The Bad & The Queen!

Blur, Gorillaz gibi müzik gruplarının kurucu üyesi olan ve İngiltere'nin sahip olduğu en başarılı vokallerden biri olarak tanımlanan efsanevi müzik adamı Damon Albarn'ın, The Clash grubunun efsane basçısı Paul Simonon, yarım kalan Britpop hikayesi The Verve ve Blur gruplarının gitaristi Simon Tong ve son olarak birçok otoriteye göre dünyanın en iyi davulcusu olan Africa 70/ Fela Kuti'nin nam salmış davulcusu Tony Allen gibi usta müzisyenlerden oluşan The Good, The Bad and The Queen, 11 Ağustos Cumartesi gecesi İstanbul Parkorman'da Converse All Stars 2007 kapsamında unutulmaz bir konser vermeye hazırlanıyor! Britpop'un asileri olarak tanımlayabileceğimiz grup elemanlarının imzasını taşıyan Kingdom of Doom, Herculean, Green Fields gibi single'lar birçok ülkede müzik listelerinde üst sıralarda yer buldu.

Prodüktör koltuğunda Gorillaz'ın Demon Days albümünde olduğu gibi Danger Mouse'un oturduğu grupla aynı ismi taşıyan albüm, Blur'un maceraperest ve projesever esas oğlanı Damon Albarn'a göre Parklife'dan bu yana yaptığı en İngiliz çalışma. The Good The Bad & The Queen albümü İngiltere'de Mojo müzik dergisi tarafından düzenlenen Mojo Müzik Ödüllerinde 2007 yılının en iyi albümü seçildi. İyi, kötü ve kraliçe; karşınızda efsanevi müzisyenlerin imzasıyla Londra'nın puslu bir silüeti.

Damon Albarn - Vokal, Piano
Paul Simonon - Bas
Simon Tong - Gitar
Tony Allen - Davul

* www.thegoodthebadandthequeen.com

Ayrıcalıklı sahnelerin nitelikli ismi; mor ve ötesi

1995 yılında bir lise grubu olarak kurulan Mor ve Ötesi, Mayıs 2004'te yayınladığı 4. albümü 'Dünya Yalan Söylüyor' albümü ile Türk rock sahnesinde emsali gorülmemiş bir başarının sahibi oldu. "Bir Derdim Var", "Cambaz, ve Fikret Kızılok'un "Sevda Çiçeği" yorumuyla üç büyük hit doğran albüm, bütünüyle coğrafyayı ve haritayı değiştirdi. "Mustafa Hakkında Herşey" filminde de yer alan, albümdeki üçüncü single olan "Bir Derdim Var", Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film Şarkısı' seçilerek Altın Portakal ödülünü aldı. Grup, çeyrek milyonluk bir satış yakalayan Dünya Yalan Söylüyor albümünün ardından Mayıs 2006'da, daha sonra RollingStone ve Blue Jean dergileri tarafından sırasıyla 'Yılın En İyi Albümü' ve 'Yılın En İyi Rock Albümü' seçilecek olan 5. albümleri "Büyük Düşler"i yayınladı. Albümden üçüncü single ve video klip olan "Ayıp Olmaz Mı?" şarkısını bugünlerde rotasyona sokan mor ve ötesi, 11 Ağustos Cumartesi günü, Converse All Stars 2007'de The Good, The Bad & The Queen performansının hemen öncesinde Parkorman'da olmaktan mutluluk duyuyor. Bugünlerde yaz konserleri ile meşgul olan grup, ekim ayı için planlanan bir Avrupa turnesinin ardından yeni albüm için stüdyoya girmeyi planlıyor.

Kerem Kabadayı - Davul
Harun Tekin - Vokal, Gitar
Kerem Özyeğen - Gitar
Burak Güven - Bas

* www.morveotesi.com

Şehir müziğinin girift temsilcisi; DANdadaDAN

Punk, Rock ve Deneysel Müziğin Türkiye'deki temsilcilerinden olan DANdadaDAN Korhan Futacı, Berke Can Özcan, Feryin Kaya ve Burak Irmak tarafından 2005 yazında kuruldu. Daha önce Tamburada'nın "Fantastik" albümünde de beraber çalan grup üyeleri yurtiçi ve yurtdışında önemli festivallerde yer aldılar. Dörtlü DANdadaDAN ismiyle ilk olarak Dorian isimli küçük bir klüpte sahne almaya başladı. DANdadaDAN kısa bir süre sonra kendi dinleyici kitlesini buraya çekmeyi başardı. Peyote'deki performansları ise onları Rock'n Coke sahnesine taşıdı. Balans ve Babylon'daki konserlerin sonrasında yapımcılığını Burak Güngörmüş ve DANdadaDAN'ın yaptığı "Sen Bana Birini Android" Fono Müzik tarafından yayınlandı. "Kuru Kuru" ve "Zın Zın" ilk albümün video klipleri olarak dikkat çekti. "Sen Bana Birini Android" YUXEXES Dergisi yazarları tarafından 2006 yılının en iyi albümü olarak seçildi. DANdadaDAN, Şubat 2007'de Antwerp, Belçika'da düzenlenen 0090 Kunstenfestival'e katıldı. Mart 2007'de ise Almanya'da konserler vardı: Münih'te Unterfaht Jazz Club ve Tübingen'de Shloss Cafe. Bu konserleri Nefes Bar(Ankara), ODTÜ , Hayal Kahvesi Eskişehir, İTÜ Taşkışla Bahar Şenlikleri konserleri izledi. DandadaDan 11 Ağustos'da Converse All Stars 2007 kapsamında Parkorman'da...

