Charvel / Jackson Başlığı

O tunerlar "lsr" Çok az Jackson modelinde kullanılıyor. Bir de Roswell rhoadslarda var benim bildiğim Dave Mustaine'in kv1lerinin dışında :)

headstock.jpg
 
Dark-Saga demiş ki:
Gitar komple aluminyumdan olsa bir LP den kesin hafif olur 8)

O kadar ağır ki hakikaten rahatsız ediyor bir süre sonra

Bir arkadaşım les paul'ünü askılık kısmının olduğu yer çarpacak şekilde ayağına düşürmüştü :D 2 gün ağrımış ayağı... Ama ben ağır gitarları seviyorum, tok ton veriyorlar... Hatta JAckson'ı diğer markaların gitarlarından üstün kılan özelliklerin başında geliyor bence tok ton olayı. Tabii les paul'den sora...
 
Ama şunu da asla unutmamak lazım. Sahnede 3 saat çalınca valla gitarın tonu illa ki ön planda olmayabilir insanın karar verme kriterleri arasında. LPleri çok severim, ağırdırlar nispeten 8-9 onz gibi, ama dengelidirler. Ama ağır fakat dengesiz bir gitar gitarcının beline mal olabilir ciddi ciddi.

Bu arada ton ile ağırlık arasında bence illa bir ilişki yok. Sıkı ağaç daha iyi ses verir eyvallah, ve daha ağır olma ihtimali daha yüksek. Ama illa olacak diye bir şey yok. Hafif ama sıkı olanlar da var. Tabi custom shop aletlere gidiyor o cins ağaçlar. Etraftaysa janmoreye'a sorun daha detaylı anlatsın. ;)

B
 
bu konuda DrB'ye katılmamak elde değil...gibson gitarım yok ama tamamen maun gövdeli lp-godin kasa bir cort cl200 gitarım var....2 saat sonra belim ağrımaya başlıyor hemen, zaten belim sakattır (bizim tüm sülale böyle belinden çekiyo abi :? )..o yüzden gibson lp sahibi arkadaşları çok iyi anlayabiliyorum...aklıma gelmişken tüm gibsonlar yani v'ler explorerlar da böyle ağır mı yaa???
 
Ne derece mantıklıdır ama ağırlık hafifletmek için yapılan ilginç çalışmalar var.
Şimdilik linki bulamıyorum ama gitarınızı alıp orasını burasını kesip parçalar çıkartıyorlar bir nevi liposakşın yapıyorlar :)

Mesela warmoth da satılan gövdelerden biri:

http://www.warmoth.com/guitar/bodies/lp.cfm?fuseaction=hollow_lp

Benim gördüğüm hali hazırda boyası filan bitmiş bir gitarı kesip biçme işlemiydi ve burdaki gibi arka tarafından kutu kutu bölümler söküyorlardı

2004 model standart bir double cut çaldım 2-3 ay kadar önce kuş gibiydi gitar 3 tanesi bir LP studio eder yani :?

Doktor ne diyorsun bu duruma?
 
rock-the-boy demiş ki:
bu konuda DrB'ye katılmamak elde değil...gibson gitarım yok ama tamamen maun gövdeli lp-godin kasa bir cort cl200 gitarım var....2 saat sonra belim ağrımaya başlıyor hemen, zaten belim sakattır (bizim tüm sülale böyle belinden çekiyo abi :? )..o yüzden gibson lp sahibi arkadaşları çok iyi anlayabiliyorum...aklıma gelmişken tüm gibsonlar yani v'ler explorerlar da böyle ağır mı yaa???

Sana o zaman şu 80lerde moda olan kafasız (yani headstocksuz) sadece bir ufacık dikdörtgen şeklinde gövdesi olan gitarlardan önereyim. Johnny Winter mesela son dönemlerinde onlardan çalıyordu adamın beli ile problem olduğu için.

Bence dikkat et ciddi ciddi, zira bel şakaya gelmez. LP vari bir şey çalmak iyi hoş ta sonuçta "olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" demiş FSM. Unutmamak lazım.

B
 
Ağırlığı azaltmak için tahtada delik açıp onları çıkarmak eski bir numaradır. Ama bu tonda kötüleşme sağlıyor zira bundan sonra bazı titreşimler yok olma durumu ile karşı karşıya kalıyorlar.

