Hayko Cepkin

boshluk demiş ki:
seninki dert mi
dinler dinlemez çok beğendim
hayatımda yer etti hayko cepkin bölelikle
ve ismimin boshluk olma nedeni haykonun şarkısı..
evet ya o sarkıları muhtesem ben bıde ayrıca ben gideyimi seviyorum çok guzel hepsı ama bu üçünün yerı ayrı bende :D
kotu sarkısı da yokkı ayrıca yenı albumde olan kaos ta cok guzel parca :LOL:
 
haykomg9.jpg


Ana akım müzik piyasasının oldukça uzağından brutal vokallerle arabesk ezgiler dinlediğimiz hardcore alaşımlı tanımsız bir müziğin öteki kahramanının üzerine bir şeyler anlatmak istedik. Bakalım beğenecek misiniz ?

Sahne öncesi Hayko Cepkin’le söyleşi imkanı bulduk. Sahnede nasıl sıra dışıysa, günlük yaşamda da aynı derece sıra dışıydı. İçinde bulunduğumuz sisteme ait ne varsa reddeder bir havası vardı. 222 Park’ın bahçesinde otururken müzisyen arkadaşları ve fotoğrafçısı ile koyu(!) bir sohbetin içerisindeydi. Masasına oturduk ve öncelikle ilk albümden bahsettik. “Sakin Olmam Lazım”ın gerçekten sakin bir albüm olduğundan hatta plak şirketinin, kafasında yapmak istediği şeyi ancak sahnesini izledikten sonra anlayabildiğinden dert yanıyordu. İlk albümünün kayıtlarını evde kendi hazırladığını ve ikinci albümün bir stüdyo albümü olacağını, yine de fanlarına sahneden seslenmeyi tercih ettiğini söylüyordu. Sahnesine şahit olan herkesin hemfikir olduğuna eminim.

İkinci albüm ise Bahar aylarının başında geliyor ve albümün adı “Tanışma Bitti” olacak. İki albüm arasındaki sürede “Araf” filminin soundtrack’ini hazırlayan Hayko, yaptığı işin görselliğini ne kadar umursadığından bahsetti. Hatta prodüktörü ve dostu olan gitar virtüözü Hakan Kurşun’un yaptığı işlerin direkt görselini düşündüğünden kimi zaman sounda hakim olamadığı konusunda uyardığını ve görselliğin yapılan işin en önemli aşaması olduğunu anlattı. Rock’n Coke sahnesine çıkarken yaptığı imaj değişikliğini sürdürüyordu. İlk albümündeki civciv sarısı saç rengi gitmiş ve laciverte yakın bir rengi tercih etmişti. Albümün kapağına kadar kusursuz bir görsellik söz konusu Hayko’da ve bu görselliğin hayata kuşbakışı bakarak müzik yapanların; misal Jimi Hendrix, David Bowie, Kurt Cobain, Jim Morrison, Bob Marley ya da John Lennon gibi üstadların bize bir parça ucundan izlettiği illüzyona yakın bir havası olduğunu düşünüyorum.

Bir film izledim ve hayatım değişti !

Hayko Cepkin, hayatını bir filmin değiştirdiğine inananlardan. 1994’e kadar klasik müzik dinlediğini, The Crow filmiyle kendi için adeta evrenin değiştiğinden bahsediyor. Vücudunda The Crow dövmesi taşıyor aynı zamanda. Filmden çok etkilendiğini ve rock müziği Nothing Else Matters’tan öte bir şey olmadığını düşünen biri olarak büyük bir değişim süreci yaşadığını anlatıyordu. Önceleri klasik müzik dinleyen bir müziksevermiş. Daha sonra profesyonel müzik yaşantısına atılan Hayko; Murat Kekilli, Moğollar, Öztürk gibi isimler bir tarafa Aylin Aslım ve Demir Demirkan gibi isimlerle de çalışmış. Yaptığı müzikteki çok sesli çeşitliliğin mimarları çalıştığı isimlerden belli oluyor sanırım.

Yurtdışına çevirirsek kafamızı Marilyn Manson’ın yaptığı işleri takdir ediyor. Kendisine örnek olarak aldığını fakat onun kadar gırtlağı olmadığını söylüyor. Yaptığımız müzik birbirinden çok farklı tabii diye eklemeden de geçemiyor. Kendisini Marilyn Manson’ın keyboardcısı Madonna Wayne Gacy’e benzettiğimde onun sahnede sample kullandığından kendisinin ise çalmaktan haz ettiğinden söz ediyordu. Sahnesini beklemek üzere 222 Park’ın yolunu tuttuğumda sahnede bir başka inanılmaz performansla karşılaşacağımı tahmin ediyordum.

