Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

Normal şartlarda özellikle kayıt sırasında .15 saniya çok büyük bir gecikmedir. Biz .04 saniyelik farkın ötesindeki gecikmeleri sağlayan cihazlara kötü diyoruz ama konu konserlerde kullanılacak bir araçsa belki affedilebilinir. Aleti deneyip almak lazım. Sizi etkilemiyorsa neden olmasın...
 
igzas demiş ki:
ya aslında kime sorsam digitech iyidir güzeldir diyor öyle bi çelişkide var..yorumlara göre bende ki beceriksizlikten dolayı bu sorunu yaşadığım seceneği daha ağır basıyor ama denemediğim sey de kalmadı die düşünüyorum..bi de benim pedal bilgisayar bağlı ses kartım creative sound blaster harici ses kartı..bilgisayarda güzel tonlar yakalıyorum ancak stüdyo anfilerinde ses kötü gerci çalıştığımız stüdyonunda anfileri kötü..marsahall da falan güzel cıkabilir..onu hiç denemedim..son seceneğimde iyi bir anfide ton cekmeyi denemek olacak..ya sen beni dinleme genellemelere göre haraket et ama iyi araştır..örneğin ben ses kartı konusunda da aceleci davranmıştım piyasayı aldıktan sonra araştırdım pek de amacıma uygun bir ses kartı almamışım :)

Belki biliyor olabilirsin ama bir konuda bilgi vermek isterim. Kaliteli prosesörlerin ampli için ayrı, line için ayrı çıkış seçenekleri mevcuttur. Amfi hiçbir zaman giriş sinyalini aynen dışarı vermez. Amfinin bir Preamp katı mevcuttur ve giriş sinyali bu katta çeşitli filtrelerden ve işlemlerden geçerek speaker' a verilir. Yani ses kartına vererek yaptığın bir tonun aynı sinyalini amfiye bağlıyorsan çok büyük bir hata yapıyorsun. Tabi ki aynı sesi alamazsın. Eğer amfi ile güzel tonlar elde etmek istiyorsan ve prosesörünün amfi için ayrı, line için ayrı çıkış seçenekleri yoksa, mutlaka pedalını amfi ile ayarlamalısın. Hatta mümkünse aynı amfiyle. Çünkü her amfinin kendine has bir Preamp yorumlayıcısı vardır.
 
Merhaba arkadaşlar, bende şu an Digitech GNX2 ve DOD FX86 Death Metal Pedal var. Swedish death tarzı çalıyorum. Ya POD 2.0 alacağım, ya da tekli pedal dizeceğim(fazla efekt kullanmayacağım için maliyet fazla olmaz). Hangi yolu tavsiye edersiniz? Ya da başka bir şey önerir misiniz?
 
ya arkadaşlar pedal nedir..ilk ogün sanlısoyun konserinde farkettim..sanırım klibinde de varmış henüz izleyemedim gerçi:-((( ama çok merak ediyorum neye yarar müzikte...biraz cahilim bu konuda...biraz değil sanırım çok cahilim:-(((
 
aisharose demiş ki:
ya arkadaşlar pedal nedir..ilk ogün sanlısoyun konserinde farkettim..sanırım klibinde de varmış henüz izleyemedim gerçi:-((( ama çok merak ediyorum neye yarar müzikte...biraz cahilim bu konuda...biraz değil sanırım çok cahilim:-(((
Gitardan çıkan sinyalin seviyesini falan filan değiltirerek değişik efektler katar,sesi değiştirir.Yankı katar,sesi bozar ki bu da en çok kullanılan efekt distortiondur.
Ben de tam açıklayamadım da işte idare et :)
Kısacası sesi değiştirir.
Umarım iyice karıştırmadım kafanı :)
 
arkadaşlar bende analog pedallar var,boss comp,boss ns-2 mxr eq,boss od2,marshall valvstate 65 kullanıyorum,şimdi gidip boss delaya dünyanın parasınımı vereyim yoksa bir zoom 505 alıp efektleri anfinin send returnundan mı alayım,ya da ne yapayım..
 
muttalip demiş ki:
arkadaşlar bende analog pedallar var,boss comp,boss ns-2 mxr eq,boss od2,marshall valvstate 65 kullanıyorum,şimdi gidip boss delaya dünyanın parasınımı vereyim yoksa bir zoom 505 alıp efektleri anfinin send returnundan mı alayım,ya da ne yapayım..
.Marshallı bilmiyorum ama benim amfinin send returne takınca ses çok kötü geliyor,sende de öyleyse zorunlu olarak inputa takacaksın bu durumda diğer pedalları da zoom a bağlayacaksın.Zooma da başka pedal takınca analogların ses kalitesinin düştüğünü duydum.Bence analog devam et.
 
