Mydukkan.com'dan Gitar Alacaklar Dikkat!

Durum
Yanıtlara kapalı.
s-co
Benim kendimden şüphe duymam değil, yasayı objektif değerlendirince diyorum, -herkes diyor ki- haksız olanın dahi gidip gitarını iade edebildiği bir yasa, ben de bunun da kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabilme ihtimalini söyleyip yasanın alıcı ve satıcı açısından eşit adillikte olmadığını belirtiyorum. Biz burada yanlış ve doğruları tartışıyoruz.

Mydukkan'ı düşünüyorum demedim, en başından beri dediğim ben onlarla iletişime geçtiğimde bana adil davranmamış olmaları bana koyan. Gitar değişiminden önce kendilerinin müşteriye nasıl yaklaşacaklarını öğrensinler diyorum. Ben en başından beri vuruğu bu kadar dert etmediğimi söyledim, sayfa sayfa uzatmamın sebebi kendilerinin şöyledir böyledir diye benimle polemiğe girmeleri. Benim kurula gitmem benim açımdan bir şey değiştirmiş olmayacak, sadece karşı tarafa girecek diyorum, bu da asıl ulaşmak ve dikkat çekmek istediğim çözüm değil diyorum. Tamamen art niyetle yaklaşmışsınız.
 
s-co
Benim kendimden şüphe duymam değil, yasayı objektif değerlendirince diyorum, -herkes diyor ki- haksız olsan bile gitarını iade edebildiğin bir yasa, ben de bunun da kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabilme ihtimalini söyleyip yasanın alıcı ve satıcı açısından eşit adillikte olmadığını belirtiyorum. Biz burada yanlış ve doğruları tartışıyoruz.

Mydukkan'ı düşünüyorum demedim, en başından beri dediğim ben onlarla iletişime geçtiğimde bana adil davranmamış olmaları bana koyan. Gitar değişiminden önce kendilerinin müşteriye nasıl yaklaşacaklarını öğrensinler diyorum. Ben en başından beri vuruğu bu kadar dert etmediğimi söyledim, sayfa sayfa uzatmamın sebebi kendilerinin şöyledir böyledir diye benimle polemiğe girmeleri. Benim kurula gitmem benim açımdan bir şey değiştirmiş olmayacak, sadece karşı tarafa girecek diyorum, bu da asıl ulaşmak ve dikkat çekmek istediğim çözüm değil diyorum. Tamamen art niyetle yaklaşmışsınız.

Üstad kusura bakma ben en başından beri doğru çözümün gitarın yenisi ile değişimi olduğu kanaati ile diyaloglara katıldım.Sizin açınızdan birşey değişmeyecekse(ki şu andada siz gitarı satmaya kalksanız zarardasınız(girdi demek istemedim))bana söyleyecek birşey kalmıyor.
Dışarıdan objektif bakınca tavır değiştirmiş görünüyorsunuz.Bunun adı art niyetse peki öyle olsun...
 
kimyacı usta nasıl anlayacak? bi de reeve'e yalancı demek değil mi bu opsiyon 3. adam vurmadım diyo? ben anlamıyorum, susayım
 
İnternet teslim saati bilgilerinde 09:00 yazıyordu. Zaman zaman bu saatte de teslimat yaptıklarını söyledi kargo şubesindeki görevli. (Mustafa Bey.) Bunun dışında net bir saat söyleyemediler. Kağıt üzerinde de çok daha geç bir saat yazıyormuş. Yani tam teslim saati görülemiyor.

Olasılıklara sizi de dahil ettiğimizde bu kadar canınız sıkılıyorsa, belki de empati yapmanın zamanıdır.

8. yılımız ve bu işi yapıyoruz doğru. Buna benzer bir çok sorunumuz oluyor elbette ki. Ancak kendi müşteri ilişkileri araçlarımızla bunları çözüyoruz. Yani kamuoyuna yansımaması bundan. Elbette ki sorunlar oluyor, bunları çözebildiğimiz için hakkımızda yapılan yorumlar %99.9'u olumlu.
“Alışveriş yapan müşterilerimizden bahsediyorum.”

