Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

voxun drive katı çok yumuşak kalıyor metal yapıcam demiş arkadaş iki kere deneme şansım oldu daha doğrusu birincisinde duydum ikincisinde 1 saat kadar çaldım :) güzel pedal ama metal ve türevlerini kaldırmaz gibi geliyor bana yada ben tam ayarlayamadım
 
Dostlar 3 pedal arasında karasızım.:Rp3-Rp7-me50
gitarım jackson dk2,aradığım ses overdrive-sert dist.,delay-reverb kalitesi öncelik,sonrada geri kalan modilation efektler(chorus,flanger,pitch shifter,vs..) waha gerek yok çünkü prosesör girişine badhorsie2 takıcam.Amacım studyoda ve konserde kullanmak.yani kısacası canlı performanslarda en iyi sonucu veren aleti almak..
Amfiyi ise imkanım oldukça kullanıcam.Ayrıca pod 2ç0 da var aklımda ama herkezin genel kanısı sert dist. tonları yokmuş.Benim aklımdaki ser dist tonu inflames-pantera dist.leridir.
Neyse hangi alet uygundur benim için?
DipNot:bir kaç ay evvel gt8 'imi sattım,daha kolay taşınabilen prosesörü istiyorum çünkü.:)
 
tiamatx demiş ki:
voxun drive katı çok yumuşak kalıyor metal yapıcam demiş arkadaş iki kere deneme şansım oldu daha doğrusu birincisinde duydum ikincisinde 1 saat kadar çaldım :) güzel pedal ama metal ve türevlerini kaldırmaz gibi geliyor bana yada ben tam ayarlayamadım

Tiamatx metalde yapacağım ama sadece metalle uğraşmayı düşünmüyorum sadece genel olarak metal çalıyorum progressive,melodic death,swedish death falan çalıyorum, evet çok effect kullanmıyorum aslında anfi olarak özellikle metal tonları iyidir denebilecek bir alet önerebilir misin? Benim gözüm roland cube30`a ama bilemiyorum...
 
aşağı yukarı aynı tonları seviyoruz bende şu ara ampli arıyorum ama benim almak istediğim head+kabin hala bulmuş değilim roland cube 30 fiyat aralığında iyi ampli imaknın varsa bir dene
 
berzerker demiş ki:
ana sorum
mt 2 + crybaby?
mt2 + rp80?
yada mt 2yi değişip boss pv 10 wah?(ki yazdığına göre aletin içine simüle edilmiş mt2...-ne kadar başarılı bilinmez tabi-)

boss pv10 wah kullanan varmı? memnunmu?

Kullanmayı çözene kadar epey zor bir alet ama bir kere buldun mu ideal tonunu dadından yinmiyor valla. Zaten bir kere ayarladın mı dakika başı da değiştirmiyorsun.

Sadece MT-2 değil 7 veya 8 tane distortion ve overdrive pedal simulasyonu var ama çok çok başarılı değil yani başka pedalın yoksa rahatça iş görür ama varsa kullan onu - mesela ben MT-2'den PW10'a giriyorum, daha esnek oluyor, mid'lerle vs oynayabiliyorsun. PW'de overdrive ve dist'lar için ayrı ayrı ton ayarı yapamıyorsun, ne varsa onu ancak aç/kapa yapabiliyorsun.

Wah olarak da en bilinen wah'ların simulasyonunu yapıyor alet. Mesela atıyorum MT-2 ve crybaby, ya da OD-2 ve morley filan gibi muhtelif kombinasyonlar yapabiliyorsun ya da drive'ı sıfırla sadece clean'de wah pedalı olarak kullan. Kendin de birşeyler ayarlayıp hafızaya kaydedebiliyorsun.

Kesinlikle tavsiye edeceğim bir alet PW10. Tek başına dünyanın en iyi distr. veya wah pedalı olmayabilir (değil!) ama paket olarak bu fiyata bu kadar çok özellik bulamazsın. Aman diyim alırsan adaptör de al, 6 tane AA kalem pil öğütüyor alet.
 
