Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız

@aztek ile sorunsuz bi alışverişimiz oldu gitarı çok iyi paketlemiş valla pakete bıçakla daldım ama yinede uzun sürdü açması yarın devam ederim diye Bırakıp gidecektim neredeyse :D
 
DeePSHaDow nickli arkadaş sattığım bir ürünle ilgili bana mesaj atmış. Elimdekini satıp döneceğim diye. Bu mesaja cevap yazmadım. Çünkü bu tarz çok mesaj aldım. Kaldı ki bir cevapta gerektirmiyor bana göre. Bir kaç gün sonra bana neden cevap yazmıyorsunuz diye bir özel mesaj daha yollamış. Bende bunun üzerine kendisine çok vaktim olmadığını o yüzden yazamadığımı açıklayan bir mesaj gönderdim. Ama hızını alamayıp bana yazdığı ve hakaret içeren son iki mesaja anlam veremedim doğrusu. Sanki denemeden parayı gönder cihazı al yazmışım gibi cevap yazmış. Bir de para elinde çekilmiş resim göndermiş. :) Yönetim inbox mesajlarımı inceleyebilir. Umarım gereği yapılır.

Özel Mesajlar'ı gizlilik sebebiyle kaldırıyorum...
Grundar...
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Sayın @osman_nazik , mesajınız düzenlendiği için işin gelen kutusu yönünü kaçırmış bulunuyorum. Gördüğüm kadarı ile, arkadaşın mesajına cevap atmamanız kendisini sinirlendirmiş. Forumda bu tip davranışlarla önceden de karşılamış, ve bunu hakaret olarak karşılayan, bu damarı zayıf kullanıcı çok. Haklarıdır da. Burası sahibinden sitesi gibi değil, sayımız az. Bir anlamda bizbizeyiz. Ben olsam, en azından "Elbette, ama elimde kalacağının garantisini veremem" veya "Tamamdır. Satılırsa da haber veririm" babında bir mesaj yazardım. Dikkat ettiyseniz, bu tip davranışlardan şikayet eden kullanıcı sayısı da forumda çoktur. Hassasiyetlere biraz daha dikkat etmek gerek bence. Aksi takdirde, insan yerine konmadığını hisseden - düşünen insanların tepkileri uç olabiliyor.
 
Sahibinden demişken, orada bir arkadaş var, Selahattin Süngü (Ankara). Kendisinin ilanlarını forumda hiç görmedim. İki kez uzaktan alışverişim oldu (ben alıcı olmak üzere). Amfi işleri yapıyor. Verdiği ürünün arkasında duran ilgili bir arkadaş. Umarım forum dışına taşmış olma sakınca yaratmıyordur.
 
DeePSHaDow nickli arkadaş sattığım bir ürünle ilgili bana mesaj atmış. Elimdekini satıp döneceğim diye. Bu mesaja cevap yazmadım. Çünkü bu tarz çok mesaj aldım. Kaldı ki bir cevapta gerektirmiyor bana göre. Bir kaç gün sonra bana neden cevap yazmıyorsunuz diye bir özel mesaj daha yollamış. Bende bunun üzerine kendisine çok vaktim olmadığını o yüzden yazamadığımı açıklayan bir mesaj gönderdim. Ama hızını alamayıp bana yazdığı ve hakaret içeren son iki mesaja anlam veremedim doğrusu. Sanki denemeden parayı gönder cihazı al yazmışım gibi cevap yazmış. Bir de para elinde çekilmiş resim göndermiş. :) Yönetim inbox mesajlarımı inceleyebilir. Umarım gereği yapılır.

Özel Mesajlar'ı gizlilik sebebiyle kaldırıyorum...
Grundar...
İşin hakaret kısmından önce karşınızdakini insan yerine koymayıp cevap vermeyrek tahrik ettiğinizi neden farkedemiyorsunuz. Düşününki bir mağazaya girdiniz ve satıcıya bi şey söylüyorsunuz ve o da duvar gibi duruyor. "Ne yapardınız?" diye sormuyorum. Nasıl karşılardınız? Ne düşünürdünüz?
 
@devastator, @hackeiommi bence @osman_nazik'e haksızlık yapıyorsunuz. Ve bunu farkında olmadan yapıyorsunuz. Çünkü dün @DeePShaDow'un hakaretlerle dolu mesajını mağlesef okuyamadınız. 5 dakika içinde sayfadan silindi.
Bir tarafta satıcı nezaketini göstermediği için haksız bulunan biri var.
Diğer tarafta küfürler saydıran, kişiliğine hakaret ederken "madam" gibi benzetme yaparak kadınları da aşağılayan biri var. Tekrar diyorum mağlesef bunu görmeniz engellendi ve satıcı bence haksız yere burada hedef oldu. Tabi öyle bir mesajı engellememekte biraz zor, sanal tartışma anlamında iş çok daha ileriye gidebilirdi. Eminim yeni hakaret türleri, kelime kombinasyonları vs. öğrenirdik.