Bize mesaj yoluyla ulaştığınızda telefonunuzu bırakmış ve size geri dönmemizi istemişsiniz. Kısa süre içerisinde döndük biliyorsunuz. İlk görüşmenizde size durumu aktarmaya çalıştık. Siz sistemimize güvenmediğiniz için anlatılanları çok net dinlememiş olabilirsiniz. Hem küçücük bir vuruk mesele etmem diyorsunuz. Hem de gitarınızı test eden kişinin size aktardığı bilgileri önemsemiyorsunuz. Kutu vb. görselleri görmeden size elbette ki kargo diyecektir. Genelde olan bu çünkü. İlk iletişimin başarısız bir görüşme olması sebebiyle, bizimle tekrar iletişime geçebilirdiniz. Yani siniriniz geçtiğinde bizi arayabilirdiniz.

Farklı bir şey mi olurdu, muhtemelen yalnızca soruna odaklanabilirdik. Şu anda buradaki mesajların arasında sizin mesajlarınızı okuyup yanıt vermeye çalışıyorum.

Gürültülü bir konserde sohbet etmeye benziyor...

Hiçbir müşterimizin mağdur olmaması için, ekstra zaman harcayıp emek veriyoruz gitarları test ediyoruz. Telefondaki ısrarımız da bundan.

Müşteri herzaman haklıdır diye bir koşul elbette ki yok. Çoğu zaman ben de müşteriyim ve herzaman haklı olduğumu düşünmüyorum. Benim burda bahsettiğim ince bir nokta...

Gitarı bize göndereceğinizi düşünerek, olasılıkları tekrar hatırlatma ve küçük bir ekleme ile yazıyorum;

Olasılık 1- Ibanez'in kozmetikten sorumlu çalışanının ve bizim iki çalışanımızın gözünden kaçmış olma olasılığı. 3 kişiden bahsediyoruz. Vuruk "ben burdayım diye bağıran" bir alanda ve ilk bakılan 4 noktadan biri diyebiliriz. Buna bir örnekle ekleme yaptım. Bizim mavi ekranımız olabilir diye...

Olasılık 2- Detaylı kutu fotoğraflarını tamamladığınızda kargoda olma olasılığı gerçekten zayıf diyebiliriz. Yine de kesin konuşmak istemiyoruz. Gitar bize geri gönderildiğinde, alt kutudaki yırtılmanın (Ibanez kutusu) nasıl meydana geldiğini de merak ediyoruz. Gitarı geri gönderirseniz, bu da incelenmesi gereken bir durum. Fotoğraflarından anladığımız kadarıyla mevcut vuruğa etkisi yok gibi.

Olasılık 3- Gitarı teslim aldıktan sonra, sizin hatanız sonucu oluşan bir vuruk da olmuş olabilir.

Bunun dışında yeni bir takım araştırmalarımız oldu.

- Konusunda uzman bir Lutiye ile görüştük.
“Kesin bir bilgiyi veremesek de, gördüğümüzde bir fikir oluşacaktır” dedi. En az 3 lutiyeden ön bilgi almaya çalışacağız. Bunları sadece ön fikir olması açısından değerlendireceğiz.

- Ülkemizin önde gelen bir üniversitesinin Kimya Profesörüne konuyu aktardım ve bizi bu konuda yönlendirmesini rica ettim. İ.T.Ü Malzeme Bilimleri ve Üretim Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezinde muhtemelen bu konuda çözüm üretebileceklerini söylediler.


Aşağıdaki adresten arıza bildirimi yapıp gitarı bize ulaştırabilirsiniz.
http://www.mydukkan.com/arizabildirimi.asp


Sürecin uzaması vb. bir durumdan ötürü (başka bir gitarınız yoksa) size kısmen işinizi görecek “Cort X-Custom” model bir gitar göndermek isteriz.

Selçuk bey,

Prestige kutusundaki yırtık tabanda değil, üst kapakda, bir de tahlil yapacaksınız...
Ayrıca varsayım ve kurgulardan yola çıkarak önceden bulunduğunuz ithamlarla sizin sözünüze ne kadar güvenilirse artık.

Bir de orada bizi tekrar arayabilirdiniz sakin kafayla demişsiniz, arayıp ne derdim sizce?
Benim görüşmede en son lafım "beni mağdur bırakıyorsunuz, bu kadar mı basit'' dedim, siz de ''durum budur''. dediniz. Samimiyetsizsiniz.

