Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız

Dragonchaser nickli Emre ile çok hızlı ve güvenli bir alış veriş yaptık.Kargosu ,yaklaşımı, herşeyi ile dürüst bir forum üyesi kendisine teşekkür ederim.
 
outlaw rumuzlu kisiyle tam 75 adet ozel mesaj yazistiktan sonra (24 saate hemde...saka gibi) alacagim dedigi gitardan caydi. kendisine sahibinden.com un nasil calistigini sanki 85 yasindaki dede/ebelere anlatiyormus gibi sabirla, tekrar tekrar anlatmama ragmen, en son saat 1 civarlarinda attigi mesajda "aa pardon ya ben kredi kartima taksit yapildiginda ek 40 lira odeyecegimi bilmiyordum" dedi. sinirden bomba olup patlamak istedim.

Onu birak dun tam 4 kisiden teklif aldim, ve bir arkadas da bana parayi hemen bu aksam gonderecegini demesine ragmen, sirf soz verdigim icin, ve gitari outlawa satmam son derece riskli, cetrefilli olmasina ragmen, kendisi gitari sahiden cok istedigi icin (bunu onlarca kez dile getirdi) essssseklik edip, yine her zamanki gibi ultra super duber saf olup insaniyetimden kazik yedim. Mehmetefendi bu da sana ders olsun e mi! Cillop gibi, sifir gibi gitari hem de en az 5 kiloluk maun agacli kore epiphone'u yok fiyatina veren adam degil bundan sonra, parasi olan gelir alir.
 
mehmet , buraya gelipte seni dolandirmisim gibi seyler yazma. prensipte anlastik evet cok yardimci oldun bunuda sana defalarca soyledim ve tesekkur ettim. bir, bende nakit olmadigini sana defalarca soledim ilk takas teklif ettim , sahibinden olayini sen onerdin bana, o zaman direk takas yok nakit var deseydin. iki , sahibinden get ile hic alis veris yyapmadigimi sana 1000 defa soledim bu konuda acemi oldgumu bunda bi suc,kusur yok. anlastigimz fiatin ustune sitenin senden kesecegi kesintiyide kendi ustume aldim ancak vade farkinin ustume yansicani bilmiyordum yeni ogrendim, ki defalarca soledim ben yanlis anlamisim ,istemeden bole bir olay oldu. uc, riske girdim, cetrefilli gibi cumeler komik cunku bu isi sahibindenden halledelim diyen sendin. evet gitari cok istiyordum hala istiyorum bunda bi yanlislik yok. dort , ben gitar satilicak olursa bana mutlaka haber ver dedim, gitari satma kimseye verme demedim. sonuc olarak alisverimisiz olmadi BENIM YANLIS ANLAMAMDAN DOLAYI (bunu dun cok kez dile getirip ne kdr uzuldgmu soledim). ben ne seni dolandirdim, ne darda biraktim , nede baska kotu bir durumda biraktim. konusmalarimiz ustune butcemi asinca vazgecmek zorunda kaldim. bu kadar cok isteyen varken ztn gitarin kisa zamanda satilir, kazik yedim diyorsun sen hayatinda belliki kazik yememisin. ben seni dolandirdimmmi? sahte parami verdim cekmi verdim? gitari aldimda parasinimi gondermedim?? su ana kadar sattigim yada aldigim malzemelerde hicbir sikinti yasamadim ( bu sitedende cok alisveris yaptim)
bu kadar efedi,usluplu doru duzgun konusupta buraya gelip seni dolandirmisim gibi konusman hic hos degil.saygilar
 
prensipte anlastik evet cok yardimci oldun bunuda sana defalarca soyledim ve tesekkur ettim. evet gitari cok istiyordum hala istiyorum bunda bi yanlislik yok. dort , ben gitar satilicak olursa bana mutlaka haber ver dedim, gitari satma kimseye verme demedim. sonuc olarak alisverimisiz olmadi BENIM YANLIS ANLAMAMDAN DOLAYI (bunu dun cok kez dile getirip ne kdr uzuldgmu soledim). kazik yedim diyorsun sen hayatinda belliki kazik yememisin. ben seni dolandirdim mi? bu kadar efedi,usluplu doru duzgun konusupta buraya gelip seni dolandirmisim gibi konusman hic hos degil.saygilar

