Fender American Vintage ‘52 Telecaster

öncelikle merhaba bu siteyi daha yeni keşfettim :) 7 yıldır gitar çalıyorum ve 4 senedir elektro çalıyorum. Yeni bir gitar alma düşüncesindeyim aklımda bir iki düşünce var.
"Fender American Vintage ‘52 Telecaster" şekli şemali ve demo soundları hoşuma gitti.belkide aşık oldum bu gitara :LOL: ama başka hiç bir fikrim yok gitarın ağacından falan pek anlamam işte bu konuda bana bu gitar ile ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz.
blues-altarnative rock ve bazende metal çalarım. bu gitar bu türlere gidermi?
 
Lakhesis demiş ki:
öncelikle merhaba bu siteyi daha yeni keşfettim :) 7 yıldır gitar çalıyorum ve 4 senedir elektro çalıyorum. Yeni bir gitar alma düşüncesindeyim aklımda bir iki düşünce var.
"Fender American Vintage ‘52 Telecaster" şekli şemali ve demo soundları hoşuma gitti.belkide aşık oldum bu gitara :LOL: ama başka hiç bir fikrim yok gitarın ağacından falan pek anlamam işte bu konuda bana bu gitar ile ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz.
blues-altarnative rock ve bazende metal çalarım. bu gitar bu türlere gidermi?
ağaçtan falan anlamam ama bence o gitar, o türlere gider, tabi yanına iyi bir de amfiyle processör çekersen daha iyi olur ;)
 
of ben de asigim bu gitara. super bi alet.

ash govdesi var maple klavyesi var, tam catlak patlak twang tonlar, alinacak en iyi telecaster bana kalirsa. ben de almak istiyordum, arastirmistim zamaninda, bi kere telecaster icin en iyi agac "ash" (disbudak), ki bu gitar da aynen oyle. sonra kopru de uc parcali, ve pirinc, ki bu da sesin parlakliginda gayet etkili. kalan ozellikler bildigim kadariyla standart tele lerle ayni.

ama ozellikle o "butterscotch blonde" rengiyle asmis bir gitar.
fiyati da 1200-1300 $ civari yurtdisinda. gayet fazla aslinda.

ama buna para yetmiyorsa, fender'in light ash telecaster'i var. 600$ civari, o da ash'ten yapilma, hem daha hafif, o da uc parca kopru, ustelik fender manyetik degil, seymour duncan alnico pro2 manyetikler var uzerinde hazir, tek sorunu aslinda fender olmamasi, soyle ki fender bu gitari uzakdogu'da samick'e yaptiriyormus galiba. gayet guzel ses verdigini soyluyorlar. daha denemedim bilmiyorum ama benim planimda bu var simdilik.

asil drb bu basliga bakarsa baya iyi aciklar bu gitari tahmin ediyorum.
 
oha bu sahibinden.com dan hayatta alinmaz, imkani yok, 1900 euro fiyat bicmis yok boyle bisey. kalkip amerikaya gitsen (ki kışın 400$ oluyor biletler bildigim kadariyla airfrance tan filan), ustune gezersin gorursun bi amerikayi, gitari alip (1300$ civari) donersin. yuh yani bunu bu fiyata satanlara yuh. gerci boyle dememek de lazim, burada dukkandan almaya kalksanda heralde benzer bir fiyat cekecekler.

light ash de burda yoktur tahminimce, yurtdisindan getirtebilirsen getir bence, ki getirteceksen bana da soyle birlikte alalim. ya calmadim ben bi yorum yapamayacagim, (calmadan gitar almak da ne derece dogru ki?) ama gene de harmony-central.com da gayet iyi ratingler almis bir gitar(ki buna pek guvenmemek lazim), gene de fiyatina oranla iyidir yani.

bir tek elektronik aksam, yok dugmeler potanslar filan pek iyi degilmis, ki onlar da ucuza degistirilebilecek parcalar. onun disinda agaci, klavyesi, manyetikleri, geneliyle gayet makul gitar.