!Cevap vermiyorsunuz, bana önceden bu neden sunulmadı? tekrar tekrar yazmak zorunda kalıyorum; ben gitarı yolluyordum o zaman, bana 'arıza kaydı çıkarın' arızasına bakalım dediniz, sonuç ne olur dedim, mesuliyet kabul etmeyiz, sonuç ancak 'rötuş' + kargolar size olur dediniz. O gün neden profesöre gitmediniz? Kargomu karşılamadınız? Cort x bilmem ne göndermediniz?
Ben Cuma günü de ulaştım, bugün de -amaçlamadan- ulaştım size. Fark?
Bunu burada yüzlerce insan okuyor, o gün telefondaki anca havada kalacaktı.
Ben foruma yazmasaydım, beni bugün arayıp, beyefendi şu kişiyi şu kişiyi buldum, sorununuzla ilgileneceğiz diyecek miydiniz? Hem kestirip atıp, hem de siz tekrar arasaydınız diyen bir kurumsunuz.
Sizin bu çözümleriniz -anlamak hiç işinize gelmiyor ama üstüne basa basa söylüyorum- ben bunları sırf buraya taşıdığım için sunduğunuz, kendinizi sunmak zorunda hissettiğiniz çözümler.
En başından beri bana sunmadığınız, şimdi sunduğunuz, çünkü karşılığında imajınızı düzeltmeye çalıştığınız çözümler.

Ben de size olasılıkları sayıyorum,
Olasılık 1- İncelenecek, beni yaptı diyecekler, Siz burada açıklama yapacaksınız.
Sonuç: Mydukkan sorumluluk sahibi bir firma olacak.

Olasılık 2- İncelenecek, kargo nedenli denecek, siz burada açıklama yapacaksınız, başınız göğe erecek.
Sonuç: Mydukkan sorumluluk sahibi bir firma olacak.

Olasılık 3- Gitarı inceleyecekler, ben haklı çıkacağım, gitarı geri kabul edeceksiniz, değişime gideceksiniz.
Sonuç: Mydukkan sorumluluk sahibi bir firma olacak.

Size yollamaktansa heyete gitmek kulağa daha mantıklı geliyor.

Ben buraya başlık açtığımda Mydukkan'dan çözüm bekliyorum demiş miyim? Bir kere bile demedim. Ben buraya bana telefonda ettiğiniz haksız muamele ve satış politikanız hakkında sıkıntımı foruma dökmeye geldim, sonra siz geldiniz, size tavsiyelerde bulundum. Bir özür dileseydiniz eyvallah diyecektim.

Bir önceki sayfada uzun uzun yazdığım hiç bir eleştiriye (yani asıl sorunlara) cevabınız yok, sadece üstün körü şöyle bir geçiyorsunuz, sonra dayıyorsunuz. Ben boşuna mı yazıyorum?
Dediğiniz her şeyi çürüttüm, benim size cevap yetiştirmeye artık sabrım yok. Herşeyi yeterince yazdım çizdim, tekrara giriyor ve masumane düşüncelerim çarpıtılmaya başlandı karışıklıklardan.
Hep varsayım üzerine kesin imalarda bulundunuz, en son yalancılıkla bile itham ettiniz sırf Aras 09.oo yazmış diye, ben yine saygımı yitirmedim.
İsteyen istediğini düşünsün, bu benim konu hakkındaki son mesajım. Daha fazla vakit ayıramam buraya.
Siz foruma ilk geldiğinizde de bu çözümü sunmadınız, sadece polemiğe girdiniz,
ilk postalarınıza baksın herkes, sonra ben ne yaptım? Tezlerinizi çürüttüm,
baktınız ki tezler çürüyor, olmuyor, gidiyor imaj, yollayın gitarı oldu, galiba ihale en son bu yolla üstüme bırakılmaya çalışılacaktı... E ilk geldiğinizde çamur atmak yerine neden bu şimdiki teklifi sunmadınız, gönderilmedi cort'lar, karşılanmadı kargolar? İşte hep tekrar ediyorum, çünkü kabullenmek işinize gelmiyor.
Beni gerçekten umursadığınızdan veya samimiyetinizden değil, imajınızı düzeltme derdindesiniz,
bu son adımı atmıyorum çünkü 3 olasılık da sizin işinize gelecek.
Bence siz çizdiğiniz bu kötü imajınızı ancak özeleştiri yapıp, satış politikalarınızda zaman içinde iyileştirmelere giderseniz düzeltebilirsiniz.
Konuya hassasiyet gösterip ilgenen herkese teşekkür ediyorum, son mesajımdır.
 
