Origam (Metal) - Ankara

Anladım demek istediklerini sima olarak bilmiyorum seni ama madem konuşmalara tanıklık etmişsin olayları daha ii anlamanı beklerdim çünkü gerçekten bize soundchecke başlayalı 5 dakika olmadan ve bas gitardan ses gelmezken başlayın acele edin gibi laflar söylendi kısacası bas gitarsız çalın denildi ve biara basçımız anıl kardeşim gitarı çıkardı sahneden iniyorduki (haklı olarak)zor ikna ettik :D biz oraya kimseye bi garezle veya münakaşa amacıyla gitmedik şelenip şenlendirmeyye gittik problemler çıktı çıkar olasıdır
doğaldır ancak bunun biraz daha tolere edilebilir ve hesaplanır olması gerekmezmi üstelik parça anons edilmişken çalmadık bu seyriciye nasıl yansıdı sence?? Biz afişte yazan saattemi çıktık hayır demekki önceki gruplarda fazlaca kulanmış zamanı neyse..
 
sizi çok iyi anlıyorum o nedenle özür dileme ihtiyacı duydum az önce.geçmiş olsun ne diyim,siz de haklısınız ama öbür tarafı da suçlamayın.şanssızlık diyelim.
yine de pentagram-bir falan güzeldi tebrikler.coştuk onlarda. :)
(not: başta of sins and shadows mırıldanan sendin dimi :) )
 
CelestialEra demiş ki:
Fakat bu konserde Origam için bir çok olumsuzluk vuku buldu. İlk olarak bas gitar ekipmanıyla ilgili ( grup ve elemanlardan kaynaklı değil altyapıyla ya da sistemle ilgili ) sorunlar oldu ve bunların düzeltilmesi epey zaman aldı. Tabi bu olayda (düzeltme işlemi) Origam' ın normal çalma süresini yedi. Grubun morali en baştan düştü bu durumla.

Bunun dışında saolsun Mert arkadaşımız benim hem askerlik olayı için erken sevk dilekçesi verme olayımdan ötürü İzmir' e gittiğim sürede katılınan 1 konser seçmesinde eşlik etti Origam' a ( seçme sonucunda da Origam konsere seçildi), hem de aynı gün ve de arka arkaya 2 grupla çıkmam pek iyi olmayacağı için bu konserde Origam' da benim yerime davulları üstlendi. Sonuçta kendisinin Origam' la ve çalınan parçalarla uzun vakit geçirememsinden ötürü bazı aksaklıklar oldu. Bunun üzerine birde bahsettiğim teknik sorunlar yüzünden grubun süresi kısılınca, organizasyonu gerçekleştiren arkadaşlar yandan sürekli zaman darlığını ve acele etmelerini hatırlatınca moraller daha da düştü. Yanılmıyorsam 5 parça çalındı sadece ve sahneden indirildiler!!! ( Kimse kusura bakmasında bu olayıda hiç haklı bulmadım, en azından 1 parça daha çalmalarına izin verilmeyliydi! )

Kemal abi herşey için ben teşekkür ederim , bunu da bi borç bilirim.Senin bu durumunda benim grupta çalmamın bir kaç sebebi ''yardım - rica - tecrübe -olan bir dostluğun daha da iyiye gitmesidir''.Ne iyi etmişim de çalmışım diyorum.Bugün kü konserle ne kendimi kıyaslarım ne Origam'ı.Herşeyi ses sistemine atmak haksızlık olur.Yalnız şunu diyebilirim evet ben Origam'da 2-3 günlük davulcuyum [anormal olan] :D Eğer Kemal Abi olsaydı davulda ses sistemine karşın birbirlerini duymasalar da çalarlardı.Grup uyumu dediğimiz de bu zaten.Kemal abiyle de bu olay sayesinde çok güzel bi dostluğumuz oldu ne konser öncesi ne sonrası hiçbir eksiğimiz bırakmadı sağolsun yardımlarından ötürü...Hiçbir sorun yok arkada bıraktıkları yarım bir konser var fazlasıyla tamamlanacak da nice konserler... ;)

Ha unutmadan söyleyim Kemal en son ne demişti ?
Umarım 4 Mayıs' da ODTÜ' ye gelirsin ve bu sefer davullarda benim olduğum Origam' ı beğenirsin :) :D ;)

4 Mayıs'da Origam'a başarılar :metalhead
 
tuncdogukan, iyi yakalamışsın of sins and shadows' u ;)

Yane bakma sen Hacettepe' deki olaya. Yoksa Origam aslında oldumu çok yaman olabilir Symphony X' lerle filan. ;) :) :p Hatta bilinmez belki bakarsın ilerde böyle bi Symphony X atraksiyonuda yapabiliriz :) :D ;) cızzzz ;)

