Hayalci (Hard Rock) - Ankara

haluk levent'e çalan gitaristlerden h.levent e çaldıkları zamanlar dışında öyle bi sound duyan varmıdır?
sanki acemiliklerini o albümlerde atmışlar da kabak zavallı :!: h. leventin başına ve albümlarine patlamış.
:idea: ya da adamlar halkın kulak alışkanlığını elektro bağlamadan elektro gitara terfi ettirebilmek için öyle bi ara geçiş sesi bulmuşlar.
vaktin yok şarkısından ben umt duymuştum ilk dinlediğimde eleştiriler ve amaçlanan kitlenin özelllikleri çerçevesinde bu şarkıda yapılacak geliştirme çalışmaları başarıya ulaşacaktır
hayalci bunun için gerekli beyinlere sahip bir gruptur 8)
 
Eyvallah Ali kardeş! Hayalci, gelen eleştiriler ve zamanla edindiği tecrübe doğrultusunda tarzına ve hitap etmek istediği hedef kitleye daha çok seslenecek işler yapacaktır eminim ki.
Bu iki hafta boyunca çok ciddi albüm görüşmeleri yapacaz. Bakalım fikirlerimiz ve müziğimiz konusunda fikir birliğine varabilecek miyiz :D
Her an güzel gelişmeler yaşanabilir tabii. :D
 
herkese selam
grubumuzla aynı adı taşıyan "hayalci" adlı şarkıyla nokiasupersound yarışmasına başvurduk. şarkımızı www.nokiasupersound.com yarışma adresinde, adaylar kısmından dinleyebilirsiniz.
forumda rastladığım bazı tanıdık diğer gruplarda başvurmuş. herkese başarılar.
 
Yarışmada başarılar diliyorum. Dinlediklerim arasında en iyilerden birisi sizin şarkınız. Umarım adil bir yarış olur ve bence hakedip kazanırsınız. Başarılar.
 
Fıratcım parçalarınızı sürekli ve sindire sindire dinledim. Ama yapacağım eleştiriler ilk dinlediğimde edindiğim izlenimlere göre olacak. Defalarca dinlemelerimde bazı ufacık sorunların kaynağını bulmaya çalıştım.
Öncelikle parçaların çok iyi altyapıları olduğunu söylemek isterim. Bu tarzda yapılabilecek ideal düzenlemeler yapılmış bence. Akılda kalıcı nakaratlar, melodiler, kafayı yormayan gitar süslemeleri, (bir tek sen,bir tek ben) alta çok güzel yedirilmiş piyano partisyonları, ne abartı ne de sönük olan gitar soloları parçaları rahatlıkla dinlenebilir hale getirmiş.
Kulağıma çarpan bazı "rahatsızlıklar" hissettim. Genelde çoğu ya kayıttan ya da performanstan kaynaklanıyor. Kayıdın geneli bana çok kapalı geldi, özellikle vokaller. Mesela windows media playerda dinlerken ekolayzırın 4hz ve 16 hz sini çok az(çeyrek), 8 hz sini baya(orta) açıp bi dinlesene vokaller biraz daha net ve parlak gelecektir. Tabi bunu yapınca altyapıdaki enstrumanların tonu kayıyo:) Bence zillerin de vokal kadar olmasa da biraz parlaklaşması gerekiyo. Kick ve bas ile ilgili yorumlara katılıyorum, sorunlu. Sanki bana bas gitara biraz daha dolgun bi ton çekilmesi gerekiyomuş gibi geldi. Biraz ekolayzırından bas eksik gibi, ama emin değilim. Özetle kayıtla ilgili parçaların biraz boğuk olan havası alınsa genelde biraz parlaklaştırılsa mükemmel bi kayıt olacak. Zaten kayıt kalitesine hiç lafım olamaz:)
Son olarak performansa gelirsek. Parçaların genelinde vokal sanki çekinik söylemiş gibi (demin bahsettiğim sorundan da olabilir) Kimi yerlerde daha çok bağırması(bakkal deyimiyle) ve kulağımızın içine girmesi gerekiyomuş gibi geldi bana. Yani müzik vokali eziyor gibi. Kayıtta kendini biraz daha yırtsa ve daha rahat söylese vokalin gerçek yüzünü görebilirdik sanırım. Batuhan'ın söylediği detone sorunu da var gibi ama sen bunu zaten açıklamışsın. Vokalin ses rengi bence gayet güzel ve yapılan müziğe çok güzel oturuyor.
Sıra sende fıratcım:) Gitarlar özellikle sololar bizim kayıttakine benzemiş.( Aman yanlış anlaşılmasın) Çalış bakımından biraz duygusuz havası veriyor. Kayıt heyecanı vs temiz çalcam derdi falan tabi seni gayet iyi anlıyorum. Bendlerde biraz sorun var gibi hissettim. Ama Hayalci soloya giriş diyorum çok güzel yazmışsın ve de o soloyu duygulu çalmışsın:) Sololarla ilgili tavsiyem, abi daha böyle değişik teknikleri kullanmaktan çekinme (ben öyle yapcam bundan sonra) harmonize yap ne biliim öttür, kolla oyna , bendlerde 1/4 ü de kullan, 1.5 da sweep zaten kullanmışın. Böyle çok akıl veriyomuş gibi oldu da ben yapamadım içimde kalmıştı. Bi dahakine yapmayı düşünüyorum.
Abi çok uzattım kusura bakmayın. Yukarıyı özetlersek abi grupca elinize sağlık çok güzel olmuş, en azından ne yapmak istediğinizi biliyosunuz ve bunu yapabilecek müzik bilgisine sahipsiniz.
 