Geçmiş olsun.

Tüm yazılanları okumadım ama şu saat mevzusu konusunda, 1. sayfadaki resimlerin exif bilgilerinden de yararlanabilirsiniz.

Bence burda hasarı kim yapmış olursa olsun (satıcı yada müşteri) satıcının hiçbir şekilde müşteri memnuniyetini önemsemediğini düşünüyorum. Belki Türkiydeki en büyük müzik marketlerden birisinin koordinatörü gelip burda polemik yapıyor, sayfalarca yazı yazıyor. Gerçekten çok komik. Kurumsallık yerlerde sürünüyor. Bilmiyorum ne zaman musicansfriends, yada thomann.de gibi firmaları örnek alacağız. Sadece bu sektörde değil, tüm sektörlerde benzer sorunlar var. Bence bu tamamen insana saygı duymamaktan kaynaklanıyor. Saygı duymayı öğrendiğimizde herşey düzelecek.

Ayrıca kargo ile gitar almak gerçekten çok büyük risk, şahsen ben ulaşım ücretini öder gider İstanbula, sonra alıp geri dönerdim.
 
abi ben mi kötüyüm ya.adamın yalan söyleyip söylemediğine karar vermek için kimya hocası usta bakacak demiyolarmı? ???
 
Reeve,

Hafif bir tevazu gosterdiginiz anda goruldugu uzere mydukkan yetkilisi saldiriya, karsi suclamalara geciyor. Hic ugrasmayin, hakem heyetine goturun durumu, gitari degistirsinler, ayrica buradan kaybedecekleri musteri sayisi hic de azimsanmayacak bir rakam, bu cabalar, laf degistirmeler bunun korkusundan. Bunu herkes acikca gordu. Kesinlikle karsi tarafi dusunmeye dahi calismayin, gordugunuz gibi en ufak hosgorunuzde yukleniyorlar. Cok ayip...

Takipcisiyiz gitar degistirilene kadar.
 
Bu başlık yasal olarak burada açık kalabilir diye düşünüyorum.Sonuç da forum burası ve bu foruma bilgi edinmek için üye olan genç gitarist arkadaşlarımız var. Onlarda görsün hatalara düşmesinler. Bu firma karalama değildir. Bura da X mağazada hata yapsa ona da başlık açılır.

Herneyse takipçisiyiz, değişimi veya para iadesini bekliyoruz herkes gibi.

Serdar.
 
... Bu durumda şu ana kadar odaklanmadığımız diğer bir olasılığı düşünmek durumunda kalıyoruz. O da, gitarı teslim aldığınız saatle 09:00, bize bildirdiğiniz saat 13:02 arasındaki fark. Bu vuruk 4 saatlik zaman aralığında da olmuş olabilir. Konuyu en başından beri takip eden vicdan sahibi kişilerin de düşünmesi için bir diğer olasılığı görmenizi istedik.
....
Şu durumda size şunu sunabiliyoruz.
Aşağıdaki adresten arıza bildirimi yapıp gitarı bize ulaştırın. Gerekli incelemeleri en detaylı şekilde yapacağımıza emin olabilirsiniz.
http://www.mydukkan.com/arizabildirimi.asp
Selçuk Uzunhasanoğlu
Genel Koordinatör

Yazık, talihsiz ve bir o kadarda gereksiz bir suçlama olmuş Selçuk Bey, daha önce yazdığınız birşey var tekrar hatırlatayım sanırım unuttunuz : "ihtimaller üzerine bir yargılama olmuş". Bunu kendiniz için siz yazmıştınız şimdi de mağdur bir müşteriniz için aynen kullanıyorsunuz; üstelik kibarlık/haklılık pelerini altında resmen "şark kurnazı" suçlamasında bulunmuşsunuz arkadaşa..

Konuyu açan Reeve nickli arkadaşıma söylemek isterim ki ben olsam tez zamanda en yakın Aras Kargo'ya gider ve gitarı karşı ödemeli olarak yollayarak değişim değil "ücret iadesi" isterdim. Bunu da iade sırasında açıklama kısmında ve tutanakla mutlaka belirtirdim..
 
