Haluk Levent

yerden yere vurulacak bir albüm asla değil ama baştacı da yapmam bu albümü...daha iiyisi olur muydu olurdu.Ama aç pencereni faciasından kurtulduk diyebiliriz...

eleştirelere lafım olacak
Ya yerden yere vuruyorsunuz,Haluğu üç günlük rockçılarla kıyaslıyorsunuz ya da haluk ne yapsa iyidir diyorsunuz.Bunun bir ortası vardır haluk ne yapsa iyi değil ama bu albümüde yerden yere vurmayın.Eleştirilecek yerleri eleştirin.Yeni albümm yeni albüm demeyin....NE GECE NE GÜNDÜZ....
 
Her zaman iyinin iyisi vardır vede yapılır. Siz diyorsunuz mükemmeli sunsunlar bize, peki bunca zaman kim başardı bunu, öyle bir konuma gelmişiz ki artık türk müziği adına güzel birşeyler yapanları pek önemsemez olduk ki buna sebep dış kaynaklı rock grupları sebeptir, alakaya gelirsek, büyük bir hatanızı ifade edeceğim. Dinlediğiniz dış kaynak rock müziyle Türk Rock 'la kıyaslamanız ve içinde onları aramanız. Kaçınız dinlediğiniz yabancı rock müziğinin sözlerini biliyorsunuzda, çıkıp müzikleri kıyaslama yaparak kusursuz bir albüm bekliyorsunuz. Daha iyi olabilirdi. Evet olabilirdi ama kendi çapında buda bir iyi bir albüm. Kızdığım nokta varolan güzel yapıtları konuşmak yerine direk olumsuzluklarla hitap edilmesi. Birisi sizin karşısınıza çıkıpta yüzünüze hep yanlışlarınızı vursa acaba ne kadar zevk alırsınız.? Saygınıza Nefretinizi Karıştırmayın, bir damlasını bile...
 
Cevap:
Öncelikle bu kıyaslama değildir..Sadece dinlediğim grupların adını yazdım; Objektif, Kramp, Diken,Pilli Bebek,Buz,Dorian,Dilemma,Çilekeş...Bunları dinleyen bir insanın sert müzikten hoşlandığı açıktır bu sertlik sözler ve müzik olarak ikiye ayrılır...Bunların bir ikisi Haluk Levent ten önce çıkmış adı duyulmaz kaliteli gruplardır ve müziğe devam etmektedir..Bunları zaten bildiğini düşünüyorum ama yinede açıklama gereksinimi duydum..Dahasıda var da yazmadım.

"Haluk un yeri farklıdır" sözü 2002 bir erkeğin günlüğü albümünde sona ermiştir.Bunu kabullenmelisin..

Haluk'un ne durumda olduğundan bahsediyorsun..Konsere çıktığında ağlayarak çıktığını gördün mü hiç? İşte kusura bakmayın bu sefer böyle oldu özel hayatta sorunlarım var diyerekten..Bir bakıma yazdığı sözler konusunda hak veriyorum ama bu sözlerin ilerisine gitmemeliydi.Değişim söz konusu ise her albümde gözlenirdi değişimler ama asıl değişim leyla.com ve sonraki her albümde başladı ve birbirinden farklıydı.

Ogun:"Şundan da eminim ki Haluk Levent albümleri bu sıralanışının tam tersine yapılmış olsaydı,yani ilk albümü Akşamüstü,son albümü yollarda olsaydı,inan burda yine aynı şeyi söyleyecek bir sürü insan çıkardı."

Bu dediğin doğrudur çünkü pop-rock müzikten öteye giden bir anadolu rock yolu vardır bu bahsettiğinde..Ve Haluk Akşam Üstü albümü ile devam edip bir erkeğin günlüğüne doğru ilerlese idi bugün biz burada Haluk'un büyük başarısını adım adım başarıya doğru ilerleyişini konuşurduk..

Haluk Levent müziğidir bu da doğrudur çünkü değişimlere açık bir süreç yaşandı.HL müziği önceleri bana yatkınken bu değişim bana göre değil diyerek en doğal hakkımı kullanıyorum ve artık dinleyemicem diyorum..

Ogun:"Haluk Levent duygusallık ve sertliği tut ki çıldırdım ve elfida da en güzelşekilde yapmış zaten..."

Buna katılmıyorum daha duygusallık yönünden Antalyada sonbahar ve sertlik yönünden duygusal sert yöndne gülün bittiği yer i gösterebilirim sana..O zaman gerçekten en iyiyi göreceksin...

Benim severek dinlediğim albümler İlk 5 albümdür ve buna olumlu olumsuz eleştri kabul etmem döverim adamı hiç laf ettirmem..Ama bir gerçek varsa artık bu kaliteli müziğin ve sanatın olmaması.


