Haluk Levent

antifriz demiş ki:
iç parçalayıcı bir hikaye ve şarkısı

--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar merhaba. okuduğum fakültede bir kız vardı. okulu üçüncü sınıfta bıraktı. lübnanlı bir adamı sevmişti. lübnan a giderken otobüs kazasında öldü. sevdiği adamın bu şarkısı yeni elime geçti. duyduğuma göre rahmetli sevgilisine türkçe şarkı söyleyebilmek için türkçe öğrenmiş ve bu şarkıyı bestelemiş. kızı tanıdığım için bu hikaye beni çok etkilemişti. adamın adı herhalde selman dı. ilgilenenler için şarkı aşağıdaki linkte.


http://www.hemenpaylas.com/download/..._oteli.wma.htm

doğru link şu:

http://www.hemenpaylas.com/download/278037/funda_oteli.wma.html
 
yaşım nedeniyle ilk yıllarını doğal olarak hatırlayamadığım kişidir, ancak ilk yıllarıdnaki orjinal albümleri elmdedir(mektubun öekme, sonnra kral çıplak a kadar hepsi vardır). ancak serdar öztopla yoları ayrıldıktan osnra sanki tarzı değişmiş gibi geldi, bilmiyorum belki bunu serdar öztop u çok sevmem olabilir. ancak genel kanım budur. aç pencereni albümünde biraz toparladı gibi ama devamı ne olur bilemiyorum. türkü (annemizin türküleriydi sanırım) albümü tarzı hakkında pek bilgi vermez zannımca, sonuçta haluk levent bunu hep yapıyordu, bi nevi topladı birleştirdi. ancak yteni albüm çıkınca dinleyip karaı vermeyi düşünüyorum.

haluk levent hakkında maddeler de benim için önemlidir

günümzde yapılan çoğu şeyi zamanında "kendince" yapmıştır(rap-rock, türkü cover vs gibi)
düşünce suçlusu olarak hapisaneye girmiştir
ve kendini reklama kaptırmamıştır(ki çok satan albümleriyle okul vs ler yaptırmıştır, konuk olduğu bir tv programında somuşlardı ve cevabı "ben bunları tv de konuşmak için yapmadım" oldu)
 
içeri girmesinin sebebi düşünce suçlusu olarak içeri girmesimi yoksa sahte evrakcılık türünden ve naylon fatura muhabbetinden ötürümü? yanlış bir bilgi olmasın... düşünce suçundan dolayı içeri girdini sanmıyorum?

pardon ya yaptırdığı okul nerde acaba bilgisi olan varmı? eee zaten tv de konuşmak için yapmaması gerekiyor... herkes kendi için iyi bişeyler ve insanlar için iyi birşey yapar. bu kimseyi okadar ilgilendirmez...

bir gün söyleyipte yapmadığı sözleri ve yalanları üzerine hesap verilir halkın karşısında!...
 
şimdi durun 2 dk. :!:

--bi albüm düşün.her şakıda farklı duygularını,belki harekete geçiremediğin egolarını tatmin ediyorsun.ağlıyorsun,küfür ediyorsun,bağırıyorsun,sadece gözlerin doluyor,belki birilerini hatırlıyorsun dünden ya da bunlara benzer bütün İNSANlaşmış duyguların... :!:

Ne Uzun Saçlı,fazla egolu amcaların O'ndan yapmasını istedikleri gibi,ne de 'Yol Geçen Hanından' ,asla yetilerinin gelişemediği bir zavallının küfürleri gibi..Sadece O'nun yapması gerektiği gibi bir albüm. ;)

--bir şarkıcı düşün.kendine sanatçı dememe zarifliğini ve bilgeliğini göstermiş. :!: her zaman karşısında duramayacak küçük beyinlilere bile yanıtlarını dürüstçe vermiş. :!: ve yine aynı adam beyinlerini doğrulara açmış insanlara Rock dediğimiz müzik türünün uzun saç,sakal,küpe,yırtık kot,siyah,yüzük,anlamsız elektro ve davul ritmleri olmayacağını kanıtlamış. :!: :!: buna rağmen küresel ısınmadan fazlasıyla etkilenmiş insanlardan hala yergi almış.. :LOL:

En azından Adam kalmış,Dürüst kalmış.. :!: :!: :!:

--bütün ayrıntılar birleşince yakında artık klişeleşmiş tabirle piyasaya çıkacak bir albüm geliyor. :LOL:

Haluk LEVENT - Serdar ÖzTop - EMEK ... :)

En iyisi EtNik ve MaJöR ...Yani Türk'üm sen yabancı amcaların kültürlerine rock demek yerine belki bu adamın yaptığı müzikte hem rock hem toprağını bulursun...

