Trabzon'daki olaylar ve tirmanan fasizm

kapmlasma kacinilmaz oldugunda taraf olunmali mi?


  • Toplam oy veren
    961
revolte demiş ki:
Trabzonda iki olay..
Sivasta daha iyi şartlar için bildiri dağıtan gruba saldırı..
Bugün Sakaryada Trabzon'daki olayı protesto için yapılmaya çalışılan açıklamaya saldırı..

"Bayrak provokasyonu" provakasyonu başarı ile sonuçlandı sanırım bazı kesim için. Solcumu, farklı birşeymi diyor.. Saldırmak için kitleleri çok rahat harekete geçirebiliyorlar artık. Medya, devlet ve bazı parti/kurumlar bunu kullandılar. Şimdi bir kısmı olayın kontrolden çıktığını görüp adeta günah çıkartırcasına sakin olma çağrısı yapıyor ama iş iştende geçti.

01.. Şerefsiz sensin! O laf ettiklerin hapishanelerdeki şartları ve tecriti anlatan bildiri dağıtıyorlardı. Kimseye saldırmadılar, şiddet uygulamadılar. Kışkırtılmış it sürüsü üstlerine salındı. Adabını bilerek konuş. Faşizmin ne olduğunu, senden çok daha iyi biliyoruz. Anlamak istiyorsan eğer senin mesajının üstünde "karamelasepeti"nin yazdığına bak.

Sazan gibi zıpladığına göre sden harbi şerefsizsin :) !!

Böyle bir ortamda bildiri dağıtacak kadar kendine güvenenler öyle yerler sopayı...

Hadi dağıtın bakalım :)
 
karamelasepeti demiş ki:
RunRabbitRun demiş ki:
anket sorusu tricky bir soru olduğu için cevaplamamayı uygun gördüm anketi açan arkadaşın istediği cevap evet herhalde.

niye bir yaniti isteyeyim ki, konu da tam fasizm, bir yaniti "istemek"le beni fasist olmakla sucluyorsun. yanit istemem, anketi merak ettigim, yonelimi bilmek istedigim icin yaptim. ha, benim yanitimin ne olacagini merak ediyorsan, "evet" olur, cunku ne oldugumu biliyorum, keskin bir catisma aninda da taraf olurum. ote yandan hayati da seviyorum, taraf olmak bana olumu getirebilecegi gibi, hayatta kalmami da saglayabilir. ama tarafsizligin olum getirecegi ortadadir. "taraf olmayan bertaraf olur"

Böyle saçmasapan bilinçsizce yaratılan çatışma ortamında ben bertaraf olmayı tercih ederim sen eğer gerçekten bunu bertaraf olmak olarak adlandırıyorsan.Bu da bir duruş biçimidir. Çoban köpeklerinin sürüsüne katılmam, koyunlar otlasın.

Şu forumda bile "it, şerefsiz" denilebiliyorsa, doğru düzgün tartışamıyorsak... meydanlarda demek kimin olduğu farketmiyor...galeyana gelip dayak yiyen, dayak atan sen, ben, o olabilir farketmiyor anladım ki...
birbirimizi öteki olarak görmekten vazgeçelim.

Barış, barış, barış
 
evet runrabbit, bu senin gorusun, ben bertaraf olmamakla guzel bir dunya yaratilabilecegine inaniyorum, o yuzden taraf oluyorum. ote yandan forum ortamini duzeysizlestirenin kim oldugu ortada: 01
 
Tartışma kalitesi çok düşmüş. Eğer medeni insanlar gibi tartışabilecekseniz açın bu başlığı. Yoksa stres atmak, hakaret yağdırmak için bu forumu kullanmayın.
 
evet farkindayim, ama duzeysiz adamlara normal yanit verdiginde duzeysizliklerini surduruyorlar. susmalari icin dillerine yakin bir dil konusmak gerekebiliyor.
 
