X-Wing vs Tie Fighter'dan tanıtmaya başlayalım..Sanırım uzun ömürlü bir topic olacak..
oyun 1997 yılında efsanevi Tie Fighter'dan 2 yıl sonra çıktı..Tie'lara ek olarak bu oyunda X-Wing,Y-Wing,Z95 Headhunter,A-Wing gibi asi tarafın gemileriyle haşır neşir olabiliyoruz..Yine muhteşem dev starship'ler var oyunda..Bunlardan biri tam 6km uzunluğunda..Yanından dolaşmanız epey sürecektir
Sonra bu oyunun ülkemizde pek bulunmayan bir ek paketi mevcut.."Balance Of Power"..açıkçası Rebel'in gemilerinin en güçlüsü olan X-Wing bile;Darth Vader'ın şaheser ölüm makinesi Tie Advanced karşısında komik kalıyordu..Bunu dengelemek adına rebel tarafına B-Wing eklenmiş..Ancak işin garip tarafı bu gemi tie Advanced'a değil Tie Bomber'a rakip..Y-Wing'le Tie Bomber'lara hababam avlanıp sövenler buraya..

Ek paketi emule'de bulmak mümkün..
Ayrıca belirtmeliyim ki oyun joystick'siz çalışmıyor ancak Xp'de hiçbir problem çıkartmadı..Oyunun 3d desteği de var..Doğrusu açtığımda düzgün çalışmasını beklemiyordum ancak yeni kartlarda bile sorunsuz çalışmasına yetecek kadar başarılı bir grafik motoru varmış oyunun gerçekten..
Oyuna Z95 ile başladım geçenlerde..Bu gemi ucuzcu mantığıyla yapılmış idareten bir shield'i olan kötü bir savaş gemisi..Mantıken bununla alışırsam diğerlerinde yıkarım ortalığı diye düşünmüştüm..Ne mümkün..tie Fighter'lar inanılmaz manevra kabiliyetleri yüzünden bir an olsun sabit hedefte durmadıklarından bi süre sonra laser manyağı olup A-Wing'e geçtim..Bu gemi aşırı kıvrak ve Tie'lerden aşağı kalmıyor bu konuda..Ancak silahları "düşmaaan alll sannaaa lazeeeer" tadında hafif silahlar olduğundan X-Wing rulzz..B-Wing ve Y-Wing ise büyük gemilere saldırmak için tercih edilebilecek ağır araçlar..
Empire tarafında ise Tie Fighter'dan başlayalım..shield ve missile yok..Ancak inanılmaz hızlı bir gemi..İyi bir sith bu gemiyle yine de kıyametler yaratabilir..Benim gibi bir "Flight Cadet" içinse şimdilik zor bir gemi..Tie Interceptor bunun her bakımdan gelişmiş hali..Ancak Tie Advanced bir ölüm makinesi..En hızlı,en dayanıklı,en iyi manevra yapan bir gemi ve ağır silahlar taşıyabiliyor..Mükemmel..Çok seksi bir ses efektine de sahip
Balance of power yeni büyük starship'ler ve yeni campaign'ler ekliyor oyuna..Ayrıca versiyonunu 2.0'ye yükselttiğinden de tercih sebebi..Tie Fighter oyunu ile kıyaslarsak bu oyun biraz daha multiplayer ve shootout tarzında kalıyor..Ancak yine de single-player görevler güzel..
Grafikler evet eski,özellikle uzay beyaz noktalardan ibaret,gemiler ise 3d desteğini açınca gözü rahatsız etmiyor..Ben grafikleri çok takmadım şahsen,gözü alışınca insanın güzel bile geliyor..
aşağıda bir iki scr koydum..İlk resim jedi'ların favorisi bir X-Wing.İkincisinde bir Corellia gemisini indiriyorum Tie Bomber ile..Küçük gibi göründüğüne bakmayın 433 metrelik maaşallah kocaman bir starship'tir.her tarafında da ion cannon pod'ları var.Bi altından bi üstünden geçe geçe ikinci resimde durum ortada zaten.indirmek epey sürdü..
Bu arada ilk oyun Tie Fighter dosbox ile sorunsuz çalışıyor haberiniz ola