Redd

bu alıntı redd forumdan aslı adında biri yazmis paylasmak istedim


Grubun canlı performansı fevkalade,solistinin sesi inanılmaz...müzikalite olarak şuan yeni/yeni sayılabilecek olan,onlara yakın denilebilecek gruplar arasında en iyi...evet evet EN İYİ...
Şöyle ki,ne var diye bi baktığımda gördüklerim;
kendini tekrar eden , neredeyse AYNI tınılarla utanmadan karşımıza çıkanlar;şekilleriyle,tipleriyle,tripleriyle tutunmaya çalışanlar;coverlarla yolunu bulmaya çalışanlar;kırk yılda bir albüm yapıp o albümdeki bir-iki şarkıyla prim yapanlar; dağılanlar;barışanlar;eskileri taklit edenler;yurtdışını taklit edenler;birbirini taklit edenler;e taklit edenler... OOOffüüüff yeter artık diyorduk ki redd geldi...işte böyle bir ortamda* dikkatli bir kulak için,iyi bir dinleyici için,duyarlı bir genç için hiç de zor değil farkı farketmemek.
Farkı farkediyoruz,redd i alkışlıyoruz.

*kurtar bizi bu hayattan redd baba
 
aynı kişi tarafından yazılan seviyeli bir eleştiri paylaşmak istedim.
Ha grubun tanıtımı,stratejisi,duruşu,şusu,busu...eksikler,yanlışlar ve acemiliklerle dolu...Fakat ELBETTE bunlar çok normal,ilk albüm için belki de az bile...kaldı ki düzeltilecek şeyler,gitgide azalacak,ileride hiç kalmayacak...neler mesela...
Bir kere ister istemez biz huzursuzluk ve kendine güven eksikliği var...bu zamanla geçecek güvensizliği ve negatifliği ukalalıkla kapatmaya çalışmak yanlıştır,dinleyiciden kaçmamıştır...
Sonra reddettiklerini anladık da neyi REDDETMEDİKLERİNİ anlatmayı ihmal etmişlerdir kanımca...eksikliktir,hatadır...herşeye hayırcılık boştur...sevimsizdir...
Şarkı sözlerinde anlam olarak çelişkiler mevcuttur.
'Biz farklıyız,biz piyasa değiliz' i göze sokmak modası geçmiştir çoktan...Bu çok feci bir çelişkidir,tanıtımsa tanıtımdır kardeşim,şekille şemalle piyasa değiliz biz vurgulamasını dinleyici/izleyici yemeyecektir.
Albümdeki şarkı sıralaması yanlıştır.
Klip çekilen şarkılar ve onların çıkış sırası yanlıştır.
Mete Özgencil hepten yanlıştır...klipler ETKİN değildir...hiçbiri...
Son olarak grup daha az kasmalı,pozitif olmalıdır.
PC: hepsi şahsi görüşümdür...yazanı bağlar...
PC:başta da dediğim gibi,ilerde herşeyin mükemmel olması kuvvetli bir ihtimaldir zira redd in hataları yüzeydedir,yüzeyseldir...düzelmeyecek olan-korkutucu olan ise sayıca gitgide artan,egemen olan,iyiyi kötüden ayıramayan dinleyici kitlesidir...
 
bu da redd'in elemanlarından birinin cevabı sanıyorum paylasmakta fayda var (redd.com.tr'dan copy paste yaptım umarim kizmazlar :) bugun de tv8 de izledim, uyku sersemi pek bisi anlamadim ama akustik caldilar, basci ve davulcuyu goremedim.

neyse alinti soyle ki

Az once uzun bir cevap yazdim ama "gonder" tusuna bastigimda yok oldu gitti. Simdi tekrar yaziyorum. ikinci kez yazmak cok sıkıcı

Ankara'da verdiğimiz bir konser sırasında tanıştığımız Zifir'in yazdıkları ve Aslı'nın yazdıkları. Biri bir kutuptan diğeri diğer bir kutuptan redd'e teget gecen, redd'in meselelerine değinen düşünceler. İkinize de çok teşekkürler.

Redd kimdir, nedir, neyi reddeder ve neden reddeder? sorusunun öznesini insan olarak değiştirdiğimizde sanırım herkes kendince bir cevap bulacaktır, neyi neden reddettiği ile ilgili olarak.

Ya da redd basma kalıp listenin içinden bir iki maddeyi alır, onunla anılır, onu kullanır, onla "olur".

-savaşa hayır
-hasankeyf, sorgun, karkamış, ılusu
-gay ayrımcılığı
-kadına şiddet
-AB
-ABD
-egitim esitsizligi
-etnik ayrımcılık
-goztepeye cami

liste o kadar uzundur ki?bir cogumuz zaten tum bunlari reddeder. İster gazetede okudugunda yaptigi iki yorumla ister sokaklara dokulerek. Kim aslinda bir yandan insanin dogasinda ve var olma kaygısı içinde olan, bugun baska bicimlerle surdurdugu "savas"in karsisinda degildir ki?

Aslı, redd'in durusundan, klibine, sarki siralamasindan klip yonetmenine kadar hemen hemen bizi ya da onun tabiriyle "gorunen" redd'i pek sevmemis anlasilan. Bunu acikta burada belirtiyor olman, burada tartismaya aciyor olman bence cok guzel bir durum. Bize de kendimizle ilgili dusunme, elestirilere kulak verme şansı tanıyorsun. tekrar teşekkürler. Redd adına ileride herseyin mukemmel olacagina karsi duydugun inanc ya da kucuk bir pirilti bizim icin oldukca degerli. Redd'in acil sifa dagitmak, acilen gonullerde taht kurmak gibi bir derdi yok cunku.