yani ama en iyisi, para biriktirip, ya da paran varsa koşa koşa gidip şu fender 52 vintage tele yi almak. aşmış alet aşmış. unlu herkes kullanmış bu gitari nerdeyse. metallicanin bile telecaster la fotografi var.

ama tabi bu gitardan alinacak ton cok fazla distortiona uymaz pek, rock, alternative rock, indie filan calinir, blues calinir, country calinir daha cok.
(bana kalirsa)
 
RI52 cok super bir alettir, nitrocellulose finish, secilme ash, gayet saglam manyetikler ve aslina sadik parcalar. Bu arada aldiginda hem ustundeki 3 saddle eski tip kopru, hem de 6 piece modern usul kopru (kutuda) gelecek.

1900 euro abarmis bir fiyat, amerika 0'i 1250!

B ;)
 
eskilerden bir topicti ama bu aralar tele gitar kullanan bir kaç grup dinlediğim için meraktan ilgileniyorum..

stratla metallica bile çalarsın ama teleyle drive yi çok açarsan yalansın diyorlar..

bir arkadaşımda 52 model bir tele ile herşeyi çalıyorum diyor..peki single manyetikler ve metal için üretilmemiş bu gitar dip gürültü yapmıyor mu? kaliteli ses alınabiliyor mu? arkadaşımla pek görüşmüyorumda ona pek soramadım:D
 
yok abicim bunu kendime almak için sormadım:D
meraktan sordum, telenin benim tarzıma uymayacağını düşünüyorum...

ya bu aralar çok evde kaldım yaramadı bana...

her türlü forumda (araba,müzik,gitar,bilgisayar,oyun,siyasi,maket,kitap) milletin başının etini yiorum...

böyle bir şeyleri öğrenme isteği var:)
 
noise gate teknolojisi oldukça o gitar dip gürültüsü yapmaz. ama takar mt 2 yi sonuna kadar açıp gatesiz kullanırsan ölürsün gürültüden.
tonlar biraz çiğ olabilir sadece sert distortionda. strat ile tele distortion çiğliği konusunda yarış halinde. ama yeterli bir ton alırsın bence.
 
ama harbiden bi gitar alsam herkes rahatlayacak:)

gibson istiyordum kötü üretilen modeli denk gelir dediler görüp almayacaksan alma dediler eclipse dediler, araştırdım solağı kolay bulunmuyormuş dediler, strat al dediler herşeyi çalarsın kolay bulursun onuda ben sevmiyorum...bu yüzden bütün siteye ızdırap oldum özür diliyorum:)

ama tipi güzel diye tele mi alsam acaba:) çünkü stratın tipini sevmiyorum gibson ve eclipse nin seviyorum onlarda kolay bulunmuyor amerikada solak bi 52 tele getirteyim metallica çalıp onunla turkrocka adımı yazdırayim:) özellikle mt-2 mle teleyi yan yana ben pek düşünemiyorum:D siz ne diyorsunuz:) :) :)

sorum ciddi bir soruydu neyse geyik olmasın, gerçekten sert distortionlarla stratın kullanıldığı gibi tele kullanılan kayıtlar var mı elinizde merak ediyorum..drive ile mükemmel çıkıyor aletin tonu ama distortionla çalmak ayıp olur gibi geliyor bana..
 
ya noise gatelerde gitarı çalmayı bırakınca devreye giriyor gitarı çalarken dipten o ses gelmeye devam ediyor gibi geliyor bana...

durum böyleyken amerikan bir tele ya da strat alıp anlamsız salak saçma manyetiklerle death metal yapmak saçma geliyor bana her gitarın bir karakteri var ve başka karakter yüklemek anlamsız, o karaktere uygun bir gitar seçmek daha mantıklı...

neyse benim merakım tele nin metal müzikte nasıl bir karaktere büründüğü:)
 
Geri
Üst