Makine kulaklarımızın pasını sildi

Sahne öncesi Hayko Cepkin’i beklerken tadına doyum olmaz bir Makine performansına şahit oldum. Makine’nin bir Mudvayne ya da Korn gibi kafaya oynayan uluslararası gruplardan tek farkının Türkiye’de müzisyen olarak hayatlarına devam etmeleri olduğunu düşünüyorum. Adamlar sahneyi dolduruyorlar, vokal desen o biçim ve davulcu Ozan’ın arkada transa geçip “bunu yapan insan olamaz” dedirten ritmleri, kendinizi bir rock festivalinde headliner izliyormuş hissine kapılmamanıza engel olur cinsten. İzmir sahnesinde Portishead ve Massive Attack coverları çalarken sahneyi paylaştıkları bayan vokalin ise Eskişehir seyircisiyle hala buluşmaması büyük bir talihsizlik. Makine’nin trip-hop denemelerini Eskişehir sahnesinde dinlemek istiyorum en azından kendi adıma.

Hayko Cepkin sahneye çıktığı anda 222 Park ayaklandı ve büyük bir uğultuyla görsel şov başladı ve Hayko peş peşe kendi kitlesinin hit’i sayılacak şarkıları sıralayınca sahnenin sonlarına doğru salonun yavaş yavaş boşalmaya başladığı gözlenmesi playlistin yanlış ayarlanmasından kaynaklanıyordu. Geçen sene 222 Park’ta çaldığında bu kitlenin çeyreği bile olmadığını düşünürsek Hayko Cepkin’in kısa sürede aldığı yolu daha iyi gözlemleyebiliriz. “Son Kez” çalmaya başladığında ortada hissedilen tuhaf elektrik bu şarkının Araf filminden bağımsız ve hatta Hayko Cepkin’den bağımsız bir anlam kazandığını anlatıyor gibiydi.

İzleyici profili ve önümüzdeki hafta üzerine

Pogo yapan siyah makyajlı neo-goth insanlar topluluğu ise, sahnede çalan insanı ben mi farklı algılamaktayım diye şüpheye düşürse de izleyicinin çeşitliliği mekana ayrı bir hava katıyordu. Kitlenin 18 yaşından 30 yaşına kadar geniş bir yaş yelpazesini kapsadığını ve farklı meslek gruplarından farklı öğrenci gruplarına kadar birçok değişik komünitenin orada aynı müzik çatısı altında toplandığını görmek keyifliydi.

Keyifli bir pazar gecesini daha geride bıraktık. İyi olan kazandı ve önümüzdeki maçlara bakacağız. Cuma günü Pamela mesela. Nasıl dinlenir biliyor musun? Pamela’yı farklı bir ucundan tutup ona kulak vermek isteyen okuyucularımıza Eğer Dinlersen albümündeki “Beni de mi İstanbullu Zannettin?” isimli parçayı öneriyorum. Herkese keyifli bir hafta dileğiyle.
 
SONY BMG & PASAJ MÜZİK

TurkRock best of album

Şebnem Ferah, Duman, Mor ve Ötesi, Manga, Aylin Aslım, Hayko Cepkin, Çilekeş, Ferudun Düzağaç,Gripin, Badem, Athena,Anima, Redd, Vega, Kurban, Ogün Sanlısoy, Seksendört, Teoman gibi bir çok isimin de şarkıları albümde yer almakta.


1. DUMAN - SENİ KENDİME SAKLADIM
2. MOR VE ÖTESİ - CAMBAZ
3. ŞEBNEM FERAH - CAN KIRIKLARI
4. OGÜN SANLISOY - BİLMECE
5. maNga & GÖKSEL - DURSUN ZAMAN
6. KURBAN - YİNE
7. VEGA - ELİMDE DEÐİL
8. REDD - FALAN FİLAN
9. ANİMA - JOKER
10. ATHENA - ÇATALYÜREK
11. SEKSENDÖRT - AFFET
12. AYLİN ASLIM VE TAYFASI - GÜLYABANİ
13. RASHIT - TEKER TEKER
14. FERİDUN DÜZAÐAÇ - DELİ
15. ÇİLEKEŞ - KENDİMDEN GERİYE
16. GRİPİN - ELALEM
17. HAYKO CEPKİN - YARASI SAKLI
18. BADEM - ALA GOZLERİNI SEVDİGİM DİLBER
 
evet lansman partisindeki performansı oldukça etkileyiciydi. haklısın bu tarz adamlar az gelir ama gelmişken de değerini bilmek ve hak ettiği değeri vermek gerekir diye düşünüyorum. iyi ki varsın hayko cepkin...
 
Geri
Üst