Gitar değiştirilseydi ve bu yaşananlar olmasaydı şuanda;
"Teşekkürler Mydukkan" başlığı altında yazıyor olurduk...
 
Reeve, günlerdir takip ediyorum her şey güzel de; o yasanın satıcı aleyhine olayına girince saçmalaştı durum. Yasalar %100 satıcı aleyhine karar vermiyor, heyete gidip durumu anlatıyorsun ve bu şekilde karar veriliyor, ki eğer haklıysan sen ve o vuruğun seninle alakalı olmadığına inanıyorsan, senin durumunda senin lehine oluyor sonuç, doğal olarak suçlu olan karşı tarafın aleyhine oluyor. Kargo firmasına hiç girmiyorum, çünkü Selçuk Bey dahil arkadaşı olan Kimya profesörü değil İTÜ rektörü gelse, bu kargoda olmuş dese gene inanmam. Akla mantığa sığmıyor bu çünkü, 2 tane kutu geçecek, gigbag de hiçbir şey olmayacak vs...

Siz hala Tüketici(siz) Hakları(sizde olması gereken) Heyetine gitmiyorum diyorsanız, bir şey demiyorum.

Mydukkan a gelince, 10yıldan fazladır müzikle fazlasıyla ilgiliyim. Mydukkanda kendimin ve arkadaşlarımın hesaplarından, arkadaşlarıma aldırdığım gitar, amfi vs. saymazsam sırf ıvıra zıvıra 2-3 bin lira vermişimdir. Bunların içinde arızalı ürün de çıktı, ucuz ürün kargoyla uğraşmaya değmez deyip şu an aklıma gelen 3 ürünü 1 saniye kullanamadan çöpe attım. (pw devre kesicili jack ucu, gripmaster, tel sihirbazı). Ama Selçuk Bey' in buraya kadar gelip yazıp, forumun kalabalığın gücünü görüp nasıl "tırstığını" ve nasıl "geri adım attığını" gördükten, en son çamura vurup elinde hiçbir kanıt olmadan, kargo saatini bile bilmeden(internette doğru saatin yazmayacağını, saat 9da kargo teslim edilmeyeceğini herkes tahmin edebilir) "ya sen yaptıysan nerden bileceğim, ya işte alt ettim seni bak." mantığına geldiğini gördükten sonra, bir şey almam mydukkan.com dan. Msn de sık sık, "ediz abi şuna bi bak alınır mı bu gitar" diye mydukkan linki gönderen arkadaşlarıma da "gitar alınır da, oradan alınmaz" derim. Bu dakikadan sonra konuyu açan arkadaşa aynı gitardan 2 tane verseniz de derim artık...

Fiyat düşürme olayında, sanıyorum Behringer dibox (kabin simülatörlü olan) olayını ben de yaşadım. Sıfır alacakken sizde fiyatını gördüm, almayı denemedim, 1 ya da 2 gün sonra stok görünmüyordu, geldiğinde ise fiyat eski seyrine (105 lira mıydı indirimli hali öyle bir fiyattı) geldi. Ama dediğiniz hikaye tutmaz, o zaman aralığında o dibox ın sıfır fiyatı hiç 75lira olmadı, buna eminim. Buna siz de eminsinizdir az biraz takip ediyorsanız piyasayı. Çünkü birkaç konserde kullandıktan sonra, gerekliliğini anlayıp arkadaşım dibox ını başkasına satana kadar (2-3 ay) takip ettim sürekli 2. el ilanlarını ve sıfır satan siteleri, fiyatı hiç 75 lira olmadı. Stokta olmayan ürüne düşük fiyat verme olayı maalesef vardı sizde. Eğer bahsettiğiniz kadar "dürüst" olabileceğinize güveniyorsanız, o arkadaşa 52' tele değil pena da gönderseniz kafi bizim için. Yani istediğimiz, konuyu açan arkadaşın ilk aramasındaki duruma olduğu gibi, tekrar tükürdüğünüzü yalayın, biz de görelim.

