Charvel / Jackson Başlığı

bu iki gitarın fiyatı LLL da 800 kusur ytl. sizce cokmu kötü bu iki gitar. verdigimiz parayı haketmezmi. Yada bu gitarlardan birini almak hatamı olur.


JS30KV King V



JS30RR Rhoads

 
Bence JS serilerini hic uretmemeli Jackson, yada nasil ESP/LTD olayi var, aynen onun gibi birsey yapacaklar 3. sinif (hatta 4. sinif oluyo heralde bunlar) Jackson'lara.. cunku kafada Jackson yazinca insanlar -gercek- Jackson aldiklarini dusunuyorlar. Aslinda kendime de itiraf ediyorum, bilgili olmasaydim ve biri gelip bana 800 ytl'ye Jackson verecek olsaydi heralde o gitari baya birsey sanardim, o kadar para bayiliyorsun cunku.. Bilmeyen JS ile SL1'i ayirt edemez dimi? alt tarafi iki harf.
 
biraz daha bütçeni artırıp x serisinin eskilerinden al bence. şu an laylaylom'un elinde olması lazım eski x serilerinden. eskisini al diyorum çünkü onlar alder kasa. yenilerde kasa baswood. aslında yeni x serilerinede dimarzio falan taktırsak aynı ibanez gibi olur herhalde.
 
Evet ya şu Esp/Ltd olayı gerçekten iyi olur.Geçenlerde bi arkadaşım Jackson aldım dedi.Gittim baktım nefret ettim!
Benim aslanlar gibi jackson'ımla alakası yok.Ne serisi filan diyede sormadım.
 
DaveMustaine_64 demiş ki:
Bir dönem sahip olduğum poplar gövdeli trans finish'li esp/ltd/jackson bozması garip gitar :)

IMG_5698.jpg



Gövdesi gördüğüm en güzel birkaç gövdeden biriydi.. Tonları da şu ana kadar bir gitarda duyduğum en "haşin" tonlardı :) Alder gövdeli bir çok gitar kullandım, ağacın kalitesinden midir bilinmez bir seçim yapma şansım olsa bu gitar yüzünden poplar'ı tercih ederdim herhalde :)

Ayrıca kesin birkaç kere daha yazmışımdır fakat. Jackson firmasının kurucusu luthier Grover Jackson hep "poplar gitar yapımında kullanmayı en çok sevdiğim ağaç" dermiş :)
Bu gitar şu anda benim:D
Gitar poplar gövde Berkay'ın da dediği gibi. Tonları alder'e çok benziyor. Çok yanar dönerli tonları var, gayet parlak. Çok iyi bir işçiliği var sanırsam. Hele de dimebucker'la tam bir metal gitarı olmuş diyebilirim.
 
DaveMustaine_64 demiş ki:
soulwalker demiş ki:
sl3 te rosewood klavye var, rr24 te abanoz klavye. bi de rr24 te origianl floyd rose var sl3 teki original değil. ama sl3 te tabi hot rails var ama o benim işime pek yaramaz :)

Sl3'te de original floyd rose var :)

sl3 te jt580 e nazaran çok daha iyi olan ve orjinal floyd rose sisteminde bir tremolo var ama floyd rose orginal değil o.gercekten benziyo ama.


Floyd Rose® FRT-O2000 Tremolo diye bir ismi varmıs hatta simdi baktım.
 
olmaz öyle şey :LOL: .gerçi laylaylomda denemiştim bi tane sl3 transparan mavi falan.acaip abanmıştım her zaman olduğu gibi (bir nevi tremolo sapığıyım :D) ve tık yoktu alette.yani gercekten o aletin orjinal floyddan tek farkı belkide yanında yazan yazı adı.sonucta isim değil işlev önemli :)
 
cavernosum demiş ki:
2006'dan itibaren original floyd var :twisted: :LOL:

iyide o zaman özelliklere floyd rose orginal yerine Floyd Rose® FRT-O2000 Tremolo yazmazlardı. :) bak mesela sl1 in özelliklerinde Floyd Rose® Original™ Double Locking 2-Point Tremolo şeklinde geçiyor.ayrıca iki tremolo sistemine yakından bakalım istersen şekil olarak da farklılıklarını görebilirsin ;)

sl3 tremolosu Floyd Rose® FRT-O2000 Tremolo

sl3tremiu3.jpg


sl1 Floyd Rose® Original™ Double Locking 2-Point Tremolo

sl1tremlb3.jpg
 
Geri
Üst