ben dolandirildim demedim. benim hayatta ki en kiymetli seyim herkes gibi onurum, serefim bir de zamanimdir. saatlerce yazisip, yazdiklarimi zahmet edip de okumayip ayni sorulari 3 kere aciklatan da sizdiniz. evet ceterefilli, cunku hem once gitari almak istediniz hem de pedallari sonra yollamak, ben bunu yurekten kabul ettim. ama bir de su var? neden edeyim ki, baskasi eder miydi? neden size soz vedigim icin gitari hemen almak isteyen birine yok olmaz kardes, adamin birine soz verdim diyeyim? bu gitar uyduruk bir gitar degil sonucta en gec 1-2 aya kesin satilir. OLAY ZAMANIMIN GITMESI VE TOPU TOPU 40 LIRALIK KREDI KARTI KOMISYONU icin 75 tane ozel mesaji bir cirpida atip gitari almamaniz. yahu 40 tl, 40! zaten taksitle aliyorusunuz, bir de guvenli, bir de USTUNE HIC ISTEMEDIGIM PEDALLARI DA ALIYORUM. ki bunu iddia ediyorum sirf sadece benim gibi saf salaklar yapar, bu sizin hayalinizdeki gitar diye, ben cektim baskasi cekmesin kavussun gitarina diye. iyilik yok mu iyilik, iste bu beni cehenneme sokacak! kazik cok yedim hem de o kadar fazla ki, ama en buyuk kazigi kendimden yedim. bu kadar kaziktan sorna hala insanlara guvenerek ve iyi niyet, asiri durustluk ve saygili olarak.

yine de hakkim helal olsun. konu benim icin kapanmistir.
 
6 taksitte 67 70 lira civari bir vade farki oluyordu. 40 lira 50 lira kimseyi baglamaz benim ekonomik durumum 40 lira icin vazgectin diyosun evet ole dusunki 70 lira icin cok istedgm gitardan vazgecmek zorunda kaldim demekki gercekten her ucu ucuna yetiyormuski ole bi karar vermem gerekti. bunu bir dusun bence. sen sahibindenin senden alacagi 60 lira komisyonu onemsemedinmi ? ayni hesap oluyor. zaman zaman diyip duruyorsun , senin zamanin oldugu kadar benimde zamanim gitti napalim olabiliyor ole seyler. kisaca fiyatta anlasamadik ve satis iptal oldu bunda yanlis bir durum yok insanlara sanki seni kaziklamisim gibi aksettirme.gitari alipta vazgectim desem haklisin... bi gun gercek bi kazin yersin ne oldugunu o zaman gercekten anlarsin. benim icinde konu kapandi keske istedgin mebla nakit olarak elimde olaydi hemen alaydim gitari bu kadar tatsizlik olmazdi. iyi gunler
 
Ambar Guitars'la Haziran başında 1 adet Line6 POD HD500 prosesör, 1 adet equation RP21 ve 10 adet Jim Dunlop 11-50 tel takımı almak için iletişime geçtim. ***** ******* ile görüştüm, ürünlerin Temmuz başında teslimi üzerine anlaştık ve kaporamı 8 Haziran günü yatırdım. İlerleyen günlerde gemiden randevu alma konusunda sıkıntı yaşadıklarını bu yüzden siparişimin aksayacağını, Temmuz sonu ile Ağustos başı gibi teslim edileceğini söylediler. Yurtdışından gelen ürünlerde bu tür ufak tefek aksaklıkların olabileceğini düşünerek herhangi birşey söylemedim ve Temmuz sonunu beklemeye koyuldum.
Daha sonra (yaklaşık 2 gün önce) Tekin Silistreli isimli şahıs beni arayarak ürünlerin bulunduğu konteynerı taşıyan zincirin koptuğunu ve sipariş ettiğim ürünlerin kırıldığını söyledi. Bu kadar bekleyişten sonra üstüne bu da eklenince sitem etmeye kalktığımda aldığım cevap - mümkün olan en ters ses tonuyla ve adeta bağırarak lafımı bitirmeme müsaade etmeden - para iadesi yaptıkları ve mağduriyetimin olmadığından (!) sitem etmeye hakkım olmadığıydı. Sanırım kendilerinin mağduriyet anlayışı sadece maddi. Gecikme ve kırılma olayının gerekçesi olarak da hiçbir otobüsün terminale söylediği saatte girmediği, konteyner'ı kaldırıp indiren makinayı ve gemiyi kendilerinin kullanmadığı gibi absürt argümanlar belirtti.
Sonuç, bunca süre boyunca ekipmanları bekleyip birsürü işimi aksatmam, gelmeyen ürünler için aç gezip para biriktirmem, hayal kırıklığı ve üstüne de oldukça rahatsız bir telefon görüşmesi.

Herkesi, zaman yönetimi ve müşteri ilişkileri açısından fiyasko olan şirketlere/şahıslara karşı dikkatli olmaya davet ediyorum.

Not: ****** bey'le en son gemiden randevu alınmaya çalışıldığı sıralarda görüştüm. Daha sonra kendisi Ambar Guitars'dan ayrıldı, kaporamı ve siparişimi şirket sahibine devretti. Siparişi kendisi aracılığıyla verdiğim için adı geçmek zorunda kaldı, kusuruma bakmasın.

Param iade edildi, bunu da belirtmek isterim.

Kerem Gözüsarı

*İsteği üzerine kişinin ismi silinmiştir.
 