Yer yer biraz sert olabilir yazdığım, kusuruma bakmayın. Koca "10000 gitar satan 8 yıllık firma"nın, burada gelip kendi suçlu olabilme ihtimali içeren 1 mesaj atmaması, açık açık tükürdüğünü yalaması, daha fazla sert bir mesaj gerektiriyor kanaatimce.

Saygılar.
 
Çok merak ediyorum. Göndereceğiniz Cort X Custom gitarda bu gibi bir olay olsa, Reeve nickli arkadaş hakkında neler yapardınız?
 
"- Ülkemizin önde gelen bir üniversitesinin Kimya Profesörüne konuyu aktardım ve bizi bu konuda yönlendirmesini rica ettim. İ.T.Ü Malzeme Bilimleri ve Üretim Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezinde muhtemelen bu konuda çözüm üretebileceklerini söylediler."

Yahu dayanadım sabır sabır bir daha yazmayacam dedim ama bu tavır "yok artık" dedirtti.Mydukkan dan bırak gitar almayı tel bile almam bundan sonra.Tel bana gelirken ezilir yamulur geri gönderdiğim de onu da "İ.T.Ü Malzeme Bilimleri ve Üretim Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezindeki Kimya Profesörüne" gönderirsiniz.

Aslında "bana bunu kanıtlarsan sana fender tele hediye etcem,gibson vercem" gibi basit bir tavırdan sonra alametlerini göstermişti.İ.T.Ü. Malzeme bilimlerinde Kimya profuna gönderecekmiş o profun işi gücü yok CSI cılık oynayacak.Bu kadar alıcı ile ta..ak geçen bir tavır olamaz.Baktınız iş hakem heyetine gidiyor artık dalgımızı geçelim dediniz.Alıcının o kadar alttan alıp hemen hakem heyetine götürmemesine rağmen.Mydukkan'dan teli boşver pena bile almam.Şu tavra, aymazlığa bak... YAZIK.

(Almazsan alma diyorsun da bak bakalım başlık görüntülenme sayısına bu konu arşivlere bile gidecek.Google search te çıkacak.Çok çok geçmişler olsun mydukkan.)
 
valla bende korktum bundan sonra daha dikkatli oluruz. arkadaşın dediği gibi konu buraya taşındıktan sonra yüzlerce belki binlerce kişi burayı gördüğü için firma kıvırmaya başlamış yani bu olay zaten heryerde böyledir. devlet dairelerinede gideriz işimiz yapılmaz amirine çıkarız hemen olmycak iş bile olur yani şikayet olmasın diye 40 kere uğraşıp yaptıramadığın işi sesini yükseltince yaparsın. Kısaca: ''Susma sustukça sıra sana gelecek'' hesaabı.. adam okadar para vermiş kargodada olsa, yolda, firmadan çıkarken, paketlenirken vs.. nezaman olmuş olursa olsun adam sıfır fiyatını ödemiş almış eline gelen ürün kırık vuruk bilmemne ise yenisiyle değiştirmek zorundasınız hiç kusura bakmayın..
 
Konuyu açan arkadaş Mydükkan ile anlaşmış / anlaşacak, ama nedense Mydükkan'a vurmaya devam ediyoruz. Cadı avına benzer birşey haline geldi. Ben de mydükkan’ı savunacak bir şeyler yazayım bari..

Öncelikle, burada bir çok arkadaş Musician's friend müşterisi herhalde ve bu firmayla Mydükkan'ı karşılaştırıyoruz. “Adamlar bir harika, biz de Türkiye’de mydükkan ile muhatap olmak zorunda kalıyoruz” haline döndü olay. Üşenmedim, adamların "terms and conditions" (http://mf.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/1254) ibarelerine baktım. Konuyla ilgili gördüğüm bazı maddeler:

- Sitedeki fiyatların doğruluğu konusunda garanti veremiyorlarmış (Because prices, product descriptions, and availability can change quickly, Musician's Friend does not warrant the accuracy or completeness of the information provided on the Site.)