Faşizmi ve faşistleri savunanlara!
...
TAYAD bir sivil kuruluştur. Siyasi tutuklulara karşı yapılan sadece F-tipi cezaevleri zulmünü değil, işkenceci polisin yaptıklarına karşıda bir tavırdır. Birincisi yasaldır. Kişilerin bağlı bulundukları örgüt DHKP/C dir. Ancak oraya örgüt propogandası yapmaya gitmemişlerdi. Bildiri yasaldır!
...
Daha kendi yasalarına uymayan mayasız bir halka sahibiz. Trabzon olması önemli değil. Faşist köpekler ülkenin her yerinde var. Göçrdüklerime inanamadım ya!
...
Lan sizler nasıl rockçısınız ya! Sivas Cumhuriyette çocukların talepleri Yemek fiyatlarının ucuzlatılması ve ikinci öğretimlere de yemek hizmeti verilmesiydi! Bu damı örgüt lehine bir propoganda. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Burada hala yükselen faşizmi gözardı edip, bağlı bulundukları örgüt yasadışı diye faşizme hal veriyorlar. İşkence PKKlilere, DHKP/Clilere yapılsa onu da hoşgörürsünüz siz.
...
MHP ve kuruluşları artık yasadışı ilan edilmelidir. DHKP/C yasadışı ise bu it köpek takımıda yasadışı edilmelidir. Ne kadar rhatalar ya yavşak sürüsü gibi toplanıyorlar 3-5 kişiyi linç etmeye kalkıyorlar (faşistler sadece sürüyken varlardır, tek başlarına koca bir hiç oldukları için sürüleşmeye ihtiyaçları vardır), ama polis onları gözaltına almıyor. Bayrağı yere çalan veletler saatler sonra bulunuyor ama TVnin gözü önünde vuran kıran faşistler bulunamıyor!
...
Bu mudur savunduğunuz devlet!? Anadolu halkının en büyük düşmanı Osmanlı geleneğinden beri devleti olmuştur. Şimdide öyle olmalıdır. Faşistleere, faşizme yol gösteren bir devlet benim düşmanımdır.
...
Kahrolsun faşizm!
Faşizme karşı omuz omuza!
...
Ve artık yöneticilerde faşizme karşı tavır alsınlar artık. Polis almıyor siz alın bari ne bu böyle ya!?
 
Saldrıganlar belli. Faşistler. Saldırılanlar kimler? TAYADlılar. Ezlienin yanında olan "Yüce Türk milleti"'ne ne oldu?
...
Eğer bu süreçte faşizme karşı bir cephle alınmıyorsa bu tırsıklıktan başka bir şey değildir. Faşizme karşı olan herkes bir mayısta meydanlarda tepksini göstermeli!
 
1 mayis tamam da, tarih avciligi yapmak da artik pek gecerliligi olan bir sey degil. bence dogrudan, olay sicakken uzerine gidilmeli. 1 mayis a kadar durum ne olur belli olmaz. belki adamlar iyice kudurup fasist olmayan herkesi yakmaya kadar gotururler isi o zamana kadar. insanlar artik olayla ilgisiz bildiri dagitirken linç tehlikesi yasiyorlar ki, bu noktaya gelinmesi icin gecen zaman da 1 ay bile degil, 18 mart tan sayarsak. 1 mayis beklenmemeli bu yuzden.
 
Şimdi eğer "bölücü birşey" yapmadılarsa (olayın içeriğini tam bilmiyorum) ve de "siz faşistsiniz" diye milleti kızdırmadılarsa bildiri dağıtmaları normal tabi.Ancak zamanlaması yanlış.
 
kesinlikle katılıyorum eroika! bu insanlar tekil anlamda hiçbirşey ifade etmiyorlar. sadece sürünün içinde bir anlam kazanıyorlar. bunlara karşı ortak bir cephe alınmalı, çünkü bunun bir adım ötesi (bazı üniversitelerde olduğu gibi) düşünsel anlamda birey olabilen insanların kayıtsız şartsız linç edilmesi
 
