Rüya

benim de bir zamanlar rüyamda gördüğüm şeyler aynen gerçek olurdu... aynı ışık düzeniyle yerdeki karolara bakarken birden elimdeki bardağa odaklanıyor gözlerim ve bardak çatlayıp kırılıyor elim kesiliyor filan...

hoş bişii diil
 
Rüya uykunun Rem döneminde görülürmüş.Eğer Rem döneminde uyku sürekli kesilirse insan ölürmüş (hatta bunun deneyi yapılmış).Rüya görmezsek ölürmüşüz.Bunları yeni öğrendim ve açıkçası şaşırdım.
 
Geçici olarak felç oluyomuşuz rüya görürken uykudayken yani.Ben hep şeyden korkmuşudur.Rüya bu işte herhangi bi kız arkadaşımla aynı evde kalırken onu rüyada sayıklamak.Sen başka bişe görürsün ama o başka anlar.Rüya bu engelde olamzsınki.Sapığa çıkar adın :oops:
 
Rüyanızı psikanaliz için bir kaynak olarak kullanacaksanız sakın bir yere yazmayın, yazdığınız an rüyanın içinde sizi rahatsız eden asıl olaya perde çekmiş oluyorsunuz yani bir kat daha bilinçaltına itiliyor savunma gereği.
Benim en büyük kabusum açık klozet kapağı görmek sonrası malum! Ne yobaz kediler saldırdı, ne minareler kafama çarptı, ne uçurumlardan yuvarlandım ama hiç biri beni açık klozet kapağı kadar korkutmuyor, bu haydutla her gün birden fazla kere yüzleşsem de korkularla yüzleşmek bu olayda benim için fayda sağlamıyor. Alçak klozetler.
 
Çok eğlenceli olur rüyalar. Yani bir karabasan da olsa, veya uzun zamandır göremediğiniz sevgilinizi de görmüş olsanız, her türlüsü güzeldir. Uyurken canınız sıkılmaz en azından. Tamam, korkulabilir bir kabus, bir karabasan durumunda, ama çok heyecanlıdır yine de. Kabusun bittiğinin anlaşıldığı an, çok muhteşem bir andır mesela :D
 
rüyalar siyah beyazmış aslında insan bilinçaltıyla renklendiriyomuş rüyasını :idea:

rüyada görülen şeylerin yaşanması da yine bilinçaltından
kaynaklanıyomuş insan yaşayacaklarını rüyada görürmüş ama hatırlamazmış bilinçaltına kaydedermiş
 
Bu karabasan olayı hakaten ilginç.Geçen gece biri başımda çığlık attı.Boşluğa düşer gibi hissettim yatağa düştüm sankide uyandım sonra.Tam da anlatamıyorumm nasıl olduğunu?
 
Halk arasında ağırlık basması olarak bilinen olay fizyolojik rahatsızlıkların diğer adı.O anda tansiyonun yükselmesi,nefes almada zorluk,bilinci kaybetme vs vs..
 
bence uyku insan beynininen saydam yansımasıdır!düşüncelerinin bilinç altına etki etmediği sanal mekan :)benimde bazen uykuda uyuduğumu anladığım oluyor ama nedense çok telaşa kapılıyorum ama bundan sonra gezcem tozcam ne istersem yapcam :p
 
Uyumadan önce geçirdiğiniz günün, ruyalarda önemli etkisi var. mesela uzun ve stresli bir yolculuk sonrası daha uykuya tam dalmadan bile araba kullandığınızı ve direksiyon başında uykunuz geldiğini filan görebiliyosunuz. veya otobüs seyehatinden geldiyseniz ineceğiniz yeri kaçırmışsınız filan..
Ama bunlardan daha önemli olan etkenler var. Uyuduğunuz yerdeki ortam etkileri, TV'de çığlık atan, ağlıyan bir kadın varsa kabus görmeniz muhtemeldir, musluk açık kaldıysa acil wc ihtiyacını ile zor durumda olduğunuzu görebilirsiniz, Lamba yüzünüze dönükken uyuduysanız, yangın gibi şeyler görebilirsiniz, battaniye açılıp üşüdüyseniz tam tersi.. Bunun gibi örnekler çoktur
Uyurgezerlik diye bişeyde var ama sadece çoçukken başıma geldi, Nerdeyse evden dışarı çıkacaktım sağolsun annem seslendi de kendime geldim Yoksa nereye giderdim bilmiyorum:)
Merak ediyorum acaba var mı böyle uyur gezerlik hatırası olan arkadaşlar Anlatırsanız memnun oluruz. Nerlere gittiniz ne yaptınız uyurken? anlatın bakalım :)
 
rüyalarınızı, rüya olduğuna kendinizi inandırarak kontrol edebilirsiniz. özellikle uykunuzu aldığınız zaman sabaha doğru gördüğünüz rüyalarla çok güzel oynayabilirsiniz. zor bir şey değil bu.
 
Sabah kalmakta baya zorlanırım genelde.Yine böyle bir sabahta zil çaldı (rüyadayım ama ben neyse) kalktım açtım tekrar yattım bir daha çaldı.Meğersem rüyamda çalmıyomuş gerçekte çalıyomuş.Gerçekle etkileşim içinde bir rüya, bana garip geldi.Yoksa değil mi?
 
Bakın ben böyle metafiziğe,doğaüstü olaylara,tanrıya falan inanmam pek…ama sanki birileri bana ceza veriyo…gördüğüm ve hatta yorumunu falan yaptığım başkalarına anlattığım rüyalar çıkıyo…gözümün önünde rüyam canlandırılıyo resmen…ne bu ya?
 
Jung'un, "kolektif bilinçsizlik" şeklinde bir teorisini okudum geçenlerde. İddiaya göre, her insan, bilinçsiz bir düzeyde bir başkasıyla bağlantıdadır, ve hatta, insanoğlunun tarihi de bu şekilde iletilmektedir; rüyalardaki çeşitli "simgeler" bu olayları iletir....
 
Kollektif bir haf1zaya sahibiz.Birbirimizden habersiz etkilesim icinde yasay1p gidiyoruz.insan buna inanmak istiyor ama ne kadar dogru bilemem.bana mant1kl1 geldi.
 
Geri
Üst