- Satıcı ürünü kargoya teslim ettikten sonra sorumluluk müşteriye geçermiş.(All items purchased from Musician's Friend are made pursuant to a shipment contract. This means that the risk of loss and title for such items passes to you upon our delivery to the carrier. )

- 45 günlük garanti veriyorlarmış, ürün orijinal halinde geri gönderilmezse ya %15 daha düşük bedelden geri alınacak ya da ürün hiç bir şekilde geri alınmayacak (Should you find it necessary to return any merchandise, it must be shipped within this 45-day guarantee period. Please follow the return instructions printed on the back of your invoice. All returned items must include a Return Authorization Number, be in the original packaging complete with all components includingthe warranty card and owner’s manual and show no signs of wear or abuse; otherwise the return will either be refused or subject to a 15% restocking fee. )

- Ve iadede bazı ürüne bağlı şartlar da var (Returned bows are assessed a $4.00 restocking fee. Instruments priced over $3,000.00 are assessed a $20.00 restocking fee. All returned woodwind and brass instruments incur a $10.00 sanitization fee. Returned mouthpieces priced over $300 incur an $8.00 sanitization fee; the fee for mouthpieces under $300 is $4.00.)

Örneğin http://www.resellerratings.com/store/Musician_s_Friend da görüleceği üzere bizim nedense çok memnun olduğumuz musician's friend, her müzisyenin dostu değilmiş aslında.

Bu küçük hasarın (ki sorumlusu bence de büyük ihtimalle Mydükkan'dır) ve fiyatlamadaki karşılaştığımız tutarsızlıkların arkasından bu kadar fırtına koparabildiğimize göre, bugüne kadar herhalde o kadar da fazla hata yapmamışlar. Mydükkan’a karşı insanların bu kadar dolmuş olmasının temel sebebi kanımca ya “alternatifsizliğin getirdiği bir tür asabiyet” ve/veya “bazı distribütör çalışanlarının dolduruşu”.

Mydükkan buradaki kriz yönetimini de bence çok başarılı yürütmedi. Selçuk Bey’in bazı ifadeleri de açıkça farklı yönlere çekilebilecek nitelikte. O başka konu ama. Benim için alışveriş yapmama sebebi değil. Ne yazık ki bu eleştirmeye doyamadığımız Mydükkan müşteri hizmeti seviyesi, finansal güçlerinin arkasına saklanıp, müşteri hizmetini gitarı ve amplifikatörü getirmekten ibaret sanan (ki çoğu onu bile beceremiyor doğru dürüst..) bir çok distribütörünkinden halen daha yüksek. Keşke Mydükkan’ın da, rakiplerinin de, distribütörlerin de hizmet seviyesi daha da yükselse de rekabet artsa ve seçebilsek.

Mydükkan’ı bu haliyle bile Türkiye’de karşılaştırabileceğimiz firma yoksa, vay halimize zaten. Mydükkan’ı da bu sırf yüzden tebrik etmek lazım. J

Hani hepimiz iyi niyetli ve tarafsızız ya, hakkımda gelecek muhtemel yorumlara ve sorulara da cevap vereyim şimdiden. Mydükkan ile 3 sene içerisinde bugüne kadar 1.000-1.500 Tl alışveriş yapmışımdır. Mydükkan’dan gitar almam (İstanbul’da yaşadığım, kargoya güvenmediğim ve deneyerek “hemen” almak istediğim için) Bu güne kadar memnun kalmış bir mydükkan müşterisiyim ve hiçbir çalışanını tanımam.

Doğrudan bana olabilecek eleştirilerinizi uygun dille ve özel mesaj yoluyla iletirseniz memnun olurum. Bu konu başlığına artık bakmayacak ve bu başlığa yazmayacağım.

Ve beni üzen ve kızdıran, bu spesifik konuda da kendini gösteren Türkiye’deki garip ruh halleri.

Okuduğunuz için teşekkürler
 
En baştan düşüncemi söylemiştim. Arkadaşımız mağdur konumdadır. Ve isteği yerine getirilmelidir. Bu açık ve nettir.

Ama... Ki öyle bir amadır ki bu...

Bende mydukkan'dan bugüne kadar 2.000tl küsür alışveriş yaptım. Memnuniyetsizlik hiç olmadı. Bu konu açıldı diyede mydukkan'dan kopacak değilim, aynen devam ilk tercih mydukkan.

Bugüne kadar pahalı şeyler olmasada bir çok siteden bir şeyler aldım. Aradım stok durumunu sordum, kargo takip noları ile cebelleştim, bazı ürünlerde sorunlar oldu, bazen net cevaplar alamadım, mesaj attığım bazı sorularıma cevap dahi atılmadı,... gibi bolca şey yaşadım. Ama mydukkan ile yaptığım alışverişlerde kafam hep rahat oldu, hep.