Redd'in her biri uyesi buna Faruk, Suat ve Evrim'i de dahil ediyorum siradisi kisiliklerdir. Siradisiliktan soz ettigim dogru/mutlak iyilik anlaminda degil. Bir tür farklılık anlamında. Tam da burada "biz farklıyız biz piyasa değiliz" yorumuna soylecegim su olacaktir. Dogrudur biz farkliyiz. Bu fark zamanla kendini görünür kılacaktır.

Redd sayıca fazlalaşan iyiyle kötüyü birbirinden ayıramayan dinleyici için doğrudan bir şey yapamaz. Biz sadece iyi muzik yaparak hizli tuketimin egemen oldugu dinleyicinin istedigini vermeme egilimi ile bunun icin elimizden geleni yapariz. Kimseyi kandirmak kimseye bir sey yedirmek gibi bir derdimiz de olamaz. Bizim en temel farklarimizdan biri de belki de bu. Biz buyuz, gun icinde de sahnede de, forumda da.

Rock forumlarda redd icin yazilanlar ortada, yazilanlara ilgisiz kalmak, elestirilere kulak asmamak olası degil, ama bence tum yazilanlar degerli.
Ozetle redd kendini anlatmaya cok yeni basladi. Acelemiz yok, amacımız dogru olan herseyi zamanla daha "iyi" anlasilir kilabilmektir.
 
reddvox demiş ki:
'' www.redd.com.tr '' yeni web sayfamız açıldı. daha önce a sizlere konser haberlerini turkrock anasayfada vermek istedik ama ya biz beceremedik yada yeterince haber olamadık. bundan sonra yeni web sayfamızda hem forum hemde haberler kısmında redd hakkıdna merak edilenlere ulaşabilir, videolarımızı indirebilirsiniz. herkese kolay gelsin. iyi ve kötü hertürlü eleştiri ve yorum için teşekkürler. doğan duru - redd.

Öncelikle Turkrock.com'da bizlerle birlikte olduğunuz için size teşekkür ederim. Etkinlikler takviminde herhangi bir grup ayrımı yapılmadan etkinlikler eklenmektedir. Konserin bazı bilgileri eksik olabilir bu yüzden eklenmemiş olabilir. Çünkü etkinlikler site yöneticisi arkadaşların onayından geçtikten sonra ekleniyor.
Herhangi grup veya sanatçıya karşı "tavır" almamız söz konusu değildir.
Çalışmalarınızda başarılar...
 
deadly demiş ki:
reddvox demiş ki:
'' www.redd.com.tr '' yeni web sayfamız açıldı. daha önce a sizlere konser haberlerini turkrock anasayfada vermek istedik ama ya biz beceremedik yada yeterince haber olamadık. bundan sonra yeni web sayfamızda hem forum hemde haberler kısmında redd hakkıdna merak edilenlere ulaşabilir, videolarımızı indirebilirsiniz. herkese kolay gelsin. iyi ve kötü hertürlü eleştiri ve yorum için teşekkürler. doğan duru - redd.

Öncelikle Turkrock.com'da bizlerle birlikte olduğunuz için size teşekkür ederim. Etkinlikler takviminde herhangi bir grup ayrımı yapılmadan etkinlikler eklenmektedir. Konserin bazı bilgileri eksik olabilir bu yüzden eklenmemiş olabilir. Çünkü etkinlikler site yöneticisi arkadaşların onayından geçtikten sonra ekleniyor.
Herhangi grup veya sanatçıya karşı "tavır" almamız söz konusu değildir.
Çalışmalarınızda başarılar...

öyle bir suçlamam olmadı. yinede eksik olanı özel mesajla atabilirsiniz. ve eksik düzeltilir. böylece akla soru işaretleri gelmez. saygılar
 
redd vox kim? ben konuyu anlayamadım biri konuyu açabilir mi? ama mesele redd'in konser haberleri ise ben de çok görmedim gerçi çok yeni üyeyim. neyse isteyen redd'in web sayfasına bakıp öğrenebilir. Ben sayfayı da formu da çok beğendim, yeni arkadaşlar bile edindim.
 
redd grubunun fanlarından biriyim gelecek vaad ediyorlar geçen sene mor ve ötesinin kadar parlak bi çıkış yapamasalarda bence yakın zamanda redd grubunu daha popüler bi durumda göreceğimizden eminim biraz ağırdan alıyorlar:)
 
saygi duymakla beraber canli performanslar süper ama besteleride bir o kadar kötü olan bi grup. iyi bestelerle uçarlar.....
 
eticin demiş ki:
hiç beğenmiyorum..özellikle solistin sesi bi garip ...hoş değil..müzikal olarak da beğenmiyorum..
evt bu zaman a kadar müzikal anlam da saçma sapan sarkılar dinlediğiniz için bu grup sana hoş gelmemiş sorunu burda ara bence redd müziği bilen adamlar tarafından kurulmuş bir gurp dur aynı zaman da o vocal de opera cı dır bildiğim kadarıyla bu işin okulunu okumuş bir insan dır saygı duyup dikkat li dinlemek gerekiyor bir vocal olarak örnek aldığım tek vocal redd vocal ı dır ...
 
evet ya redd beğenilmez mi bi kere doğan ın(solist)sesi çok güzelll.
resim_20050907122509_427288234234.jpg


Yönetici uyarısı: Mesajınız yönetici tarafından düzeltilmiştir. Z yerine S ; Ð yerine Y kullanmayın ve forum kurallarını okuyun lütfen.
 
selam arkadaşlar ...

21 aralık 05 tarihinde edirne - harabe bar redd konseri.
giriş öğrencilere 10 ytl
ps: etkinlik olarak bildirdim ama daha önce ki gibi nedense etkinliklere konmuyor bende buraya yazmak istedim.
sevgiler.
 
Geri
Üst