Origam (Metal) - Ankara

Hayırlısı olsun diyorum , başarılar diliyorum ve yeni muzik yasamınızda uyusamadıgımız muzikal catısmaları da yasamassınız diye umud ediyorum. Grup da su an sadece demo acısından bir yavaslama olucak onun dısında yeni eleman sıkıntısı yok . Yeni gelen elemanlarla devam :)
Ayrıca belirtmek isterim ki grupta bir kisi bile kalsa Origam her türlü devam edicektir , sevgiler efem :) ;)

Ama belirtmeden gecemeyecegim Demo kayıtlarına baslanmısken tamamlamadan gitmeyi kendi acımdan yakıstıramıyor ve tasvip etmiyorum , zaten ayrılıcaz ne gerek var ugrasmaya mantıgında olmadıklarını umut ediyorum saygılar sevgiler gonderiyorum :)
 
Yeni elemanlar hayırlı uğurlu olsun grup için :LOL: Zaten ayrıldık ne gerek var uğraşmaya mantığında olmadığımızı umud etmektense anlamanı beklerdim şahsen,çünkü daha önce belirttiğim gibi ayrılma düşüncesi biranlık oluşmadı belki 3 belki 5 ay öncedende bu uyuşmazlık vardı biranda çıkagelmedi ama ona rağmen kemal ve ben elimizden geleni yaptık bu kayıt için en son gitar kayıtlarında sende vardın bende ,zorluklarla soğukta kayıt yaptık peki niyemi bitirmeden ayrıldık bazı şeyler prensiplerle sabittir demoda yeni elemanlarınızın çalması hem grup için hem onlar için daha güzel olacaktır :!:
 
açıkçası bende beklemiodm duyduğumda dumur olmadım dill :/ ama kemalinde dediği gibi maalesef müzik camiasında alışılageldik şeyler oldu artık bunlar ama yinede origam diyince aklıma gelen o 5 kişilik kadronun dağılması beni üzdü.sonuçta sizi ilk böyle tanıdık.grubun sounduda ,elemanlarda kaliteli napalım umarım yolunuz aydınlık olur...fahri de çalışınca ortaya güzel şeyler çıkaran bi gitarist insan olarakta iyidir kolay anlaşırlar zaten murat ve anılla bereber bi grupları var.destekliorum ben sizi.kemalle tayfunada başarılar diliyorum sizde yeni grubunuzdan haberdar edin bizi emi?;)tayfun senin scream leri özlicez ama:)ya end of the game i kim yazdı.origam parçası olarak kalıcak dimi?
 
Origam'ın bütün besteleri Origam adı altında yapılmıştır ipekcim...

Bu gruptan ben ayılırken benim şu parçada şu kadar etkim var bunları böyle çalmayın bla bla bla demez kimse ;)

Ayrıca Kemal ve Tayfun da kardeşlerimiz :!: :!: :!:

Yarın bir gün bir ihtiyacımız olsa yalnız bırakmayacaklar yani bizleri :)

Seviyorum ben herkesi yani ;)

End Of The Game tek parçamız değildir bu arada,hani demo yapan bir grubun birden fazla parçası vardır :!:
Yoksa adı demo olmaz zaten :twisted:
 
Açıkçası bu kadronun bozulmasına çok üzüldüm. Origam'ın anlamı farklıdır benim için. O kayıt günleri, provalar, delayler. :D

Hayırlısı olsun diyelim, yeter ki, kalpler bir olsun. Kafalar ayrıldı mı zaten olmaz, tıkanır iş. :) Herkese yolunda başarılar diliyorum.

Sevgiler...
 
Parçaların ilk ortaya çıkışı ve gitar rifflerinin %90-95' i ve soloların tamamı Tayfun' a ait olsada evet Origam bestesi hepsi...

Biz Tayfun' la tamamen müzikla düşünce, müziğe bakış açısı ve yapmak istediğimiz şeyler olarak beraber uyuştuğumuz ve grupla zıt düştüğümüz için Origam' dan ayrıldık.

Böylece ne onlar bize engel olacak yapmak istediklerimiz konusunda ne de biz onlara engel olacağız.

