Lambalı Amfi - Lamba Değişimi (yardım)

2 tanesinin yerini değiştirdim aynı. ses düşük clean ton çok kötü. 3. lambada demir bir kabın içinde onu nasıl çıkaracam bilmiyorum nuda açmayı deniyeyim.
 
Yerlerini değiştirdim hala aynı. Ya birden fazla lamba bozulmuş ya hepsi bozulmuş. Yada daha kötüsü amfiye bişey olmuş. umarım lambalardandır.
 
Özellikle vintage tarz amfiler 30 yıldan eski değilse, kötü yerlerde beklememişlerse bozulma ihtimalleri zor. Lambalı amfi komponentleri, devreleri son derece dayanıklıdır. Benim amfinin 35 yıldan sonra bir kere ton katının eskiyen bitik parçaları değişti o kadar. Onların bozulmasının sonucu da seste düşmeden çok clean veya driveda sesin boğulması, notaların birbirine girmesi şeklinde görülür. Amfi eski ve durum da bu ise o zaman amfiyi Selahattin'e götür bir baksın derim.
 
arkadaşlar bende ibanez valbee var ama sesi çok bozuldu yaklaşık 2 yıllık lambalar var üzerinde bende lambalardan dolayı bozuluyodur diye düşünüp lambaları söktüm. biri 6L6GC diğeri 12AX7B. aynlarındanmı almalıyım yoksa soketleri aynı olanlardanmı almalıyım? Tünelde kadıköyde neresi satar? birde bu bios ayarı nedir? şimdiden sağolun
 
Sakın farklı bir şeyler alayım deme! En azından muadillerini al. Mesela 12ax7'nin muadilleri ECC83'lerdir. Her markanın lambası da diğerlerinden farklıdır, az çok tona etki eder. JJ'ler daha koyu, EHX'ler daha parlak vs. Buradaki incelemeleri iyi okursan hangisinin işine yarayacağına dair az çok fikir edinirsin:

www.thetubestore.com

Lamba satan dükkan maalesef az. İstanbul'da alternatifler bildiğim kadarı ile mydükkan veya Timpani ile kısıtlı ( http://www.timpani.com.tr/ )
 
Amfiyi 1 saat açık tutuyorum. Sonra çalmaya başlıyorum. Çaldıkça ses yükseliyor. Sonra en yüksek seviyeye geliyor en düşük seviyede bile ses çok yüksek. Ve ses yükselmesiyle tonda düzeliyor. Hemde eski lambalarla. Acaba biz arkadaşla lambayı değiştirmeden önce lambalar iyice ısınmıştı diyemi ses düzelmişti de biz o ilk lambadan sandık. Yani ton harika oluyor 1 saat açık tutup çalmaya başladıktan 10-15 dk sonra. Hem clean hem drive temiz oluyor. Bu ne anlama geliyor? Sonuçta ilk açtığımda bile ses o kadar düşük olmamalı ton o kadar kötü lmamalı her ne kadar lamba ısındığında ses hacimlensede lambalı amfilerde bu biraz abartı bir durum? Bir fikriniz var mı?
 
Lamba ısındıkça ton biraz daha güzelleşir tamam ama hani o kadar da değil. Açtığında çamurken bir saat sonra birden tonun Brian May olmaz mesele. İlk aklıma gelen lambalarda sorun olabileceği.
 
Valla tamda dediğin oluyor :D Demek biim arkadaşla baktığımız lambadan değilmiş. Çünkü o sırada lambalar iyice ısınmıştı. Neyse lambaları spariş edip tougnca göstermeden anlıyamıyacaz. Yinede bir sorayım demiştim =)
 
Lambaları spariş edeyimde götürmüşken lambalarla götüreyim amfiyi 30 kg çünkü. Görüştüm kendisiyle. Burdan yardımlar ve bilgiler içinde teşekkürler =)
 
Bu arada unutmadan, lambalı amfilerde bazen preamp katında 12ax7 görünümlü ama (EF86 gibi) farklı model koduna ve işleve sahip lambalar da kullanılıyor. Preamfi lambalarını getirtmeden önce arada 12ax7'den farklı model lamba var mı kontrol edin. Kolay gelsin.
 
Lambalarım geldi gıcır gıcır çok güzelde paketlemişler :D Kaldu Selahattin beye götürmek. İşin kötü tarafı amfi ağır ev uzak merkeze diye 1 ay sonra taktırcam lambaları merkezde ki arkadaşlara o zaman geçicem diye. Oraya geçmişken yaptırayım diyorum. Getir götür sonra bi daha götür olacak şimdilik böyle idare edeyim. Ama sabırsızlandım bakalım JJ Teslalar nasıl bir etki yapacak :D
 
Geri
Üst