Eklips (Rock/Funk) - Ankara

çok pardon ya teşekkür etmeyi unutmuşum bak görüyomusun.tüüh.. :twisted:
evet bizim bu eleştrilere ihtiyacımız var..evet..evet...ohhh...yeaah!!evet..
evet..var..eleştiri...ooh..çok severim..daha hızlı..evet..eleştiri.. :twisted:
ulan ozan...!
 
Selamlar :)

Uzun zaman sonra fırsatım oldu şarkınızı dinlemeye.
"Kapılar" yeni mi yoksa önceden dinlemiş miydim hatırlamıyorum ama yine de yorum yapayım.

Hem konser hem de stüdyo kaydını dinledim şarkının.
Tabii ki stüdyo kaydı çok daha temiz ve oturaklı olmuş.

Kayıt kalitesi vs. gayet iyi bence fakat şarkının süresi ve sololar biraz uzunca geldi.

Artık yaşlandık mı nedir bilmiyorum ama aynı tema üzerine giden şarkılarda "süre" daha fazla yormaya başladı beni.
Sololar da aynı şekilde biraz tekrar hissi yarattı bende.
Halbuki giriş çok güzel ve tadında olmuş.

Üst üste baya dinledim.
Soloların fazlalığından dolayı bir süre sonra şarkıdan kopuyorum. Sözlere odaklanamıyorum.

Ben olsam sanırım ortadaki solo/melodilerden birini feda eder, süreyi biraz kısaltır, şarkıyı bir şekilde sallar, dinleyiciye "Hey, alo! Uyuma!" derdim :)

Ama siz ben değil Eklips'siniz ve böyle tercih etmişsiniz, elinize sağlık.

Yarışmada başarılar dilerim.

Kolay gelsin
MG
 
Şimdi de "sıkıntı"yı dinledim.
Daha önce yorumladıysam boşverin ama yorumlamadıysam söylemeliyim ki gayet keyifli olmuş.

Gitar tonları da 3 Doors Down tadında gayet başarılı geliyor.

Elinize sağlık.
MG
 
altar_eklips demiş ki:
Sevgili kardesim Cagrson'a da burdan sonsuz tesekkur, her zaman en yakın destekcim olmustur...Ee kardes ne de olsa...

valla kardeşinim diye demedim bunu samimiyetimle söyledigimi hepiniz biliyorsunuz zaten ;) siz müzikle uğraştığınız sürece hep yanınızdayım, hele bi bırakın direk satarım sizi haberiniz ola :)
şaka bi yana da sevgili eklipsler (çok hoşuma gitti valla bu laf, gerçi siz kendi aranızda kullanıyorsunuz bunu ama bir kerelik kullandım ); şarkınızı dinleyen arkadaşlarımdan çok olumlu tepkiler alıyorum, umarım daha önceden de söyledigim gibi hakettiginiz yeri alırsınız...
sevgiler saygılar 8)
 
Herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Özellikle adaşım çağrıya sonsuz teşekkürü bir borç biliriz. Sadece Altar'a değil Eklips'e büyük emek harcamıştır ve her ihtiyacımız olduğunda yanımızda olmuştur. Vay be ne duygulu yazdım :)

Murat Güleryüz'e de eleştirilerini bizden esirgemediği için çok teşekkür ederim. Bestenin yapılmaya başladığı andan itibaren senin de bahsettiğin vocal - melodi - vocal - melodi kavramını benimsedik. Sanırım uygulamada başarılı olmuşuz. Ancak eleştirilerden anladığım kadarıyla dinleyiciyi biraz baymışız. Bu arada kayıt konusunda tecrübenden yararlanmak isterim. Parçayı evde kaydettik. Dijital davul kullanıldı ve sadece stereo alabildim, 8 kanal alamadım. O yüzden tonlarının ne kadar kötü olduğunu biliyorum :) Diğer konulardaki eksikliklerimizi de söylersen ev kayıtlarında da bi yandan ilerleriz.

Daeron çok saol. Bu tür sözler solgun yüzümü gülümsetiyor. Umarım daha fazla kişi dinler ve ümit ettiklerini bulur.

Her zaman dediğim gibi yorum duymak insanın şevkini artırıyor....

Esen kalın
 
Ben de eleştirilerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Şarkıdaki soloların uzunluğuyla ilgili olarak şunu söylemek isterim; biz bu şarkıyı yaparken(en başta) yarışmayı falan düşünmedik ve daha önce yapmış olduğumuz demoda bizi hep rahatsız eden gitar konusunda daha rahat davrandık. benim kişisel görüşüm bu soloların yerli yerinde ve olması gerektiği uzunlukta olduğudur ama tabii ki beğenenler ve beğenmeyenler olabilir.
Sololar dolayısıyla şarkının uzaması ve dikkatin dağılması yarışma için bir dezavantaj gerçekten ama zaten bunu düşünerek yapmadık.