Merhaba Kerem Bey,

Siteminizde haklı olduğunuz yerler olduğu gibi haksız olduğunuz yerlerde mevcut. Öncelikle sizden yaşanan bu sorun için tekrar özür dilerim. Ancak şunu unutayın ki ben sizin telefonda "bak arkadaşım" şeklinde konuşabileceğiniz bir kişi değilim. Ben sizi "bir hizmet / bir ürün almaya çalışan müşteri" olarak görüyor ve ona göre saygı çerçevesinde size hitap ediyorsam aynı şekilde sizin de bir o kadar saygılı davranmanızı beklerim.
Ancak siz yaptığımız telefon görüşmesinde "bak arkadaşım, bir değil iki değil..." gibi sesinizi yükselterek konuşmaya başladınız ki hiç kusura bakmayın bende size aynı şekilde karşılık vermek durumunda kaldım. Kaldı ki bu söyleminizden de yanlış anlaşılmasın bu sizin AMBAR Guitars'dan ilk alışverişiniz olacaktı. AMBAR Guitars ile iletişime geçtiğinizde size nakliye yöntemi söylenmişti, sonuçta havadan - karadan veya deniz yolu ile de gelse bir yol durumu mevcut, büyüklerimizde söyler; YOL HALİ. Ne yazık ki bazı etkenler AMBAR Guitars'ın elinde değil. Elbette yaşadığınız durumdan ötürü sitem etmek en tabi hakkınız ama siz bunu yaparken saygı seviyesini ne yazık ki kaçırdınız ki emir kipinde konuşmaktan dahi çekinmediniz. Tekrar hatırlatmak isterim, YOL HALİ.

Sizi aradım, özürlerimi sundum, paranızı iade ettim. Ne yazık ki zamanı geri alacak bir makinam yok.

AMBAR Guitars
 
Açık açık yalan söylemektesiniz. Özür falan dilemediniz, dileseydiniz konu çoktan kapanmıştı benim açımdan. Olan olmuş biten bitmiş, neden kendimi yorayım deyip konuşmamızı noktalardım. O yüzden "tekrar özür dilerim" ifadeniz yanlış.

Benim asıl rahatsız olduğum konu telefondaki tavrınız ve kesinlikle hatanızı kabul etmemeniz idi. Sanırım hayatımda ilk defa bir telefon görüşmesinde lafımı bitirmek için birinden tekrar tekrar müsade istedim.

Müşterisinin lafını bitirmesine fırsat vermeden bağırıp çağıran bir zihniyet nasıl "arkadaşım" lafına alınır bilemiyorum, ki bu lafı da söylediğinizin aksine konuşmamın başında ve bağırarak değil, siz "gemiyi biz mi sürüyoruz" ve diğer argümanlarınızı bağıra çağıra sıralamaya başlayınca sakince gerginliğinizi azaltmak için söylemiştim. Ancak nasıl bir psikoloji içinde olduğunuzu bilmediğimden ters tepebileceğini hesaplayamadım. Hele tanımadığı biriyle sen'li ben'li konuşan birinin buna alınabileceği aklımın ucundan geçmezdi. Kusura bakmayın, benim hatam.

"Bir değil iki değil"den kastım da sizinle olan bu ilk ve tek alışverişimde karşılaştığım ve hiçbir şekilde sorumluluğunu üzerinize almadığınız aksaklıklardı. Telefonda da iki defa belirttiğim gibi, alışveriş sayısı değil aksaklık sayısı. Bağırmak yerine dinleseydiniz üçüncü defa açıklamak zorunda kalmazdım.

Konuşmamdaki tek emir kipi "tamam o zaman, param iade edilsin" idi, bunda da bir yanlışlık göremiyorum.

Ayrıca saygı seviyesini kaçırmaktan bahsetmeyin lütfen bana. Telefonda bağırmaya başlayan siz, "paranı iade ediyorum daha ne konuşuyosun"a varan cümleler kuran siz, ve saygısız olan benim.. Hayal gücünüz takdire şayan.

Eğer birine taahhüt veriyorsanız, şu tarihte bu ürününüz teslim edilecek diyorsanız o tarihte o ürün gelmelidir. Kriterlerinizin öncelik sırasına göre en avantajlı seçimi yapıp ona göre nakliye yöntemini belirlersiniz İster zeplinle, ister sırtınıza bağlayıp koşarak getirin, bu müşteriyi değil sizi bağlar. . Bu arada, nakliye yöntemi sadece gecikmeden dolayı eski iş arkadaşınız tarafından arandığımda söylendi. İlk iletişime geçtiğimde bu konunun yakınından uzağından geçmedik.

Telefonda farklı, burada farklı konuşuyosunuz. Özel mesajla gelen geçmiş olsun notlarından bunun da bir ilk olmadığını düşünüyorum. Sizin, dolayısıyla da şirketinizin güvenilirliği açısından bu konuya dikkat etmenizi dilerim.