Bu arada "aaa taam ya Origam yaramazmış" demeyip "Bugün böyle oldular herhalde, bir daha dinlemek lazım" dediğiniz ve/veya öyle düşündüğünüz için teşekkürler ;)
 
Mert' cim canın sağolsun. Tekrar teşekkür ederim yardımların için.Seninde böylelikle +1 konser daha tecrübe kazanmak, konserlerde (bazen kendinde dahil) enstrümanları duymadan çalabilmeyi öğrenmek vb. gibi bir çok konu hakkında dediğim gibi +1 daha deneyimin oldu. Ama şuna eminim çalışmaya ve uğraşmaya devam ettiğin takdirde benden, ondan, bundan, şundan hiçbir farkın olmayacaktır. ÇALIŞMAYA DEVAM!!! ;) :twisted:
 
çıkan problemlerin hiçbiri gruptan kaynaklanan şeyler değildi gördüğüm kadarıyla.saat 1'den itibaren çıkan grupları izledim soundcheck olayı hepsinde uzun sürdü ve sahnede origam'a göre daha uzun süre kaldılar...önce çıkan gruplar yüzünden bizde kafa kalmamıştı ki artık,böyle pentagram çalınca falan biraz kendimize geldik :) ne kadar sorunlar çıkmış olsa da şanssızlıktan ibaret sadece...yoksa dinlediğimiz kısa süre boyunca da gayet iyi eğlendik,çok da güzel çaldılar,tebrik ediyorum =)
 
_sek_ demiş ki:
Kemal origam'a çok yakışıyodu neyse artık yeni davulcu da olayı götürecek artık.Hayırlı olsun...Umarım herşey istediğiniz gibi olur...

sen yanlış anlamışsın olayı
kemal sadece dünkü konserde bizimle çalamadı çünkü asıl grubu olan knightmare sahneye çıkacaktı bizden sonra
yani kemal hala bizim davulcumuz bırakmayız bi yere ;)
 
_sek_ demiş ki:
Kemal origam'a çok yakışıyodu neyse artık yeni davulcu da olayı götürecek artık.Hayırlı olsun...Umarım herşey istediğiniz gibi olur...

Kemal'in bir yere gittigi yok ki Mert arkadasımız gecici olarak bize yardım etti cok cok cok tesekkür ederiz bu yüzden . Kemal hala Origam'da , 4 mayıs odtu' de görüşmek üzere , konserle ilgili yorumlar yapılmış zaten teknik aksaklık , sound check suresi vs. sahnede kalma suresi her türlü aksaklıgı geçtim ama tek diyecegim şudur ki , bir grup sarkısını anons ettikten sonra zamanı aştınız değip sahneden indirilmez bunu yapmaya kimsenin hakkı olamaz , boyun da kıldan ince olamaz kimse kusura bakmasın , onlar organizasyon için ugrasıyorsa bizde insanlara guzel muzik sunabilmek icin ugrasıyoruz , onlar cıkardı , biz çaldık , kimse zorla cıkarmadı yada zorla cıkmadı . Neyse bu da bir tecrübe oldu tsk ederim yorum yapanlara ve herşeye rağmen HUROCK'a .

4 mayıs ODTU ;)
 
Evet arkadaşlar Origam' dan ayrıldığım gibi bir şey yoktur :) Kemal Origam' a çok yakışıyordu şeklindeki mesaj için de teşekkür ederim yinede :) . Güzel olan, her yere yakışır diyorum :D :) :p

Ağustos' ta askere gidinceye kadar Origam' daki davlumbazlık vazifeme devam edeceğim ;) :)

Bu yüzden herkesleri 4 Mayıs' ta ODTÜ' ye bekliyoruz. Artık hayırlısı bakalım, Allah' ın dediği olur ;)
 
o may gad demek askere gidiyorsunuz efem. :D
hayırlı teskereler,kazasız belasız ve en kısa zamanda drumthrone'unuzda yerinizi almanızı bekleriz.vatani görevini yerine getiriyor olmak güzel bişey olsa gerek.ama bikaç sorum var:
askere gitmeden önceki son konser odtü şenlikleri mi?
tam olarak kaç ay sürecek?
askerde formdan düşmemek için çalışmak üzere pad'di bagetti götürmeyi planlıyo musun :D (çantaları ararken almazlarsa ya :p ya da koğuş arkadaşların "patırtı etmesene lem" demezler mi)
sen askerdeyken origam ve knightmare için vekil davulcu olarak birisini mi düşünüyorsun yoksa bu gruplar rölantide mi olacak görev süresi boyunca
bunlar biraz ilginç sorular ama merak ettim ilerde beni de çağıracaklar ve ilginç bi durum olcak benim için.disiplinden alabildiğine uzak bir insan olarak yani. :p
 
beyler konser gayaet iidi bazı aksaklıklar oldu ses düzeniyle alakala ama pek anlaşılmadı ben bira almaya giderken ortamı baya bi gezdim uzaktan ii geliyordu sesler :metalhead
 
