Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

şöyle ki sustain i açtığımda dip gürültüsü acaip oluyo.dist te sesi parlatmıyor tam tersi boğuk oluyo ses.clean kanalda güzel ama. cs3 ün yapacağını me50 yapsın,onda da comp var.benim düşüncem böyle.yalnız cs3 ü kullandığım gitarda çok kötüydü onunda bi etksi olabilir.
 
ek olarak belirtmek isterim cs3 ün sıralamadaki yeri çok önemlidir artı kullanılan ara jacklarda çok önemlidir... bunlarında etkisi olabilir diye düşünüyorum
 
Arkadaşlar bende zoom 505II var. Pek istediğim gibi sesler alamıyorum. Belki pedaldan kaynaklanıyor olabilir ama ben de yalnış yapıyor olabilirim. örn : master of puppets a en yakın tonu hangi ayarlarla yapabilirim???
 
rocker_hawk bence sen zoomdan herhangi bi ses alabildiğine şükret ve o aletten master of pupets e yakın bi ton alabileceğini sanmıyorum bence en kısa zamanda o pedalı değiştirmeye çalışırsan kendine büyük bi iyilik etmiş olursun


soulwalker kereminde dediği gibi compresor pedalları distortion ve drivelerden önce kullanılır aksi halde sesi çamurlaştırabilir sende öle bi durumla karşılaşmışsın sanırım
 
diğer türlüde denedim daha iyi oldu ama yok istediğim gibi hala değil maalesef:( neyse satışa çıkardım bakalım nolcak. bu arada ciddi bi şekilde delay kullanmak istiyorum ben,giga delay mı alsam yoksa me50 den alacağım delay yeterli midir?
 
me50 hiç kullanmadım ama eğer sabit bi delay istiyorsan me50 yeterlidir

zaten sonuçta bu me50 yi alacaksın... önce onun delayına bak eğer yeterli gelmediğini düşünürsen hala yanına bi analog delay koyarsın
 
sen effekt olarak ne kullanmayı düşünüyorsunki?
yani effekt için bi prosesör alman şartmı?
yani madem giga delayı gözüne kestirdin yanınada bi phaser yada flanger yada ne biliyim bi wah olabilir.. zaten distortionu mt2 den alacakmıssın..
amfin ne bu arada?
 
evet dist mt2 den alıcam,analog dizdim mi gigadelay ve flanger parası bi me50 ediyo zaten.yanında dip gürültüsü için ns2 almak şart,güç sorunu içinde pedalboard almak lazım.:( amfim ibanez tb50.
 
rocker_hawk demiş ki:
Arkadaşlar bende zoom 505II var. Pek istediğim gibi sesler alamıyorum. Belki pedaldan kaynaklanıyor olabilir ama ben de yalnış yapıyor olabilirim. örn : master of puppets a en yakın tonu hangi ayarlarla yapabilirim???

Olmaz. 505'le ancak ziyuvv ziyuvv bilgisayar oyunu sesi çıkar. Aşağılamak için söylemiyorum ben de kullandım biliyorum.
 
rocker_hawk demiş ki:
Bana iyi bir distortion, wah ve delay lazım böyle bir setup kurmak bana kaça patlar??
Çok genel bir soru sormuşsun, ben de çok genel olarak yanıtlayayım. Elindeki gitarın ve amplifikatörün de orta derecede bir şey olduğunu varsayıyorum. Boss Ds1, bir çok ihtiyacına cevap verebilecek düzeyde bir pedaldır. Temiz ikinci el Ds1'ler 65~75 ytl arası fiyata satılır. Eğer çok iyi bir distortion istiyorsan, o zaman Mxr Doubleshot veya Proco Rat Deuceton öneririm, sıfırı yaklaşık 250$'dır, ikinci eli zor bulunur. Wah için 535q veya bah horsie1 öneririm, bad horsie1 sıfır olarak 170 dolardır. Delay içinse en çok tercih edilen pedal olan Boss DD6 iyidir. Onu da 150-160 dolara alabilirsin. Yok daha iyisini istersen, Line6 delay modellemesi pedalı vardır, onu da 600 dolara alabilirsin. Kolay gelsin.
 
abicim ben bu işin içinden çıkamayacağım galiba..onun için ne var ne yok açık açık yazmaya karar verdim..

biz nirvana,moonspell,metallica,rammstein,linkin park,korn,sonra yerli olarak;duman,manga,çilekeş, mor ve ötesi vs. çalıyoruz..anlayacağınız bunları seviyoruz ve çalıyoruz..ayrıca bahar şenliklerinde konser falan vermeyi düşünüyoruz..elimde sadece cort x2 gitarım var..amfim yok..stüdyodan stüdyoya amfi kullanıyorum..(gerçi bir ara vardı ama şimdi yok) pedal prosesör yok..bütçem 200'ü malesef aşamıyor..o da taksitle..bu tarzda konser vermek için ne alabilirm ? çok spesifik bir soru oldu ama işin tekniğinden hiç anlamıyorum..ne alayım ? pedal mı prosesör mü? pedalsa hangi marka-model prosesörse hangi marka model?
amfim olmadığı için prosesörü pc'ye bağlayabilirim ?pedallar da pc'ye bağlanabiliyor mu?
ses kartım onboard, ses sistemi creative 4+1..

eğer pedal da pc'ye bağlanıyorsa ekstra olarak ne gibi şeyler almam gerek(kablo jak vs?)

benim ciddi ciddi detaylı bilgiye ihtiyacım var..okumadığım yazı kalmadı onun için kafam karmakarışık oldu.. :?:
 
gandalfthewhite,
Analog toplamanın daha iyi olduğunu digitech rp 80 inimi alınca ve tonları yapay gelmeye başlayınca anladım. Bütcen bukadar kısıtlıysa bence bir processor al işin içinden çık derim. Çünkü analoğun çok daha guzel ve doğal tonları vardır ancak toplaması hem zaman hemde bütçe ister. Ben rp 80 kullandım iki yıl digitech, wah pedalı falanda var beni 2 yıl götürdü işte acısıyla tatlısıyla ancak satıyorum şimdi analog toplucam elime para geçti :D Sonuç olarak bütcen kısıtlıysa bence 1 ay bir processor al diğer ay bir anfi al 20 watt falan evde çalşmak için.
 
Geri
Üst