Belki kıt görüşlü diyeceksiniz bana, yarın seninde gitarın kırık gelir diyeceksiniz, ama böyle. Bu konu açıldı diye mydukkan'dan vazgeçecek değilim ben.
 
Mydukkan'ı savunanlar cephesine ben de katılayım.

Öncelikle, bir luthiyeye gönderme konusunda hemfikirim, hasar bir hafta önce gibi mi olmuş, bir ay önce gibi mi olmuş bir şeyler söyleyecektir. Çoğumuz gitarın mydukkan'dan hasarlı çıktığını ve bunun farkedilmediğini düşünse de, gitarın evde hasar almış olması olasılığını da görmezden gelemezsiniz. İlla art niyetli olmak gerekecekse, arkadaş bu inceleme sürecini geciktirerek hasarın tarihlenmesini güçleştirmekte, madem komplo teorisyenliğini seviyoruz, buyrun buradan yakın :)

Diyelim ki gitardaki hasar gerçekten mydukkan'dan çıkmadan önce oluştu, ve Selçuk Bey'in pek güvendiği incelemelerden bir şekilde geçti gitar, olur olur. Ben kendi firmama bu kadar güveniyor olsam, ben de ilk aşamada kendimden olmadığını savunurum elbet. Sonrasında incelenir, hasarın benim firmam tarafından tespit edilmediği halde kargolandığı ortaya çıkrsa bir şeyler değişir o firmada, ama o zamana kadar güvenirim kendi firmama. Bu çalışma sistemini destekliyorum, farklı bir sektörde de olsa ben de çalışan bir insanım ve işvereninizin sizin arkanızda böyle durabilmesi çok güzel bir şey.

Açıkçası mydukkandan kesinlikle gitar falan almam, inanılmaz bir fiyat indirimi yapmadıkları sürece. Onda da mümkünse gider alırım, İstanbul'da yaşıyorum sonuçta. İstanbul'da yaşamayan arkadaşlar ise, mümkünse bilen bir arkadaşınızdan isteyin almasını, veya gelin gitarı alın dönün. Zaten dükkanda peşin para pazarlığı yapsanız mydukkan fiyatı üzerinden alacağınız indirimle yol paranız çıkmış olur(40 liraya uçak bileti var tek yön). Olmadı gidin forumda sorun, ya Zuhal Müzik'te bir RR5 var ama nasıl gitar, çalan var mı dükkanda vitrindekini diye sorun, biri gidip bakacaktır illa ki, forum burası. Zamanım olsa ben gider bakarım bizzat.

Ha hiç görmeden gitar almadım mı? Aldım. Musicstore.de'den aldım(Jackson DK2M), beğenmedim, sattım. The Music Zoo'dan da aldım, Fuller's'dan da aldım, bir sürü dükkandan gitar aldım. Bir kere hasarlı gelen oldu, satıcı da kendi isteğiyle sigortasız göndermişti, anlaştık, hasarı kendi cebinden karşıladı. Bir amfide de aynen, faturayı gönderdim, tamir parasını ödediler. Bunlar dükkandan alınmış olsalar da eBay üzerinden yapılmış alışverişlerdi, söylemem lazım. Feedback korkusuyla bu tamir paralarını verdi çoğu firma belki de.

Burada ise durum biraz daha farklı, hasar kargoda oluşmamış, sizde oluşmuş diyor bir taraf, öteki taraf ise imkansız diyor. Dediğim gibi, tek çıkar yol hasarın incelenmesi. Ben de firmama bu denli güveniyor olsam tahminen ben de kabul etmezdim incelemeden gitarı değiştirmeyi veya geri ödeme yapmayı. Bu kriz sürecini daha iyi idare edebilecek olsa da, ben Selçuk Bey'i burada profesyonelliğinden dolayı takdir ediyorum. Yaptığı şey, firmasının ve yaptığı işin arkasında durmaktır. Bu derece dik duran bir firmaya hatanın kendilerinden kaynaklı olduğunu kanıtlayabilirseniz, ki şu saatten sonra nasıl yapılacak bilmiyorum, o firma eğilmesini de bilecektir.
 
Durum
Yanıtlara kapalı.
Geri
Üst