Bu albümde Serdar Öztop'un sadece ölüsü çalmış...

En çok buna kızıp üzüldüm ya zaten...

Ama soundu sert dinleyicilerin bu albümden hoşnut kalmayacağını emin bir şekilde biliyorum yani...

Şimdi Biraz da Arbakweb e cevap vermek istiyorum.

"Siz diyorsunuz mükemmeli sunsunlar bize, peki bunca zaman kim başardı bunu" demişsin

Bunu kesinlikle Haluk Levent in başardığına inanıyorum..

Dış kaynaklı Rock konusunda katılıyorum çünkü metalciyim diyen saçma sapan sesleri dinliyor bana da sadece gülmek düşüyor..Benim metalden kastım bir kaç türk metaldir..Ben haluk u bir kere bile dinlemedim cevabını bile almışlığım oldu bu elbette çok yazık ve acınacak bir durumdur...Peki ben dinliyormuyum evet 3 5 parça dinliyorum ama bu daha ileriye gitmez çünkü rock müziğin özel bir tarafıda savunduğun gibi sözleridir..Mesala bir Töre şarkısının bu albüme yakışmadığını söyledim ve çok güzel olduğunu dile getirdim bu töre şarkısı yabancı okunsaydı ne anlamı kalırdı acaba...

Aç pencereni albümünde vokallerin ve klavyenin başarısızlıkla yapıldığını yazılarıma eklemiştim..Ama bunu Akşam Üstü albümünde en güzel şekilde yapıldığını dile getirdim..Yine diyorum albüm güzel bir albüm,çalışılmış..Haluk tan beklenti içinde olmayanlar bu albümü çok sevecektir..Ama benim gibi ön yargı içinde Haluk böyle olmalı ya da olacak gibi sözlerle albüm bekleyen insanlar benim gibi hayal kırıklığına uğrayacaklardır..Ki ilk 5 albümde bir değişim söz konusu değildi sadece Mektup albümü diğerlerine nazaran slow parçalar ağırlıklıydı ama bu yinede tarz olarak hiçbirşeyi değiştirmemişti sertlikler yine ön plandaydı..
 
Dinlediğin müzisyenlerin Haluk Leventle uzaktan yakından alakası olmadığını idda ettiğim için ve sen de "Bunları dinleyen bir insanın sert müzikten hoşlandığı açıktır " dediğin için o yüzden sana kıyaslama yapma diyorum

Haluk hiçbir zaman durumunu ağlayarak sızlayarak söylememiştir.Bu durumu anlayabilmek için biraz farklı bakman ve detaylı düşünmen ve duygusal olmaman yeterli. Nasıl bakacağım diye sorma bana.

En basitinden şu anda haluk levent herhangi birisi gibi olmak için çaba sarfetmiyor.. Bu gün istese yüşa tepesini (müzikal olarak coğunlukta) hip hop da yapabilirdi,o zaman adamlar çıkıp önceden dedikleri gibi hiphopçı haluk derlerdi,aynı şekilde haluk "kaderimin oyunu" söylediği için arabeskçi oldu... Ama o sıfatı yakıştıranlar Ogün Sanlısoy benzer bir parçayı cover yapnca gıklarını çıkartamadılar.Çünkü işlerine gelmiyor.. Çünkü tükürdüklerini yalayamazlar. İnsanların niyeti önemli vs.vs.vs.

Adama ne rockcı diyin ne poçu ne anadolu rockcısı,hiçbir şey demeyin.Sadece haluk levent tarzı olarak değerlendirin..Kimse adamı bir kategoriye sokmasın...Bu benim şahsi görüşüm

Duygusal parça olarak antalyada sonbaharı söylemişsin. O şarkıya istinaden ben 12 yıldır antalyada yaşamam rağmen bir türlü o şarkıyı cok duygusal bulamadım..Gerçi bu insanın yaşadğı ilişkilere göre değişir.O yüzden o bundan daha duygusaldır diye bi genelleme yapamam.. O sözler sana cuk oturur her harf seni anlatır,aynı şekilde elfida da bana tam uyuyor.. Özellikle söz dizimi çok güzel,bağlantılar benzetmeler geçişler çok hoş...

Genel olarak baktığımız zaman Bu gün sadece haluk levent için değil diğer bir çok sanatçı(kıraç baha rafet el roman) daima taklit edilen sanatçılar cünkü bu isimlerin sesleri yüz km'den tanınır bilinir.o yüzden bu insanları kategorizeliştimekten ziyade sadece haluk levent tarzı sadece kıraç tarzı diye nitelendirmek daha mantıklı. Bu gün Ahmet Kayanın nice parçasında elektro gitar cok hoş çalınmıştır.(Hep istemişimdir Haluk Levent serdar ile birlikte Başım belada'yı bi kere coverlasalar...) Ama kimse çıkıp da adama rockcı dememiştir(gerçi rockcı dışında her şey söylendi adama ya orası epey siyasi)

"Haluk un yeri farklıdır" sözü 2002 bir erkeğin günlüğü albümünde sona ermiştir.Bunu kabullenmelisin..