Şimdi içine düşürdüğünüz ve utanç duyduğum "sen böyle demedin ki böyle dedin" çocukluğundan asıl noktaya gelirsek, "yol hali" benim için bir açıklama olamaz. Nasıl ki siz tahminimce nakliyat firmasından gelecek böyle bir açıklamayı kabul etmeyip sigorta işlemleri başlatıyorsanız, ya da "insanlık hali" diyip sipariş ettiği ürünleri satın alamayan kişilerin kaporalarını iade etmiyorsanız, ben de aynı şekilde "yol hali" açıklamanızı kabul etmeyip özür beklerim. Ve nihayet hatanızı kabul edip özür dilediniz, teşekkür ederim. Bu konu benim için kapanmıştır. Daha fazla üzerinde konuşmak ve devamında gelecek yorumlara cevap vermek istemiyorum. Zaman makinenizin olmadığı şu günlerde, hepimizin vakti kıymetli.

Herkese güvenli alışverişler dilerim.
 
Ambar Guitars'la Haziran başında 1 adet Line6 POD HD500 prosesör, 1 adet equation RP21 ve 10 adet Jim Dunlop 11-50 tel takımı almak için iletişime geçtim. ***** ******* ile görüştüm, ürünlerin Temmuz başında teslimi üzerine anlaştık ve kaporamı 8 Haziran günü yatırdım. İlerleyen günlerde gemiden randevu alma konusunda sıkıntı yaşadıklarını bu yüzden siparişimin aksayacağını, Temmuz sonu ile Ağustos başı gibi teslim edileceğini söylediler. Yurtdışından gelen ürünlerde bu tür ufak tefek aksaklıkların olabileceğini düşünerek herhangi birşey söylemedim ve Temmuz sonunu beklemeye koyuldum.
Daha sonra (yaklaşık 2 gün önce) Tekin Silistreli isimli şahıs beni arayarak ürünlerin bulunduğu konteynerı taşıyan zincirin koptuğunu ve sipariş ettiğim ürünlerin kırıldığını söyledi. Bu kadar bekleyişten sonra üstüne bu da eklenince sitem etmeye kalktığımda aldığım cevap - mümkün olan en ters ses tonuyla ve adeta bağırarak lafımı bitirmeme müsaade etmeden - para iadesi yaptıkları ve mağduriyetimin olmadığından (!) sitem etmeye hakkım olmadığıydı. Sanırım kendilerinin mağduriyet anlayışı sadece maddi. Gecikme ve kırılma olayının gerekçesi olarak da hiçbir otobüsün terminale söylediği saatte girmediği, konteyner'ı kaldırıp indiren makinayı ve gemiyi kendilerinin kullanmadığı gibi absürt argümanlar belirtti.
Sonuç, bunca süre boyunca ekipmanları bekleyip birsürü işimi aksatmam, gelmeyen ürünler için aç gezip para biriktirmem, hayal kırıklığı ve üstüne de oldukça rahatsız bir telefon görüşmesi.

Herkesi, zaman yönetimi ve müşteri ilişkileri açısından fiyasko olan şirketlere/şahıslara karşı dikkatli olmaya davet ediyorum.

Not: ****** bey'le en son gemiden randevu alınmaya çalışıldığı sıralarda görüştüm. Daha sonra kendisi Ambar Guitars'dan ayrıldı, kaporamı ve siparişimi şirket sahibine devretti. Siparişi kendisi aracılığıyla verdiğim için adı geçmek zorunda kaldı, kusuruma bakmasın.

Param iade edildi, bunu da belirtmek isterim.

Kerem Gözüsarı

*İsteği üzerine kişinin ismi silinmiştir.