Ayrıca şimdi yeni, konser heyecanıyla dolu, kayıt heyecanıyla dolu arkadaşlarla, yeni elemanlarla kendi istediklerine daha rahat ulaşacaklardır.

Tayfun' la ben Origam' a bildiğimiz ve doğru olduğuna inandığımız çoğu konuyu göstermeye, öğretmeye çalıştık, yol göstermeye çalıştık bu 1,5 senelik süreçte elimizden geldiğince, gruptaki müzikle ve enstrümanla en uzun zamandır ilgilenen 2 eleman olarak.

Durumlar bu şekilde.

Başka olaylarda ve yine güzel müziklerde görüşmek dileğiyle ;)
 
Artık yazıcak bişey bulamıyorum ben evet tüm parcalar Tayfun'un ( Kemal yapılıs anını nerden biliyorsan cok merak ediyorum , vokalde onun , bass da onun gitarlarda onun ) Ben artık forumu magazin haline cevirmenizi ve bizi baltalamanızı istemiyorum , gerekirse bu topici sildirir bastan Origam topici de actırabilirim , muzikal yasantınızda basarılar , lütfen foruma grubun yeni donem muzikal sureci dısında birşey yazmayın :)
 
Evet bu kadar bencilce bir yaklaşım daha olamazdı biz hiç birimiz müziğin M'sinden anlamıyoruz zaten grubu siz götürüyodunuz şimdiye kadar teşekkürler Origam'ı bu noktalara taşıdığınız için (!!!!!!!!) :D

Bize yol göstermeye çalıştınız biz görmedik naapalım artık siz engin ve derin tecrübelerinizi başka insanlara empoze etmeye çalışırsınız ...

Bu tarz tartışmalara girmeyelim çok yanlış ve sizin gibi alanlarında uzman iki insan hiç yapmamalı böyle şeyler :D

Artık konu kapansın Origam yoluna devam ediyor siz de Origam'a bulaşmadan yolunuza devam edin ...

Başarılar ...
 
Arkadaşlar sende nerden çıktın demeyin bana şimdi ama birbirinizi kırmaya üzmeye ne gerek var.Her ne sebepten olursa olsun kim haklı kim haksız olursa olsun siz birlikte çok güzel şeylere imza atmış bir grupsunuz.Yaşanılan güzel şeyler adına birbirinizi kırmayın hemde herkesin gözü önünde olan bir forumda.Ayrılanlara kalanlar herşey daha iyi müzik için olsun saygılar sevgiler...
 
Arkadaslar bildiginiz üzere , TRT de yayından kaldırılan Rock Market
artık cumartesi gunleri gece saat 00.30 civarında TV8 de yayına basladı , sanırım bu cumartesi yada onumuzdeki cumartesi Origam'ın shure yarısmasında aldıgı dereceden ve origam'dan da bahsedilicek bilginize :)

Bir de extra bilgi , Rock Station dergisinin bu ay ki cıkan sayısında , Complication cd TNT 2 cd si hediye edildi , Origam'da bu cd de yer alıyor.
 
Hangi parçayla yer aldığınız malumunuz... Shure yarışmasındaki parçanız da aynı şekilde... Elimize mi, yoksa elinize mi sağlık? :LOL: Bazen dinleyicileri ve eleştirilerini anlamak çok güç oluyor :!:

Sevgiler...
 
Kadro değişikliği kararınızı okuduğumda zaten yeteri kadar şaşırmıştım , grubun eski we yeni üyelerinin yaptığı açıklamaları okudukça daha bi şaşırıyorum. Bunlar tartışılması gereken şeyler olsa bile bence bu burada olmamalı . Sonuçta ortada yoluna dewam eden bi grup war we bu grup bugüne kadar icra ettiği şeylerle dinleyicilerin gözünde iyi bi yer edindi Unutulmaması gereken şey bu başarı bugün burda çocukluk derecesinde tartışan beş kişinin ortak başarısıdır we siz bu konuları burda konuşmaya dewam ettikçe o dinleyiciler sizi Origam besteleriyle(altını çiziyorum Origam besteleri) değil bu konuşmalarla hatırlıcaklar Bu hanginizin hoşuna gider acaba , merak ediyorum...
 
