fender blues junior

Selamlar. Fender blues junior anfi kullanmış olan var mı? Alet hakkındaki yorumlarınız nelerdir. Bide fiyatı (0 ve 2. el fiyatları) konusunda bilgi yazarsanız sevinirim. Teşekkürler
 
Müthiş bir amfi. Türkiyede pahalı ama. Kıvılcım 750-800 yuro demişti sanırım fiyatına. 15 watt olması sakın aldatmasın. Fender'in 15 wattı başka amfilere benzemez. Ankarada bunla saatlerce bar programında bile çalıyolar...
 
Ben muziktek.com'da drb abimize sormuştum özelden nasıl bi amfi alayımmı diye, baya baya anlatmıştı bana.
Ben amfiyi kullanmadım ama drb bu işin uzmanı olduğun için onun söylediklerinden alıntılar yapayım sana..
mehmet abim sana sormadan yayınlıyorum burda anlattıklarını ama maksat vatandaşa hizmet biliyosun :p

"Blues jr. super bir amfidir. Lami cimi yok cidden cok cok iyi bir amfi. O kadar iyi ki fender bunu cikardiginda cogu insan cok beklentisi olmadigindan bu amfi ile karsilasinca apisip kaldi, ve bir yerde fenderin cok ust modellerinden sonra yaptigi en iyi amfi kendisi. Daha buyuk modellerinden (hot rod deville, deluxe falan) cok daha iyi bir amfi.

Ama ne oldugunu bileceksin, ona gore alacaksin. Ha o lafa girmeden once sana bir de transistor davasini soyluyeyim. Bende bir tane fender princeton chorus 1 x 12" ve 1 x 10" kolonlu bir amfi var, transistorlu ve hesapta 65W. Blues jr. (15W) ondan daha guclu daha tok. Yani bence hic mi hic transistor isine girme ki bu princeton chorus gayet saglam diye bilinir.

Artilari: temiz tonlari tam olarak tube yada valve fender tonlari, ama biraz tok tarafindan twin yahut fender reverb gibi cok tiz degil. Bence cok daha iyi ve temiz tonlari fenderin bir basyapiti olan 59 bassman'e benziyor ki 59 bassman marshall lambali amfilerin babasidir. Yani mr. loud lakapli jim marshall ilk JTMleri 59 bassman'i kopyalarak yapmis, ve bunu kendi tarihcesinde kendisi soyluyor! Neyse, yani temiz olarak cok iyi.

Sesi actiginda bu amfi birden sapitir ve inanilmaz power tube overdrive'i almaya baslarsin. Inan sen elindeki SD1 i bile kullanmayacaksin eger sesi acabiliyorsan, cunku her turlu overdrive pedali ne olursa olsun sis kompress eder, biraz daha siki garip konsantre bir ton yapar. Ama sesi acarsan asil amfinin overdrive'i olursa bu olmaz. Iste bundan dolayidir ki hic bir zaman ne pedali kullanirsan kullan hic bu kadar temiz ve derin overdrive alamazsin. Ve ustundeki master volume (normal volume'den baska) bu yogunlugu cok iyi ayarliyor. Yani hafif yada agir overdrive alabiliyorsun (metal icin degil tabi ama zaten bana sorsan hani o sacma bir sey).

Amfi cok cok iyi kisaca, yillardir kullandim ve gittikce sevdim ve daah da seviyorum.

Eksileri: 15W! Kicini yirtsan artiramiyorsun. Blue guitar ORG da bir kac modificasyonla 18w yapabiliyormussun ama o zaman ton egisiyormus, ondan o olaya hic girmedim. dolayisi ile eger iki gitar cagir cugur cok sert baterili bir grupta caliyorsan ve de ses ayarlamasini yapmiyorsaniz problem olur! Az gelir. Ama ses ayarlamasi yapiyorsan sahnede falan yetiyor, hem temiz hem overdriven yani. Hatta hatta eger ikinci bir gitarci yoksa rahat rahat yetiyor. Ben mesela bu amfiyi cok cok cok sevmeme ragmen iki gitarla allman bros tripleri attigimiz (hali saha usulu top oynama seklinde caldigimiz) grubumuzda daha rahat olabilmek icin her dakika volume derdinden kurtulmak icin gittim bir tane Peavey classic 30 aldim, cunku bendeki fender 59 bassman RI'i tasimak olum! Arabamin bagajina sigmiyor alet, 4 tane 10" kolon var yani! Peavey classic bir yerde temizlerde cok iyi degil, blues jr. ondan cok daha iyi. Ama guc acisindan cok ise yariyor.

ama dersen ki ben amfiyi mikrofonlayacagim dert degil o zaman takma direk blues jr. al gozun kapali.

Bir diger eksisi reverbu. Cok cok iyi degil, rezil degil tabi ama keske tuplu bir reverbu olsaydi. Ama tabi amerika fiyati 350 papel olan seyde pek bunu bekleyemiyorsun. Spring reverbu var. Ama bu da cok problem degil simdi artik cok guzel ve ucuza 100 dolar gibi ayri reverbler var onlari kullanirsin illa kayit falan yapacaksan.