Şenliklerden sonra mesaj atmadım,yorum yapmadım...Arkadaşlarıma desteklerinden dolayı teşekkür ederim :!:

Konser günü yaşanan talihsizlikler,herkesin başına gelebilri ama yapılanlar belkide değil :!: (sahneden inmenin sebebini tayfun belirtmiş sağolsun :!: )

Biz Hacettepe'ye iyi vakit geçirmek güzel bir konser vermeye gittik...İyi vakit geçirdik zaten,dinleyenlerede daha da iyi vakit geçirtmekti amacımız :!:

Öyle böyle bir konser geride kaldı...Mert kardeşiminde aksaklıklarda kişisel olarak hiçbir sorunu yoktu.Duyamayan çalamaz :!: :!: Çünkü 2 tane stüdyoyla konsere çıkmak herkesin harcı değil :!:

Kemalle 1 ay sonra yine aynı sahnede olacka olmak ne güzellik :twisted:

Tunc'un sorularına gelince...Kemal'in askerde olduğu sürede,gelene kadar birisi bize eşlik edecektir...

Onun yeri ayrı...Arkadaşlığı kardeşliği,abiliği,telefon konuşması gibi faktörleri var :twisted:


Odtude görüşmek üzere :metal
 
Takmayın arkadaşlar. Sistemdeki aksaklıkların faturası her zaman sahnedeki gruba kesilir. Oraya çıkıp aynı sorunları yaşamamış bir dinleyicinin de sizi anlamaması normaldir. Odtü de başarılar!
 
Kardeşlerim ; yaşadığınız aksilikler gerçekten çok üzücüydü .. Siz sahnede bizde aşşağıda ses sistemiyle ilgili sorunlar için çok uğraştık .. Bu tür aksilikler çoğu şenliklerde yaşanmıştır.. Sahneden indirilmeniz gerçekten büyük ayıptı .. Umarız ODTÜ de bu tür aksilikler başınıza gelmez .. Origam ın gerçek performansını herkes görmüş olur ..

Yolunuz açık ola ;)

Stay Heavy :twisted:
 
Olacağını sanmıyorum orada....
böyle şansızlıklar yılda bir olur...Bu seferde bizi buldu ;)

Olgunlukla karşılanır ama bazı durumlar yüzünden bu hale geldi...

Odtu'yu yıksak mı :metal
 
eveeeeeet kaldı 3 gün ODTÜ çıkartmasına ;) :) :D :p

sağlam, coşkulu, eğlenceli ve atraktif (!?!?) :D :p ;) :twisted: bir Origam' a hazır olsun ODTÜ. Bende özledim valla kaç zamandır şöle cover çalmayı, Eskişehir' den beridir :) :D :D :)

ODTÜ' de görüşmek üzere. Gelbilen, girebilen herkesleri saat 15:00 sularında bekleriz (yanılmıyorsam o saatte sahne alacağız :) ) ;)
 
Konserden önce okula,ödev tasarımını vermek,oradan konsere eğlenmek :twisted: ,sonrasında ise gösterilecek olan bir tiyatro oyunu :evil:

Peki bunlar benim kişisel sorunlarım olup,dostlarımla o sahnede Allison Hell çalmama engel mi :twisted:
Metal Bless Us :metal
 
Ahhh ahhh Anıl' cığım bana adeta gençliğimi hatırlattın :) :p

İzmir' de çalmaya gidipde ertesi gün finalimin olduğu günler!!! Sabah Ankara' ya, eve gelip, hazırlanıp, hooop hemen sınava gitmek.

Yahut İstanbul' a çalmaya gitmek. Sonra Ankara' ya dönüp, eve gelip staja gitmek için gömlek, ceket, kravat giyinip hemen staja gitmek. Akşam 17:30' , mesai sonuna kadar orada durmak. Gözler uykusuzluktan bitmiş, vüccut yorgunluktan tükenmiş. Valla çok zor ve berbat günlerdi ama kendi içlerinde kesinlikle çok ama çok eğlenceli ve güzellerdi ;) :twisted:

See U later, Alligator, My baby lives on the Alligator Farm :D :p Paul Gilbert rulesss der bu mesajımı sonlandırırım :)
 
Geri
Üst