Bu bizim en son istedigimiz şey oldu her zaman ve ben gruptan ayrılma kararı aldıklarında kendilerine dedim ki , biz elemanlarımızı tamamladıgımız zaman duzgun bir sekilde yazarız , gereksiz magazine ve tantanaya gerek yok , su an için acıklamanıza gerek yok dedim ama malesef ya haberdar olamadılar yada acıklamanın yapılmamasına bir anlam veremediler.Gereksiz tantana ve magazinden kastım işte bu konusmaların dogacagını biliyor olmamdır , artık geç oldu ama dedigin gibi ortada yoluna hiç ara vermeden devam eden bir grup var hatta guzel surprizlerimiz bile var sizlere , nese artık lütfen bu son mesaj olsun bu konuyla ilgili . Artık konser haberleri , yeni besteler vs. kayıtlar konusulsun , herkese sevgiler saygılar efem :D
 
Neyse artık bu olaylar yaşanmaması dileği ile kapandı Canan'cım ;)

Yaşayanlar da gördüler zaten :!: Anladılar :!:



nevermore demiş ki:
Arkadaslar bildiginiz üzere , TRT de yayından kaldırılan Rock Market
artık cumartesi gunleri gece saat 00.30 civarında TV8 de yayına basladı , sanırım bu cumartesi yada onumuzdeki cumartesi Origam'ın shure yarısmasında aldıgı dereceden ve origam'dan da bahsedilicek bilginize :)

Bir de extra bilgi , Rock Station dergisinin bu ay ki cıkan sayısında , Complication cd TNT 2 cd si hediye edildi , Origam'da bu cd de yer alıyor.

Serkan'cım güzel haberleriyle süslemiş sayfamızı ;)

Güzel güzel devam etmek üzere yolları açık olsun herkesin...

Metal Bless Us diyorum...

Saygılar sevgiler...
 
Ah...
Konu=Bir gruba tarz nasıl belirlenir, Belirlenirse zamanı ne zaman olmalıdır?
Alt Başlık=
Thrash mi yapalım yoksa Progressive mi?
Şekil 1a. Bkz Origam topici.

Grup kurulalı çok olmamıştır ama pazarlıklar başlamıştır. Bir yandan da konserler, etkinlikler, tanıtımlar.

-Progressive Thrash olsa.
-...Veya Thrash etkili Progressive?
Progressive yapmak çok zor. Notalar, hesaplar, ince matematiksel nota dizlimleri vs.
-Eh Thrash içinde ince ayarlı bir ruh lazım.Bir ikide müzikal temel...
-Neyse biz bişiler yapalım sonra çaresine bakarız.
(Not Many Days After At Someone's House)

-Şşşşttt sbi.
Eleman daha sert yaptı riff'i sen ne dersin?
-Yaaa olum bende istemez miyim iki teknik şey koyiiim. Hep böle aban aban. Eh bizde gitaristiz iki solo gam vs.
-Tabi tabi bende aksak istiyom. Hep bodoslama twin nereye kadar.
........
(At the Cafe, some others)
-Yaaa abi bu eleman da oraya bunu sokmuş şuraya şunu sokmuş. Çok karmaşık... Kim anlıycak teknşk meknik, ver gazı ver gazı dinleyici coşsun.
-Twin gidrerken tarama giderken araya aksak versen seyirciyi aksatsan hoş olur mu?
-Olmaz tabbi. Kafalar kopsun ortam Thrash olsun.
-------
(Others are in the house...still)

-Ahhh abi bir Prog Power grubumuz olamadı.
Testament, Annihilator coverlamak çok güzel ama şöylede Symphony X olsa 1,5 . Dadından yinmez.
-Sen hele bi gün bize uğra ben sana 2 riff gösteriyim bak bakalım nasıl Progressive.
-Olma mı?
*****
(They went to home for drink something and speaking)
-Abi bak buraya tarama koydum. Şurayada mid tempo. Kafalar kopacak.
-Bende bass'ı köklerim seyirci kopar.
------- ************++++++++++++++
Etc etc etc etc

Ve yine bir End Of The Game, Same Scene Is Playing...
*Play list go to the song called "start for a new band"*
...TO BE CONTINUED
 
Geri
Üst