Sessiz Kalmak

Gutemensch demiş ki:
Bazen o kadar çok susmak istersin ki,hiç konuşmamak,sesini herkesten saklamak,duymayı nimet saymalarını beklemek vs.

"Sessiz Kalmak" Neyin karşısında sessiz kaldığınıza bağlı doğruluğu.Ama sessiz olmanın her zaman bir anlamı vardı diye düşünüyorum.

ve her sessiz kalista her anlami buldugunda ruh kendine gelir; karanligi biraz daha fazlada gorse beslenir ve anlamin anlamsizligina yol alir

sonuc hicbizaman olmamakla...
 
şimdi başlığa bakınca ilk aklıma gelen şey size haksızlık yapan insanlar karşısında sessiz kalmaktı ki buna cevabım kendimizi sırf kişilere ceza kesmek için onlar gibi küçültmektense evet sessiz kalmalıyız olucaktı.
fakat başlığı açan arkadaşın bahsetmek istediği baya farklı birşeymiş bence forumda tartışılacak birşey değil kardeşiyle ilgili sorduğu şey.direk psikologla konuşulabilir bu tarz şeyler.
yanlız kalabalıkta bile her zaman sessiz duran adamdan korkulur gerçekten ya. var içinden geçirdikleri veya içinde kopan bi fırtına bence hepsinin:p
 
Susmak bir şeye çözüm olsaydı, insanlar konuşmayı öğrenmezlerdi. Susmak sadece yılmaktır, kabullenmektir... Sustuğunuz sürece kaybedersiniz, haklarınız elinizden alınır, ezilirsiniz sadece.

Susarak hiçbir zaman ne devrim yapılır, ne de hak aranır. Sadece kendinizi başkalarına yedirirsiniz.

Kaybedersiniz...

Teşekkürler.
 
anarchist_hippy
susmak deyince o öyle dedi boyun eğ değil tabiki. bazı durumlarda gerektiğini, sözden daha çok şey anlatacağını söylemak istedm.
bazen çok konuşuncada kaybedersiniz. yersiz boş konuşanlar için susmak iyidir.

tabiki konuşulacak yerde fikirlerini söyleme güvenine sahip olmalı herkes.işte tam tersi olursa o zaman ezilir...
(yerinde) konuşursan güçlüsün
 
genelde sessiz biriyimdir tabi konuşmam gerekmedikçe
boş konuşmaktansa susmayı tercih ederim
yeni girdiğimi bi ortamda özellikle ortama ısınıncaya kadar sessizlik hakimdir bende
 
anarchist_hippy demiş ki:
Susmak bir şeye çözüm olsaydı, insanlar konuşmayı öğrenmezlerdi. Susmak sadece yılmaktır, kabullenmektir... Sustuğunuz sürece kaybedersiniz, haklarınız elinizden alınır, ezilirsiniz sadece.

Susarak hiçbir zaman ne devrim yapılır, ne de hak aranır. Sadece kendinizi başkalarına yedirirsiniz.

Kaybedersiniz...

Teşekkürler.
şimdi hak arama ve devrim kısımları susmakla yapılcak şeyler değil belki burda haklısın hatta susmak kabullenmektir bence de ama bir yerde yanlışın var bana göre.kabullenmek boyun eymek değildir..karşı tarafın küçüklüğünü kabullenip susuyorsan bu senin ezildiğin anlamına gelmez çünkü bu tarz bi durumda konuşmak karşı tarafı düzeltmek için yersizdir..
 
MaraJade demiş ki:
anarchist_hippy demiş ki:
Susmak bir şeye çözüm olsaydı, insanlar konuşmayı öğrenmezlerdi. Susmak sadece yılmaktır, kabullenmektir... Sustuğunuz sürece kaybedersiniz, haklarınız elinizden alınır, ezilirsiniz sadece.

Susarak hiçbir zaman ne devrim yapılır, ne de hak aranır. Sadece kendinizi başkalarına yedirirsiniz.

Kaybedersiniz...

Teşekkürler.
şimdi hak Arama ve devrim kısımları susmakla yapılcak şeyler değil belki burda haklısın hatta susmak kabullenmektir bence de ama bir yerde yanlışın var bana göre.kabullenmek boyun eymek değildir..karşı tarafın küçüklüğünü kabullenip susuyorsan bu senin ezildiğin anlamına gelmez çünkü bu tarz bi durumda konuşmak karşı tarafı düzeltmek için yersizdir..