Korhan Futacı - Vokal, Saksafon
Berke Can Özcan - Davul, Geri Vokal, Vurmalılar
Burak Irmak - Synth, Org, Geri Vokal
Feryin Kaya - Bas, Geri Vokal

* www.myspace.com/dandadadan

Türkiye'de indie rock algısını değistirecek grup; Sakin

Rolling Stone Türkiye tarafından 'Gelecek Vaat Eden 10 Yerli Grup' tan biri olarak gösterilen Sakin, kurulduğu günden beri öğrenci festivalleri ve Beyoğlu'nda sahnelerinin aranılan ismi olarak müzik hayatını sürdürdü. Farklı şehirlerde doğup bir gün Sakin isimli bu grupta buluşmak için dünyaya gelmiş hissi veren 4 üyeden oluşan bu sıradışı grup, Rakun tarafından eylül ayında yayınlanacak olan ilk albümleri için stüdyoya girdi. Şu anda içinde bulundukları prodüksiyon döneminde yalnızca özel adlettikleri festivallere katılacak olan grup 11 Ağustos Cumartesi günü Converse All Stars 2007 kapsamında Parkorman'da, albümde yer alacak olan mücevherlerini dinleyicilere sunacak.

Soner Özışık - Davul, Vokal
Onur Özdemir - Vokal, Gitar
Özdemir Dereli - Gitar, Vokal
Cenker Kökten - Bas

* www.sakinweb.com

http://www.biletix.com/webbiletix/wtsEvent.do?eventCode=HBIA1
 
Gece yarısı mail adresime MVÖ bültenden gelen bir mail görünce şaşırdım açıkçası. Ama gelen mail gerçekten güzel bir olayın habercisiydi. Mail MVÖ nin gece yarısı bir e-klip yayınladığını duyuran bir haberdi. Ve maili açtığımda yeterli bir açıklamayla karşılaşıyordum. Mailde bir link vardı ve link beni "Parti" şarkısının klibine yönlendiriyordu. Klibi indirdim (ki youtube'a da yüklenmiş). Klip ülkemizin son zamanlarda yaşadığı olayların kısa bir özeti ve yaklaşan seçimlerle ilgili. Şarkıyla gayet uyumlu ve hoş bir klip olmuş. Gece gece böyle bir klip izlemek iyi geldi bünyeye. Grubumuzun böyle değişik bir eylemi gerçekleştirmesi beni mutlu etti. :D

Resmi site olan www.morveotesi.com a girdiğinizde site sizi direkt olarak http://www.partinintadinikacirdim.org/ adresine yönlendiriyor. Gelen mailin aynı içeriğini bu adreste görebiliyorsunuz. Ayrıca klip sitede yükle buradan da izleyebilirsiniz.
 
Tv'lerde yayınlanacağını pek sanmıyorum. Çünkü hem gelen mailde hem de sitede e-klip olarak adlandırılıyor. Ayrıca dediğin gibi yayınlanması bir hayli zor sansür bakımından.
 
mor ve ötesinin her ne kadar ne ölçüde samimi oldugundan kuşku duysam da siyasi duyarlılığını tebrik ediyorum. ayrıca keremin yeni gitarı çok faça olmuş :)
 
O gitar yeni mi ya? Son zamanlardaki bütün konserlere gittim ama o gitarı görmedim. Acaba eski kırmızı Gibson'ı kaplattırdı mı? Bence Gül Kendine albümündeki kırmızı Gibson o. Bir bilen varsa bilgilendirsin bizi. :D Gerçekten çok hoş gitar.
 
siyasi duruşları bence oldukca iyi ayrıca ii de müzik yapıyorlar her ne kdar cambazla kazandkları ün beni korktsa da populerlik onları bozmadı çizgilerne sadk siyasi rock toplulugu...
 
olay budur işte hehe arka planda zaman gazetesi yalnız:)gerçekten beğendim klibi ayrıca izlerkende dikkat ediyor insan,tarih unutulmamalı!
keremın gitarı aynı gibi geldi bana arkadaslar aynı modelde iskeletinin rengiyle falan değişiklik yapmış sanki birde keremın gitardaki solosunu dinlemeyi en sevdiğim şarkı parti...hayırlı uğurlu ola:)
 
Arkadaşlar, klibi o kadar inceledikten sonra Gül Kendine albümünde kullanılan gitar olmadığını anladım. :D Nasıl diye sorarsanız, albüm kartonetini ve klibi resmen 4 göz izleyerek iki gitar arasındaki farkları buldum. Gül Kendine albümünde kullanılan Epiphone marka kırmızı gitarla arasında küçük farklar var klipte kullanılan Epiphone gitar arasında. Örnek vermek gerekirse, Gül Kendine albümündeki Epiphone unun damgasının altında klipte kullanılan gitardaki gibi sedef kakma yok. Artı fret aralıklarını belli eden sedefler Gül Kendine albümündeki gitarda 3. aralıkta başlıyor. Ama klipteki gitarda 1. aralıktan itibaren var.

Kendim sordum, kendim yanıtladım. Gereksiz sayılabilecek bir bilgi ama sonunda aynı gitar olmadığını öğrendiğim için mutluyum. :D
 
Ya zaten Youtube'daki yorumların çoğu gereksiz insanlar tarafından yapılıyor. Ki grup bu yorumları takmıyor bile. Sonuçta onları bilen biliyor ve önemli olan da zaten bu. Onların kemik kitleden başka dinleyicilere ihtiyaçları yok aslında. Ki bu klibi hazırlarken nasıl tepkiler gelebileceğini onlar da tahmin etmiştir.
 
Geri
Üst