Not : Eğer bu adam söz vermişse ve tutamamışsa ; yadırgamak yerine adam yerine koyulduğuzu unutmayın.en azından tutamamış olsa da verilmiş bir söz var.
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği kişilere yönelik hakaret ve/veya küfür içerdiğinden silinmiştir. Bu tavrınıza devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği kişilere yönelik hakaret ve/veya küfür içerdiğinden silinmiştir. Bu tavrınıza devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Haluk Leven değişik gitaristlerle çaldı hepsinde ayrı bir tat vardı..Ama Serdar öztop la bir başka gitar şarkılara hitap ediyor,şarkılar sa gitara birbirlerine aşık olmuşlar sanki.Şarkılar bağırdıkça gitar da bağırıyor ağladıkça gitar da ağlıyor.Arasındaki bağlar çok farklı bence Haluk Levent olmaz olmaz artık denilen bir daha bir araya gelemezler denilen Serdar Öztop la yine eskisi gibi çalıyorsa bundan sonra da çalabilir her zaman çalabilir.Bence ilahlar birbirini buldu üstadlar birbirini buldu Haluk güzel söyledikçe gitarda ona inat daha güzel çalacak...En büyük eserler ikisi birlikteyken vardı..Umarım bu albüm arkadaş gibi olsun demiyorum ama Arkadaş gibi unutulmasın diyorum..
 
belki son albumlerde birz daha sert müzik yapmaya başladı ama genede sarkılarındaki güzellik değişmedi..hala birileri taa ne zman yaptığı sarkıları mırıldanıyor bence bu büyük başarı hem eski albumlerindeki şarkı sölerine bakılırsa çook öncede bazı seyleri anlyıp sarkılarına döktüğünü görceksiniz..belki farkında değil bazıları kabul etmiyor ama hala bişeyler yapıyor haluk levent olması gerekiği gibi göstermeden(yardımları)neden girmiş niçin girmiş hapise bence fazlada ilgilendirmez birilerini..annemin türküleri albumunude çook beğendim ben..hatta bir anısı vardır bildiğiniz gibi haluk levent annesiyle söyledi bir iki türküyü albumde album çıkınca annesine dinletmiş haluk levent son halini annesi amnınn nolmuş türkülere napmışsınız türküleri demiş:))ilk albumunden son albumune kadar takip ediyorum ve çook seviyorum..devammm diyorum;)
 
Penaber bu forumun virüsü direk sana sesleniyorum arkadaşım...

Haluk Levent diyorsun yalancı diyorsun...Büyük bir sanatçı kitlesi olan bir sanatçı neden kitlesine yalan söylesin kendini gözden düşürsün kendi kuyusunu kazsın ki ?

Yalan söyledi diyelim sen yüzbinlerce kitlesine salak mı diyorsun ? Yani Haluk yalan söylecekte bu kadar kitle bunları yiyecek öyle mi ?Tabi bu yalan söylentilerini algılayış açına bağlı...

Haluk Leven yalan söylememiştir olsa olsa verdiği sözleri, yapmak istediği şeyleri yerine önemli sebepler dolayısıyla getirememiştir...Biraz ince düşünmen gerekir ki bu durum böyledir...Diyeceksin ki kimi insanlar kişilik aramaz müziğe bakar..Ama bunu kemikleşmiş bir kitlesi var ki onlar yaptığı şarkıdan giydiği çoraba kadar herşeyini bilirler ve önemserler bunlara ne demeli..Hala başka forumlarda bu laflarını görüyorum ayıp ediyorsun ki sen daha mesaj yazmasını bilmiyorsun yazıların siliniyor..Doğruluğundan emin olduğun şeyleri eleştirmen dileği ile arkadaş...
 
isteyen istedği şekilde algılayıp yiyip yememesi kendine kalmıştır kendi tercihidir. olaylara negatif ve artı yönleriyle ele alıp değerlendirip daha sonra sorgulayabilmek önemlidir her zaman için ve her konuda! sorgulandığın zaman hep illa birileri çıkıp zaten her konuda olduğu gibi gereksiz şeyler söyler...

önemli sebeplerden dolayı getirememiş? peki o halde onca hayran kitlesi olan insanda bir sorumluluk duygusu olmalı ve söylediği şeylerin üzerine neden yapamadığını açıklık getirmeli değilmi? bana göre okadar önemli sebepler yoktur! olsa bunu açıklamak zorundadır! söz erdem demektir... biz niye mücadele ediyoruz siyasetçiler çıkıp bas bas bağırıyor değilmi? neden onları verdiği vaatleri ve bu ülkenin geleceği için yapılmayan ve gereksiz sistemin değişmesi için uraşıyoruz.

birinin son lafına göre o halde siyasetçiler tarafından insan yerine konulduğumuz için şükretmemmiz gerekiyor... ve yadırgamayıp olduğu gibi kabullenmek ve insanca yaşamak adına doğru birşeyler yapmamak gerekiyor!

doğruluğundan adım gibi emin oldum şeyler üzerine konuşuyorum yazıyorum ve sonuna kadar da yazıcam... taki karşısına alıp insanları bir araya toplayıp sizin derdiniz ne diyene kadar!
 