Neden haksız yere, çünkü satıcı orada nezaket göstermek zorunda değil. Alıcı diyor ki elimdeki ürünü satıp döneceğim "nokta". Buna cevap vermek evet 10 saniye sürer ancak buna benzer birçok mesaj atılıyor ve hepsine cevap vermek bazen günlük meşguliyette mümkün olamayabiliyor. Bunu yüz yüze yapılan alışverişe benzetmeyin lütfen. Potansiyel alıcının ayağına sağlık en azından. Klavye başında ancak ciddi alıcı, kesin alıcı sayısı bir anda artıyor. Telefonla aranıp ciddi alıcıyım GeT açar mısın denip daha sonra satıcıya geri dönülmeyen kişileri de gördük. Hani ciddi alıcıydın, yok almaktan vazgeçtim vs... Diyelim ki ben burada haksızım. O zaman alıcı nezaketi nerede? Arkadaş elimdeki ürünü pazartesi satıp size geri döneceğim benzeri bir mesaj atıp, pazartesi günü tekrar satıcıyı neden bilgilendirmiyor?

Bence alışveriş nezaketi alışveriş sırasında olur. Şunu satarsam kesin alacağım, ciddi bu ürünü alacağım bana ayırt abi, piyango bu akşam tutacak abi tarzı mesajlara nezaket göstermek ile pazarlık başlatmak isteyen veya ürün hakkında bilgi almak isteyen kişiye nezaket göstermek arasında fark var. DeepShadow'un mesajını görene kadar @welmour 'un söylediklerini çok yerinde bulmuştum. Satıcı nezaketinin önemini yani. Ancak o mesajdan sonra osman_nazik'in cevap vermemesini haklı buldum. Kazara nezaket gösterseydi o tarz kişi ile ileride alışveriş yapmak zorunda kalabilirdi.
 
@Chardx aynen o mesajlarda yazanları göremediğim için devamına geçmedim zaten. Sadece karşı tarafta olanın yerinde olsanız ne düşünürdünüz? Benim sorum bu. Fakat arkasından gelen mesajlar hem de hakaret içeriyorsa ve ağır hakaretse işin rengi çok değişiyor. Ben forumdan benzer bir durumdan dolayı hakaret ö.m.lerine cevap yazmayıp avukatıma verdim. Savcılık 6 ay ile 2 yıl arası hapis talep etti ve o forum üyesi ceza aldı. Bu hakkını kullanıp kullanmamak onun tasarrufundadır tabi.

Ben buradaki konuyla ilgili başlangıç olarak sadece karşıdakilere cevap yazarak bu durumları yaşamayabileceğimizi düşünüyorum
 
Olur mu yahu öyle şey? Değil bir ürün satan, herkes birbirine belli bir nezaketi göstermelidir. Bu insanlıkla ilgili bir durumdur. Otuz kişi de boş boş konuşur, altmış kişi de tırı vırı mesaj atar. Satış işi bu, en nihayetinde insanla muhatabız. İnsanla baş etmek istemeyen, toleransı, sabrı düşük olan hiç bulaşmasın o zaman bu işlere sevgili @Chardx. Benim de başımdan geçti bu tip şeyler. Ama söz verip de sebepsiz yere cayanlar yüzünden (bazılarının haklı sebebi vardı, onlara zeval olmasın) başkasından nezaketimi de esirgemedim, kimseyi de keyfiyen caysa bile ayıplamadım, teşhir etmedim. Sayın @osman_nazik i de toptan gömmedik dikkat ederseniz. Gerçek hayatında kullanıcı adındaki gibi gayet nazik, belki hepimizden kat be kat hassas, dikkatli bir insandır belki bilemeyiz. Ama sanalda da hassasiyetlere dikkat etmek gerek diye düşünüyorum. Olmuş bir kere. Umalım tekrarlanmasın.

Saygılar, sevgiler.
 
Şunu da belirtmek lazım. Ben mesajı silinmiş haliyle gördüm. @Chardx görmediğimiz bir mesaj üzerine yazıyor tabi. @osman_nazik ile ilişkisi var mı yok mu onu da bilemiyorum. Ben sadece en baştan beri mesaj atan kişiye mutlaka dönüş yapılmasını her zaman savunan birisiyim. Ha bana buradan mesaj yazmış birisi ha yanımdan geçerken selam vermiş. Aynı şey. Yani karşımdaki insan. Ben de insansam ve bana birşey denmişse cevap veririm. Olay budur.
 
Arkadaşın herhalde ana avrat küfür etmesi gerekiyordu bana. Torpilli bir kullanıcı olduğunu anladım şimdi. Bütün bu maruz kaldığım lafların üzerine şikayetim gereksiz görülmüş bir de uyarı almışım. Şaka gibi :)

Muhtemelen ana avrat küfretse de bir şey değişmeyecek. Yönetim sanıyorum özel mesajlara pek karışmıyor. Öte yandan potansiyel müşterinize cevap vermediğiniz için en ağır küfürü hakkettiğinizi düşünenler de herhalde vardır :)

Geçmiş olsun. sonraki mesajlardan da gördüğümüz üzere bu forumun böyle bazı gariplikleri var.
 
Geri
Üst