Bu senin tamamen şahsi yorumundur...Bana göre o albüm sert olmasa da sözler açısından çok güzel bir albüm.

Bu albümü gayet güzel buldum ama tam oturmuş bir albüm olarak görmedim,şarkıdan 2 3 parçayı çıkartıp biraz daha bekleyip onların yerine daha güzel parçalar koymasını tercih ederdim.Halukun öbür albümünün daha oturaklı daha detaylı olacağı kanısındayım...
 
İlk kez Haluk Levent'in bir albümünden çıktıktan sonra haberim oluyor...Hala da dinleme fırsatım olmadı pek acelem de yok.Hayatın anlamı gibi birşeydi Haluk,ömrümün bir döneminde.Şimdi değişen ne bilmiyorum.Haluk mu?Fanlar,eski fanlar,hep nefret edenler arasındaki bu kavagalar mı?Uzaklaştırdı beni,bilmiyorum.


İyi mi kötü mü anlamam,bugün gidip albümünü almamış olsam da yeri değişmez birisi olarak kalacaktır...Ama siz çok yoruyosunuz arkadaşlar,yorumlarınızı okurken boğluyorum sanki.Bir süre bırakın ya bu adamı.Nasıl biliyosa öyle yapsın kafası rahat olsun yaa.

Eee duyuyorsan Haluk abi ben seni çok seviyorum,ama etrafında oluşan bu çevreden nefret ediyorum...Kimseye tek tek kızmıyorum.Birarada çekilmez olduğuysa yadsınamaz bir gerçek!!!
 
Savunmak istediğin şey Haluk un sadece Haluk olduğu onu tanıyanlar ve biz zaten biliyoruz..

Keşke çıkıpta artık ben şarkılarımı böyle böyle yapacam diye bie çerçeve içine koysada bizde bu sonu olmaz tartışmalardan kurtulsak.

Çünkü diğer müzik türlerine önyargıyla bakıp dinlemeyen insanlar da en az her tür müzik dinleyen insanlar kadar fazladır.Daha fazla uzatmanın alemi yok Haluk bir dünya ise sevdiğim yanları da var sevmediklerim yanlarıda,aynı bu dünya gibi.
 
Umut Kuzey'le Genç Rock, Salı günleri saat 13:00'da KRAL TV'de.

Amatör Rock gruplarının videolarının yayınlanacağı bu programda 5 üniversiteli Rock grubu yarışıyor ve SMS oylarıyla birinci seçilen grup, Cuma günleri yayınlanan KonuşaROCK programında bir şarkılık canlı performans yapabiliyor.

............

Umut Kuzey'le KonuşaROCK,Cuma akşamları saat 23:30'da KRAL TV'de.

20 Ekim -Cuma günü yayınlanacak ilk programın konukları müzik kariyerinin 20.Yılında olan, canlı performans şarkılarıyla ve hiç bilmediğiniz yönleriyle Bulutsuzluk Özlemi. Ayrıca sürprizlerle dolu bu programda bir kişiye Bulutsuzluk Özlemi imzalı gitar hediye edilecek..
27 Ekim de ise Hayko Cepkin konuk..

Programı kaçırmamanız tavsiye edilir..:)
 
bence haluk, türk rock'ın abisidir.sonsuz saygım var tıpkı bu piyasadaki gerçek rockcıların ona duyduğu sonsuz saygı gibi.babalar gibi rock yapıyor ve konserlerinde insanlar deliler gibi eğleniyor.arbak dal,elektro,bas hepsi çok ii.grubu,coverları,kendi şarkıları,tavırları hepsi mükemmel.
saygı duyuyorum baron :!:
 
bu yaz yapılan ankirockfestte ogün sanlisoydan,demir demirkandan,teomandan (ki var mı rockda bu üçünden daha iddialı kalabalığı olan) vallahi 2 misli daha kalabalıktı halukun kitlesi.bu kadar basit ve ben halukta acayip eğlendim bi demir demirkan fan ı olarak.
 
albümü aldım 'akşam üstü' mükemmel bi albüm olmuş.sanki daha çok duygusal.tutki çıldırdım en beğendiğim şarkısı ama hepsi mükemmel.
anlamadığım tek durum;çalarken various artists die geçiyor,haluk abinin ismi yazmıyor :roll:
 
klibini izleyemedim ama şarkıları eski şarkılarının tadında...albümü beğendim,herzamanki gibi güzerl olmuş...haluk abi bitanedir zaten:))))
 
Geri
Üst