Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız

Sinan Engin Mode is on
@batuhankr tanırım, pırıl pırıl bir çocuktur :)
Sinan Engin Mode is off
Dürüst, tertemiz bir arkadaşımız. Alışverişimizi yaklaşık 3 dakika içinde yaptık.
Kendisine müzik hayatnda başarılar dilerim.
 
Bu kacinci ikinci el alisverisim bilmiyorum. Su ana kadar gercekten cok cok fazla muzik esyasi gelip gecti elimden. Butun alisverislerim de sorunsuzdu. Seri son aldigim Native Instruments Maschine MK2 ile bozuldu :)

Satan arkadasla(Utku Karahan) ilgili alici(Batu Aksu) olarak herhangi kotu bir yorumda bulunmayacagim. Sadece alisveris surecini anlatacagim ki bundan sonrasinda alisveris yapacak insanlar ile yasadigim tecrubeyi paylasmis olayim. Her zamanki blog kafasi yani.

Urunu sahibinden.com araciligi ile aldim. Resimleri duzgundu gayet. Bakmadim ama satan arkadas video koydugunu da soyledi sonradan. Yani video ne zaman cekilmis bilmiyorum tabi ki. Neyse konustuk pazarlik falan yapmadik direk o fiyattan satin aldim. Once hardware geldi. Saginda solunda bir problem yok ve gayet temizdi. Software icin haftaya sozlestik ve soylenen zamanda software da elime gecti. Ben de zaten odememi duzgunce yaptim.

Kurulum tamamlandikan sonra aleti calistirdim ve takilmaya basladim. Alet ilk 5 dakikada 2-3 kere reboot etti kendisini. Herhangi bir sebep yoktu ortada. 16. padi calismiyordu. Basiyorsunuz ve sanki bir sure basili kaliyormus gibi bir arizasi vardi. Kargoda bana gelen paket de keza gayet saglamdi. Neyse dedim cok onemli degil cunku ben bu derecede cok cok hayati olmayan problemleri dert etmem bilenler bilir. Aletle gecirdigim 2. gunde ise yine rebootlar sonrasinda bu kez alet bir daha acilmamak uzere tamamen kapandi. Butun cozumleri denedim Native Instruments ile gereken yazismalari yaptiktan sonra hardware problemi oldugunda emin olduk.

Arkadasi aradim fatura kutu veya herhangi garanti icin isime yarayacak hicbirseyin olmadigini soyledi. Aleti de zamaninda Amerika'dan getirttigini bu asamada ogrendim. Native ile tamir sureci icin yazismaya basladim. Saticidan ilk olarak alet bozuk ciktigi icin tamir masrafinda bana bir miktar destek olmasini istedim. İade vesaire kesinlikle talep etmedim. 400-500 liraya kadar bir masrafi kendim karsilayabilirim ve uzerini borc alacagim seni zorlamayacak ve kendi karar verecegin bir miktar kadar yardimci olursan sevinirim diye bitirdim. Arkadas sattigi alet saglam oldugu icin herhangi birsekilde beni ilgilendirmez video kaniti falan var falan filan dedi. Ben de benim tarafimdan bakarsan bir alet aldim ve bozuk cikti dedim. Neyse su an yazismayi biraktim cunku arkadas aleti benim bozdugumu dusunuyor.

Ben ODTU'de lisansimi Fizik bolumunde yaptim. Bu mevzulara yabanci degilim yani kisacasi. Elektrik Elektronik muhendisliginde yuksek lisans yapan bir arkadasimla(ki kendisi boyle islerden iyi seviyede anlamakta) aleti actik. Garanti falan yok zaten diyerek (kendimizi toprakladik bile gerci) bir bakalim dedik. USB portunu ve gucle alakali onun daha iyi bildigi birkac devreyi test ettik. Alette USB port arizasi veya lehim atmasi gibi basit bir problem yok. Bugun Turkiye'deki yetkili bir servisle gorustum ve bana bir sure once ayni benim yasadigim arizayla ayni cihazin geldigini soylediler. Sorun temel bir entegrenin yanmasiymis cok buyuk ihtimal. Bu da externally powered USB hublar yuzunden olabiliyor bu tur cihazlarda.

Ayrica aleti actigimizda bizden once aletin acildigina dair birkac ipucu kesfettik. Cunku elle atilabilecek birkac lehim ayni komponentin 2 bacaginda bir pastali bir pastasiz sekilde kendini belli ediyordu. Ayni zamanda devre icinde yine birkac "stain" mevcuttu.

Soyledigim teknik detaylarla ilgili sadece gozlemlerimizi paylastim. Suclamak gibi algilanmasin bunlar lutfen ama benim aldigim alet dupeduz bozuktu. Neden veya kimin sucu bilmiyorum. İlk defa boyle birsey yasadim. Benimle veya bu saticiyla alisveris yapanlar icin referans bir hikayedir. Karari okuyan kendisi versin. Beni de bu tarz platformlarda taniyan insanlar coktur. Buna istinaden her detayi rahatca paylasmak istedim.