Son zamanlarda ambarguitars hakkında birçok kötü referans oldu. Şimdi bende sizinle başımdan geçen bir tecrübeyi en başından paylaşmak istiyorum.
Ocak ayında ekipmanımı yenilemeye karar verdim. Ve bu iş için ambarguitars ı ne yazıkki tercih ettim. Bir Peavey amfi ve Voodoo lab wahzoo pedal istedim. Öm ler, mailler, mesajlar vs her yoldan ulaşmaya çalıştım ancak mart ayında bir fiyat alabildim. Fiyatı verdikleri gün sipariş ettim dolar kuru 1.5 tl lerdeydi tam hatırlamıyorum küsuratını.
O gün istedikleri kaporanın tam 5 katını hesaplarına geçtim.Ve dolar kurunun bugünkü piyasasından bahsettim bana dedikleri de 1.6tl dan fazlaya saymayacaklarıydı ayrıca bana amfinin modlanması vs ıvırı zıvırıyla beraber 10 haziranda evinize teslim dediler. Bütün şartlarını kabul ettim ve işlemler başladı. Nisan 3-4 gibi 2. bir siparişi de eklemek istedim içinde 6 ürün daha olan 2. bir sipariş ekledim. Bu siparişlerinde toplam ederi 5bin tl nin üzerindeydi, yani rakamlar oldukça ciddi dolayısıyla doların iniş çıkışları yapılan konser planları vs. hepsi önemli bu hususta. 10 haziran günü geldi çattı dolar o gün 1.5790 dı (1.58 olsun) amfi yok pedallar yok hiçbirşey yok ortada. Beni sürekli oyaladılar sürekli yeni bişeyler çıkararak. Tabi bizim konser planları yalan oldu çünkü ben ekipmanımı satmıştım 2 haziranda yenilediğim için para da lazım uygun bir fiyattanda sattım açıkçası. Sonra temmuz başı oldu ne amfiden ne pedaldan hala haber yok bi konser daha iptal oldu mu, kapattık sezonu. Amfi temmuz ortalarına dogru Türkiyeye giriş yapmış, ben 5 ay amfi beklemişim yinede dedimki gelmiş nihayetinde amfi ses etmedim madem gelmiş uğraşmışsınız alalım. Hala son derece iyi niyetliyim. Doları bana 1.66dan satmaya çalıştı Necmi Tekin Silistreli isimli şahıs sonra Burak bey aldı telefonu 1.62 den bağladı güyya benim mağduriyetim giderildi bana söz verdikleri tarihte gelseydi 1.58 di dolar, hem gecikmeyi yaşayan benim hem ceremesini çeken benim. Ona da bişey demedim wahzoo yu sordum bana verdikleri cevap paketin içinden çıkmadı şuan biyerlerde ama nerde bilmiyoruz. Bu zaten bardağı taşıran son damlaydı yine de birşey demedim arıyorum nerde pedallar soruyorum, Hafta içi alıcaksınız, Haftaiçi geliyor soruyorum haftaya filan derken oyalama üstüne oyalama. Bugün ağustos ayındayız. 15 dk önce aradım kendisini mağduriyetimi son derece sakin bir ses tonuyla bildirdim. Önce nelerle uğraştığnı bana anlatmaya başladı neden geciktiğni vs. Bende zaten bu işlerle ilgilenicek kadar bilgili ve tecrübeli olsam araya sizi sokmazdım Tekin bey kendim de sipariş edebilirdim dedim. Ticaretle uğraşıyorum bende gecikme 1hafta olur 10 gün olur gecikme 2-3 ay olmaz. Ticaret ahlakındada böyle birşey yoktur.
Tekin Silistreli isimli şahıs bağırıp çağırmaya başladı, müşteri benim mağdur olan benim birsürü zarara giren benim son derece sakin konuşuyorum, ancak kendisi bana bağırıp çağırıyor. Bir dahada benimle alışveriş yapmak istemediğni söyledi bende sizin gibi bir insanla bir daha alışveriş yapmam zaten diyince terbiyesiz oldum. Karşınızda sizin askerlik arkadaşınız yok hangi hakla siz bana bağırıp çağırıyorsunuz. Var gücüyle bağırmaya devam etti sonra da tamam be yeter be falan filan diyerek telefonu yüzüme kapattı o ses tonuyla ve o seviyeyle konuşan bir insanı tabiki dinlemedim.

Herkesi, zaman yönetimi ve müşteri ilişkileri açısından fiyasko olan şirketlere/şahıslara karşı dikkatli olmaya davet ediyorum. (Kerem beye tamamiyle bende katılıyorum.)
Mert.
 
Herkese tekrar merhaba,

Öncelikle bu başlık üzerinden AMBAR Guitars için yazılan şikayet yazılarının hiçbirini haklı ve gerçekçi bir şikayet olarak kabul etmiyoruz.

1. Şirketimiz hiç kimseye sıfır deyip özürlü ürün teslim etmemiştir.

2. Şirketimiz hiç kimseye sıfır deyip kullanılmış ürün teslim etmemiştir.

3. Şirketimiz hiç kimseye sonradan ek masraf çıkartmamış, beklenmedik ek masraf çıktığında da şirketimiz kendi kasasından ekstra ödeme yapmış ve müşterisine yansıtmamıştır.

4. Şirketimiz ürün kırıma uğradığında, kaybolduğunda veya buna benzer bir olumsuzluk olduğunda müşterisinin peşinatını olduğu gibi iade etmiştir.

Bu maddelerde yazdıklarımıza gerçekçi itirazlarınız bizim için "olumsuz referans" statüsünde değerlendirilir. Ancak :

a. Zaman kaybettim

b. Hayal kırıklığına uğradım

c. Kalbim kırıldı

vb... bu şikayetler normaldir, sonuçta okyanus ötesinde bir ülkeden siparişleriniz tedarik edilip size gönderiliyor ki bu riskli bir iş. Tüm maddi riskleri biz üstleniyoruz, sorun çıktığında size düşen payda zaman kaybı, hayal kırıklığı yazıyor.