Güzel eleştirin için teşekür ederim Çağrı. Hemen hemen yazdığın herşey de haklısın zaten. Cevap verecek pek bir konu yok :D
Ama şunu söylemeliyim ki kayıtta numara yapmak çok zor. Evdekinin dörtte biri kadar bir gitarist oluyorum kayıtta. Heyecan filan değil ama olay. Şu Mesa Boogie'lerin acayip bir tuşe refleksi var. Kim çalıyor lan bu gitarı dediğim ve sağıma soluma baktığım bile oldu kayıt esnasında :D
Kayıttaki parlaklık eksikliğine gelince...
Ben olayı çözdüm gibi. Presence olayı tek sorun. Az olmuş benim preampta. Bir dahakine halledecem inşallah. Ama kick-bas gitar problemini halen çözebilmiş değilim. Birçok denemeye rağmen bir çaresini bulamadım. Üstelik kullandığımız bas gitar Fender Stu Hamm signature series bir gitar. Aktif manyetikli, gayet kemik tonları olan bir gitar. Herhalde bir dahakine penayla çalacaz :D

Son olarak;
sizler gibi iyi müzisyenlerin, iyi müzisyen arkadaşların eleştirileri sayesinde ne yaptığımızı ve eksiklerimizi daha iyi gördük. Umarım daha iyi işler yaparız da başımız dik çıkarız karşınıza :D

Tekrar teşekkür ederim!
 
lan gaymisiniz lan yerim lan sizi..
hayalciyi sen yık bi adamın üstüne oda masum öfratesim benim yazık adama hayvan gibi koşturdu bizim için bu kadar koştursa-biz de adam olmazdık-ama çok koşturdu yani onu dicem.
kendimi ampermetreye baaladım 20volt akım gösterdi şerefsiz alet bozukmudur nedir.

neyse öfrates.
kaydınıza dicek bişeyim yok benim duymak istediğim şeylerden çok uzak.
sana seni daha çok ilgilendiren bi konu söyliym.la o sololar biraz arak gibi geldi bana ama neyse..ŞAKA LEN ŞAKA..
sevgili öfrat.sololar muazzam yazılmış ve çalınmış.o konuda beklediğim ve hayal ettiğim şeyin bi adım önüne geçmişsin.ellerine sağlık fazla söze gerek yok.
davula sıkı bi eleştiri getircem bi ara ama şimdi çok acıktım gitmem lazım..
aç ayı oynamaz...
yemek yenecek..YE!!
 
Teşekkür ederim deli davulcum benim :D
Sen de beğendiysen bu soloları bu iş tamamdır artık. Yeni bir enstrumana başlayabilirim. Mesela akordeon :D

Grubun sağlık sorunlarından dolayı albüm görüşmelerini askıya almıştık. Görüşmeler bir başlasın, yeni tavsiyeler ve fikirler doğrultusunda yeni bir kayıt yapacaz. Yine 3 şarkılık bir kayıt olacak. Davul eleştirileri için geç kalma!
 
Hayalci, 27 Nisan Perşembe akşam saat 8'de Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde bir konser verecektir. Konser herkese açıktır. Herhangi bir ücret vb. söz konusu değil tabii ki. Herkesi bekleriz konserimize!

Hayalci'nin bestelerini merak edenler için;

Hayalci
http://www.soundclick.com/util/getplayer.m3u?id=2921612&q=hi

Bir Tek Sen & Bir Tek Ben
http://www.soundclick.com/util/getplayer.m3u?id=2921688&q=hi

Vatin Yok
http://www.soundclick.com/util/getplayer.m3u?id=2921655&q=hi
 
Geri
Üst