Charvel / Jackson Başlığı

Quetzatcoatl demiş ki:
ama abi bence bu rr-j2l rr24ten de iyi bişey :D neden dersen hem 24 perde,hem sap manyetiği de var.rr24ün de sap manyetiği olmaması dezavantaj bence.valla amerikadan usa jackson alana kadar japonyadan stars almak daha mantıklı gelmeye başladı artık.japonlar solakları da düşünmüş ya,helal olsun valla :D
yalnız sap manyetiği olmaması dezavantaj değil zevk işi :D sen sevebilirsin ama ben pek sevmiyorum sap manyetiğini ama strat kullandığım için mecburum sap manyteiğine aslında s-s-s stratın köprü manyetiğide iğrenç ama neyse :D ve ilerde gitarımı değiştirirken sadece sap manyetikli almayı düşünüyorum
 
yok abi bu rr1 değil herhalde.baktım o siteye rr-j1 diye bir model de mevcut.rr-j1 ile rr-j2 arasında anladığım kadarıyla sadece köprü farkı var.rr-j1de orjinal floyd rose,rr-j2de ise kahler köprü var(mış).
 
Quetzatcoatl demiş ki:
yok abi bu rr1 değil herhalde.baktım o siteye rr-j1 diye bir model de mevcut.rr-j1 ile rr-j2 arasında anladığım kadarıyla sadece köprü farkı var.rr-j1de orjinal floyd rose,rr-j2de ise kahler köprü var(mış).

Jackson stars japonyadaki jackson pazarı. Yarı custom prensibi ile çalışmakta. yani bazı modellerde (özellikle üst modeller) manyetik köprü gibi şeyleri kafana göre değiştirebilmektesin.Üst serilerinin usa jackson lar ile aynı kalitede olması gibi bir olayları var işçilikleri de usa den farksız.firmanın isminin stars olmasının sebebi de zamanında japonyada trademark almış başka bir jackson firması olması.(gitar firması değil,elektronik firması gibi birşeydi)Bu rr-j2 denilen olayın rr1 den farkları var. Bildiğim kadarıyla en üst modelinde ki gövde ağacı ash (dişbudak) ağacı. daha farklı modellerinde tek manyetik ve mid booster seçenekleri var. bunlar da kahler de bir seçenek ama stok olarak schaller (floyd rose orginal değil) köprü ile geliyorlar. Aletlerin logolar falan da gerçek sedef işlemesi usa lerdeki gibi. Bir aralar üst eşik (nut) 42mm olarak yapılıyordu artık jackson daki genel standart olarak kullanılan 43 mm ye geçtiler. yani alırsan rr1 ayarında bir gitarın olur rr24 değil. ama alması sorun, zira laylaylom stars ile bağlantılı değil (normal jackson ları bile getiremiyorlar ki stars getirsinler zaten).Amerika da dealer lar aracılığı ile getirilebildiklerini biliyorum. sen tek başına sipariş edersende japon müzik sitelerine yönelmelisin. ama ondada gümrük sorunun var.

umarım yardımcı olmuştur.
 
çok teşekkür ederim cevabın için.çok bilgilendirici bi cevap olmuş.usa customlara göre fiyatları daha ucuz duruyor ama buraya getirene kadar yine aynı fiyata çıkar herhalde.
 
usa custom dediğin eğer custom shop ise onların şu anki fiyatları isteklerin doğrultusunda 4000/6000 arası değişiklik göstermekte. normal usa jackson lar ile ortalama aynı fiyata elinde olur o konuda haklısın. stars ın en büyük avantajı(bence) kahlerli veya manyetikler istediğin gibi gelebilen jackson alabilmen. yada 7 telli seçenekleri olması.
 
jcf forumlarındaki oldukça sayıdaki insanın lafına güvenerek söylüyorum. ama doğru japon yapımıdır kesin usa daha iyidir mantığında insanlara göre rr1 ile kapışamaz o başka bir yönü olayın.
 
rr24 ü hafife almadım. rr j2 yada rr j1 ile aralarında büyük fark olduğunu söyledim. ki gerçekten de böyle.gerçek sedef kullanılması ve binding olması bunlara örnek. bunun yanında schaller tremolo kullanılıyor ki schaller ler ofr ayarında köprüler.kısa saddle ları var ayrıyetten.
 
iyide köprü var köprü var. mesela jt 390 stb jackson'ın sabit köprüsü. js serisinde de bu var ,slsmg gibi bi gitarda da bu var. msn de kendi ağzınla söylemiştin, ikisi arasında fark olduğunu. slsmg de daha kaliteli olduğunu. şunu demeye çalışıyorum markaların üst modellerindeki aksamlarda gayet iyi olabiliyor ki rr24 yanılmıyorsam org. floyd rose var.
 
söylediklerimle ne alakası var anlamadım. sonuçta rr j2/j1 klasman olarak rr24 ten daha üst seviye aletler genel olarak bakarsak. kullanılan ağaç ve gördüklerim üzerinden konuşuyorum. rr24 ü küçümseme gibi bir olayım yok. fiyatına göre gayet güzel bir gitar.
 
"bunun yanında schaller tremolo kullanılıyor ki schaller ler ofr ayarında köprüler" demişinde. ondan söyledim. yani bir artı değil, rr24 te de org floyd var. ama tr de olmayan bir gitar üzerinde konuşmak bi sonuca bağlamaz, deneyip görmek lazım.
 
Bu kadar bahsedildi stars tan bir kaç resim koymalı:

jacksonstarske7headstocij1.jpg

jacksonstarske7incaseae1.jpg

jacksonstarske7bodyne2.jpg

jacksonstarske7neckanglgm0.jpg

jacksonstarske72ek9.jpg


gerçekten güzel aletler.
 
Geri
Üst