Boss Ds1 SD1 ve mesa boogie v-twin'i cok iyi tasir. Ve tonlar birden dusuk seslerde olabildigince marshall JTMlere yaklasir, haberin olsun. Ama bundan baska processor in out yeri yok. Yani amp modeller'i cok iyi baglayamiyorsun. Peavey de var ve bayagi ilginc seyler yapiyor. Cok kullandigim bir sey degil ama guzel ilgincmis dedirtti bana, peavey yani.

5 tup iste, 3 ECC83 (preamp icin) ve 2 EL84 (power tube) sanirim. Sovtekin yaptigi tupler, groove tubes mu ne deniyor onlar. Ben JJ tesla taktim onlar yerine cok dha iyi oldu cidden. Biraz daha tok ama ayni zamanda parlak oldu. Ama bunlar tabi senin icin sonraki asamalar. Amfinin kolonu guzel ama yarin obur gun denk gelip te bir celestion blue falan takarsan offfff yani alet ucuyor o zaman belirteyim. 1500 dolarlik el yapimi amfilerden daha iyi oluyor haberin olsun.

Seymour duncan mesela kendi calmak icin iste tam bu sekilde bir blues jr kullaniyor, ki dusun o herifin kim oldugunu. Billy gibbons denen adamda var kullanmis ama hangi sarkilar oldugun soylemiyor.

Baska bir nokta da su: 2000'e kadar falan bu amerikada uretildi. Sonra 50 mil guneye ama meksika sinirinin oteki tarafina gidip simdi meksikada uretiliyor. Bazilari bozuldu falan diyor ama cogu da fark yok diyor. Yeni aldiginda meksika yapimi bir sey alacaksin ona gore. Eski alirsan (www.gbase.com denen yere bak) amerikan olur. Bendeki amerikan. Meksika denemedigim icin bilemiyorum bu arada.
"

Adam ermiş ne diyebilirimki :tap: :tap:
 
Valla iyi yazmisim ne diyeyim! :LOL: Okudum da eksik bir sey birakmamisim dusunduklerim hakkinda.

Iyi oldu paylastigin.

Gorusmek uzere.

B
 
+1
Ben de bir kaç aydır bunu düşünüyorum. DrB 15W ı artıramadığını söylemiş. Yani ilk bakışta ev için uygun. Fakat düşük seviyede o lamba tonunu (zenginliğini) verebiliyor mu? Yoksa ortalama 4-5/10 pot seviyesinde mi verim alınıyor? Evde 2-3/10 seviyesini geçemiyorum...
 
Simdi ev icin ne istediginize bakar. 15W olsa da lambali bir amfiden adam gibi ses almak icin sesini maalesef acmak gerekiyor. Ve bu durumda da komsularinizla ne kadar yakin iliskiler icinde oldugunuz cok onemli.

Blues jr.'in ustunde (fenderin pazarlama taktigi oldugu one surulen) linear potanslar var, audio degiller. Yani ses 1-2 arasinda cok ciddi bir artis gosterir, ondan sonra 5 6 gibi master volunuz eger 10-12 arasinda ise ses catlamaya baslar, ve bu catlama yukari dogru devam eder sonunda led zeppelin kadar bagirtkan ve overdriven tonlara kadar. Ama sesi 8 9 gibi tutup master vol'u 5 gibi birakirsaniz catlama ve temizlik ayni anda beraber olacak, yani hizli cektiginiz teller catlayacak otekiler temiz bir ton verecek. Inanilmaz guzel tonlar kisacasi.

Haberiniz olsun ev icin cok suskun bir alet degil kendisi. Yani o yukarda yazdigimda ciddiyim, 60 wattlik transistorlu kadar en azindan sesi var. Eger evinizde ciddi ses problemi bulunuyorsa bence v-amp 2 falan gibi bir sey yada transistorlu bir amfi isinize daha cok yarar, tabi eger komsularinizla kavga etmek istemiyorsaniz.

Gerci 60Wlik 2x12" Celestion kolonlu ampegleri evlerinde bagirtan arkadaslarim vardi ama artik onlar herhalde komsulari ile bambaska sevide bir iliskideler. Tam bilemiyorum.

B
 
Valla arkadaşlar 60 watt lambalı crate blue voodoo ile 5/10 a kadar açıyorum. Üstünü denemedim daha pek. Çünkü daha açınca odada rahat edemiyorsun :) komşuyla ilgili değil konu :)
 
Bu arada cidden evde 1-2'den sonra yuksek ses oluyor, ve amfiden tam randiman alamiyorsunuz. Yani 1-2 arasi daha amfi hic birseyini size gostermemis oluyor. Haberiniz olsun.

B
 
Megadeth79 demiş ki:
sagolasın ben de oyle dusumustum. TRde attenuator satılımıyor. Olsa valla kıyacam paraya kral bi amfi alacam ama attenuator yok maalesef.