Bu tip şikayetlerde buluna müşteriler tüm portföyümüzün %5'ini bile oluşturmuyor. Çünkü aklı başında, bencil olmayan diğer müşterilerimiz bunun riskli bir iş olduğunu, onlar ne kadar zaman kaybediyorsa gibi bizim de aynı zamanı kaybettiğimizi biliyorlar.

Sadece zaman kaybetmek mi? Kırılan, kaybolan malların ağır maddi yükünün bizim üstümüze kaldığını, kendilerinin ödemelerini geri alıp maddi zarar payından muaf olduklarını da idrak edebiliyorlar.

ÇOK ÖNEMLİ : AMBAR Guitars teslim süresi için ortalama zaman vermektedir, AMBAR Guitars kargoda gecikmeme, kargoda kırıma uğramama garantisi vermez ve hatta veremez.

***AMBAR Guitars siparişinizde peşinatınızı güvence altına aldığını belirtir, AMBARGuitars PARA KAYBETTİRMEZ! ***
Ürün hasar görürse, kaybolursa ve size ulaştığında fabrikasyon olarak arızalı çıkarsa ödemenizi siz müşterilerimize olduğu gibi iade eder.

SanDimas nickli kullanıcı hak ve adalet anlayışından uzak, insanların ticari itibarlarını umursamayan bir kişi.

1. Mesajında kalın punto ile 5bin TL 'lik bir şiparişten bahsediyor! Öncelikle böyle bir sipariş söz konusu değil.

2. Yine kalın punto ile istenilen peşinatın 5 katını ödediğini yazmış utanmadan. Peavey amfi siparişinden sonra üzerine eklediği pedallar için tek bir kuruş peşinat vermediğini yazmıyor, yazamıyor.

SanDimas nickli kişi diğer siparişleri için bir kuruş para vermemiştir.

Gelelim yarattığı dolar kuru spekülasyonuna :

29 Martta bize peşinatını TL cinsinden ödediğinde dolar kuru 1,5660 (kaynak : ALTIN KAYNAK)

20 Temmuz günü bize kalan ödemesini hesaplarken, 29 martta yapmış olduğu ödeme, 29 marttaki dolar kurundan dolara çevrildi ve toplamdan düşüldü. Kalan miktar için 29 marttaki dolar kuru ile 20 temmuzdaki dolar kurunun ortalaması üzerinden hesap yapıldı. 20 Temmuzda dolar kuru 1.67 idi. Söz konusu kur, 1.5660 ve 1.67 arasında "1.62"'de sabitlendi.
1.5660 ile 1.62 arasındaki oynama 0.054, yabancı bir para birimi üzerinden ABD'Den mal sipariş ediyorsanız AMBAR Guitars sizin için daha ne yapsın?

Ancak bu kişi insaf sınırlarını aşalı çok olmuş.

Bu şahsın ödemiş olduğu tüm peşinat amfi siparişine sayıldı. Amfisi teslim edildikten sonra şirketimizdeki bakiyesi sıfırlandı. Yani sipariş verdiği bir sürü pedal, pedalboard sıfır peşinat ile geliyor şeklinde işlem gördü.

Kendisi Türkiye'de olan ve işlem görmekte olan pedallarını, sıfır peşinatın rahatlığıyla terk etmiş bir kişidir.

İşlem görmekte olan diğer pedalları haricinde, Wahzoo pedalı kargoda kaybolmuştur. Bunda bir gariplik görmüyoruz olabilir, kendisine yenisinin alınacağı söylenmiş ve alınmıştır da. Yeni Wahzoo ABD ofisine henüz teslim edilmiş değildir. Bu şahıs onu da terketmiş bulunuyor.

Gelelim amfisinin sipariş boyunca başından geçenlere :

1. 29 Martta sipariş veriyor, peşinatını yatırıyor.

2. Ürünü 15 Nisan'da ABD ofisine variyor.

3. 29 Nisan hem amfinin hem de diğer ürünlerin bulunduğu palet taşıyıcı firmaya teslim ediliyor.

4. Gemi ile çalışmaya başladığımız ilk seferden itibaren yaşadığımız azizliğe yine uğruyoruz ve yükleme gecikiyor. Gemi 16 Haziranda İstanbul'a varıyor.

5. Ürünler 21 haziranda işleme alınıyor

6. Amfiler için TSE uygunluk belgesinin alınması işleri uzatıyor, belge ancak 7 temmuzda alınabiliyor

7. İşlemlerin tamamlanması derken ürün 14 temmuz'da Türkiye ofisimize ulaşıyor.

8. 20 Temmuz'da kalan bakiye ödeniyor. Amfi modlanması için Cihan ustaya gönderilecek ancak kendisi o tarihte yurtdışında, amfinin kendisine ulaştırılması 25 temmuzda oluyor.