Şimdi iyi güzel hoş da, ne alaka? :)

Ben haksızlık karşısında susmaktan bahsediyorum. Sen bana kalkmışsın karşı tarafın küçüklüğü diyorsun. E kapitalizm'i kendinden küçük görüp sustuğunda bu senin ondan büyük olduğunu mu gösterecek şimdi? Hayır!... Kapitalizm'in -veya başka birşeyin- küçüklüğünü kendince kabullenmek onun küçük olduğunu göstermez, arkasında savunucuları olduğu sürece. Dolayısıyla, küçük görsen bile karşı çıkmak zorundasın. Çünkü herkes onun küçük olduğunu bilemeyebilir ;)

Teşekkürler.
 
ya ben o kısımlara katıldığımı söyledim ama 2 ayrı olayda susmak var işte ben 2.sinde senin söylediğinin geçerli olmayacağını açıklamaya çalışmıştım ama galiba zaten hemfikiriz uzatmak yersiz olucak muhabbeti:)
 
anarchist demiş ki:
Hadiseler karşısında edepli adabını bozmayıp sessiz kalırsa, edepsiz kendini adam zanneder.

Her zaman soğuk kanlı ve sakin bir konuşma tarzım vardır. Bazıları tarafında sinir bozucu olarak nitelendirilen türde bir tondur sesimin sahip olduğu. Ancak şöyle bir durum var ki ailem ve sevgilimle konuşma stilimse her şeyin aksine alabildiğince şımarık ve yükses sesledir, durmadan devam eder gider.

Sadece diyeceğim şu: Kendimi güvenli hissettiğim yerde özgür; tartışma sırasında ya da başka durumlarda alabildiğince yumuşak, az ve öz konuşuyorum. Bundan da oldukça memnunum. ;)
ben de ayneennn
bana da sorunluymusum gibi davranırlar hep sesimin kısıklıgı yuzunden :D ama ben memnunum valla.GEreksiz yerde yereksiz tere sesimi yukseltmenin gereksiz oldugunu dusunuyorum.
hatta lisedeyken hocam takmıstı bu olaya butun sınıfın onunde yuksek sesle bi parca okutmustu:LOL: ne degisti?su yasıma geldim hala kısık sesle ve yavas konusuyorum.Ama ben tartısırken yumusak konusamıyorum ne yazık ki
:roll:
 
sürekli sessiz kaldığım için bu durumdan şikayetçiyim. . . konuşmak istediğim zaman bir anda tıkanmam yani konuşamamam veya teklemem beni daha da kötü duruma sokuyor:( bu da içine kapanık birisi olmamdan kaynaklanıyor sanırım. ha bir de insanların kalbini kırmak istemeyeşimden olabilir:D

her konuda da sessiz kalmamak gerekiyor, yoksa mazallah tepemize binerler:D
 
benim de çok samimi olduğum bi arkadaşım var her şeyini bana anlatır ama siz düşünün artık buluştuğumuzda kurduğu cümle sayısı 5'i geçmez.. psikolojik olduğunu düşünüyorum.
 
sessız kalmak bır yıl surerse 1 yıl konusma cezası verılır
sessız kalmak bazen cok ıyıdır
sessız kalmak konusamamanın vucut dılındekı yansıyısı yankısı
sessız kalmak bır muzık tarzı gıbı kulak delıcı
sessız kalmak kalamamanın uzuntusu ve akıbetıdır.
not:son dızeyı anlayan parmak kaldırsın.
delıye vurdum kendımı.
 
yav acaip klasik bir laf ama doğru bence ''konuşmasını bilmiyorsan sus''
not : önceki mesajları okumadım kimseye cevap falan yazmadım yanlış anlamayın :)
 
çok gevezeler genelde yadırgarlar sessizliği tercih eden insanları. eskiden daha çok konuşurdum ama anladım iş çok konuşmakta değil. ne kadar çok gevezelik edersen o kadar çok pot ve kalp kırıyorsun, telafisi olmayacak hatalar gerçekleştiriyorsun. iyisimi sus otur abii. ee o zamanda yabani diyorlar. :p
 
güzel bir başlık arkadşalar, sessiz kalma nedenleri , neden sessiz kalırız, hangi durumlarda vs. pek geniş sorular silsilesi :)

konuşmayı sadece enerjik olduğum zaman severim, tartışmak istiyorsam , düşüncemi açmak istiyorsam enerjim olmalı... haksız ya da haklı olma durumunda yine karşımdaki insanın anlama durumuna göre enerjim belirir ve enerjimi kullanmama kararı alırsam sessiz kalırım :D
 
Bence de verilebilecek en güzel cevap sessizlik aslında...Yani eğer kuracağınız cümlelerin doğru düzgün bi anlamı ya da değeri yoksa konuşmaya hiç gerek yoktur bence... Bu yüzden olsa gerek çok konuşanlar genelde boş konuşurlar, anlattıkları çoğu kez boş fikirlerden ibarettir... Ve susmak sizi onlardan farklı bi yere koyar, şayet güzel cümleleriniz varsa, işte onları kurduğunuz anda bu dünyadaki en değerli şeyi yapmış olursunuz bence, bir de hissettiklerinizi iyi ifade edebiliyorsanız, etmeyi gerçekten istiyorsanız... Cümleleriniz güzelse konuşmak da güzeldir... Ve güzel cümlelerin çoğu uzun suskunluklardan sonra ortaya çıkar... Ben öyle düşünüyorum en azından, sorun var mı burda..?
 
Geri
Üst