Haluk Levent ve kıracı aynı kategoriye koymayalım..kıraç rock mı yapıyor sanki..Dizi müziklerini alsın agustik gitarla tıngırtatsın yeter..O buna çok bile.

Yeni albüm çıksın Kral ı görün.O tahta oturacak kimsede kaldıramayacak ki bizim gözümüzde zaten tahtında da diğer dinleyiciler açısından yazıyorum..
 
Yaderrock demiş ki:
Haluk Levent ve kıracı aynı kategoriye koymayalım..kıraç rock mı yapıyor sanki..Dizi müziklerini alsın agustik gitarla tıngırtatsın yeter..O buna çok bile.

Yeni albüm çıksın Kral ı görün.O tahta oturacak kimsede kaldıramayacak ki bizim gözümüzde zaten tahtında da diğer dinleyiciler açısından yazıyorum..
aslında sana bi yönden katılıyorum kıraç haluk levente göre brz daha rocktan uzak ve daha çok poprocka yakın ama olsun rock rocktır :)
 
Arkadaşım sen sanıyorsun ki biz Haluk Levent e resmen tapıyoruz isyan inkar etmiyoruz..Ama öyle değil..

Eğer merak edipte Halukweb i açarsan onu bizden çok eleştireni göremezsin.Eleştirdiğimiz şey ise zamanında yakaladığı o en büyük başarıyı yeniden getirmesi hatta aşması böyle bir kapasite var biz herşeyi biliyoruz...Bu gün bir çok ünlü sanatçının 4 şarkıyla ilgilenip diğerlerini salladığını farkedersin ama Levent öyle biri değil işte.Her şarkısı bir işi özeni anlatıyor,şarkılar resmen benim üstümde çok çalışıldı bu hale geldim diyor.Her albümde mi hayır...İşte biz bunu eleştiriyoruz..

Senin bu eleştrin beyaz görünen şeye siyah demen gibi birşey bu yüzden seni Allah ınla başbaşa bıraktım ve hiç birşey demedim istediğin şeyi istediğin yerde savunabilirsin.Ama haklı olursun ama haksız. ama burada bu sayfada bunları dile getirmen sadece 30. sayfanın 31. sayfaya geçmesine bir adım daha yaklaştırmış olur..

Sana çok büyük bir kastım yok yazılarımdan anlayabilmişsindir bunu nedeni ise yeni birşeyler sallayıp atmamandır.Sadece bir duruma bardağın boş tarafından bakman biraz yanlış sen neyi ispat etmeye çalışıyorsun ki Haluk Levent söz verdi bizde biliyoruz..Örneğin: Aç Pencereni albümünde bir süprizim var dedi ve bu sizi çok şaşırtacak dedi..Dönmen lazım şarkısına Raga oktay eşlik etti..Klibler yeniden düzenlendi oda farkındaydı bir hata yaptığının ki düzenledi.Ve Klip versiyonlarıyla çok şahane 2 ayrı parça oldular(daha öncesinde surat buruşturarak dinlediğimiz şarkılar..) Ve hiç kimse bunun aksini iddia edemez daha kötü oldu diyemez..Annemin türkülerinde süprizim var dedi Annesi 2 şarkıda seslendi..Nerede yalanlar ben göremiyorum ???Sadece şu var ki Aç Pencereni albümünde 6 adet klip çekilecekti
şarkılar belirlendi 3 ü bitti sonra ortaya bir ara albüm söz konusu geldi bu Annemin türküleriydi Haluk hep bunu istemişti ve "baba bizi okula gönder" kampanyasına yardımcı olması için hızlı bir çalışmadan geçerek albümü oluşturdu böylece geride kalan 3 klip iptal olmak zorunda kaldı peki bu büyük bir yalan bir kompo mu arkadaşım hayır sadece birşeyler uğruna sözünden vazmeçmesi çok mu kötü oldu ona da hayır derim..İşte benim bilmediğim başka durumlar var ise eğer oda bu gibi ani sebeplerden dolayıdır arkadaşım emin ol bu böyledir...Yalan söyleyen bir sanatçı ne sevilir ne sayılır hatta bizi bırak kendi kendinin yalan olduğunu bilip kendisini bile sevemez.Bu kadar başarılı olamaz..İmkansız!!! Bunu böyle bil bunu iddia eden arkadaşlarında varsa onlarda öyle bilsin...
 
Geri
Üst