AMBAR Guitars'ın bu siparişle ilgili günlüğü böyledir.

Son biraydır şirketimizi büyütme işleri ile ilgileniyoruz. Bu doğrultuda yeni ortaklıklarımız söz konusu ve bu çalışmalar çok vaktimizi alıyor, bu nedenle TurkRock başlığımızı yeterince güncelleyemiyor başarılı teslimatlarımızı yayınlayamıyoruz. Daha çok operasyonel kazalarımız gündemde oluyor.

Bir kararımızı açıklamak istiyorum : Hukuk danışmanlarımız ile AMBAR Guitars ve müşterileri arasındaki ilişkileri resmiyete bağlayacak bir sipariş sözleşmesi üzerinde çalışmaktayız, detayları yakın bir zamanda ilan edeceğiz.
 
1.si görüşmemizde üslubunuzla seviyenizi belli ettiniz. Sizin gibi tiracet ahlakı anlayışından oldukça uzak şahısların bu şekilde pişkin pişkin konuşabilmesi oldukça üzücü.
Benden istenen peşinatın kat ve kat fazlasını yatırdım bir sonraki siparişimde buna gerek olmadığnı siz söylediniz zaten ben hali hazırda böyle birşeye gerek varsa yatırabilirim nakitim var diye size bildirdim.
Dolar kurunu 1.62 den sabitlemişsiniz pardon 10 haziranda(bana teslim edilmesi gereken zamanda) dolar kuru ne kadardı 1.58 tl. Hem gecikme yapın ki gecikme dediğniz 1 hafta 10 gün değil 2-3 ay kadar hemde dolar kuru o gecikme sürecinde arttığı için ben ekstra ödeyeyim, ne güzel bir ticaret ahlakınız varmış.
Kalın puntoyla 5bin tl nin üzerinde yazmışım bunu saptırmaya çalışmanız da insanları aptal yerine koymaktan başka birşey değil. Bu meblayı toplamak için kendi ekipmanımı sattığmı ve konserlerimden kazanıp size vereceğim paranın da zararını çekerek zor durumda kaldığmı belirtmek için fiyatı aşağı yukarı söyledim, meblayı söylemiş olmamın başka hiç bir sebebi yoktur. Aslında açık açık söylemek hoşuma gitmese de hayali dediği fiyata şöyle bir bakalım.
1125 dolar amfi
340 dolar wahzoo
510 dolar ISP + delay
315 dolar compressor
265 dolar drive'n boost
180 dolar pedalboard
320 dolar chorus (siz bulamadım diyerek iptal ettiniz)
199 dolar phaser (siz bulamadım diyerek iptal ettiniz)
hesaplayalım bakalım rakam hayali mi değilmi.
Pedalları almaktan vazgeçimişim ya Bana pedallar gümrükten geçmedi alma o halde diye çıkışan da bu şahsın ta kendisidir. Sanki karşısında çocuk varmışçasına azarlayarak seviyesiz bir üslupla ve son derece yüksek bir ses tonuyla benimle konuşuyor.

1. 29 Martta sipariş veriyor, peşinatını yatırıyor.

2. Ürünü 15 Nisan'da ABD ofisine variyor.
3....
falan filan yazmışsınız bu hikaye alıcıyı ilgilendirmez 10 haziranda elinizde dediniz mi? evet ağustos oldu elimdemi? hayır.

Yok TSE yle uğraşmış bilmemneyle uğraşmış.. Bunlar müşteriyi ilgilendirmez zaten bir insan gümrükten mal çekebilecek kadar bilgi ve tecrübe sahibiyse araya başkalarını sokup ona yüzlerce dolar komisyon ödemez.
Bu tartışmayı büyütmek istemiyorum artık başımdan geçen olayları tarafsız bir dille aktardım, forum ortamının bana verdiği hakla iyi referanslarımı nasıl paylaşıyorsam, kötüleri de öyle paylaşıyorum. Söylediklerimde ne kadar haklı olduğum son zamanlarda ambarguitars'a yapılan yorumlardan da belli zaten.
 
Herkese merhabalar, "aimlessmentality" kullanıcı adlı Eren abiden Fender USA aldım. Gitar bahsettiği gibi çiziksiz, tertemiz bir gitardı. Kendisini daha önce hiç tanımama rağmen 2-3 telefon konuşmasıyla çok büyük güven verdi. Zaten hiç tereddüt etmeden hesabına yatırdım ve her şey zamanında elimde oldu. İnşallah kısa sürede tekrar alışverişimiz olur. :) Alış veriş yapmak isteyenler olursa kendisiyle referans olarak belirtmek istedim. Hiç bi problem yaşamayacağınıza kefilim.

Hayırlı ramazanlar.
 
