Ibanez Başlığı

eastbloode demiş ki:
Selamlar aklıma takılan bişeyi sizlerle paylaşmak istiyorum İbanez tremolo ve prestige arasında ne fark var yani ben özelliklerine bakıyorum birbirini dengeleyen modeller var ama fiyat farkları varmı ayırt edci özellikler varmıdır ben ikisi arasında kaldım deneyen bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum saygılarrr.

Sorunu daha açıklayıcı bir şekilde yazarsan eminim ki yardımcı olabilecek insanlar vardır burada. Mesela merak ettiğin modellerin tam adlarını, ya da internet linklerini verirsen daha iyi olacaktır.
 
eastbloode demiş ki:
Selamlar aklıma takılan bişeyi sizlerle paylaşmak istiyorum İbanez tremolo ve prestige arasında ne fark var yani ben özelliklerine bakıyorum birbirini dengeleyen modeller var ama fiyat farkları varmı ayırt edci özellikler varmıdır ben ikisi arasında kaldım deneyen bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum saygılarrr.


RG Tremolo modelinden bahsediyorsun sanırım bu modeller ile prestijler arasında oldukca buyuk farklar var mesela prestijler de maun dişbudak ihlamur agacı kullanılıyor uzerindeki hardware farklılıkları ağaç kalitesi vs oldukca önemli unsurları.... jemden bile pahalı modelleri de mevcuttur.
 
Rgt lerin özelliği neck thru olması rgt(model no) prestige olanlar japon yapını (mesela rgt320p prestige)

Birde rgt42 var bu da neck thru fakat kore yapımı.

Sitede rg tremolo olanlara girdiğiniz zaman kore yapımı olan ve tremololu modeller çıkıyor.

Rg prestige de ise japon yapımı tüm modeller (tremolo , neck-thru , bolt-on sabit köprü)

Rg fixed kore yapımı sabit köprülü olanlar.

Kore yapımı tremololu modellerde daha farklı bir köprü sistemi var.
Japon modellerdeki köprü ise daha iyi bir köprü olarak değerlendirilir.
 
İlginize teşekkürler mesela Prestige 2570E şu spec'leri şunlar
neck type 3pc Wizard neck
body Basswood body
fret Jumbo frets
bridge Edge Pro bridge
neck pu DiMarzio® IBZ-N (H) neck pu
middle pu DiMarzio® IBZ-S (S) mid pu
bridge pu DiMarzio® IBZ-B (H) bridge pu

Ardından Tremolo RG350DX

neck type 3pc Wizard II neck
body Basswood body
fret Jumbo frets
bridge Edge III bridge
neck pu IBZ INF3 (H) neck pu
middle pu IBZ INFS3 (S) mid pu
bridge pu IBZ INF4 (H) bridge pu

olarak verilmiş, burda manyetikler farklı köprüler de öyle DiMarzio farkı var.Prestige alırsam modifiyeye ihtiyaç duymıcam sanırım diğerine göre daha tatmin edici. bide pickguard var dezavantajı varmı bunun.Görsel olarak çok güzel görünüyo sonradan takılabilrmi pickguard.
 
selam arkadaslar ben IBANEZ TB25R almayı düsünüyorum nasıl bir anfidir??? 2 dükkana baktım biri yeni marshall lar(hindistan malı olanlar) cok sorun cıkarıyor diye satmadığını söyledi diğer dükkan satıyor ama önermedi hatta bana 'dün bir marshall sattım bu gün geri geldi' dedi bende ibanez bir anfi bakmaya karar verdim sizce IBANEZ TB25R nasıl bi anfidir?kac ytl eder???ömrü ne kadardır??
 
Ortalama bir gitar, vereceğin paraya göre fena değil bence. Forumda çok tartışıldı, ben birkaç şey yazdığımı hatırlıyorum. Hatta yakın zamanda bir RG350 başlığı vardı, biraz karıştırırsan forumu, hatta bu başlığı, istemediğin kadar bilgiye ulaşırsın gitar hakkında, zira oldukça bilindik bir model RG350.

Yamaha RGX420'ye de bakmanı tavsiye ederim, RG350'ye oldukça benzer bir gitar. Alternatif olarak düşünebilirsin bence bu modeli. Fiyat olarak sanırım biraz daha pahalıydı Yamaha.
 
PGM301 modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? kendisi Paul Gilbert Signature serisinden. sabit köprülü. fender strat la kıyaslandığında artısı ve eksisi nelerdir?
 
Benimde jem7 im var orta memnunum çünkü tellerini dimarazio 0.9 dan elixir e terfi ettim sap ayarım bozuldu tellerim kalktı floyd rose um gerildi iyice vidaları sona kadar sıktım düzelmedi.Bende kıvılcım a bıraktım.Çok kızdım gitara nedense ? gerçi ben aldıımdan beri telleri biraz yüksek di hafif entonasyon da bozukdu ama coştu şimdi iyice.
Ama o haliyle bile bi çok gitara taş çıkarır.Manyetikleri çok güzel ama ton hiç alışık olmadıım bi tondu önceden cort-x9 washburn-dime333 kullanoıdum garipsedim ama güzel genede.Fakat vai setup ına sahip olmadıkça onun gibi ilginç sesler almak zor biraz.Tabi bn eleştirdim hep diğer yçnleri mükemmel işçilik falan güzel bayaa.(gitarım 2006)
 
arkadaşlar rg modelleriyle rgr modelleri arasında fark nedir.2 yıl önce rg 470 diye bi gitar aldım.ama netten bakınca rg 470 in farklı bir model olduğunu gördüm.sapı sökünce altında yazıyormuş rgr 480 diye.rgr serisinin rg lerden farkı nedir.birde bi arkadaşım gitarımın artık üretilmediğini söyledi.yeni ibanezlerin ağaçlarının iyi olmadığını söyledi.ben s serisinin üst modellerinden almak istiyorum.acaba böyle bişey varmı.gitarımın resmi bu , bu benim değilde benimkisi aynısı işte.

DSCF3557.JPG
 
Geri
Üst