Mor ve Ötesi

Grubu dünya yalan söylüyor la tanıdım ve sertlik söz konusuydu bu albümüde sert beklerken bir hayal kırıklığına uğradım.Hafif müzik beni çok fazla kesmiyor artık.Bağırın biraz abi.
 
SoWhaT demiş ki:
Albümdeki en güzel şarkıda bir mix hatası var. Bu albümün tamamını özetlemeye yeter aslında. Müzikal açıdan en güzel şarkısınında sözleri çok basit. Eski albümlerdeki giz kalmamış. Albüm kritiğini yapmıştım tekrar uzun uzun yazmaya gerek yok aslında..

okumak isteyenler:
http://www.enjoyrock.com/portal/News/article/sid=145.html

bu linke girdim. ve türkiyede hertürlü insanın haber yayınladığını farkettim. dünyanın sayılı isimleri tarafından mixlenmiş bir albüm hakkında nasıl atıp tutabiliyorsunuz bu birincisi....
ikincisi nasıl "albümü almadan dinleyin" gibi korsana yönlendirilimiş gibi bir yorum yapma hakkını buluyorsun kendinde.. Üçüncüsü Mor ve Ötesini Dünya Yalan Söylüyor la dinlediğin belli. Herneyse müzik anlayışına bişey demiycem. Ama buyrun size Kördüüğüm parçasının Db olarak gösteriyim...



qd693399.jpg







Yukarıda kırmızı ok la gösterdiğim yerde davul giriyor Db gördüğümüz gibi artıyor arkadaşlar. Yani herhangi bir hardlimiting tarzı sesi sabit seviyede tutucak bir işlem uygulanmamış....

HErhalde kopyalattığın cd de hata var. Lütfen bi dahada Büyük kolpa gibi çirkin terimler kullanma heleki bilmediğin konular hakkında. Sevgiler...
 
evet bir kere albüm cambaz gibi bir şarkının olmamasından kafadan kazanıyor :D
solo gitarlar kulağa oldukça hoş geliyor diğer albümlere nazaran bir artı daha...albümün sonlarına doğru olay tekrardan kopuyor...(bkz sonu belli)
bir yığın artı bu albümü iyi yapıyor fazlaca...keremin davul kullanımı da çok hoş...ve farklı...daha ne olsun...(bkz sindirdikçe güzelleşen albümler)dinleyen dinlemeyen belli olsun tadında bir albüm...
yerli piyasada pinhaninin albümüyle birlikte mutlak tarafından edinilesi albüm bence...bu yıla dair...yılı da çabucak noktalamış gördüm kendimi gerçi bulutsuzluk yapacak daha-beklemek lazım babalarıda-
albümü ilk dinlediğimden beri favorim değişmedi...
ayıp olmaz mı? 8)
 
albüm deki deep sesler ve alt yapı hoş olmuş .. şirket parçalrının gitar bas ve davul tonları yani parçanın yüzdelik kısım olarak ağır basan yeri çok iyiydi özellikle davulları çok sevdim ama sözlerdeki hissiyat bir önceki albümün ve diğer albümlerin tadını vermedi....
müzikal açıdan çalışmaları takdir edilebilir ama şu düz ritimlerden hiç bir grup vazgeçmedi. neden türk ritimleri aksak ritimler 9 8likler kullanılmaz yoğun anlamadımmm...
umarım daha iyi şeyler yaparak replikas ,babazula, mercan dede gibi dünyaya açılırlar...
 
valla albüm gayet iyi olmuş bende çok beğendim..üstelik mor ve ötesini dünya yalan söylüyorla kıyaslayan elemanlara sesleniyorum o ayrı bu ayrı bi çoğunuz mor ve ötesini o albümle tanıdı onun devamını bekledi ..yok öyle bir şey adamlar gayet iyi yapmışlar bu albümü..
 
henüz 5. şarkıyı dinliyorum ve tek söyleyebileceğim mor ve ötesinin yine yaratıcılıklarıyla bize değişik birşeyler sunmuş olduğudur. dünya yalan söylüyor albümü üzerine, ki şahsen çok tuttuğum bir albümdür, beklediğim gibi yine ticari kaygılar güdülmemiş olması açısından kendilerine teşekkür ediyorum, halkımıza kaliteli müzik dinleme fırsatı verdikleri için.
 
bu albümü dinledikçe ben şunu anladım...ne "şehir"e ne "bırak zaman aksın"a ne "gül kendine"ye ne de "dünya yalan söylüyor"a benzeyen bir albüm olmuş...denildiği gibi kendilerini yenileyerek bu yolda devam ediyorlar...

bu arada haziran başında "şirket"in klibini izleyebileceğiz...
 