Sonuc olarak bu hafta aleti Almanya'ya gonderecegim. Tamir masrafi 50-260 euro arasinda olmasi tahmin ediliyor. En kotu ihtimalle board degisir. Kargo git don 150 lira deseniz bana bu is en iyi ihtimalle 300-400 lira arasinda bir paraya patlayacak. Sifir parasi vermis olacagiz kisacasi. Ve garantisiz bir alete.

Size onerim de alisveris icin tanidik haricinde forumdan sasmayin. Bunun farkinda bir insan olarak boyle bir hata yapmam kotu oldu. Ama herhangi bir uzuntum yok 3-5 kurus icin haliyle. Uzerime duseni yapmak icin yazmak istedim.

Iyi forumlar :)
 
carmonel nickli şahısla alışveriş yapmam hatta muhattap olmam ,bundan sonra aşağılayıcı,lakayık ,kibirli vb. şekilde konuşan kişileri buraya yazacağım .Belki de bu forumun en eski ve aktif olan birkaç üyesinden biriyim kimse kusura bakmasın artık bu şahısları burada afişe edeceğim.


forumda eski olmanız, bir satışta uyanıklık yaparak veya oraya buraya alışveriş yapmam demeniz anlamına gelmiyor.çünkü bir acıklama yapmadan ben alışveriş yapmam demek kolay bende her yere yazabilirim nurialco ile alışveriş yapmam diye.
nurialco ile alışveriş yapmam öyleyse !!
 
"dawe" nickli birisi size mesaj atıp şu kadar indir hemen acil alıyorum diye mesaj atarsa ciddiye almayın.Lakin geçen seneki ve şimdiki bir ilanım için aynısı yaptı,bir yığın vakit kaybı sonra eee tamam kardeşim her dediğin oldu ne oldu acil almana???karşı taraftan tek kelime cevap yok.Psikolojide bu tür davranışlara ne deniyor bilemiyorum sanırım bir ihtiyaç onlar için ama ben engelliyorum.
 
Allah sabır versin,benim de bahsettiğiniz olay gibi yüzü aşkın tecrübem olmuştur.2,5 saat konuşup sesi kesilenler,dostum haftaya alacam,dostum yarın alacam,dostum biraz indirim yapsan.Bir defa da ben bir manyetik setini kıl bir velet yerine (velede 2 gün önce haber edip) sevdiğim bir abime sattım.Velet geldi burada beni şikayet ediyor, burada bazı kullanıcılar da,hiç etik değil,ben bu arkadaşla alışveriş yapmam,cık cık vs... vs... çok da tıntın blokla gitsin bunları .Her türlü serserilik bize malı satan olarak yapılıyor,millet parayı vereni hikmetli sanıyor.Herşeyde parayı veren haklı,yok canııııım.Her yönden sabır diliyorum insanlara,biraz da akıl .

Hala kendininizi aklamaya çalışmanız takdire şayan. Sözleştikten sonra ürünü, sırf daha fazla para kazanmak adına başkasına satmak, kendinden yaşça küçük kardeşlerine velet diye hitap etmek. Utanmadan forumda gezinmek bir de ahkam keamek...Pişkinliğin bu kadarı.
..
Bilmeyen kullanıcılar, eski sayfalara göz atsın. Şahsın bolca değişik hesabı var, şifre unutma problemi yaşıyor kendileri(!) Unuttukça da yeni hesaplarla giriş yapıyor.
Öte yandan alışverişte mağdur ettiği kişi ben değilim, zira kendisinden çöp almam. Engelliyorum yine mesajları çıkıyor. Şu engelle butonunun yetkileri, en az reisi cumhur kadar arttırılsın lütfen.
 
@helalmustafaabi ile bir pedal alışverişimiz oldu.
@drcanpolat benden bir vox lil train aldı. Aradı yarım saat sonra buluştuk lambalarıyla birlikte aldı gitti.
@andysat ile pedal takasımız oldu.
@magusmagius ile pedal takasımız
@scalloped ile prosesör pedal takasımız oldu
@rad dan Bir amfi aldım kısmetse yarın geliyor.
Bir kaç nikini bilmediğim amfi pedal alan arkadaşlar oldu onlara da ayrıyetern;
Bu hızlı ve sorunsuz alışverişler için herkese teşekkürler.
 
''01'' nik' li çetin kardeşimden laney cub 10 aldım. Hakikatten tank gibi paketleyip gönderdi. Çok da memnun kaldığım bir amfi , hasta hali ile kargoya yetiştirip sorunsuz alışverişimizi tamamladığımız çetin kardeşime tekrar teşekkürler.
 
Geri
Üst