Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

DrB demiş ki:
Vine_Inlay demiş ki:
Normal siyah manyetiğe krom kapak takmak mümkün mü, bi de bu işi evde yapabilir miyim yoksa anlayan birine mi yaptırmak gerek? Yardımcı olabilcek varsa... =)

"Normal" ne demek?

Humbucker mı, strat manyetiği mi, p90 mi (soapbar mı yoksa dogear mi), tele manyetiği mi, danelektro manyetiği mi, fillertron manyetiği mi, firebird mini mi, gibson deluxe mini mi... daha vardır illa ki unuttuğum manyetik cinsi.

B

Normal dediğim Seymour Duncan SH-4 JB humbucker, takmak istediğim kapak da Gibson Les Paul Standarttan çıkma manyetiğin kapağı. :)
 
Bak şimdi oldu.

Uymazlar. Gibson 50mm, Duncan 49mmdir. Ve de vidaların başı tutmaz, kalın ve ince mi. Biraz büyütebilirsen olur ama o zaman da kapak hasar almış olacak.

B
 
arkadaslar akıl danısmam lazım sizlere; elimde cort evl K4 var buna ne manyetik taksam diye düşünüyorum iyi bi tesisata baglayınca yetersiz kalıyo normal olarak orjnal manyetikleri, bende yeni ve daha bir gitara alana kadar beni idare edebilicek sekilde revize etmek istiyorum gitarımı...Tesekkürler şimdiden :?
 
DrB demiş ki:
Yiğen :!: , o zaman sen manyetiği unut... Zamanla amfi işine girmen gerekir, veya POD XT falan gibi bir aygıt. (RP50 nedir ne değildir bilemiyorum bu arada.)

B

pod xt 900 lira dayı. benim rp50 100 lira. neyse ben para biriktirmeye devam edeyim olmazsa. almayı düşünüyodum zaten kaliteli bi prosesör. bundan başka yolu yok gibi demek ki. çok sağol
 
merhaba arkadaşlar...

manyetikler konusunda az çok bilgiliyim...gitarım squier standard strat,22fret ve gövdesi agathis...

müzik açısından hem clean hem de dist. tonlara ihtiyacım oluyor..yani alacagım manyetikler beni tamamlamalı...

gitarımda bridge'de texas special bulunuyor...digerleri şuan stock manyetik..kafamda şekillenmiş bi degişim var fakat burda bulunan bilgili ve tecrübeli arkadaşlarımın da fikirlerini almak istiyorum..

kafamda kurdugum şekiller:

1) neck: dimarzio yjm
middle: texas special(bridg olanı satıp middle almak)
bridge: dimarzio evolution(pickguardı degiştirip SSH yapmak)

2) neck:yjm
middle:yjm
bridge: texas

amfim: mg100dfx
pedallar: dodyjm308, mxr doubleshot

farklı iki kambinasyon hazırladım böylece...görüşlerinizi almak beni mutlu edecektir..herkese kolay gelsin..
 
agathis bi gövdeye o kadar manyetik harcamak gereksiz, onun yerine giarını sat daha üst modeeitar al ya da üst model gitarlardan çıkma manyetik al. hatta imzamdaki v7 v8 s1 i verelim sana uygun fiyata:) gerçi pickguard deiştirme(kesileiblir aslında) sakat ve gityarın alt oyukları ne alemde bilinmez...
 
biliyoru ben oyukları oyuklar hsh olarak yapmışlar...texas taktım bridge'e..o an gördüm...şahsen kendim takmıştım yani...bilmiyorum benim hoşuma gitti tonları...v7 v8 hiç düşünmedim ki :s
 
Selam arkadaşlar. Bende ibanez RG350ex var amfim fender deluxe90 prosesorde rp2000 gitarımın tonundan ritimde memnumun ama yeterince sustain ve tappinglerde istediğim sesi alamıyorum emg 81 85 set düşünüyorum sizce mantıklı mı? yada daha mantıklı öneriniz varmı?
 
o zaman bende cevaplanmayacak bir soru sorayım ey ahali dimarzio x2n i nasıl bilirsiniz.şu an gitarımda dimarzio steve morse hm var ama daha güçlü çıkışlı harmonikleri daha iyi yansıtabilecek bir manyetik düşünüyorum.hazır amerikadan arkadaşta gelecek gelirken getirteyim diyorum.x2n iyi bir alternatif gibi ama nette okuduğum kadarıyla çok yüksek çıkışlı bi manyetik ve cleanleri güzel değilmiş.gerçi ben bridgete clean pek kullanmıyorum ama olsun lazım olur :D saptada paf pro düşünüyorum.ne dersiniz alternatifleri ne olabilir varmı tavsiyesi olan.demir demirkanın ibenezinde var bu manyetikler 2 kez canlı dinledim harmonikler canavardı.tamam biliyorum amfi v.s. :D ama yinede iyidi :D
 
x2n' i bilemem ancak paf pro gerçekten hayran olunası bir manyetik :)

Köprüde ise evo önerebilirim, bas ve mid' ler oldukça ön planda ve tok tonlar alınıyor. Gerçi anladığım kadarıyla biraz "cızırtı" arıyorsun ama... :)
 
Evet. Paf Pro'nun köprü pozisyonunda kullanması halinde çıkışının x2n'in neredeyse yarısı olduğunu düşünürsek hüsran olabilir :)

Benim bildiğim Evo ve X2n fiyatları yakın olmalı ama...?
 
BLaCK_MaGiC86 demiş ki:
x2n' i bilemem ancak paf pro gerçekten hayran olunası bir manyetik :)

Köprüde ise evo önerebilirim, bas ve mid' ler oldukça ön planda ve tok tonlar alınıyor. Gerçi anladığım kadarıyla biraz "cızırtı" arıyorsun ama... :)

ben de mid i ve bassı yüksek bir manyetik arıyorum.evo nun çıkışı evo 2 den daha yüksek fakat evo 2 nin de mid çıkışı yüksek görünüyor(dimarzio nun sitesinde).maun gövdeli(mid karakterli bir ağaç olduğunu söylerler) hangisi daha iyi olur sizce.benim aradığım sound aslında linkte olan...fikri olan paylaşırsa sevinirim...

http://www.youtube.com/watch?v=SWyw5vUUv0M
 
Evo 2' de Evolution' a oranla tizler biraz daha az ve midler biraz daha fazla. Maun da midli ve tizi pek barındırmayan tonlara sahip olduğundan Evolution' u kullanmak daha mantıklı gibi görünüyor...

Bu ikisinin dışında verebilecek bir önerim yok malesef, çok haşır neşir değilim açıkçası manyetik ve modifikasyonları hakkında. Daha çok bilgiye sahip arkadaşlar yardımcı olacaktır sanırım.
 
arkadaşlar şu zebra diye anılan yüksek çıkışlı özellikle pick atınca çıldıran bi humbacker set vardı hani böle bi Switch le birlikte bağlanıyor Switch i kaldırınca cıldırıyor falan bi bilgisi olan varmı yaw bu bahsettim seymour duncanın tam olarak hangi modeliydi...
 
hate_me demiş ki:
arkadaşlar şu zebra diye anılan yüksek çıkışlı özellikle pick atınca çıldıran bi humbacker set vardı hani böle bi Switch le birlikte bağlanıyor Switch i kaldırınca cıldırıyor falan bi bilgisi olan varmı yaw bu bahsettim seymour duncanın tam olarak hangi modeliydi...

unique-faked-picture.jpg


Böyle bir şey mi?

B :roll:
 
Geri
Üst