Deja-vu

deja vu ile ilgili bir takım bilimsel araştırmalar yapılmış ve sonrasında daha tam kanıtlanamasa da son derece mantıklı ve ilginç bir sonuç elde etmişler:
beynin sağ ve sol lobları olayları görme ve algılama için aynı anda çalışırlar.bazı durumlarda birkaç saliselik bir sekmeyle loblardan biri durumları daha geç kavrayabiliyor.bu durumda da kişi olayı daha önce yaşamış olduğu hissine kapılıyor..
bence gayet mantıklı..fakat insanların daha önce hiç bulunmadığı bir ülkeye ilk gidişinde 2 cadde ötedeki fırıncıyı biliyor olması geyikleri eğer doğruysa ve deja vu kabul ediliyorsa bilemicem.
 
Ben bu baslıga bi kere daha yazmiştim :p

ya arasira banada oluyo ve bni hasta edio daha once yapmişmiydim etmişmiydim olayi.Bide gorduum ruyalarida acaba onceden mi gordum bn bunu filan oluorum buda dejavu ya mi girer acaba?
 
benim de duydugum bi habere gore henuz bilim daha mantıklı bi acıklama yapamamıs deja-vu hakkında--
ama halusilasyon olmadıgı kesin .cunku halusilaston uyusturucu maddelerin etkisiyle beyin ici dengesizliklerle olusan duyu organlarındaki asırı hassaslıkla ortaya cıkar

benim de bir kac kez deja-vu ya kapıldıgım oldu...tabi
 
bend eçok merak ederim bana bazen oluyordu ama son zamanlarda pek yok gibi.mesela bir konuşma oluyor diyorum ki ben bu anı daha önce yaşamıştım.geleceğin ufak bir anını görüyorsun sanki rüyanda çok garip oluyor insan..
 
hayal kırıklığı olacak belki ama bilimsel bir açıklaması var sanırım.insan başka birşeye yoğunlaşmışken farkında olmadan o anda yaşadıklarını beyin kaydediyor. o ana yoğunlaştığında birkaç salise önce algıladıklarını daha eskiden yaşadığını yada gördüğünü sanıyor.ben ilk öğrendiğimde hayal kırıklığına uğramıştım.insan daha esrarengiz şeyler bekliyor
 
peki daha önceden gördüğümüz bir rüyayı sooradan yaşamamız nedir bilen var mı?
beynin odaklandığı duygulardan,fikirlerden farklı bir olay yani bir beklenti değilse tamammen alakasız bir durumsa rüya nedir acaba bu mrk ediorum?
 
Bilimsel açıklamasını bilmiyorum, metafizik açıklamasını da bilmiyorum..

Arada oluyor, sinirlerimi bozuyor sanki gizli keşfedemediğim bir şeyler vamış gibi yaratıp bir de korkutuyor :)
 
bana uzun zamandır olmuyo ama küçükken cok fazla oluyodu noldunu anlıyamıyodum ve cok garipsiyodum. su anda hala tam olarak ne oldunu bilmiorum sadece adını örenmekle kalmısdım bi kaç sene önce sanırsam kesin bi acıklamasıda yok tam olarak.
 
dejavu,gerçekleşigini zannettiginiz kafanızda bi imge gibi beliren zaman dilimi..bildiğim tek anlamı bu hakkaten dini olarak tanımı varsa yada bahsediliyorsa bunu bende merek ettim.
banada çok olur bu olay ve bazen çıldırtır adamı ya bu olmuşmuydu,yoksa sün rüyamdamı görmüştüm falan der dururum kafayı yiyor insan yahu 8O
 
başlığı tamamen okudum bi çoğunuzun yaşadığını ben de çok yaşadım. özellikle bir dönem çok fazla yaşıyorum bunu.. neden bilmiyorum ama öyle işte.. bu ara olmuyor yani olmadığını sanıyorum. bana şöyle bir şey de oluyor; yaptığım bir şeyi rüyamda görmüş oluyorum.. geçenlerde düşürüp kırdım bişeyi kırdıktan sonra öylece kalakaldım aynısını rüyamda görmüştüm :s büyük bi olayı yaşamadım daha bu şekilde ama deja vu çok oluyor..
 
evet ya bir ara çok oluyor, sonra hiç olmuyor,gene başlıyor çok acayip ya.. ben bunu daha önce yaşadım evet diyorsun sonra yaşadım mı acaba diye düşünüyorsun.ne kadar kafa yorarsan yor bulamıyorsun bir sonuç..ya çok sinir bozucu :)
 
Geri
Üst