Rüya

rüyalarda hep bir senaryoyu oynarız...
bu senaryoyu kim yazıyor peki??? tabiiki hayallerimizden oluşuyor bu senaryo..
ama bir el olmalı yinede bu senaryolara şekil veren ve ayrıntıları koyan o senaryoya..
peygamberlerden biri rüya yorumu yapıyordu sanırım.. ve yaptığı yorumlar gerçekleşiyormuş... eğer bu gerçekse, o zaman rüyalarda bir gizem aramak gerekir.. ve buna sanırım bilim'de bir cevap bulamaz... metafiziksel olaylara inanmak sizin hayal gücünüze kalmış bir şey..
 
Kount demiş ki:
Bir rüyamı gayet net hatırlıyorum. Acayip, derme çatma, ahşap duvarları olan bir tuvaletteydim. Tuvalet ama üflesem yıkılacak bir vaziyetteydi. İşimi bitirip aynaya yöneldim. Ayna zaten pas ve is içindeydi, kendimi zor görüyordum. Kız kardeşim geldi, üzerinde pembe bir etek, siyah bir bluz vardı. Sağ elini omzuma koyup, ifadesiz bir bakış attıktan sonra tuvalet kabinlerinden birine girdi. Ben aynaya bakarken, ufaktan, fısıltıdan daha fazla olmayan bir ses duydum. Söyledikleri;

Ayna
Duvar
Yumruk at ona
Acıya katlan
Zaman
Saatler
Mükemmeliyet
Hayaleti gör
Hayaletle konuş
Ölüm
Ölüm seni seviyor
Ölüm etrafında
Ölüm
Ayna
Duvar
Yumruk at ona
Acıya katlan...
...Buna mecbursun.

Sonra da... uyanış.
tuvalet her zaman pistir ve hiç iyi yorulmaz ancak yıkılacak gibi olması iyi senin de gücünün yerinde olması ve orası çevrendeki insanların pislikleri,
tabii senin de olabilir...Ayna gerçeğin tıpkısını gösterir ama pislendiğinden kendini göremiyorsun aslında ayna kalbi temsil eder kendi kalbini görmüşsün,kız kardeşin masumiyeti ama onun kabinlere girmesi senin sebep olabileceğin onu kötülüğe sürükleyebilecek bir yanın var ve pembe eteğinin olması zayıflamış durumda bilinci, siyah bluz artık bir yanı kaybolmuş ve bilinmiyor sağ elini omzuna koyması yardıma muhtaç ,omuz bir gücü temsil bazende dostluğu aslında ona kötülük yapmak istemiyorsun ama senin içinde bulunduğun ortam yer veya kendi manevi durumların ona etki ediyor onun da kabine girmesi çok az zamanın var ve hemen bi şey yapman gerekiyor kaybetmek üzeresin(manevi olarak, korkma)ayna,duvar yımruk at ona aslında aynaya değil aynayı o hale getirenlere ve bunlar zayıf kişiler onlara işte....acın mutlaka olacak ama mecbursun zamanın kısıtlı ,hayeleti görmen ve konuşman inanmadığını artık görme vaktin geldi ve yüzleşmen,ölüm seni seviyor çünkü gitgite daha fazka kirlenmeni istemiyor,ve seni almak istiyor ama yinede sen o aynaya kalbine bir yumruk at ve kendine gelsin,veya kalbin ölmek üzre etrafını saran zayıf ama kötü ve pis olana bir vur ve kurtul....veya kalbine bir vur günahlar kirler dökülsün ve kendini gör ve ışığı etrafındakilere yansısın........
 
Rüyadaklerin erçek hayata yansıdığına inanmam yansısaydı seri katil olurdum.Bilinçaltınızın rüyalarda ortaya çıkıyor hala unutmadığım ama paylaşmak istemediğim bazı rüyalarımın sırf burdan çıktığını fark ettim.

Birde rüyalarımda ani ve çok fazla yer mekan ve kişi değişimi oluyor.Fark ettiğim tüm rüyalarımda buna rastladım.Bir anlamda vermedim acaba bilinç altında ne var diye.

Şimdi bilinçaltı fark edilirmi diye sorucaksınız.Biri size eski bir konu hakkında bir konuu sorduğunda aklınıza direk o rüya geliyor eğer unutmadıysanız.
 
Düşler gerçek olacak kadar inandırıcı oluyor bazen, uyku anında verdiğimiz tepkilerde buna kanıt.
Ancak uykuda yürümek diye bir şey de var, uyandırınca bu haldeki insanları delirmeye yakın bir şeyler oluyormuş. Var mı bilimsel, mantıklı açıklaması olan?
 
Ya çok merak ettiğim bişey var...Körler nasıl rüya görüyo, yani doğuştan kör olanlar,düşünüyom düşünüyom cevabını bulamıyom..:))
 
fleez demiş ki:
Ya çok merak ettiğim bişey var...Körler nasıl rüya görüyo, yani doğuştan kör olanlar,düşünüyom düşünüyom cevabını bulamıyom..:))

Çok zor bir soru bu! Bana göre, insan dünyaya hibir şey bilmeden gelmez. Böylece düşlerine girecek bir şeyler olur.
En azından karanlık düşler!
 