O da lambalarin omrunu 4de birine indiriyor arkadas ya. Bence komsularla iyi iliskiler tutmak ve saatli calmak cok daha rahat. :LOL:

B
 
blues jr ile ilgili bir sorum olcak
tabiki metal için yapılmış bir amfi değil kendileri ama aktif manyetikelerle beraber sağlam ton alırmıyız yoksa yinede zayıf kalırmı
asıl amaç ına uygun olarak blues için kullanılacaktır lütfen kfür etmeyiniz
oha yuh o amfiyle yapılırmı demeyin benim için clean tonlar cok önemli zaten yaş ilerledikce muzik zevki değişim geçirmekte ama şimdilik daha sert tonlar kullanmak istiyorum abilerimizin görüşleri neler
 
deliturko demiş ki:
blues jr ile ilgili bir sorum olcak
tabiki metal için yapılmış bir amfi değil kendileri ama aktif manyetikelerle beraber sağlam ton alırmıyız yoksa yinede zayıf kalırmı
asıl amaç ına uygun olarak blues için kullanılacaktır lütfen kfür etmeyiniz
oha yuh o amfiyle yapılırmı demeyin benim için clean tonlar cok önemli zaten yaş ilerledikce muzik zevki değişim geçirmekte ama şimdilik daha sert tonlar kullanmak istiyorum abilerimizin görüşleri neler

amfinin kendi drive'ı ile sonuna kadar açsan da bi megadeth tonu yakalanmaz tahminimce ama drb'nin dediği gibi analog pedalları çok iyi taşıyormuş bu amfi, al bi metal zone gitsin.Zaten dediğin gibi ilerde müzik zevkin değişse de kullanırsın bu amfiyi :p
 
bende öyle düşünüyorum elimde esnek ekipman olmasına özen gösteriyorum şu ana emg 81 set kullanıyorum drive problemi yok ds 1 sipariş ettim bu yüzden mt 2 yerine bundan sonra amfiyi adam etme zamanı geldi tamamem tüplü bir amfi fiyatıda cazip böyle bi şeyler yapacağım yavaş yavaş olcak artık gitarpeadal birde amfi işine girse süper olcak
 
deliturko demiş ki:
bende öyle düşünüyorum elimde esnek ekipman olmasına özen gösteriyorum şu ana emg 81 set kullanıyorum drive problemi yok ds 1 sipariş ettim bu yüzden mt 2 yerine bundan sonra amfiyi adam etme zamanı geldi tamamem tüplü bir amfi fiyatıda cazip böyle bi şeyler yapacağım yavaş yavaş olcak artık gitarpeadal birde amfi işine girse süper olcak

Ne gariptir ben de şimdi gitarpedala bakıyodum :) amfi varmıdır diye ama maalesef, zaten amfinin oralardan gelmesi riskli iş ya.en iyisi umut abimizle irtibata geçelim :p
 
heralde en sağlam öyle olcak ama gitarpedal da amfi olursa cok iyi olur
türkiyeye gelen amfiler sanki ups lemi geliyor hepsi sigortalı olarak
dimi neyse bekleyeceğiz
 
Hmm... Elimde şu an iki adet amfi var... Birisi ilk amfim Rocktek RK10R. Onun sesi DrB nin bahsettiği gibi ani artışlar yapıyor... 2-3ün üstüne çıkmak imkansız... Zaten tonu da çok tatlı değil... Diğe amfimse Marshall VS30R. Onu da 2-3'ün üzerine çıkaramıyorum... Zaten processordaki output level oldukça düşük(2-3-4/10)... Demekki bu alet beni götürmeyecek :( Zaten yüksek seviyelerde çalmayı sevmem, bu yüzden :(...
Sanırım müstakil bir eve taşınmalı...
 
Benim bir sorum olacak.. benim ev müstakil ve diyorum full lambalı bi amfi alsam ses problemi olmaz.. Blues Junior'u baya övmüş DrB abi.. pro junior diye bir model var acaba arasındaki farklar nedir?
 
ExE demiş ki:
Benim bir sorum olacak.. benim ev müstakil ve diyorum full lambalı bi amfi alsam ses problemi olmaz.. Blues Junior'u baya övmüş DrB abi.. pro junior diye bir model var acaba arasındaki farklar nedir?

Blues JR:

http://www.fender.com/products/search.php?partno=0213205000#

Pro JR:

http://www.fender.com/products/search.php?partno=0213203000#

Pro JRda reverb yok, ve 10 inch'lik bir kolon var (12 inchlik tir blues jrdaki), ama ikisi de ayni gucte, 15w yani, kolon da 8ohmluk 30W'lik fender kolonu (ebat farki olsa da).

DAah az bass verir problem orada. Kolon ebadi ne kadar buyurse o kadar daha fazla bass ve netlik alirsin.

Ebat farki icin:

0213203000_xl.jpg


Ve en onemli farki pro jr.da sadece iki dugme olmasi, vol ve ton! Blues jr. master vol bir amfidir, yani oyle oyuncak gibi bir sey degil! Vol vardir, master vol vardir, reverb, sonra bas tiz ve orta yani toplam 6 dugme!

B
 
Geri
Üst