teşekkür ederim:) e tabiki anlamayan için biraz karışık ama olsun biraz olsun kafamda canlandı bi fikir edinmiş oldum.... keşke çok daha fazla bilgi sahibi olabilsem...belki bu site ve forumlar sayesinde bilinçli bir dinleyici olurum ;)
 
arkadaşlar selamlar..
teknik sayılabilecek bir sorum olacak..daha doğrusu bir sorunum var :D
sorun şudur;
elimde 7 adet boss analog pedal bulunmaktadır..pedallar;
ns2-mt2-ds2-cs3-ch1-ge7 ve rv3 dür..bu pedalları sırası ile;
gitar---ns2 in put-----ns2---out put rv3---anfi
ns2 send----cs3-ge7-ds2-mt2-ch1----return ns 2
şeklinde bağladık..gayet güzel..bunları ns 2 ile yanına aldığımız 1 adet orjinal boss PSA 200 mA adaptör ile bütün pedallara dağıttık..ancak gel görki elimizdeki cs 3 ve ge 7 PSA değil ACA serisi :) artık o sebeptenmidir yoksa başka bir sebebi mi vardır bilinmez;ge7+mt2 yada ds2+cs 3 ü birlikte kullanırken ge 7 den inanılmaz bir "ssssssssssssss" şeklinde bir dip gürültüsü;
cs 3 de ise inanılmaz bir "vıııııııııııııınnnnnnnn" gürültüsü ortaya çıkıyor..birde üzerine mt 2 falan gelince deme o 2 gürültünün haline..ayrıca mt 2+ge 7+cs 3 birlikte açilınca feedback yapmakta :)

şimdi benim sorunuma bir çağre bulabilecek arkadaş var ise ve yardım edebilecek ise şimdiden çok çok çok teşekkür ederim arkadaşlar.. :roll:
 
analog pedal

şimdi cs3 ü beslemek için psa serisinden farklı bir adaptörmü almak lazım,ben de psa alıcaktım..bendede bir dip gürültüsü var ns-2 olmasına rağmen..adaptörsüz kullandığım halde pille kullanıyorum,demektirki adaptörle kullanınca gürültü artacak,nedir bu gürültüden kurtuluş yokmu..
 
Bu tür sss lamalar genelde bağlantı jacklarının + ve - taraflarının yanlış bağlanmasından oluyor. Bir kablo bir şekilde, diğer bağlantı kablosu başka şekilde bağlanırsa olabilir. Vınlamalar ise genellikle distortiondan ve buna benzer aletlerin elektrik alanıyla karşılaşmasından kaynaklanır. Ses kablosu çok fazla elektrik kablosuna yakın olunca olur. Yapılacak şeyler : noise suppressru en sona koymak ya da aletleri başka yere taşımak, böylece o bölgede elektrik yükü varsa o alandan çıkmış olursun.

Ayrıca: odada TV, PPC monitörü ve özellikle reostalı lambanız varsa hiç şansınız yok!
 
1997'den önce üretilen Boss SD-1,BF-2,GE-7,OC-2,DS-1,PH-2 ve CS-3'ler ACA Serisi adaptör kullanıyor,o tarihten sonra üretilen bütün Boss'lar PSA serisi adaptör kullanıyor.
 
slmlar
sanamp triacyi bas gitarda deneyen kullanan oldumu?Nasıl bi sonuç elde ettiniz, hangi tarz çalıyosunuz ve sizce sahnede kullanıldığında gitar bağlandığındaki gibi tatmin edermi?
 
slm arkadaşlar

bazı nedenlerden dolayı evimdeki 4 + 1 sisteme elektro mu bağlayıp güzel (olabildiğince) bir ses almak istiyorum.Elektroyu direk bağladığım zaman çok güzel bir clean ton alıyorum.Ayrıca gerçekten güzel ses veriyor sistem.4 +1 ile aramda pc yok =)

sistemle gitar arasına nasıl bir alet (pedal ,prosesor) takmalıyım ki güzel (olabildiğince =) ) bir ses alabileyim

güzel bir amfi alabilmek için para biriktiriyorum onun için biraz acil oldu.Söz alacam bir sonraki ay amfi mi =)
 
Aslında ses sistemin iyiyse, amfi almana gerek yok. Amfi almak demode oldu artık. :) Kendi siteme attığım bir mp3 var. Pedal ve Prosesör Demoları bölümünde "Boss GT6 ve GT6B" linkine tıkla. Buradaki kayıt hiç amfi kullanılmadan sadece Boss GT prosesörü ve davul ile kaydedilmiş. Yalnız şunu söyleyeyim Boss GT serisi prosesörlerini kullanmak sıkı teknik bilgi ve iyi bir müzik kulağı gerektirir. Dolayısıyla böyle hazır tonlar elde etmek o kadar da kolay değil. Sitede aletin resmi de var.

www.tolgahan.blogspot.com
 
psa

boss psa adaptör ile morley wah pedalı ve mxr eq pedalı çalıştırabilirmiyim,dip gürültüsü olurmu,ns-2 var wah pedal çok pil harcıyor,ya da ayrı adaptörmü alsam morleyin adaptörü varmı gibi sorular var kafamda..
 
Geri
Üst