Yani doğuştan var bişeyler demek istiyosun..Ama ne bilim ya..Mesela hayvanlar nasıl rüya görüyo, düşünsene rüyasında sevişen bi aslan falan..Ayy bunlara kafa yormamak lazım aslında da., mesela bebekler nasıl görüyo..Mesela...mesela... offf düşününce insanın kafası karışıyo iyice yahu..:))
 
Uzun zamandır göremiyorum, olsa da görsek şöyle en güzelinden. :?

Ayrıca körlerin bi müddet sonra rüya göremediğini duymuştum, bilemiyorum ama.
 
hayvanların da rüya gördüğüne inanıyorum ben.bizim kedi rüyasında miyavlayıp koşuyordu.yani yattığı yerden koşmaya çalışıyordu :D bende küçükken her gece uçardım :D çok zevkli birşey.fakat rüyalarımı çok bulanık görüyorum.sanki yüzde 10 görme oranım var gibi.bir de bazen rüamda koşmam gerekiyo ıkınıyorum ama o kadar ıkınmama rağmen yavaş yavaş ilerliyordum.bir keresinde cocukken rüyamda bana atari almıslardı.o aman lar çok istiyrdum :D rüyamda ülen rüya olmasa keşke filan dedim.uyanmak istemedim.uyanınca evi aradım atari filan yoktu sonra küfür ettim :D .çok ilhinç bu rüyalar ya.ama rüya tabiri fasa fiso inanmam ben.bunun ne kitabı var ne birşey millet sallamıs dötünden rüya tabirleri diye kitap yazmış.para vermeyin yazık yaw :D
 
fleez demiş ki:
Ya çok merak ettiğim bişey var...Körler nasıl rüya görüyo, yani doğuştan kör olanlar,düşünüyom düşünüyom cevabını bulamıyom..:))

Körler de kafalarında Dünyayı imgeleştirirler. Belki bizim gördüğümüz şekline benzemez ama onların da kafalarında tüm dünyanın bir görüntüsü vardır.

Yani onlar da çeşitli imgelerle rüya görürler sanırım. Ama bizimkilerden çok çok daha özgürce...
 
arkadaşlar zaten bu konu hakkında söylenicek çoğu şeyi söylemiş.ama şunu da belirtmek istiyorum.insan ruyadayken tamamiyle bilincini kaybetmez.hatta çok az bir kısmını kaybeder.ruyadayken de uyanığız diyebiliriz.öyle olmasaydı yatakta uyurken her gece yataktan düşerdik.aynı şekilde bebeği olan anneler sokaktan geçen bir kamyonun sesiyle uyanmazlar ama çocuğunun en ufak bir hareketinde uyanırlar.bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz tabi.ama bu kadarı yeterli.başka söylicek lafım yok.aslında var da yazmaya üşeniyorum.siz siz olun üşenmeyip freud un düşlerin yorumu adlı kitabını alın.bu konuda yazılmış en iyi eserdir.
 
Bir insan nasıl olur da aylarca rüya görmez? Bkz ben. Rüya görmek bir ihtiyaç bence. Valla rüyamı hatırlayarak uyanacağım sabahıma adak adamayı düşünüyorum ben.
 
Rüya görmemek diye bir durum olamaz zaten.Görmeyen hatırlamıyordur sadece.Rüya görmezseniz delirirsiniz bu bilimsel gerçek.Daha fazla bilgi için -kitap okumak istemiyorsanız- BBC nin rüya belgeseli var öneririm.
 
Hayvanlar bile rem uykusu hali gösterdikleri icin rüya görebilirler. Mesela kediler ve köpekler rüya sirasinda pencelerini birseyler avlayomus gibi oynatirlar; böylece hafizalarinda kalan yaptiklari seyleri benimserler.
 
rüyalar en özel şeylerdir.herkesle paylaşılmaması taraftarıyım.sadece çok yakın olduğum kişilere anlatırım ve hepsi de uyuşturucu falan kullandığımı zanneder,çok ilginç rüyalarım vardır,akıl dışı.trip tarzında.bazıları çok korkutuyor,yataktan fırlıyorum.bazıları hiç bitmesin istiyorum.ve hepsini hatırlıyorum.aşık olduğum bişey daha!! rüyalarıma aşığım!! bana istedikleri gibi davransalar da.
 
Geyik maksatlı değil, gerçekten merak ediyorum : Dün gece yine korkunç bir rüya gördüm ve şuan dudağımda yine bir uçuk çıktı..Yani tesadüf mü bu, yoksa bilimsel bir gerçekliği var mı? Bilen varsa beni aydınlatsın ya..Bıktım ya bu uçuklardan..Cidden soruyorum ama tekrar edimde.....
 
Bence sen hasta olucaksın fleez.Uçuklar da bunun belirtisi olarak dudağına yerleşmişler.Hastalık yüzünden de belki ateşin yükseldiğinden , kötü rüyalar görmüşsün.
Yada ; son zamanlarda canını sıkan bi durum yüzünden , ruh sağlığını zorluyorsun.İnsanın ruh sağlığı kötüye gittiğinde (burda belirtmek istediğim moral bozukluğu bile olabilir ruh sağlığının bozulması olarak algılanabilir) bağışıklığını etkiliyor.Zaten ağzında var olan mikrop florasının gücü artmış ve uçuk haline gelmiş.
 
Geri
Üst