Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız

@fjc tarafından aktarılan olayın bu kadar büyütlmemesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer size maalesef kendince geçerli bir sebepten dolayı caymak durumunda olduğunu belirttiyse olay bitmiştir. Başımıza böyle şeyler gelebiliyor. Asıl sıkıntı bu durumu "ticari ahlak" noktasında algılamak. Burası ticari bir site değil ve 2. el ürünü satan kişi de ticari bir kimlikle satış yapmıyor.
[...]
Tekrar belirtmek isterim ki burası ticari bir site değil, üyeleri de tüccar değil. Amacımız paylaşımda bulunmak ve 2. elde birşeyleri de bu amaçla alıp satıyor olmamız gerekir.

"Ticari ahlak" sozlerini alis-veris ahlaki anlaminda kullanmistim. Tabii ki burasi ticari bir site degil. Buyuk bir cogunlugumuzun burada olma sebebi muzikle amator ya da profesyonel olarak ilgilenmemiz; birbirimizle bilgi ve tecrubelerimizi paylasmak ve kisisel ekipmanlarimizi alip satmak ya da takaslamak istememiz.
 
Son düzenleme:
Küfür etmenin (sanalda dahi olsa) cezası Türk Ceza Kanunu'nun 125.maddesinde aleni bir şekilde belirtilmiştir. Sanal diyip geçmeyin, yeri gelir çok fena başınız yanar. Screenshot işe yaramaz belki küfür edene karşı alınan, ancak forum vs gibi yerlerde adminler üzerinden loglar alınarak polise gidilebilinilir. Hatta gerekirse polis forum loglarını isteyebilir. Hapis cezası istendiğinde ülkemizde %99 para cezasına çevriliyor.

Hakaret

MADDE 125. - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.

(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.

(3) Hakaret suçunun;

a) Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı,

b) Dinî, siyasî, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı,

c) Kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle,

İşlenmesi hâlinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.

(4) Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır.

(5) Kurul hâlinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret edilmesi hâlinde suç, kurulu oluşturan üyelere karşı işlenmiş sayılır.
Ben özel mesajdan gelen küfür ve tehditleri bilgisayardan çıktı olarak aldım ve avukatlarıma nickimi ve şifremi de içerecek şekilde dosyayı hazırlayıp savcılığa ilettiler ve dava açıldı. Savcı mütalasında bu maddeye dayanarak 6 ay ila 2 yıl arasında hapis cezası istemekte ve dava şu anda asliye ceza mahkemesinde görülmekte.

Alışveriş ile ilgili yukardaki mesajımda da belirttiğim gibi hiç kimse bir başkasını tüccar yerine koymamalı ve üslubuna herkes dikkat etmeli.
 
@CAJEMIR arkadaşımla benden kaynaklanan ufak tefek yanlış anlaşılmalar (Sonrasında yanlış anlaşılmayı giderdiğime inanıyorum) olsa da sorunsuz ve güzel bir alışveriş yaptık. Kendisine buradan teşekkür etmek isterim.
 
@dthakankoca abimle uzun zorlu bir ayın ardından alışverişimizi hallettik :) işin esprisi tabiki. benim referansıma ihtiyacı olan biri değil ama yinede bir kez daha belirteyim istedim. gitarlar yolda şuan ikimizide hayırlı olması dileğiyle ,nice ticaretlere abicim saygılar. Mertkan
Güzel dilekler için çok sağol Mertkan kardeşim..Kendisinden aldığım 57 reissue strat Mertkanın belirttiğinden de temiz çıktı...Kendisi ile gözü kapalı güvenle alışveriş yapabilirsin.Tekrar tekrar sağolsun...Asıl kendisinin benim referansıma ihtiyacı yok...

Bu arada üst mesajda adı geçen 2013 nickli Kadir de benzer şekilde dürüst ve güvenerek alışveriş yapabileceğiniz çok sevdiğim bir kardeşim...
Saygılar sevgiler..
 
@Oramiral nickli arkadaşımız ile güzel bir alışveriş yaptık, kendisine her ne kadar tamamiyle istemeden olan bir gözden kaçırmam olsa da kendisi benim ürünü ısrarla geri almak istememi kabul etmedi ve olayı sorun etmedi, teşekkürler.
 
@Oramiral nickli arkadaşımız ile güzel bir alışveriş yaptık, kendisine her ne kadar tamamiyle istemeden olan bir gözden kaçırmam olsa da kendisi benim ürünü ısrarla geri almak istememi kabul etmedi ve olayı sorun etmedi, teşekkürler.

Ben teşekkür ederim. Major bir hata olmamasına rağmen sonuna kadar ilgi, takip ve destek vererek güvenimi ve takdirimi kazanmış bir arkadaşım kendisi.
 
@Wasp la, ilanında belirttiği gibi sıfır ayarında tertemiz bir SM57 alışverişimiz oldu. Arkadaş ne dediyse aynen çıktı. Sözünü tuttuğu gibi de zamanında kargolattı. Güvenebileceğiniz, düzgün bir arkadaştır kendisi.
 
@Clamper 'ın pek övdüğü Boston amfiyi kendisinden aldım, gerçekten ben böyle clean görmedim, çok çok lezzetli. Güzel bir alışverişti benim tarafımdan, lafları uzattıkça uzatmama rağmen dinledi :D Çok makbule geçti kısacası, gerek yok ya hani, yine de güvenebileceğiniz biri olduğunu söyleyeyim.
 
@Clamper 'ın pek övdüğü Boston amfiyi kendisinden aldım, gerçekten ben böyle clean görmedim, çok çok lezzetli. Güzel bir alışverişti benim tarafımdan, lafları uzattıkça uzatmama rağmen dinledi :D Çok makbule geçti kısacası, gerek yok ya hani, yine de güvenebileceğiniz biri olduğunu söyleyeyim.

Kaan dostum uzun suredir istiyordu amfiyi sonunda kavuştular. Benim de bilgim dahilinde olmayan bir sebepten ötürü mahcup oldum fakat kendisi son derece anlayışla karşıladı.dostum umarım güle güle kullanırsın senin elinde kıymetini buldu amfi.tekrar hayırlı olsun :) :D bende bi gitara niyetle verdim amfiyi , gitar satildi buradan benden önce davranıp gitarı alan arkadaşa selam olsun :D (fender classic 50)
 
Son düzenleme:
Geri
Üst