evet sevgili özgür gösterdiğin şeyi bende yaptım. fakat anlayamadığın veya benim anlatamadığım birşey var ki zaten seslerin kısılmasını o anlamda kullanmadım. gitarla giriyor şarkı ve davul girdiğinde gitarın sesi kısılıyor yani davulun sesine uygun hale getiriliyor vs vs... herneyse bu konuda tartışmak bile gereksiz.. Albümü kopyalattığımı söylemişsin buyur ofisime gör istersen orjinal mi yoksa kopya mı? Eğer kopyalatmış olsam neden dinlemeden aldım diye bir cümle kullanayım. Önce doğru düzgün anla dediklerimi bence.

turkrock.com özgür bir platformdur ve ben kendi fikirlerimi söylemiş bulunuyorum. insanları korsana yöneltmek gibi bir çabada söz konusu değil. Zaten bir insan benim sözümle yönleniyorsa birşeye bu onun karaktersiz olduğunu göstermez mi?

Ayrıca evet ben mor ve ötesinin sadece bir önceki albümünü sevdim ama evimde tüm albümleri vardır ve hiç bir grubu kötülemem yaptıkları işi kötülerim beni böyle zan altında bırakacak ucuz suçlamalarda bulunamazsın. herkesin haber yayınlıyor olması ile ilgili söylediklerinde ise karşındakinin kim olduğunu ve rock müzik için nasıl bir uğraş verdiğini bilmeden o insanlar hakkında yorum yapman sana yakışmamış.

ben grubun son çalışması ile ilgili yorumumu yaptım.. kişisel sataşmalara devam etmek istiyorsan bunu özel mesaj ile yapıp turkrock.com forumlarında kirlilik yaratmaya bilirsin.
 
kişisel sataşma değil bu. sen gelipte yanlış bir haberi yayınladığın internet sitesinin reklamını yapıyorsun. herneyse tamam benim tartışmam senle değil. Mor ve ötesinin albümünde o tarz bir "kolpa" yok. istediğin kadar savun ve var de. tartışmicam.
 
küçük sevgilim parçasında biraz esinlenmişler sanırım başka bir parçadan ..bu saldırı olarak anlaşılırsa yandık da gerçi bunu tek yapan mor ve ötesi değil bir başka grup da çıkış parçasında fazlasıyla esinlenmiş yine yabancı bir gruptan.ama şarkının sözlerini sevdim..büyük düşler de hoşuma gitti.
 
anathema - deep
mvö - küçük sevgilim
çalıntı değil,esinlenme de değil.sadece benzerlik.
son albüm hakkında yorum yapmak gerekirse kendi görüşümdür kimseyi de bağlamaz;beğenmedim hatta çok kötü buldum.sevmiyordum,sevemedim sanırım sevemicem de bu grubu.ama yine de başarılar.
 
nerden biliyorsun feritcim yanlarında mıydın parçayı yaparlarken:)esinlenme değil diyorsun.ben de değildim tabii bilmiyorum SANIRIM demişim zaten.ki zaten esinlenmek de kötü bişe değil onlarca kişi var başkalarından esinlenip birşeyler yapan..benzerlik de olabilir tabii ki.benzerlikse de çok benzerlik olmuş..
 
Antibiyotik demiş ki:
anathema - deep
mvö - küçük sevgilim
çalıntı değil,esinlenme de değil.sadece benzerlik.
son albüm hakkında yorum yapmak gerekirse kendi görüşümdür kimseyi de bağlamaz;beğenmedim hatta çok kötü buldum.sevmiyordum,sevemedim sanırım sevemicem de bu grubu.ama yine de başarılar.
Çalıntı ya da esinlenme değil bence de ama etkileşim mutlaka olmuştur. Şöyle dikkatli bir bakınca gitar tonlarının hemen hemen aynı olduğunu, vokalin de bir o kadar yakın söylediğini görüyoruz ama yine de çalıntı diyemeyiz.

Albümün genelini şöyle bir dinledim ve ben de "Şirket" parçasını çok Athenavari buldum açıkçası. :)

Sevgiler...
 
ben mor ve ötesini popüler şarkılarından pek beğenmem..direkt popüler olmak için yazılmış besteler cambazmış falanmış filanmış bunlar hikaye...ama yeni albümü benim çok hoşuma gitti piyasa değilde kaliteli bi albüm olmuş..tebrikler harun ve arkadaşlarına...
 
bence cambaz direkt popüler olmak için yazılmış bir şarkı değil.şarkının sözleri dikkatlice okunduğunda ve ''doğru algılandığında'' kime gönderme yapıldığı gayet açık ... eğer bu şarkı sadece popüler olmak için yapılsaydı üzerinde bu kadar ciddi durulup mesajları vermek için bu kadar uğraşılmazdı diye düşünüyorum.ama yeni albüm bence de çok güzel olmuş.biraz geç oldu keşke daha erken çıksaydı dedeim başta ama uğraşmışlar ve beklemeye değmiş.favori parçam ''şirket'' ..siz ne düşünüyorsunuz ?
 
Geri
Üst