Karamela doğru söylüyorsun. Bizim okuldaki mitingleri takip ediyorum. Faşizme karşı olan her mitinige varım. Faşist olmayan herkeste kendi okulundaki veya çevresindeki bu tip toplantılara girip en azından slogan atmalılar.
...
Faşizmin yayılması tehlikelidir. Sadece devrimcileri değil, ileride (şimdi olduğu gibi) oruç tutmayanları, yemek fiyatlarını düşürmek isteyenleri değil, kendi hoşlarına gitmeyen herşeye karşı salyası akmış sokak iti gibi dalaşmaya hazır kışkırtılan bu insanlar herkes için bir tehlike arzedeceklerdir. Kahramanmaraş'ta Hamile kadınların karınlarına bıçak sokan faşist pislikler için "alevi" olmaları yeterliydi, 111 kişinin katledilmesi için.
...
Devlet faşistleri kayırıyor. Hal böyleyken, AB'ye girmek için kendi çıkarlarından oldukça taviz vermiş bir devletin ileride kayırmakla kalmayıp bizzat ilerici demokrat insanların üzerine itlerini salabilir. Şimdiden tavır alınmalıdır!
 
Fasistler icin tek soz soylenebilir Iktidarin kolluk kuvvetleridir...
Ne zaman bi hareketlenme yasansa oradaki fasist hareket canlandirilir..
Sanirim onumuzdeki surec "sol" adina bayagi bi hareketlenme getirecek...
Aslinda bu olaylar bence Burjuvazinin sikismisligini gosteriyor...
Yaptiklari buyuk ihaneti anca boyle ortebileceklerini zannediyolar
 
Faşizm = ırkçılık....

Faşizm in ne olduğunu öğreninde konuşun...
İki lafınızdan biri Faşizm,Faşizm in ne olduğunu bilmiyorsunuz...
 
Bence de olayları faşizm olarak değerlendirmemek lazım, sadece insanların vatana karşı duydukları hisler çok çabuk suistimal edilebiliyor. Bunu da yapmak çok kolay. Suistimal edenleri ise Tayad'lılar olarak görmüyorum. Sonuçta demokratik bir hak ve izinli yapılmış . Ama onların da bu hakkı suistimal edip etmediğini bilmiyorum elbette.Bu bir soru işareti. Aynen 1950'lerdeki 7 Eylül vakasında olduğu gibi, sağ sol çatışmalarında olduğu gibi insanları bu konularda galeyana getirmek öyle kolay ki Türkiye'de...Lütfen bu forumda en azından eğitimli insanlar olduğumuzu gösterelim ve herkesin fikirlerine saygı duyalım. Burası da demokratik bir platform. Biz bu hakkımızı doğru düzgün kullanamaz ve kendimizden görmediğimiz herkese küfür edip ağır ithamlarda bulunursak, meydandakiler birbirini döver de öldürür de. Nitekim bunlar yaşandı ülkemde. Kullandığımız kelimelere dikkat ederek başlayabiliriz sanırım.


kimsenin kendi demokratik haklarını ve ayrıca başkalarının da haklarını suistimal etmemesi dileğiyle..........
 
01 demiş ki:
Faşizm = ırkçılık....

Faşizm in ne olduğunu öğreninde konuşun...
İki lafınızdan biri Faşizm,Faşizm in ne olduğunu bilmiyorsunuz...

faşizm ırkçılık değildir.sanırım senin öğrenmen gerekiyor...

faşizm: toplumun bir ortak paydasını öne çıkararak -ki bu ırk olur,din olur,mezhep olur- bu paydaya dahil olmayan topluluğu ezme,baskı altına almayı amaçlayan hede dir.ırkçı faşisttir ancak her faşist ırkçı olmak zorunda değildir.

örnek olarak sarışın bir topluluğun başka bir topluluğa sadece sarışın olmadıkları için baskı yapmaları faşizmdir.

fascis den gelir,italyanca "demet" ve "birlik" anlamına gelir.
kolay gelsin...
 
Geri
Üst