Gürelcim listende birinci sıraya koyacak kadar beğenmiş olmana çok sevindim umarım bu sene de bir mt uzantısı olarak üst sıralarda yer alırız
 
Cag_eklips demiş ki:
Murat Güleryüz'e de eleştirilerini bizden esirgemediği için çok teşekkür ederim. Bestenin yapılmaya başladığı andan itibaren senin de bahsettiğin vocal - melodi - vocal - melodi kavramını benimsedik. Sanırım uygulamada başarılı olmuşuz. Ancak eleştirilerden anladığım kadarıyla dinleyiciyi biraz baymışız. Bu arada kayıt konusunda tecrübenden yararlanmak isterim. Parçayı evde kaydettik. Dijital davul kullanıldı ve sadece stereo alabildim, 8 kanal alamadım. O yüzden tonlarının ne kadar kötü olduğunu biliyorum :) Diğer konulardaki eksikliklerimizi de söylersen ev kayıtlarında da bi yandan ilerleriz.

Yardımım olabilecek her konuda elbette elimden geleni yaparım :)
Ama soyadım "Gülersoy"dur, hatırlatırım :D

Kolay gelsin.
MG
 
eleştiriye bu kadar aç bir grupsunuz madem, ben de kapılar üzerine biraz eleştiride bulunayım dimi!

herkesin söylediği süre uzunluğuna ben de katılıyorum. ama bence uzun olan sololar değil, genel olarak süre fazla uzun, soloların fazla olması güzel bence. solonun arkasındaki melodi biraz daha sürükleyici olsa aslında çok güzel olurmuş, mesela sıkıntı'daki gibi...

kayıtla ilgili olarak baştaki sololar biraz kısık, ve vokal fazla açık gibi geldi bana...

bunların dışında gayet keyifle dinlenen ve yine eklips'in tarzına (oluşmaya başlayan tarzına) uygun güzel bir şarkı yapmışsınız, tebrikler...

daima eklipsciyiz!... :D
 
Abi inanır mısınız şarkının ilk hali ve ikinci hali arasındaki süre farkı(garip ama sadece süre farkı) 2 ayrı kaydın da çok farklı lezzetlerde olmasına neden olmuş. *Yalnız şu an bilgisayarımın başında değilim ve eski halini tekrar dinleyip ne demek istediğimi anlatabilecek dökümana erişemiyorum.
2. solo hiç beklemediğim bir anda geldi, yani orda solo olmaması gerekiyordu diye düşünmekteydim ki(bitti herhalde?) onun orda olmasının şarkının hissiyatını tamamlaması açısından ne kadar önemli olduğunu farkettim.
Solosuz ve Riffsiz ucuz müziklerden sıkıldığımız şu dönemde güzel bir besteye imza atmışsınız ne diyeyim elinize sağlık.
 
Bir gün bu grubun sütdyosuna gitmiştim. Çok yorgun, çok bitkin bir günüydü Eklips'in. Ama izlemekten, dinlemekten o kadar büyük keyif aldım ki onları, yıllardır gitarımın başında sabahlamama, çeşitli gruplarla kasmama, bir ton rock grubu izlememe rağmen böylesi bir ruha tanık olamadım. Ardından bu çok sağlam adamlarla arkadaş olduk. Davulcuları Ferhat zaten okul arkadaşım, dostumdu.

Daha sonra grup Saklıkent'de düzenlenecek bir yarışmaya katılma kararı aldı, ben de bu adamlara roadie olarak eşlik ettim. Çok yorucu olmasına rağmen çok ama çok keyifli muhabetlerin, güzel müziğin döndüğü bir gündü. İtiraf etmeliyim ki çalıştığım, çaldığım hiçbir grupla bu kadar güzel bir atmosfer yaşamadım (grup arkadaşlarımın burayı okumadığını sanıyorum :) ). Toplam 20 saniyeliğine de olsa onları o akşam sahnede izleyebildim. Ozan'ın bestesini kendi ağzından, Çağrı'nın ruh dolu gitarını parmaklarından, -artık virtüöz mü desem- Altar'ı tam karşıdan izledim, dinledim. Ferhat zaten benim kendi gruplarımla çalışmak için kırk takla attığım ama bana feci naz yapan, bu alemde en beğendiğim davulculardan biri. (diğerleri için bkz. Mike Portnoy, Rod Morgenstein, Nick Menza, Ian Paice ve Steinberg Groove Agent).
Ayrıca Ferhat'ın da yer aldığı demoları... "Budur işte!" dedirtiyor bu adamlar!