Boss DD-6 ve DD-3 arasındaki farklar neler? (dd-6 da stereo özelliği var bi bildiğim) bide sound-on-sound kayıt diye bir özelliği varmıl da tam olarak nedir bu?

* son olarak dd-6 daha iyi bir delay dimi
 
Ben şahsen dd-6 yı daha çok seviyorum ama müziğinde neye ihtiyaç duyduğuna bağlı. dd-6 nın artıları arasında "reverse delay" denen bir mod var ve benim çok sıkça kullandığım bir mod. Boss sitesinden demolarını dinleyebilirsin. Arpejlerde kullanıyorum ve çok hoş bir hava katıyor şarkıya. Ayrıca dd-6 yı daha hızlı delaye ayarlayabiliyorsun ve loop özelliği var. Yani bir partiyi çalarken pedalı basılı tutuyorsun ve o partiyi kaydediyor. Sonra ayağını kaldırdığında o parti tekrar tekrar çalınıyor ve sen üzerine başka birşey çalabiliyorsun. Sound-on-sound dediği bu galiba. Bu özelliğini fazla kullanmıyorum ben çünkü zaten 2 gitarız grupta. Benim fikrimce daha iyi bir delay pedalı dd-3 ten ama örneğin basit bir tek tekrarlı delay ayarlamak istiyorsan dd-6 almak saçma olur fazladan para vermiş olursun. Delay pedalıyla yapmak istediğine karar ver önce sonra seçimini yap. Kolay gelsin.
 
maresal benim de dikkatimi çekmiş olan bir konuya değinmişsin...

Öncelikle tüm delayler dijital değil. Ama piyasada kolaylıkla bulunanların tamamı dijital...

Hafızaları da büyüklük olarak değil de süre olarak ms cinsinden belirtiliyor.

Dönüşüm değerlerini de yazan benim bildiğm tek firma Behringer. Pedalın üzerinde bile 24bit yazıyor...
 
dd-6 güzel bir delay pedalı, üzerinde bir çok ayar, özellik vs. mevcut, ama sorun bakalım bunların hepsini kullanıyor muyum? hayır. bu nedenle yakın bir zamanda da satmayı düşünüyorum.
benim şöyle bir sorum olacak:
gitar>wah>ts9>proco rat>behringer v-amp pro (veya hesaplı bir rack prosesör)>amfi gibi bir diziliş düşünüyorum. bu şekilde yapan arkadaşlardan yorum alırsam sevinirim.
 
Herkese mrb.
Forumda da aradım ama boss me 30 la ilgili pek bişi bulamadım.Kafamda bu prosesör hakkında bir sürü soru var.
1.Öncellikle boss u olanların görüşlerini alayım.
2.Bi kaç arkadaş bu pedalın distortion tonlarının yeterli olmayacağını söledi.Efektleri falan iyidir dediler.(echo,reverb,delay ).böle bişi var mı?
3.Eğer gerçekten distortion yetersizse bu alete digitech deathmetal,yada metal master takarsam verim alabilr miyim?veya başka bir öneriniz var mı distortion için(metal şarkılar çalmayı düşünüyorum)
4.bütçem şimdilik yetmediği için ikinci el alacam.(büyük ihtimalle sıfırları üretilmiyordur).yalnız alet çok eski 3 yıl falan kullanılmış.200 ytl ye satıyor adam.
sıfır fiyatların ne kadar olduğunu bilen var mı(çok araştırdım ama bulamadım).
5.En başta zoom 707 II almayı düşünüyordum ama boss un ebatlarını görünce hemen vazgeçtim.Yine de size sorayım zoom 707 II den iyi mi ,ya da 200-250 ytl arası alabileceğim ikinci el pedallar önerebilir misiniz.
Şimdiden tşkürler.
 
zoom 707 den farkı bossun efektleri daha iyidir zooma göre ama metal çalıcaksan zaten öyle fazla efekte ihtiyacın yok bir (kaç efekt dışında)

her zaman söylüyorum yine söyleyeyim güzel bir amfi al kendine sonra zoom 505 pedal alsanda idare eder seni

çok pedal processor denedim pedalı alman önemli değil nereye bağladığın önemli diyerek noktayı koyuyorum :D
 
Geri
Üst