Biraz geç oldu ama şu an aklıma geldi. Yaklaşık 2 hafta önce radical'e boss me70 sattım emg81+nakit şeklinde. Kendisiyle süper hızlı bir şekilde uzlaştık ve güveninizi boşa çıkarmayan bir arkadaştır. İyi günlerinde kullanmasını diler kendisine teşekkür ederim tekrar.
 
Benim de biraz geç oldu fakat kendisi şu an aktif olduğundan dolayı belirteyim dedim. aimlessmentality nickli Eren bey, mtm2_ibnz için Fender ricamı kırmayıp gönül zenginliğini sunduğu için teşekkür etmek istedim. Kendisi çok güvenilir ve iyi bir insandır. Ekipmanlarına gözü gibi bakmaktadır. Bu yüzden tebrik ederim en kısa sürede alış-veriş yapmak dileği ile. :)

.
 
Aimlessmentality nickli Eren abimden Jackson Ke3 Kelly gitar aldım. Durumum sebebiyle kargo parasını da karşılayan Eren abi gerçekten çok güvenilir biri. Gitar söyledigi gibi tertemiz çiziksiz çıktı. Kargoyu da taş gibi yapmış ki ciddi anlamda yarım saat uğraştım gitara ulaşabilmek için :) Çok özenli ve güvenilir bir abimiz rahatça alışveriş yapabilirsiniz.
 
SEMİZOTU nickli kişininde daha önce müşteriler tarafından şikayet ediliğini duymuştum yalan yada doğru birden fazla kişi söylüyorsa doğruluk payı olabilir

Hakkımı arama adına yazıyorum. Vakt-i zamanında böyle bir mesaj atmıştınız ve o zaman ki şartlar itibari ile cevap vermemiştim. O birden fazla dediğiniz kişi, adını zikretmeyeceğim ve forumun sayısız üyelikli bir bireyi. Yazınızdaki asılsız suçlamalar doğrultusunda mesajınızı gözden geçirmenizi öneriyor, kimse hakkında bilmediğiniz durumlardan ötürü yorum yapmamanızı tavsiye ediyorum. Benimle (hatta nickimi bile doğru dürüst yazamadığınız birisi ile) hiç alış-veriş dahi yapmadığınız, konuşmadığınız halde bunu yazmanız Evrensel Ahlak Kuralları' na aykırıdır. Atıp tutmalar ile olmuyor bu işler. Sizin hakkınızda ya da sattığınız ekipmanlar ile ilgili neler uydurabilirim/uydurabilirler isterseniz düşünün, empati kurun.

Not : Bu yazım o postu beğenme gafletine düşen ve o olayları bilmeden gözlük takan sığ düşünceli insan için de geçerlidir.

Saygılarımla...

.
 
Arkadaslar, su mubarek Ramazan gunu birbirinizi yemeyin yahu. Itham eden arkadasimiz da lutfen daha tutanakli ve kanitlanabilir seylerle gelsin, sonucta milletin onuru serefi soz konusu, biz gavur degiliz ki tınlamayalım boyle seyleri.
 
Sevgili Burak (mtm2_ibnz), Mehmet (semizotu25) ve Çağrı (Claxton), güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Alışverişlerde karşınızdaki insanı sanki size ürünü satmaya mecburmuş gibi görmeyip samimiyetle davrandığınız,çıkan aksaklıklara hoşgörü ile yaklaştığınız ve özellikle yaşımın sizden büyük olması sebebiyle gösterdiğiniz saygı için çok teşekkür ederim. (Burak ile alışverişimizde benim yoğunluğumdan dolayı unutulan parçalar ikinci kargolar gecikmeler yaşandı, Çağrı'ya ise gitarın kasasından ve vakit darlığından ötürü bir gigbag ayarlayamadım.Her iki kardeşimde olağanüstü hoşgörülü davrandılar.)

Sizin samimiyetiniz karşısında bende elimden geleni yapmaya çalıştım ve sonuçta keyifli alışverişler oldu,arkadaşlıklar kuruldu. Umarım tekrar bu şansı yakalarız.

Yani sonuçta Mehmet gönül zenginliği hep karşılıklı.

Tekrar teşekkürler hepinize.
 
Bilmiyorum yüzlerce alışverişten sonra referansa ihtiyacı varmıdır ama ben yine de yazmak istedim. Halilpazarlama ile güzel bir amfi alışverişimiz oldu, sayesinde -sunduğu alım seçenekleriyle- gerçekten 0 olan ürüne mağaza fiyatından daha hesaplı bir fiyata hemde beklemeden (Ürün stoklarda kalmamıştı) sahip oldum. Kafa ve kabin ayrı ayrı öyle paketlenmişti ki, uçurumdan düşseler eminim sapasağlam çıkarlardı.

Harun çok ilgili ve güvenilir bir insan. Buradan kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Umarım yeniden alışveriş şansımız olur.
 
Geri
Üst