Fakat gel gör ki bizim "uzun" eczacılığı bitirip çizik bir kafayla askere gitti. Zorunlu bir kopukluk yaşadılar. Ben bu arada Eklips'in hep biraraya geleceği, konserlere hep beraber çıkacağı, ardından yine beraberce içeceğimiz günleri bekledim (hergün değilse bile arada bir aklıma geliyordu işte :D )

Ee, şimdi bu adam askerden geldi. Her haftasonu gelirim giderim de diyor. Bir takipçiniz olarak sizden bir açıklama bekliyorum sevgili Eklips, niye davulcunuz Ferhat değil? Niye onunla çalışmıyorsunuz? Ya da onunla berabersiniz ama niye bunu söylemiyorsunuz?
Ben, Eklipsi her türlü severim, dinlerim ama benim gözümde Eklips = Ozan + Çağrı + Altar + Ferhat'dır. Şu an davulcuları olarak Eklips'e yardımcı olan arkadaşı tanımıyorum, yanlış anlamasın beni. Değindiğim mevzunun onunla hiçbir alakası yok ama ben Ferhat'ı isterim orda.

"Sana ne kardeşim, kimi istersen iste ama biz buyuz." derseniz de haklısınız tabii ki. Ama unutmayın ki Led Zeppelin; davulcuları öldükten sonra yeni bir davulcunun adını bile anmadı, grup sessizce dağıldı, bitti.

Belki de haddim olmayan şeyler yazdım ama ben sizin sıkı bir takipçinizim ve gruplar fanlarına hesap vermek zorundadır :)

P.S. Son bestenizi biraz daha dinledikten sonra ben de birkaç eleştiri yazacam buraya. Biraz kızdıracam gibi ama bu sefer :)
Kendinize iyi bakın,
Fırat.
 
The battle raged on and on
Fuelled by the venom of hatred for man
Consistently, without the eyes to see
By those who revel in sewer equally
We, the prosperity of the future seal
Cloaked by the thunders of the notrh wind
Born to capture the essence of
The trails of our kind
Zero tolerance must be issued forth
Behind the enemy's line
So it shall be written
And so it shall be done

Discover and conceive the secret wealth
And pass it unto your breed
Become your own congregation
Measure the sovereignty of it's invigoration
We, who not deny the animal of our nature
We, who yearn to preserve liberation
We, who face darkness in our hearts with a solemn fire
We, who aspire the truth and pursue it's strength
Are we not the undisputed prodigy of warfare
Fearing all the mediocrity that they possess
Should we not hunt the bastards down with our might
Reinforce and claim the throne that is rightfully ours
Consider the god we could be without the grace
Once and for all
Diminish the sub principle and leave it's toxic trace
Once and for all

BİLMEM ANLATABİLDİMMİ?
 
bizim grubun adını zor buldum forumda.
şu tokia ses yarışmasının başlığını okudum millet birbirini yiyiyor yahu.
yok sen öyle didin ben bunu seviyom yok müzik..ortam boş ya..oooohhh..
ulan şu foruma giren adamların hepsinin kendi grubu var zaten %99.
dinleyici modelinde giren kaç insan var.orda açmışlar bi başlık.kimin hangi gruptan olduğu belli değil ama gruplarını kapıştırıyolar.iyi o zaman ben de pipimi gösteriyim böyle 23cm.o zaman benimki daha büyük diyim olurmu.
tokia süper ses yarışması için de millet ip mp diyo la o ne öyle.fason maillar falan ddiyolar..naapmışlar yahu..delirmişler iyice anam valla.bu yarışmanın kazananı madalyayı hak ediyor o zaman.. :twisted:

-şşt..la..davulcu..katıl la sen de yarışmaya..şş la..valla diyom bak. :twisted: biz oy veririz sana..hem yeni davulcu da sensin bak..he?
katıl istersen..

sevgili hizard'oz.sevgili çaarı sevgili atlar.
hepinizi pek özledim.
 
doomsday3copydb8.jpg
[/img]
 
gene alternative 4 calıcaksınız ve ben gene gelemiycem :(
bakalım başka zaman bir daha çıkcak mı bu şans...
eminim çok başarılı bir performans olacaktır...
kolay gelsin şimdiden..
 
Geri
Üst