Hollow LPler var mesela ama onların içi nerdeyse tamamen oyulmuş. ES 335 kılıklı farklı tonları vardır. Chambered adı altında da geçerler. En meşhuru Beatles'dan dolayı Cloud 9 isimli olan chambered LPdur. Custom shop bunları yapıyor ama 3000 papel gibi bir şey olması lazım amerikadaki fiyatının.

Bu alemde en ağır gitarlar gibson explorerlar diye bilinir. Full mauun ve belki de gereksiz bir büyüklükte. İşte o gitarlar yüzünden beli ile dert yaşayan adamlar olmuş sürekli olarak. Anlaşılan "delikanlı" gitarı kendisi.

B
 
Ama şunu da asla unutmamak lazım. Sahnede 3 saat çalınca valla gitarın tonu illa ki ön planda olmayabilir insanın karar verme kriterleri arasında.

Tondan kayıp konusunda şühem yoktu zaten, ama tercih meselesi olabiliyor dediğin gibi doktor...


Psikolojik herhalde bendeki Gibson Explorer çok daha hafif geliyor bana :)

Explorer'ın ağırlık merkezi öyle güzel bir noktadaki gitar çok dengeli.
Ama gelgelelim adamlar o kadar kötü bir hard-case yapmışlar ki altını sürtmeden 100m taşıyabilene aşk olsun. :x

Neyse Jackson'cı arkadaşlar kızmasın daha fazla uzatmiyim konuyu 8)

ESP Explorerlarda tam tersi bırak gitarı kafasını yere vursun :p
 
Beyler ben şeyi merak ediyodum,jackson ke1 var k2 var k3 var???
Ke1'ler üretilmiyor mu,bunların ne farkı var,ke1'in sadece bridge humbucker var sanıyosam ki bu tek humbucker genelde ne oluyor,sadece tek humbucker'ın da bir espirisi yok gibi ama hoş gözüküyor bence.
Birde jackson soloistler hep neck-through mu oluyorlar,neck-through yapım aşaması nasıldır bileniniz var mı?,yani neck'i nasıl yapıyolar,neck dizaynı ve kesimi cazırtı cuzurtu kasa ile birlikte mi yapılıyorlar,monte felan yok mu hiç.
 
Ibanez neck-through gitarların bazı modellerinde 5 parça'dan yapılmış neck olabiliyor,ekleme mi yapılıyor burada o zaman neck-through'nun ne anlamı kaldı gibime geliyor.
Sustain konusunda neck-through'ların etkisi nedir ve 5 pc şeklinde yapılan saplar sustain düşürmez mi?
 
Neck-thru gitarlarda sap gövdenin orta bölümündeki ağaçla birleşiktir genelde,Ve şu an üretilen tüm soloistler tek parçadır. Bence KE-1 deki tek manyetik tek düğme olayı da çok güzel.

bakınız:





bir de konuyla alakasız olarak koydum,şunun güzelliğine bakın,çok ciddiyim bakmaya doyamıyorum.

 
yjm, ke1 yani resimdeki gitar marty friedman'ın kullanmış olduğu gitardır.signature serie bir gitar ve usa yapımı,bridge'de tek humbucker var,tek volume pt var,kahler bridge'li, ve floyd rose'lu modelleri var...tabii ki neck-throug bir gitar,bir de ke1'in sapı normal neck-trough jacksonlara göre biraz daha incedir,sapta binding var...(speed neck diyorlarmış ben de yakın zamanda öğrendim)..manyetiği seymour duncan,artık üretimden kalktı, zira marty friedman şu sıralar sanırım ibanez sz serisi bir gitar kullanıyor ve sanırım yakında ibanez marty için bir signature gitar çıkacak
martyfriedman02595sg.jpg


ke2 ise h-h dizlimli, tone ve volume potları var,orjinal floyd var üstünde, tabii bu da neck-through,sapta binding var..buda usa yapımı ama signature değil...manyetikleri seymour duncan...
ke2yolan26vt.jpg

ke2ylan19vj.jpg


ke3 ise professional series bir gitar, yani japon yapımı, bolt-on sapa sahip,sapta binding yok,tek volume pot var, h-h ,manyetikleri seymour duncan'ın yan markası olan duncan designed manyetiklerden, floyd rose'u orjinal değil jt-580....
ke3crims54xr.jpg
ke3crims42ni.jpg

http://cgi.ebay.com/Jackson-KE3-K...ryZ33044QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
tabii bu gitarların ağaçları da çok farklı...ke2 ve ke1'in ağaçları maple(akçaağaç), ke3'ün ise alder (kızılağaç).....
 
Geri
Üst